Putno osiguranje i odgovornost agencije

Je m'appelle Noel

Početnik
Poruka
36
Uplatila sam aranžman za letovanje u Turskoj - Alanja, u turističkoj agenciji 1A. Kod njih sam, po preporuci kupila i putno osiguranje Triglav.
U trenutku kad mi se desila teška nesreća, kad me je hitna odvezla u besvesnom stanju u bolnicu, ispostavilo se da telefon na polisi ne funkcioniše a agent agencije 1A kaže da oni "samo prodaju". Iz agencije u Beogradu ne odgovaraju na moj apel upućen na njihov mejl naveden u ugovoru za hitne slučajeve.
Da li se nekom desilo nešto slično? Sa kojim agencijama imate pozitivna a sa kojim negativna iskustva? Čija osiguranja biste preporučili?

Uplatila sam aranžman za letovanje u Turskoj - Alanja, u turističkoj agenciji 1A. Kod njih sam, po preporuci kupila i putno osiguranje Triglav.
U trenutku kad mi se desila teška nesreća, kad me je hitna odvezla u besvesnom stanju u bolnicu, ispostavilo se da telefon na polisi ne funkcioniše a agent agencije 1A kaže da oni "samo prodaju". Iz agencije u Beogradu ne odgovaraju na moj apel upućen na njihov mejl naveden u ugovoru za hitne slučajeve.
Da li se nekom desilo nešto slično? Sa kojim agencijama imate pozitivna a sa kojim negativna iskustva? Čija osiguranja biste preporučili?
Kako ste kupili polisu? Online ili u Agenciji? Ako ste uzeli preko Agencije, svako od prodavaca osiguranja vam može objasniti šta da radite.
Pozovite Triglav osiguranje u vašem mestu i pitajte nekog od prodavca osiguranja.
Tačno je da je Agencija samo zastupnik u prodaji osiguranja, vaše troškove koje ste platili, isplaćuje vam Osiguravajuća kuća, u vašem slučaju je to Triglav.Trebalo bi sačuvati sve račune koje ste platili, jer vam kasnije (po povratku) iznos troškova na ime lečenja refundira Triglav osiguranje, zavisno od sume na koju ste osigurani.
Uvek je bolje i poželjnije obratiti se Osiguravajućoj kući, za ne daj bože.

Poslednja izmena:
Na Vas je pala palma? :( kako ste sad?

Na Vas je pala palma? :( kako ste sad?
Dobro sam. Ostala sam živa i sad se polako oporavljam. Evo me ovde, da podelimo iskustva, da saznam i tuđa. Treba i sledećih godina ići na more i uplatiti osiguranje. Ne znači ako je neko poznat da je i dobar. Evo 1A i Triglav su, na primer, ispali užasni.

Dobro sam. Ostala sam živa i sad se polako oporavljam. Evo me ovde, da podelimo iskustva, da saznam i tuđa. Treba i sledećih godina ići na more i uplatiti osiguranje. Ne znači ako je neko poznat da je i dobar. Evo 1A i Triglav su, na primer, ispali užasni.
Drago mi je da ste dobro, da ste preživjeli, ono je bilo strašno :)

Vas su morali dobro zbrinuti, jer to nije obična povreda vašom nepažnjom.
Više je nesrećan slučaj ili viša sila,...nezavisno od toga da li ste imali putno osiguranje ili ne, mogli ste tužiti mesto ili grad za odštetu.
Savet: Ubuduće nemojte uzimati putno osiguranje preko Agencije, već idite u Osiguravajući kuću, gde vam sve lepo objasne, daju brošuru uz polisu osiguranja i call centar koji radi 24h.

Jeste. To kako sam ostala živa, ostaće enigma 🙂 Sav onaj raj, Turska, Alanja, Kleopatra pretvorio se u užas kao iz nekog filma... Bilo je to još strašnije od ovog što sam uspela da prenesem javnosti...
a sta se desilo ako nije suvise indiskretno pitanje?

inace obicno te polise rade po principu da ti tamo sve platis a onda sacuvas racune i ovde ti refundiraju.

a sta se desilo ako nije suvise indiskretno pitanje?

inace obicno te polise rade po principu da ti tamo sve platis a onda sacuvas racune i ovde ti refundiraju.
To je samo za niže iznose. Na polisi stoji da refundiraju samo do 500 evra. Meni je račun za taj jedan dan bio 2800e i svakog trenutka je bio sve veći jer nisam mogla da napustim bolnicu dok se ne plati.

evo sta zakon kaze

Šta garantuje putno osiguranje:

• neposrednu pomoć, između ostalog u slučajevima iznenadne bolesti, nesrećnog slučaja, odlaganja leta,
  • širok spektar pomoćnih usluga, kao što su, na primer, troškovi medicinskog prevoza, pokrivanje troškova potrage i spasilačkih operacija u planinama i na moru, organizacija i pokrivanje troškova nastavka planiranog putovanja,
  • produžetak važenja osiguranja na najviše 72 sata u vanrednim situacijama.
Putno osiguranje takođe uključuje medicinske troškove, u koje između ostalog spadaju:

• zdravstveni pregledi,
  • procedure ambulantnog lečenja,
  • konsultacije i plaćanje medicinskih nadoknada,
  • hospitalizacija, tj. terapija, pregledi, procedure i hirurške intervencije,
  • kupovina lekova,
  • kupovina materijala za previjanje rana,
  • stomatološke intervencije.

Uz to, polisa pruža osiguranje i:

• amaterskih sportskih aktivnosti, između ostalog, skijanja, vožnje snouborda, ronjenja sa specijalnom opremom,
  • u slučaju štete nanete trećoj strani,
  • imovine koja je ostala u mestu boravka za vreme putovanja,
  • nadoknadu sredstava u slučaju pljačke na bankomatu.

To je samo za niže iznose. Na polisi stoji da refundiraju samo do 500 evra. Meni je račun za taj jedan dan bio 2800e i svakog trenutka je bio sve veći jer nisam mogla da napustim bolnicu dok se ne plati.
Vama je pala PALMA na glavu,... troškove lečenja je trebalo da snosi sam grad ili mesto.Ako ste im platili, ja bih ih naknadno tužila.
Pravac advokat!

Ako u ugovoru stoji da refundiraju samo do 500 evra, dalje to nije njihova odgovornost.
Mogu mimo ugovora, dobrom voljom da pomognu ali mislim da nisu u obavezi.

Valjda bi troskove trebao da snosi smestaj ukoliko se desilo u okviru hotela ili opstina.
Niste razumeli ili ja nisam lepo napisala. Refundiraju do 500 evra ako sam platiš pa po povratku. Na licu mesta refundiraju do 30000e. Na toliko je polisa. Ima i kovid dodatak.

Back