Putovanja

Razlika je u kulturi, ila ako treba tako da kazem, nekulturi zivljenja.

...jedina razlika je u homogenosti kulture...kada vec pominjemo Minhen, vise je abaja tamo nego u sred Istanbula...neke kulture su ucaurene u tradiciju koju smatraju ispravnom...meni licno je to ok sve dok ima razumevanja medju ljudima...ali oni su jako cisti tako da ne znam na kakvu nekulturu zivljenja mislis tacno...ako mislis na muslimane, njima je pranje pod obavezno po knjizi...i parfemii ...sto je problem za nas koji ne volimo bas teske muske parfeme:(

...jedina razlika je u homogenosti kulture...kada vec pominjemo Minhen, vise je abaja tamo nego u sred Istanbula...neke kulture su ucaurene u tradiciju koju smatraju ispravnom...meni licno je to ok sve dok ima razumevanja medju ljudima...ali oni su jako cisti tako da ne znam na kakvu nekulturu zivljenja mislis tacno...ako mislis na muslimane, njima je pranje pod obavezno po knjizi...i parfemii ...sto je problem za nas koji ne volimo bas teske muske parfeme:(

da njihove zene na ulici su kulturnije nego recimo nasi ili rusi i mnogi drugi, tako da meni licno manje oni smetaju no neki drugi po ulici
ali oni su problematicni za deliti zivotni prostor recimo....

Ne pricam o higijeni u kuci. Pricam o prosto zivljenju tipa da se moj muz skoro slozio sa bajsa i isekao samo tako da ne bi udario u dve nindze koje su ko muve bez glave istrcale iz trznog centra, ne gledajuci ni levo ni desno. Elem, da ne udari njih, padne, isece se, a one pritrce kao izvini daj da ti ocistim ranu VODOM IZ FLASE KOJU SAM DO MALOPRE DOJILA. Na primer. Evo jos jednih u zgradi pored ima neki zid pa ograda, izmedju je nekih 5 metara kvadratnih, oni svo djubre izbacuju na taj prostor na koji ne moze da se dopre ni da se ocisti nikako. I sta oni ocekuju, da ce to da mirise po vrucini? I sto je tesko otici do kontejnera? Ima toga kolko oces. Da dodam da ne zivim ni na kakvoj periferiji ili kvartalu.

- - - - - - - - - -

Od kad sam video otiske stopala somalijca na dasci wc solje, svaka prica o cistoci muslimana pada u vodu.

Sto se mene tice moze neko da zivi i u gomnima u svojoj kuci, ulica je ulica, ona je zajednicka jel. Bar je bila

Ja grad ocenjujem po kuceca gomna a vi vidite sta cete.

U Beogradu npr gomna kuceca gde oces, u Barseloni, Minhenu, Istanbulu nigde gomno video nisam ali zato u Rimu i sad u Berlinu gomna na svakih pola metra.

...jaoj Jacobe..koliko bogatijih, edukovanih muslimana znas...vrlo malo, kladim se, ako poznajes jednog, bice ok...bokte, zivim kraj njih, znam ih...osetis parfem pre nego sto vidis coveka...a siromasnih i jadnih ima u svakoj religiji i kulturi ili treba da te podsetim na termin "belo smece"...

...uz to, najbolji studenti su gotovo bez izuzetka Indijci, Kinezi, Japanci, Koreanci...sa mojim zetom na grupi nije bilo belca a mentor je bio Japanac...i da, medju njima je bilo nekoliko muslimana...a trebalo bi da znas da se sada, narocito u zemljama Zaliva deca po pravilu salju na studije u Englesku. Sada sam radila sa lokalcem, btw prelepim, koji ima britanski akcenat...kako, ovde zavrsavaju privatne britanske skole, faks zavrsio u Skotskoj...to je neko nepisano pravilo...a takva mi je i doktorka, bankarka, sefica...imaju one abaje ali to je bre sitnica i pitanje tradicije, gotovo su svi skolovani van zemlje...

...jaoj Jacobe..koliko bogatijih, edukovanih muslimana znas...vrlo malo, kladim se, ako poznajes jednog, bice ok...bokte, zivim kraj njih, znam ih...osetis parfem pre nego sto vidis coveka...a siromasnih i jadnih ima u svakoj religiji i kulturi ili treba da te podsetim na termin "belo smece"...

