Putovanja

ma jedna skupina rusa se gore ponasa na ulici no muslimanske nindze
ima dosta razlike i u ponasanju nindzi i njihovih muskaraca....nindze su med i mleko na ulici....muzjaci kako koji ali uglavnom ok
al rusi kojeg god da su pola to cujes osetis i primetis na kilometar....stoka su bre neopevana...u sred palate gde je jezero sa labudovima kao zastitnim znakom te regije i kraljevske porodice oni doveli kuce i ponosno gledaju kako ono juri labudove, o zemljo otvori se progutaj ih

Eto vidiš , ja sam recimo nailazio na totalno drugačije primere , pogotovo u ako govorimo o Nemačkoj i Rusima .
Msm da je to stvar ličnog iskustva.
Nadam se da će mo se složiti u jednom , teško da mogu Rusi kao kultura da se porede sa ovima sa Bliskog Istoka.
Ja poznajem ovde Ruse koji su najprestižnije u svom poslu ( opet kažem , stvar iskustva kakvo steknemo i na koga neletimo ).
Ono što mogu da garantujem jeste svakako da prosečan Nemac bez obzira na sve ima mnogo bolje misljenje o prosečnom Srbinu , Rusu , Poljaku ( nebitno), nego recimo o Turčinu itd...

Ni najveca Ruska stoka ne smatra da mu to sto je pravoslavac odredjuje ponasanje u privatnom zivotu ko recimo do jaja finom I namazanom musliji.
To je ta malo suptilnija razlika koja tebi promice izmedju religija.

pa upravo je obrnuto, fini mujo izdaje sebe i veru kao što to radi rus koji se ponaša ko stoka. to je ta razlika između religija koja uopšte nije nimalo suptilna

Valjda podivjaju kad izadju iz Rusije, to sve ko pusteno s lanaca, jednog normalnog rusa turistu ne vidoh

Ne znam koliko me merodavno da turiste uzimamo kao primer , al ok ...
Evo ti primer ...Ja sipam gorivo u Nemačkoj i staje ti Autobus msm Ns registracija , izlazi horda nasih ajmo reći mladih ljudi , pa to je divljanje kakvog nema , na stranu to što neka devojka od svojih 20tak iz sveg glasa vrišti ( doziva drugarucu) i viče joj dodji da čuješ koja je pesma , pa onda opet sledeća je pesma ideš za Kanadu ( znači klipanluk i debilizam neopevan u svakom smislu koji može da se obuhvati )...Ali , na stranu grupa nasumice nabacanih turista, pa ne mogu njih da uzmem za primer sa moje tačke gledišta , ali mogu da uzmem za primer ljude koji se bave nekim biznisom i bitišu u odredjenom regionu i znam ih , kao i ljude koje srećem više od jedamput u gradu , na kafi , u prolazu itd...

Poslednja izmena:
Meni je ipak najjaci onaj lik sto je platio svabu da ga vozi biciklom sa prikolicom kroz park dok on na mobilnom pusta ruske marseve do daske
pa to je taj seljacki osecaj nadmoci, kao svaba me vozi sad cu da ga jjebem jos i pesmama ....stoka

- - - - - - - - - -

Ni najveca Ruska stoka ne smatra da mu to sto je pravoslavac odredjuje ponasanje u privatnom zivotu ko recimo do jaja finom I namazanom musliji.
To je ta malo suptilnija razlika koja tebi promice izmedju religija.

ja pricam o ponasanju na ulici po koji put moram da ovo nacrtam
ne o onome iza vrata sta se desava i o razlikama u religiji
mudzos na ulici u vecini slucajeva je finiji nego jedan balkanac ili rus recimo, ima jos nacija sa kojima moze da se porede da su finiji....pricam kao o zanimljivosti
svi pljuju po mudzosima to je najlakse danas al aj malo da vidimo i druge, jesu li bolji ili samo mislimo da su bolji

Eto vidiš , ja sam recimo nailazio na totalno drugačije primere , pogotovo u ako govorimo o Nemačkoj i Rusima .
Msm da je to stvar ličnog iskustva.
Nadam se da će mo se složiti u jednom , teško da mogu Rusi kao kultura da se porede sa ovima sa Bliskog Istoka.
Ja poznajem ovde Ruse koji su najprestižnije u svom poslu ( opet kažem , stvar iskustva kakvo steknemo i na koga neletimo ).
Ono što mogu da garantujem jeste svakako da prosečan Nemac bez obzira na sve ima mnogo bolje misljenje o prosečnom Srbinu , Rusu , Poljaku ( nebitno), nego recimo o Turčinu itd...
nemac da, ja iznosim svoje misljenje
a pa naravno da sve ovo sto svako od nas pise je vecinski na licnom iskustvu pa onda ostali izvori

ja pricam o ponasanju na lici po koji put moram da ovo nacrtam
ne o onome iza vrata sta se desava i o razlikama u religiji
mudzos na ulici u vecini slucajeva je finiji nego jedan balkanac ili rus recimo, ima jos nacija sa kojima moze da se porede da su finiji....pricam kao o zanimljivosti
svi pljuju po mudzosima to je najlakse danas al aj malo da vidimo i druge, jesu li bolji ili samo mislimo da su bolji

to sto ti pricas veze nema sa sustinom
rus ili balkanac se prilagodjava okolini ma kakav seljak bio ne zabode zastavicu I proglasi islamsku republiku
islam I hriscanska civilizacija su nekompatibilni jer oni nemaju niti volje niti sposobnosti da se prilagode drugima

