**Freya**
Elita
- Poruka
- 16.745
...meni je Rim najlepsi grad sveta...Venecija cudo, poput kulisa...a rado bih posedovala kamenu kucu u Toskani...i mesila lepa testa...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
...meni je Rim najlepsi grad sveta...Venecija cudo, poput kulisa...a rado bih posedovala kamenu kucu u Toskani...i mesila lepa testa...
Bilo je sigurno, samo mnogo manje. Ti sad ne mozes da prodjes centrom Sankta i bulevarima od ljudi. Sudaras se, svuda su redovi. A ja ne volim guzvu, meni to pokvari utisak. Dok u Moskvi, oism Crvenog Trga, nemas te horde turista koji naviru.
Па добро, ја сам јако давно била тамо. И то у фебруару, мош мислити. Нос ми је отпао од зиме.
Сигурно се не може поредити са ситуацијом данас.
To mora da je bio dozivljaj praviZima, sneg, bajkovito.
A Rusi su me odusevili kao ljudi. Bas su prijateljski nastrojeni, komunikativni, druzeljubivi i kad god cuju da smo iz Srbije uvek ide "Srbi braca". Osetis se lepo. Jedna devojka koja je radila u hotelu u Sanktu, a koju sam pitala da mi objasni kako da stignemo do zeleznicke stanice mi je ponudila da nas odveze jer bas zavrsava smenu pa ce nas odbaciti. To nigde nisam dozivela. Ma, odusevljena sam Rusijom.
Rusi su na povrsini hladni a iznutra topla slovenska dusha,
Deluju rezervisano.
A onda explodiraju u afektu.
Nisu ambijentura za povrsne stvorove koje kupuju lazni osmesi.
...iskustvo koje imam sa Rusima nije ni blizu toplo...na oko su veoma hladni ljudi...osmeh je kao bruka, to se ne radi...a onda se nasljokaju pa pocnu da te grle i ljube...na ludo kisa na ludo susa...
Ako moram da rangiram gradove...Rim, Dablin, Edinburg...za zivot Sidnej, deluje mi da tamo zive zdravi ljudi...za provod opet Dablin...za mastu opet Dablin, da sam vilenjak u kratkoj zelenoj haljinici zivela bih u brdima oko Dablina...za putovanje Meksiko...za vikend moze jedan Pariz u leto...za iznenadjenje - Seul...predivan, brdovito - zeleno - vodeni grad...
...ni blizu...Seul podseca na San Francisko...sa tankim, dugackim mostovima i proevropskom kulturom...i katolickim crkavama...sve je kao evropsko...dok je Japan hladan...uopste mi se nije svideo...svi ti azijski gradovi imaju slican smek...neboderi, molovi i vlaznost vazduha...Seul je drugaciji od svete trojke Kuala Lumpur, Dzakarta, Bangkok...
Ovo nula bodova se odnosi na cistocu...ne na kulturno nasledje koje sam pohvalio...u par navrata...
.....
e ko ne zna zeleznice srbije su se izgleda malo ponovile pa postoje lepi novi lokalni vozovi, sa sve klimom. ima ih na bg-novi sad a verovatno još negde
...iskustvo koje imam sa Rusima nije ni blizu toplo...na oko su veoma hladni ljudi...osmeh je kao bruka, to se ne radi...a onda se nasljokaju pa pocnu da te grle i ljube...na ludo kisa na ludo susa...
Rim je prljavi, smrdljivi raspad, venecija uzegla bara a Berlin raspusteni brlog cistiji od Rima doduse
Nije ali necemo vise......uzivaj i bas je prljava Firenca..
![]()
Od zašećerenog mita o ''toploj slovenskoj duši'' mi se pegla baca, kao i od ničim izazvanog bratimljenja.
Između uzdržane ljubaznosti sa jedne strane i napadne pričljivosti i alkoholne šizofrenije sa druge, uvek biram ovo prvo.
Наравно кад смо им ебали маму и сестру из царствујушће Вијене....Rusija je zemlja lepse kulture nego stvarnosti, narocito su zatvorene starije generacije...volim da citam njene pisce, slusam njenu muziku ali mi njima nismo braca ako oni nama jesu...vrlo malo o nama uopste znaju, osim grubih crta, a i prema svojima su kategoricni. Prosecan covek u Rusiji ne zivi dobro. Nazubljena zemlja, ostrih ivica. Uz to piju previse a pijanstvo im nije luckasto vec pateticno, pomalo agresivno...cak i zensko...jednostavno su nam daleko (prosecan Austrijanac o nama zna vise)...
Наравно кад смо им ебали маму и сестру из царствујушће Вијене.
Бтв моја најстарија сестричина удата је за Србина из НС који држи фирму за промет тешких машина(булдожери, багери, кипери, грејдери...) и живи у Москви&Самари, везе ти немаш сестро слатка, али бар млатарање није кажњиво.