Putnici svih zemalja ujedinimo se

zaboravila sam da kazem da nikada decu nisam vodila ni kupala na javnim plazama.u stvari niko nikada od nas nije isao da lezi na plazi i da su deca izlozena suncu.kod mene je bilo kupas se na pustoj plazi izadjes iz mora i obuces majicu.samo do 9,30 i od 5 moze bez majice.tako je bilo dok smo imali kucu na pustoj plazi.ali sada kad smo presli u pertovac i kad decu vidim samo kad jedu,shvatam kako je to na javnim plazama.dolaze izgoreli,skacu sa kastela,plivaju do katidza i imaju cesto stomacne viruse.
al ne verujem da ce tvoja beba bas prve godine da skace na glavu.sta je ono bila tema?:rumenko:

ako imas svoju kucu onda ti je svejedno.ja sam prvi put na more otisla sa bebom od mesec i po dana.i posto je to za nas kao dobar dan,mislim to nam je nesto uobicajeno,do kuce nas je moj tata odvezao barkom i toliko smo jurili da je bebi odletela kapica u more,jupiiiiiiiii.hocu da kazem ako si navikla da bebu drzis pod staklenim zvonom,da sterilises sve u njenoj blizini i da padas u nesvest od straha zbog svega,onda ne znam.ja sam se opustila i uzivala,i nikad nista lose nisam dozivela.

On, mukica tek treba da se rodi 20.maja, tako da jos nista nisam navikla, ali nemam nameru da ga drzim pod staklenim zvonom.
Kuca je nasa, zato sam i mislila da ga vodim tako malog.

zaboravila sam da kazem da nikada decu nisam vodila ni kupala na javnim plazama.u stvari niko nikada od nas nije isao da lezi na plazi i da su deca izlozena suncu.kod mene je bilo kupas se na pustoj plazi izadjes iz mora i obuces majicu.samo do 9,30 i od 5 moze bez majice.tako je bilo dok smo imali kucu na pustoj plazi.ali sada kad smo presli u pertovac i kad decu vidim samo kad jedu,shvatam kako je to na javnim plazama.dolaze izgoreli,skacu sa kastela,plivaju do katidza i imaju cesto stomacne viruse.
al ne verujem da ce tvoja beba bas prve godine da skace na glavu.sta je ono bila tema?:rumenko:

Bogami, ako bude lud na tatu, nikad se ne zna! :lol:
Hvala na savetima! :cmok2:

Ja sam planirala sredinom avgusta da idemo na more.
Beba ce imati tri meseca, mislim da moze da putuje, a imamo kucu u CG, isto mi je, bila ovde ili tamo.
Malo bar da promenimo vazduh.
Sta mislis, je l' mi to pametno?

Ja lično mislim da jeste. Ne kapiram zašto ljudi od toga prave bauk.
Bebi može samo da prija vazduh na moru.

Kao što rekoh, u Keniji sam viđala trudnice i bebice turiste.
To mi je već preterano, ali čisto nam govori koliko smo mi ovde nekako zatucani bre! :roll:

ako imas svoju kucu onda ti je svejedno.ja sam prvi put na more otisla sa bebom od mesec i po dana.i posto je to za nas kao dobar dan,mislim to nam je nesto uobicajeno,do kuce nas je moj tata odvezao barkom i toliko smo jurili da je bebi odletela kapica u more,jupiiiiiiiii.hocu da kazem ako si navikla da bebu drzis pod staklenim zvonom,da sterilises sve u njenoj blizini i da padas u nesvest od straha zbog svega,onda ne znam.ja sam se opustila i uzivala,i nikad nista lose nisam dozivela.