...uz to, najbolji studenti su gotovo bez izuzetka Indijci, Kinezi, Japanci, Koreanci...sa mojim zetom na grupi nije bilo belca a mentor je bio Japanac...i da, medju njima je bilo nekoliko muslimana...a trebalo bi da znas da se sada, narocito u zemljama Zaliva deca po pravilu salju na studije u Englesku. Sada sam radila sa lokalcem, btw prelepim, koji ima britanski akcenat...kako, ovde zavrsavaju privatne britanske skole, faks zavrsio u Skotskoj...to je neko nepisano pravilo...a takva mi je i doktorka, bankarka, sefica...imaju one abaje ali to je bre sitnica i pitanje tradicije, gotovo su svi skolovani van zemlje...
Za te ne daju kamile

Ako ides i trazis "desavanja" onda ok, ali ja pricam da sam grad nije nesto lep niti je opusten ko minhen. Meni je npr najace u minhenu sto oni lepe gde god vide parkic posedaju, piju pivo i jedu nesto, onako bas opusteno. to u Berlinu nisam video.
ne pruicam samo o formalnim desavanjima vec i o neformalnim, stilu zivota i ostalo. ja bogami videh svakakvih raspada, opustenosti i bizarnosti i po berlinu jedino ko sto rekoh sto je kod njega problem sto je veliki tj prostran i nije tako lako da naletis na nesto "slucajno"...missim ok ja sam prvi put bila tamo mesec dana i imala sam prilika koliko hoces da cunjam, ali meni se bas zato i svidja sto mozes svega da se nagledas. jedina gadna stvar kod berlina je klima koja je tesko sranje ko i na celom severu evrope.i naravno hrana je bolja na jugu, missim ali meni je cela ta zona oko mediterana, sa evropkse, africke i azijske strane,definitivno neprejebiva sto se kuhinje tice.

Jel su bogati ljudi po pravilu vecina ili mnozina?

I bogati Amer je sigurno bolji od ovih zadriglih tupsona sto ih ciga sibicar odere na Alexander Placu

Poslednja izmena:
ne pruicam samo o formalnim desavanjima vec i o neformalnim, stilu zivota i ostalo. ja bogami videh svakakvih raspada, opustenosti i bizarnosti i po berlinu jedino ko sto rekoh sto je kod njega problem sto je veliki tj prostran i nije tako lako da naletis na nesto "slucajno"...missim ok ja sam prvi put bila tamo mesec dana i imala sam prilika koliko hoces da cunjam, ali meni se bas zato i svidja sto mozes svega da se nagledas. jedina gadna stvar kod berlina je klima koja je tesko sranje ko i na celom severu evrope.i naravno hrana je bolja na jugu, missim ali meni je cela ta zona oko mediterana, sa evropkse, africke i azijske strane,definitivno neprejebiva sto se kuhinje tice.

Sve je to licni dozivljaj, eto meni je taj bavarski stil zivota mnogo lepsi. To da lik sedi u odelu, izasao sa posla, na travi sa svojim ortacima koji su obuceni kao pankeri i cuga pivo. Ta poustenost al sa stilom, a u Berlinu jeste opustenost al ona tipa pusteni s lanca

...ma nije tako...ovo su bogate zemlje a para vrti gde burgija nece...uvek bilo i bice...a onih jadnih koji i ne znaju kako se koristi nesto, puni brodovi tih ljudi nestaju u moru na putu ka Italiji u potrazi za nekim boljim zivotom...meni je to tuzno i nikako mi nije odlika muslimana vec ljudi koji imaju samo neku nadu...dok nekulture ima svuda...pa i u zemlji Srbiji...a bogami i u Nemackoj.

Kao što sam rekao u postu pre ovog ( možda i više puta ponovio čak )...Predrasude postoje kod apsolutno svih naroda prema drugima .
Da ne dodjemo u zabludu kako Englezi ili Nemci nemaju predrasude i kako su onako free mind ...
U svim narodima postoje pozitivni i negativni primeri , postovi se ovde koliko vidim zasnivaju isključivo na iskustvu stečenom u neposrednoj socijalnoj interakciji , što je ok .
Dakle , generalno problem su ( meni ne , briga me ) , oni koji ne zele da se uklope u društvo , u sredjen sistem , odredjen način života ...Takvih u Nemačkoj ima dosta , i uglavnom nisu iz Evrope .

Pazi ebe se meni sto su oni mudzosi, npr Somalijac koji je odrastao u Norveskoj sa njim sam celu noc do kasno sedeo ip ricao, likcina, njegove sunarodnike koji su sto se kaze juce preplivali da ne vidim, Iranac koji je od 9 godine u Berlinu je isto lik nad likovima, ovi sto su juce iskocili iz neke iranske planine su drugi svet.

