Najlepša mesta i izleti u Srbiji

hm oko paraćina, taj kraj; ima izvor grze, onda ima neki lokalni loš put do manastira svetom sisoju gde je i bazen
tu je i svilajnac i resavska pećina i rudnici, ima i neki muzej rudnika ali nisam bila, možda je bez veze. tu ima i drugi izvor i manastir gornjak. tu gde je izvor se jedu pastrmke. u svilajncu ima prirodnjački muzej koji je pomogla EU iz nekog razloga i pre nekoliko godina je bio sređen i lep a sad ne znam

tako nešto otprilike

to su dva izleta. a svuda ima nekih manastira skrivenih

Dok sam imao mogucnosti, voleo sam da odem na Juzni Kucaj, a najvise na Veliku Brezovicu, izolovano krasko polje visoko u planini i udaljeno od svega.
Zapravo je rec o ogromnom pasnjaku duzine par kilometara i sirine par stotina metara, na cijim obodima se nalaze brojne bacije, a svi okolni visovi su okruzeni sumama, vrtacama i urvinama.
Stoka mirno pase, vetric uvek pirki, ne cuje se nista sem povremeno zvona klepetusa... Nirvana.

IMG_2435.JPG
IMG_2388.JPG

Nazalost, vise nemam toliko mogucnosti i vremena da idem tamo, a i mafijaska bratija je polako pocela da zaposeda okolinu i pretvara je u privatni lovni zabran...

Dok sam imao mogucnosti, voleo sam da odem na Juzni Kucaj, a najvise na Veliku Brezovicu, izolovano krasko polje visoko u planini i udaljeno od svega.
Zapravo je rec o ogromnom pasnjaku duzine par kilometara i sirine par stotina metara, na cijim obodima se nalaze brojne bacije, a svi okolni visovi su okruzeni sumama, vrtacama i urvinama.
Stoka mirno pase, vetric uvek pirki, ne cuje se nista sem povremeno zvona klepetusa... Nirvana.

Pogledajte prilog 1677865Pogledajte prilog 1677863
Nazalost, vise nemam toliko mogucnosti i vremena da idem tamo, a i mafijaska bratija je polako pocela da zaposeda okolinu i pretvara je u privatni lovni zabran...
:heart:

Back