Takođe. Luku sam odvela u Tunis usred jula po najvećim vrućinama kad je imao 9 meseci. Sedeli smo u hladovini (što svakako radimo jer ja imam jako belu kožu) i dete je uživalo. Kupao se i u moru i u bazenu. Problema sa stomakom nije imao iako je jeo sve isto što i mi. Ispostavilo se da nam tata ima najslabiji organizam. On je bolovao pola letovanja. Ali ja mislim da mu se to desilo jer se prežderavao. Kad vidi sve one silne đakonije na švedskom stolu, mora sve da proba. I onda ode na sunce, na +40 stepeni...:roll:
Nisam uopšte imala problema sa bebom, samo sa mm...:rtfm:

Prvi put sam vodila Nanu na more sa 13 meseci.
Rodjena je u maju , te godine mi nije bilo do mora , nisam znala gde mi je glava a kamoli gde je more.
Godinu dana kasnije bez razmisljanja smo otisli na more.
Ali u junu,
I bilo je sasvim ok.
Istina Nana je dobila neku alergiju koji lekari pripisuju suncu al nije to bilo nista strasno .
Iako je izgledalo grozno, kao boginje.

Nikad nisam imala problema sa njom sto se sunca tice, vise sam ja nadrljala na suncu od nje.
Jednog leta me je udarila suncanica a bila sam svega 10 min na suncu :roll:

Tako da ne treba biti preopusten al to sto je dete malo ne znaci da ne moze da putuje leti .
Narocito ko ima kucu , pa ne vidim po cemu se stan u bg razlikuje od stana u cg.
Osim u cinjenici da u prokletoj cg mozes da fasujes onaj odvratni stomacni virus iz zezanja ...i da kao ja ( opet ja primecujete !!! ) provedes 7 dana u wc.

I ja sam vodila Loru na more kad je imala 13 meseci jer je rodjena sredinom juna...
Nismo imali nikakvih problema i mislim da bih je vodila i mladju, ne vidim tu problem.
Ove godine planiramo na letovanje sredinom jula, tada ce Klara imati 9 meseci. Mislim da i sa njom nece biti problema.

A joj da si videla moje pakovanje za to prvo more. :cool:
Poneli smo kofer pun soka frutek, kasica, milupe, pelena ....ko da idemo u nedodjiju ebote.

A ona nista al NISTA nije htela da jede 14 dana.
Sve sto smo odneli , minus pelene , smo vratili .
A nosili smo i kuvalo za vodu , i deterdzent za sudove ....i sve sto nam je trebalo u hotelu iako smo letovali u 5 *.

Kad se samo setima joooj.
Pa to je komedija.
Ne kaze se dzabe da je sa drugim detetom sve lakse.
Samo sto ja to nikad necu saznati.

Hvala, devojke!
Ma i ja sam to mislila, imamo kola, u Baru smo za 15 min, tamo ima DZ, dezurna apoteka, Maxi koji radi 24/7...
Stvarno ne vidim u cemu je razlika, isto mi je kao ovde.
Nego sam ja vec najavila da mi zauzimamo kucu od sredine avgusta, na sta je moja brizna svekrva pocela da pada u nesvest zbog bebe. :roll:
Mi idemo, a ko ce sve da se onesvesti, tacno me zabole. :lol:

na ovom mestu su moja deca odrasla.transport nam nije bio obican,ali zato je sve drugo bilo bas za decu

Prilozi

• 113_1331.jpg
    113_1331.jpg
    76,9 KB · Pregleda: 16
  • S2500201.jpg
    S2500201.jpg
    56,6 KB · Pregleda: 17
Kad dobijes dete glas dobiju i mutavi .
I pocnu da misle i oni za koje si do sad mislila da nemaju misljenje ni o cemu.
Dete je magnet za misljenja ...raznorazna :roll:

Znam, vec su se nasli ti i takvi dusebriznici. :roll:
Sto je najsmesnije, narocito se brinu da li se dobro hranim u trudnoci i daju savete o ishrani.
Neka sam i nadobudna, ali bar svoj posao znam bolje od onih koji nemaju nikakve dodirne tacke sa nutricionizmom.
Ali neeeee, pa valjda svekrva bolje zna, ona je ipak bila trudna jednom pre 30 godina, a ja nisam, ko sisa moje skolovanje!
Eto, sad spamujem, ali sta cu-kad se setim, momentalno pobesnim!