Stvar je u kulturi, ovi sto se asimiluju su ok, ovi sto bi da od evrope prave svoju vukoyebinu iz koje su se dovukli su problem.

Poslednja izmena:
ebo te frejo izadji malo iz staklenog zvona
prica se o sljamu, a ne o obrazovanoj kulturnoj eliti
zapadna evropa je punija sljama nego tim drugima o kojima ti pises ko iz 1001 noci, mislim aj malo logike normalno da ih je u vecem broju

Pazi ebe se meni sto su oni mudzoosi, npr Somalijac koji je odrastao u Norveskoj sa njim sam celu noc do kasno sedeo i ricao, likcina, njegove sunarodnike koji su sto se kaze juce preplivali da ne vidim, Iranac koji je od 9 godine u Berlinu je isto lik nad likovima, ovi sto su juce iskocili iz neke iranske lanine su drugi svet.

Stvar je u kulturi, ovi sto se asimiliju su ok, ovi sto bi da od evrope prave svoju vukoyebinu iz koje su se dovukli su problem.

Upravo to pričam :)

Musliman je uvek musliman
Ako je vernik onda je zatucan.
Slicno ko I za bilo koju veroispovest samo je za Muslimana n puta gore jer je to najzaostalija I najagresivnija religija koja jos tapka u srednjem veku.

Pazi ebe se meni sto su oni mudzosi, npr Somalijac koji je odrastao u Norveskoj sa njim sam celu noc do kasno sedeo ip ricao, likcina, njegove sunarodnike koji su sto se kaze juce preplivali da ne vidim, Iranac koji je od 9 godine u Berlinu je isto lik nad likovima, ovi sto su juce iskocili iz neke iranske planine su drugi svet.

Stvar je u kulturi, ovi sto se asimiluju su ok, ovi sto bi da od evrope prave svoju vukoyebinu iz koje su se dovukli su problem.

Upravo.

Musliman je uvek musliman
Ako je vernik onda je zatucan.
Slicno ko I za bilo koju veroispovest samo je za Muslimana n puta gore jer je to najzaostalija I najagresivnija religija koja jos tapka u srednjem veku.

ma jedna skupina rusa se gore ponasa na ulici no muslimanske nindze
ima dosta razlike i u ponasanju nindzi i njihovih muskaraca....nindze su med i mleko na ulici....muzjaci kako koji ali uglavnom ok
al rusi kojeg god da su pola to cujes osetis i primetis na kilometar....stoka su bre neopevana...u sred palate gde je jezero sa labudovima kao zastitnim znakom te regije i kraljevske porodice oni doveli kuce i ponosno gledaju kako ono juri labudove, o zemljo otvori se progutaj ih

ima dosta razlike i u ponasanju nindzi i njihovih muskaraca....nindze su med i mleko na ulici....muzjaci kako koji ali uglavnom ok
al rusi kojeg god da su pola to cujes osetis i primetis na kilometar....stoka su bre neopevana...u sred palate gde je jezero sa labudovima kao zastitnim znakom te regije i kraljevske porodice oni doveli kuce i ponosno gledaju kako ono juri labudove, o zemljo otvori se progutaj ih

Meni je ipak najjaci onaj lik sto je platio svabu da ga vozi biciklom sa prikolicom kroz park dok on na mobilnom pusta ruske marseve do daske

Oni Rusi koje ja znam ne bi to uradili nikad. Postuju kulturu i svoju i tudju. A znam ih kolko oces, cak sam i udata za Rusa. Daleko kulturniji, sa ogromnim postovanjem istorije, umetnosti, cistoce u svakom smislu.

Oni Rusi koje ja znam ne bi to uradili nikad. Postuju kulturu i svoju i tudju. A znam ih kolko oces, cak sam i udata za Rusa. Daleko kulturniji, sa ogromnim postovanjem istorije, umetnosti, cistoce u svakom smislu.

Valjda podivjaju kad izadju iz Rusije, to sve ko pusteno s lanaca, jednog normalnog rusa turistu ne vidoh

Ni najveca Ruska stoka ne smatra da mu to sto je pravoslavac odredjuje ponasanje u privatnom zivotu ko recimo do jaja finom I namazanom musliji.
To je ta malo suptilnija razlika koja tebi promice izmedju religija.

Back