dejannn
Iskusan
- Poruka
- 5.717
Svestenik je ljiga cim se ovako ponasa
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ja ne zivim ni blizu Cne Gpore, a ti inace imas iskustva pa mi preporucujes taj plezir?
T si Informbirovka, uzivaj ti u unucima onoh koje slavisl. Ja nisam iz tih komunistickih prica.
Кад ће да га крунишу?Predsednik Rusije Vladimir Putin nije želeo da ga sveštenik Ruske pravoslavne crkve poljubi u ruku prilikom posete manastiru na ostrvu Valam.
Putin se prvo rukovao s vernicima ispred manastira, a potom i s nekoliko sveštenika. Putina je potom neprijatno iznenadio gest jednog sveštenika, koji je prvog čoveka zemlje hteo da pozdravi poljupcem u ruku. Predsednik Rusije, koji je bio iznenađen ovim potezom, samo je povukao ruku i pogledom je ošinuo sveštenika.
http://www.pressonline.rs/sr/vesti/...tin+odbio+da+ga+sveštenik+poljubi+u+ruku.html
u beogradu se do pocetka sedamdesetih u ozbiljnim familijama ljubila ruka najstarijem muskarcu. moji su ziveli na pocetku karaburme, teca je bio crnogorski oficir sa bitke na mojkovcu
Ti ne zna da su svestenici tako nauceni.
Ti zaista puno pricas a puno ne znas.
a sto se ostali svestenici nisu tako ponasali, nije Putin bog, ni bog nesto nebi tako trazio,to je bolesno
Monah hteo da poljubi ruku Putinu
Predsednik Rusije posetio Spasopreobraženski manastir na Valamu, gde je jedan od monaha, poreklom Makedonac, rekao da je to učinio u znak priznanja makedonskog naroda velikom ruskom narodu
MOSKVA
OD STALNOG DOPISNIKA
FOTOGRAFIJA na kojoj se vidi kako jedan od sveštenika hoće da poljubi ruku Vladimiru Putinu u ponedeljak, za vreme njegove posete Spasopreobraženskom manastiru na Valamu izazvala je buru reakcija u Rusiji. Kako kažu u pres-službi manastira Valam, mnogi su im telefonirali, čak ih i vređali, pitajući ih zašto se toliko dodvoravaju predsedniku. Blogeri koji inače napadaju RPC u utorak su „prebacili normu“ napadajući crkvu i sveštenike.
- Učinio sam to kao znak priznanja makedonskog naroda velikom ruskom narodu - objasnio je pomoćnik igumana Metodije, rodom iz Makedonije.
Sveštenik Metodije je došao u Rusiju iz Makedonije i rešio je da posveti sebe službi božjoj. On i dalje misli da nije napravio nikakav propust, a kamoli greh, jer je ljubljenjem ruke hteo „da oda priznanje velikom ruskom narodu za to što čini za male narode“.
Sigurno je mislio da je sveštenik neki Čečen i da će iz potaje izvaditi kakav nož da mi zabode u trbuh mao Obilić Muratu.
Zato se instiktivno otrgao i stisnuo pesnicu da ga zvekne u čelo.
Стварно је глупо да поп љуби руке председнику![]()
A tek kako bi se trgnuo, da ga je ovaj pop pokušao poljubiti u guzi*cu.mnogo se nesto putko trza^^
A nije glupo popu ljubiti ruku?
Putinu svaka cast,ovim gestom je pokazao da nije sujetan!
Кад ће да га крунишу?![]()
Sveštenik je... SVESTAN... PUTINOVE VREDNOSTI..KAO ČOVEKA I VREDNOG VOĐE RUSKOG NARODA...i to nije bio...GEST PONIZNOSTI...nego...POŠTOVANJA
Ranije se ...TAKVIM LJUDIMA...KOJI UŽIVAJU VISOK UGLED U NARODU I DRŽAVI...u ..ZNAK POŠTOVANJA ...LJUBILA RUKA...a oni koji su u ..ISTOM RANGU..su se RUKOVALI ..ili.. POKLONOM - klanjali...
--------------------------------------
Taj ..OBIČAJ...IMAJU MNOGI NARODI...a ima ga čak i u ..KRIMINALNIM STRUKTURAMA DRUŠTVA ( KUM..)
pa nisam bas siguran da je danas obicaj u rusiji da se ljubi ruka predsedniku.