Znam, vec su se nasli ti i takvi dusebriznici. :roll:
Sto je najsmesnije, narocito se brinu da li se dobro hranim u trudnoci i daju savete o ishrani.
Neka sam i nadobudna, ali bar svoj posao znam bolje od onih koji nemaju nikakve dodirne tacke sa nutricionizmom.
Ali neeeee, pa valjda svekrva bolje zna, ona je ipak bila trudna jednom pre 30 godina, a ja nisam, ko sisa moje skolovanje!
Eto, sad spamujem, ali sta cu-kad se setim, momentalno pobesnim!

imala sam isti problem sa svekrvom kao ti.pogotovo kad su se deca rodila.bila sam mlada dobro nacitana,informisana i mislila da ona dolazi iz praistorije.u svakoj situaciji sam pokazivala svoj stav.nje nema vec nekoliko godina i sa ove tacke zalim sto sam bila tako netolerantna i puna sebe.da sam malo stala i razmislila zasto ona to radi shvatila bih da je to samo iz dobre namere.mislim da sam mogla mnogo puta da je saslusam bez zelje da se dokazujem i da posle uradim po svom.ali dok si mlad,borba za prevlast je jako vazna.u svakom slucaju ti u tome zelim sve najbolje.

A joj da si videla moje pakovanje za to prvo more. :cool:
Poneli smo kofer pun soka frutek, kasica, milupe, pelena ....ko da idemo u nedodjiju ebote.

A ona nista al NISTA nije htela da jede 14 dana.
Sve sto smo odneli , minus pelene , smo vratili .
A nosili smo i kuvalo za vodu , i deterdzent za sudove ....i sve sto nam je trebalo u hotelu iako smo letovali u 5 *.

Kad se samo setima joooj.
Pa to je komedija.
Ne kaze se dzabe da je sa drugim detetom sve lakse.
Samo sto ja to nikad necu saznati.

ja tada nisam nosila samo pelene - kupili mi ih da me cekaju
ali zato sve ostalo :eek:
kolica+krevet+garderoba za more+garderoba za planinu+Aptamil+zitarice+gomila svega i svacega apsolutno bespotrebnog

a prirucni prtljag je bio velicine kofera
a kuvalo za vodu smo nosili u Tunis proslog leta i deterdzent i pelene i one gace pelene i cetke i flase...i jela je samo kolace i pila mleko

Mi smo na prvom letovanju prosli super jer je tada pio samo mleko.
Imao je 2,5 meseca i isli smo u Tursku.
Ovo proslo leto mi je bilo komplikovanije i prvi put sam uzela apartman da bih mogla da njemu spremam klopu jer nisam bila sigurna da bi ista od hotelske hrane u odredjeno vreme jeo.
Sad smo vec na zimovanje otisli u hotel ali opet u apratman i ispostavilo se da hotelsku hranu odlicno klopa tako da ja vise na odmoru kuvati - NECU!!!

Hej i ja idem u Pariz na prolece...preko koga idete? Ja putujem u samostalnoj varijanti...jeste li pronasli hotel? Ja se dvoumim izmedju Latinskog kvarta i Bastilje, kazu da su to najlepse lokacije...Kada idete?[UOTE]

Idemo za Uskrs jer smo tada svi na raspustu i godišnjem.Biće preko agencije, ali se dvoumimo između dve ponude-jedna ima u kombinaciji još i Nirnberg i Beč,a duga Švajcarsku.Mislim da su Putnik i Holidej.Muž je zadužen da baza po Internetu i kombinuje,a ja da slažem evriće na stranu i branim ih životom ako hoće da ih potroše na nešto drugo!

I ja se dvoumim kao i vi. Koju ste agenciju odabrali?

Back