Putovanja

pa kad su znali da pustaju kad im je trebala jeftina radna snaga, ko i francuzi sa alzircima i marokancima svakakvim....jos su ovi sa turcima dobro prosli kako ce francuzi i englezi sa svojima.

Znam ...Mada ako nešto ne urade po tom pitanju moraće da im daju prava , koja realno po brojnosti i zaslužuju .
Čak, šta više , eto smo jedan od primera kao su licemerni zapadnjaci , ti isti koji uskraćuju prava ( ma koliko ta prava bila nazadna , ne bih u to ni ulazio) nama sole pamet kako da se ponašamo .
Tamo postoji samo jedan put , a to je da se uklopiš i nema ti druge ako želiš da napreduješ , ma koliko ih oni marginalizovali ( Turke napr. one nelojalne , koji streme većim pravima , skolama na turkom itd ) brojnost istih im može napraviti problem .

pa kad su znali da pustaju kad im je trebala jeftina radna snaga, ko i francuzi sa alzircima i marokancima svakakvim....jos su ovi sa turcima dobro prosli kako ce francuzi i englezi sa svojima.
Само делимично.
Колега Победоносцев је нпр за Британију говорио да су славине за имигранте отваране увек за власти левичара тј лабуриста, или лабуриста + либстера пре свега да би добили подршку на локалу(заборавио сам сада тачно, али после неколико година имигранти и без држављанства гласају за власти по градовима и грофовијама), док би конзервативци обарали квоте.
Французи су исто тако играли пинг понг с циганима током 70их и касније.
Деголисти су их враћали, социјалисти пуштали, с тим да су социјалисти пуштали и АраБе навелико.
Први контигент АраБа пустио је Де Гол, оних лојалних Француској да их Бен Бела и Хуари Бумедијен не би као колаборационисте поубијали... тако некако око 700к и скрцали су се углавном у Париз и Марсељ.

da ti ebem u tri piccke materine
danas dobila i nadrogirala se i ne vredi
dva puta me hladan znoj od bolova oblio, u sred palate da umrem menjam boje....nista od spacirunga po gradu sedi kuci i kukaj :besna:

replika krune sica 700e :lol:
j hteo da svisne, aj da je 50 pa i da uzme iz zezanja....
uzeo je za utehu privezak :lol:

WP_20150519_16_08_24_Pro.jpg

inače, emigranti sa blakana (pa čak i turci koji nisu) u evropu odu da rade na gradilištima u kanalizacijama itd za neku kinticu i tako su pomagali izgrađivanje evrope, usput se uklapajući, dok emigranti iz azije, vlasnici nindži jelte, sve što tamo rade je da leže po ceo dan živeći od socijalne pomoći na grbači zapadnoevropljana, i kukumavče kako im gradski saobraćaj ometa pet puta dnevno klanjanje satani (pošto to rade gde se zateknu) i traže da im se grade džamije (većina njih)... tako da je izjednačavanje emigranata malo glupo po više osnova.

Ti su ovde.

- - - - - - - - - -

šta belih, svi su crnci?

Raznih boja, al beli nisu.

Vidim da su mnogi posetili i obisli Minhen,
pa me zanima, u kakvom ste smestaju bili?

Koliko ste bili udaljeni od centra?

...hm...bila sam u tri hotela...prvi je u centru, na obodu centralnog prstena, fin, tri zvezdice...druga dva su West inn i Arabella Sheraton, van centra...kada sam cula bilo je ajajaja gde ga nadjose uz taj Arabella park, medjutim, linija metroa je na 100m od hotela, za deset minuta si u centru bez presedanja, nikada nisam videla guzvu u prevozu na toj liniji...toliko je dobar gradski prevoz da mozes da budes smestena zaista bilo gde u gradu...

Vidim da su mnogi posetili i obisli Minhen,
pa me zanima, u kakvom ste smestaju bili?

Koliko ste bili udaljeni od centra?

aj da ti reknem kako smo mi
gledali hostele prvo, sa 8 ljudi u sobi traze 20-25e po osobi dnevno
uzas
privatne sobe u hostelima od 30 pa na vise e po osobi dnevno, uzas

onda smo gledali airbnb, sajt za izdavanje stanova i soba na dan, i nasli sobe za dvoje idu od 45e dnevno za oboje pa na vise (cena je za sobu pa sad zavisi kolko prima osoba, mi gledali dvokrevetne)
pravo ti kazem istih cena su bile i one blize centru i one na periferiji (ono bas u centru je nenormlano skupo nema potrebe to uzimati kad je dobar prevoz)....nama je bio cilj da ne predje 50e dnevno jer nema potrebe, imas opcju da podesis opseg cena
i tako smo gledali onda po uredjenosti sobe i po preporukama posetioca i nasli jedan par, delovalo cisto, miran kraj
sve je ispalo super, stvarno je fina soba bila, miran kraj, bracni lezaj, upotreba kompletne kuhinje, ves masine, kupatila, uvek tople vode, naselje sa niskim zgradama i kucama miran tih super se spava, tu je metro odmah, u centru si za deset minuta
kupili za nedelju dana kartu za prevoz, vazi za sve prevoze (metro, voz, tranvaj, bus) dobar je prevoz svuda stizes vrlo brzo de god da ides

