Putnici svih zemalja ujedinimo se

ja nekako imam srce sa prijateljima/saputnicima :)
imam neku ekipicu sa kojom se uvek sve extra dogovorim i isplaniram, nekako nam se zelje i ocekivanja podudare, a kad na putu naidjemo na neku nepredvidjenu okolnost, prevazidjemo je smehom :lol: cmok za moje drugare :heart:

@mirka, ja sam ti ko u zoni sumraka, i ja sam gledala pijanca danas, teturao se, posle nekog vremena pao, malo se valjao po ulici, pa ga pokupila patrola....

Inače Daisy, to ti je klasika sa tim uskršnjim putovanjima. Od 5 pokušaja, ako ubodeš 2 puta da skupe grupu to je uspeh. Večito je problem sa manjkom broja putnika. I srećan si ako ti to na vreme jave. Obično čekaju 2-3 dana pred polazak ili predaju pasoša u Ambasadu, kada više nema šanse da nađeš alternativu.
Sad bar nema zajebancije sa vizom, pa i ne zavisimo toliko od agencije. Ja jedva čekam da krenem u putešestvije u sopstvenom aranžmanu...:aha:

A ja moram još uvijek da se maltretiram :besna::besna:
Prošle godine kad sam išla u Francusku i sve rezervisala saznam da se konzulat zatvara na 7 dana zbog preseljenja u drugu zgradu :histericna::histericna:
To samo meni može da se desi, zamalo da ne dobijem vizu na vrijeme, tj. dobila sam pasoš 2 dana prije putovanja, a do tada nervni slom jer je još uletio i neki praznik pa nisu radili na dan kada su mi rekli da dođem po pasoš :sad2:

Necu da dizem frku unapred, mozda sve i legne na mesto sa prijateljima, pa i ako ne legne , imam muza i dete , to su mi veciti saputnici bice nama super i samima :)

Gledam sad dok vam kucam kroz prozor jednog pijanca ide po sred ulice , tetura se , bolje reci i cudim se sta to ljudima treba .
Nema veze sa temom al odvukao mi paznju i morala sam da ga spomenem.

Ako vec mozes da biras ja bih radije isla kolima.
Svojevremeno sam isla na turu Prag i Bratislava i crkla u busu najstrasnije. S te strane je avion spas. Ali...ako idete svoji kolima, pa tu su i Bec i Budimpesta i ko zna sta sve jos usput :super::ok:

Ma bus je ispao iz kombinacije svakako.
Ici cemo kolima ako idu prijatelji , ili avionom ako idemo sami.
Al moj muz jos ne zna da ako idemo sami idemo avinonom :cool:
Mislim da ce on predloziti kola u svakom slucaju i onda vodim i klinku sa sobom.
Ne mogu da se spasim te male napasti nikako....
:lol:

Mislila sam da je uvalim babi a da se počastim avioncetom, al .....videcemo.

Ma bus je ispao iz kombinacije svakako.
Ici cemo kolima ako idu prijatelji , ili avionom ako idemo sami.
Al moj muz jos ne zna da ako idemo sami idemo avinonom :cool:
Mislim da ce on predloziti kola u svakom slucaju i onda vodim i klinku sa sobom.
Ne mogu da se spasim te male napasti nikako....
:lol:

Mislila sam da je uvalim babi a da se počastim avioncetom, al .....videcemo.

...vodi dete...obavezno...:)

Danas pada snijeg jer sam ja krenula u agenciju da rezervišem putovanje...... i nisam rezervisala...... jer je pao nevjerovatan snijeg :evil:
Pošto se moj dragi vodi pravilom kada negdje idemo -što ranije-to bolje- :roll: krenusmo jutros, ranom zorom, oko 10h (jedva sam se i za to izborila, zamalo da idemo u 7h:cool: ) i naravno nismo ni makli a već smo morali da se vratimo, jelte zbog leda na putu i brzine kretanja 30km/h :(

A da, zaboravila sam da napomenem da će izgleda ipak biti organizovano putovanje za Holandiju preko Praga :D i moja agencija je poslala rezervaciju a mi ćemo u toku sedmice da odnesemo avans, čim snijeg spadne ispod koljena :rtfm:

Sad ću da pokušam da dozovem Mirabel da me posavjetuje treba li mi zimska jakna u Holandiji početkom aprila, jer sam čula da tamo duva neki hladan vjetar do maja :roll: i nisam pametna šta da nosim od gardarobe :confused:

Ja nikad nisam pametna šta da nosim u ovom prelaznom periodu :confused:
Sve mi treba, i dugi rukav, i kratki, i tanja jakna, i deblja jakna..... a najgore od svega je što sam slaba sa sportskom gardarobom, trenerke i tako to, što je udobno za samo putovanje :neutral:
Ma Holandija ima baš gadnu klimu i samo molim boga da ne bude kiše bar kad budemo išli u Keukenhof - park cvijeća :)

Ali nisam pametna za zimsku jaknu u aprilu :think: a opet taj vjetar i kiša :roll:

Pošto je ova tema jedan vid svaštare za sve ljubitelje putovanja onda ću ovaj tekst ovdje da postavim.
Čini mi se da je Mirka jednom napisala da možda nemamo dvorce kao Francuska, ni travu kao Engleska..... pa me to asociralo.
Poenta je u tome da imamo nešto što bi bilo rado viđena turistička atrakcija, ali zbog nemara i zapuštenosti, građevine od istoriskog značaja postaju obične ruine :(

´´Od starog glamura ostali samo lusteri FotoBiljana Nenković | 08. 02. 2010. - 00:02h | Komentara: 10

Aranđelovac - Dvor Staro zdanje u Aranđelovcu. Raskošna građevina koja je pripadala dinastiji Obrenović, reprezentativni je primerak arhitekture srpskog romantizma. Izdaleka, impozantno deluje nasred parka Bukovičke Banje i skoro da ništa ne sluti na užas.´´

http://www.blic.rs/Vesti/Srbija/175730/Od-starog-glamura-ostali-samo-lusteri

Tu smo, tu smo ja bar redovno pratim da se neko nije sjetio da nas obraduje nekom finom sličicom ili pričom, ali ništa :(

Poslednja informacija vezana za moje putovanje je da idem sutra da rezervišem i onda cimanje oko vize. Ali ne mogu da dočekam april :D

E da , iščačkala sam neke podatke vezane za klimu u amsterdamu u poslednjih 50 godina
i za april su prosječne temperature 9 stepeni a prosjek padanja kiše 19 dana :confused:
Znači imamo minimalne šanse da uhvatimo bar jedan lijep dan :(
To mi je pomoglo da donesem konačnu odluku da ipak ponesem zimsku jaknu, sva sreća pa nije neka nabudžena u ski fazonu, nego može da prođe po gradu.

Daisy, oprosti, bolesna sam, nije mi bilo do foruma...

NE treba ti zimska jakna...valjda
ali vodi racuna da mozes sloj po sloj da skidas i oblacis, vreme ume da se promeni po nekoliko puta u toku dana. a i ne mora...to je njihova us.rana klima

Ne bi bilo lose da imas pamucne majice i dzempercice i neku jaknicu za preko, zbog mogucnosti da produva vetrina
Prati prognozu pred put (na weather umbrella ili sl, za 10 dana unapred, cudo jedno kako pogode, doduse za krajeve gde je stabilnije), uvek gledaj gde imaju real feel vrednosti a ja cu se zdusno raspitivati i davati ti informacije

Back