Oni Rusi koje ja znam ne bi to uradili nikad. Postuju kulturu i svoju i tudju. A znam ih kolko oces, cak sam i udata za Rusa. Daleko kulturniji, sa ogromnim postovanjem istorije, umetnosti, cistoce u svakom smislu.

sad ces i ti ko freja da poredis sljam i vaspitane individue

opste je poznato neko ubedjenje na osnovu dozivljaja ljudi koji rade taj posao da su najgori turisti rusi i englezi, jer se ponasaju ko raspustena bagra za razliku od toga kad su u "svojoj kuci"
a oni nemaju opravdanja ko mudzosi pa da kazes ebi ga kozojebac je ne na za bolje, ove dve nacije itekako znaju za bolje al se ponasaju gore od ovih koje ne znaju....tragikomicno

pa bolje ponašanje na ulici ko pušten s lanca nego da ti dođe i napravi te nindžom metlo hbte, misim koga briga za ponašanje na ulici... možda tebe kao turistu što ćeš ulicom proći jednom i otići kući

- - - - - - - - - -

šta će latica bre :sad2:

to sto ti pricas veze nema sa sustinom
rus ili balkanac se prilagodjava okolini ma kakav seljak bio ne zabode zastavicu I proglasi islamsku republiku
islam I hriscanska civilizacija su nekompatibilni jer oni nemaju niti volje niti sposobnosti da se prilagode drugima

meni za razliku od tebe nije namera da temu pretvorim u pljuvanje mudzosa, tema je siroka i opsta, meni je zanimljivije da pricamo i o nekim drugim kulturama ne samo o mudzosima, smarate vise sa pljuvanjem njih na svakoj temi a sopstvenu bagru ne vidite

- - - - - - - - - -

i ciji si klon sad pa ti

meni za razliku od tebe nije namera da temu pretvorim u pljuvanje mudzosa, tema je siroka i opsta, meni je zanimljivije da pricamo i o nekim drugim kulturama ne samo o mudzosima, smarate vise sa pljuvanjem njih na svakoj temi a sopstvenu bagru ne vidite

- - - - - - - - - -

i ciji si klon sad pa ti

nije to pljuvanje mudzosa to je istina nisam ja kriv sto su takvi
nema veze kolko para imaju I koliko su obrazovani I dalje su drustveno u srednjem veku
probaj da napregnes mzogic I dodices do zakljucka da je to malo gore od tvojih utisaka sa letovanja jednom u godini

pa bolje ponašanje na ulici ko pušten s lanca nego da ti dođe i napravi te nindžom metlo hbte, misim koga briga za ponašanje na ulici... možda tebe kao turistu što ćeš ulicom proći jednom i otići kući

- - - - - - - - - -

šta će latica bre :sad2:

proci ko turista jednom? a stoka na ulici mog grada koju gledam svaki dan i trpim cija je majke ti? da nisu nindze i u bgu
aj nemoj me zezati....jeste samo su mudzosi stoka sve ostale nacije prde jorgovan...nemojte biti jednostrani...stoke ima medju svima

Sve je to licni dozivljaj, eto meni je taj bavarski stil zivota mnogo lepsi. To da lik sedi u odelu, izasao sa posla, na travi sa svojim ortacima koji su obuceni kao pankeri i cuga pivo. Ta poustenost al sa stilom, a u Berlinu jeste opustenost al ona tipa pusteni s lanca

Varas se za Berlin, moguce je da si bio tamo kratko, oni su oduvek bili prilicno nonsalantni, otvoreni, beskrajno duhoviti, uvek bez dlake na jeziku.
Doduse to su i Bavraci ( narocito u Minhenu). Dva nemacka grada u kojima je lepo ziveti, pri cemu bih i ja preferirala Minhen , ali iskljucivo
zbog geografije ( Berllin je daleko).

sad ces i ti ko freja da poredis sljam i vaspitane individue

opste je poznato neko ubedjenje na osnovu dozivljaja ljudi koji rade taj posao da su najgori turisti rusi i englezi, jer se ponasaju ko raspustena bagra za razliku od toga kad su u "svojoj kuci"
a oni nemaju opravdanja ko mudzosi pa da kazes ebi ga kozojebac je ne na za bolje, ove dve nacije itekako znaju za bolje al se ponasaju gore od ovih koje ne znaju....tragikomicno

Ne. Ja lepo napisah koje znam. Ruske turiste nesto nisam ni sretala (mimo kruga mojih poznanika), pojma nemam da bih mogla da komentarisem.