u frankfurtu smo isti sajt isto soba na periferiji, al tamo smo bili samo dva dana nama dosta isli smo tako namerno
u berlinu smo isti sajt ista fora soba, ovo je siri centar, ista cena, ali opet moras prevozom do nekih delova jer je rastakano sve sto hocemo da vidimo
u fuseno smo u hostelu bili privatna soba, tamo nema bas ponude za sobe, ima exkluzivnih hotela i samo tri hostela, pa mora ranije barem mesec dana u sezoni da se rezervise

mislim tako ti je kod svih metropola, i da uzmes u centru najskuplje opet ti ne gine idenje u razne delove grada ako oces da vidis neke stvari, pa ja licno ne vidim pentu u bacanju para na smestaj u najskupljim zonama

u svakom slucaju preporucujem sajt, ulogujes se traze se podaci, pa citas utiske gostiju, gledas slike soba/stanova
vise se ispalti od hostela sto se nemacke tice, jer za iste pare dobijes privatnost

Poslednja izmena:
...hm...bila sam u tri hotela...prvi je u centru, na obodu centralnog prstena, fin, tri zvezdice...druga dva su West inn i Arabella Sheraton, van centra...kada sam cula bilo je ajajaja gde ga nadjose uz taj Arabella park, medjutim, linija metroa je na 100m od hotela, za deset minuta si u centru bez presedanja, nikada nisam videla guzvu u prevozu na toj liniji...toliko je dobar gradski prevoz da mozes da budes smestena zaista bilo gde u gradu...

nema potrebe plasiti se periferije u takvim metropolama, zna se da je uredjeno i da svega ima od prevoza
nije to srbistan

Pa naravno , kod običnog naroda postoji i dalje taj jaz .
Bez obzira na dobru masku , oni se i dalje ne vole baš previše ...
Zapadna Nemačka je barem 3 puta u svakom smislu ispred ...
Samo, svi delovi imaju problem sa Turcima i to iz raznoraznih zabiti , jer jedino oni traze neka prava stalno , malo malo pa neki protesti i ostale gluposti .
Nemci im za sada ne daju ništa , ali broj ovih se rapidno povećava tako da ..

jedini protest koji vidoh su pedevi kod braderburske kapije traze prava i ovi pedevi iz db sto opet strajkuju

ahahaha de sve jedno, znaci nisi mogao da uporedis dva grada koji su vise razliciti nego rio i berlin, po svemu a posebno po toj zabavi. u berlinu tesko da ce ti se ceo kvart u jednom trenutku dici i spontano krenuti da svira i igra sambu, kao sto ti je sa druge strane berlin totalno grad sa drugacijom kulturom i izlazaka i svega, missim vise gaji neku alternativnu kulturu i u neku ruku ti je jedna od evropskih prestonica elektronske muzike. berlin je ogroman grad, nema jedan centar grada i treba znati gde ides i sta radis jer desavanja ima koliko hoces. missim meni je licno jedan od omiljenih gradova u evropi i verovatno prvi u koji bih se preselila kad bi se pojavila neka prilika.missim ja sam bila tamo sa lokalcima i u vise navrata, a su me vodili na mesta i desvanja koja fakat ne nadjes tek tako setajuci ulicom.

bec meni jedno od vecih razocaranja u evropi, a isto bila nekoliko puta sve sa nadom kao ae da vidim opet. totano mi ima ofucana baba vajb sa starim nakitom koji je dobila od svoje cukunbabe. ima lepih delova i posebno lepih parkova, dosta zelenih povrsina i isto dobrih desavanja u gradu, ali sam grad po sebi mi nije nikako lego.

:))))))))

Ako ides i trazis "desavanja" onda ok, ali ja pricam da sam grad nije nesto lep niti je opusten ko minhen. Meni je npr najace u minhenu sto oni lepe gde god vide parkic posedaju, piju pivo i jedu nesto, onako bas opusteno. to u Berlinu nisam video.

i da oce u berlinu da polegaju vreme nemaju kako valja....vecito oblaci vetar jedva predje 17
u isto vreme u minhenu 25
i mentalitet je drugaciji, dole su mnogo opusteniji, ovi ovde jesu opusteni ali aljkovo sljampavom smislu, u smislu da mozes ici neopran ulicom i to je kao kul i opusteno :roll:
dole je uredjenije a opusteno na onaj fin nacin u smislu dokle god si fin sve moze
ne vredi zaljubila sam se u bavarsku pristrasna sam :lol:

Back