Pvc ili alu stolarija?

ako procitas prethodne postove primetices da ljudi traze da im ulazi svez vazduh u sobi, da izlaze gasovi napolje i slicno. I nisu svi robovi klima uredjaja.

konacno jedno llogicno rasudjivanje - nikada nisam rauzmeo potrebu da se naprave skoro hermeticki izolovane prostorije primenom pvc materijala ... ako ne znas sta valja gledaj sta rade oni koji iimaju novca .. a kod njih bas nije iskljucivo pvc stolarija ..

konacno jedno llogicno rasudjivanje - nikada nisam rauzmeo potrebu da se naprave skoro hermeticki izolovane prostorije primenom pvc materijala ... ako ne znas sta valja gledaj sta rade oni koji iimaju novca .. a kod njih bas nije iskljucivo pvc stolarija ..

Kod njih je aluminijum presvučen drvetom iznutra koje usled kondenzacije propadne pa se opet stave novi prozori :)

Svačega se nagledaš u poslu.

Gledano sliku rekao bi covek da je drvena stolarija medjutim to je Pogled i slika mogu da prevare.

pvc-vrata-main.jpg

Poslednja izmena od moderatora:
Kod njih je aluminijum presvučen drvetom iznutra koje usled kondenzacije propadne pa se opet stave novi prozori :)

Pričam aluminijum drvo, usled pojave kondenzata prozori se bukvalno raspadaju posle par godina, ne pomaže nikakvo lepljenje, popravljanje, bušenje već samo zamena kompletne stolarije. U principu to je dobrostojeća klijentela kojoj je to nebitno.
Ni pravljenje razmaka između spoja nije urodilo plodom.
haut-economie-energie-systeme-sk80tt-alu-wood-P175830.jpg

Trebala da bi da menjam prozore u neko dogledno vreme. Zelim iskljucivo PVC stolariju sa roletnama i rolokomarnikom. Ono sto me zanima je koje su bolje roletne pvc ili aluminijumske? Htela sam aluminijumske, jer su po meni logicno bolje, ali me neki ubedjuju da na nasem trzistu nema aluminijumskih roletni sa termo prekidom, pa kazu da znaju leti da ugreju prozore kao u rerni i da su iz tog razloga bolje pvc. Ima li neko iskustva sa tim?

Ja sam pre za aluminijumske, bas iz tog razloga, ali me naplasili da greju ko lude. :mrgreen: Da li znas koja je razlika u ceni po m2 izmedju alu i pvc roletni? S obzirom da mi stan gleda na istocnu stranu, nadam se da nece toliko prziti sunce u njih da mi zagreju i prozore leti, mada nisam pametna za koje se opredeliti.

Back