Sve je to licni dozivljaj, eto meni je taj bavarski stil zivota mnogo lepsi. To da lik sedi u odelu, izasao sa posla, na travi sa svojim ortacima koji su obuceni kao pankeri i cuga pivo. Ta poustenost al sa stilom, a u Berlinu jeste opustenost al ona tipa pusteni s lanca
pa to bre volimo :mrgreen: kaka crna gospoda u odelima :sad2:
inace kad sam isla prvi put u berlin imala neki let iz spanije do frankfurta i tu vataj voz za berlin...al sam se istraumirala prvi put kad sam pokusala da kupim kartu ne kontam sta i kako funkcionise, one masine samo nemacki pricale, ne znam ko gde prodaje karte...kad sam se konacno skontala udji u voz i stavi alarm za tacno odredjeno vreme jer voz isao do rostoka, napolju mrak ti ne kontas de si i kad treba da sidjes...elem tu noc sam overila glavnu zeleznicku u berlinu i jedva docekala jutro :mrgreen: sad sa mojim tarzanskim nemackim bi to vec druga prica bila hoho :))

Kad sam bio mlađi, pre ovih ratova, bio mi je san da odem transsibirskom železnicom. Sve sam bio isplanirao; spustim se u Kinu, odatle Nepal, u Katmanduu gajim koze i pušim travu. Međutim nije došlo do realizacije.
Sad baš i nemam toliku želju za transsibirskom železnicom.

Baš pre neki dan sam pričao sa drugarom koji se relativno skoro provozao. Otišli su njih dvojica motorima preko tih nekih zemalja centralne Azije do Vladivostoka, tamo ubacili motore u voz, jedan je seo u avion, a ovaj drugi sačekao drugi voz za Moskvu.
Zanimljivo je da je avionska karta jeftinija od vozne.
Baš sam ga ispitivao o impresijama. Kaže nema šta da se vidi. Nedelju dana pičiš kroz isti krajolik, samo šume i stepe. Kada prolaziš pored Bajkala svi se zalepe na prozore da gledaju.
Bilo mu je zanimljivo da na svaku stanicu staju tačno u minut. Retko gde se voz zadržava i uglavnom nije dozvoljen izlazak. Kada ostaje malo duže, onda izađe da kupi od tetaka koje su se tu okupile nešto da jede.
Kaže, čak je i u Moskvu stigao tipa po redu vožnje voz pristiže u 11:02, i tačno posle sedam dana u 11:02 voz se zaustavio u stanici.
pa sustina tog voza bi po meni bila (a i tako su radili ljudi koji su bili koliko sam cula) ne da se zabodes u voz i ides direktno od moskve do vladivostoka ili kojim god se vec putem zaputis vec da ulazis i izlazis na mestima usput. i vise nego samog gledanja predela dok si u samom vozu je cinjenica da ti ulaze i izlaze svakakvi ljudi iz voza/u voz i da svega mozes da se nagledas i naslusas ako se nadjete na nekom srodnom jeziku, a i ako se ne nadjete :))

proci ko turista jednom? a stoka na ulici mog grada koju gledam svaki dan i trpim cija je majke ti? da nisu nindze i u bgu
aj nemoj me zezati....jeste samo su mudzosi stoka sve ostale nacije prde jorgovan...nemojte biti jednostrani...stoke ima medju svima

ti izgleda imaš neku blokadu u glavi koja te jednostavno sprečava da prihvatiš istinu, a to je da ma kolika stoka neko bio nikad ne može biti ni upola opasan po civilizovan narod kao muje kad negde postanu većina.

da nisi muslimanka keve ti? :lol:

Ne. Ja lepo napisah koje znam. Ruske turiste nesto nisam ni sretala (mimo kruga mojih poznanika), pojma nemam da bih mogla da komentarisem.

pa ja o turistima pricam to je tema, i podosta znam na tu temu jer imam iskustva sa vise strana
necu pricati o prijateljima i rodbini bre jer to nije tema
dakle turisti putovanja ponasanje turista

recimo zanimljivo je da dosta turaka kuka na bugare ruse i engleze :lol: englesi i rusi to objasnih zasto jer su bahati misle para ce sve da pokrije...bugare jer se granice jer su se mlatili kroz istoriju i kazu da su prljavi neuredni bahati al bez para da pokriju :lol:

istina je da su Britanci i Rusi najgori... video par puta,
ali mi isto tako smeta da uđem u bazen gde su dame tradicionalno
obučene u nošnje sa kojima se muče u istom bazenu i unose prljavštinu

Back