Putin i revitalizacija Josifa Staljina

Они који највише промовишу демократију заправо су најмање демократе и најбоље знају да је то лаж и превара.

Po tvojoj logici Ljubomir Davidovic je bio prevarant.

Демократије је болест и нема везе који је век у питању, постоје неки закони живота који важе увек, у свим вековима, а они су у супротности са свим принципима те демократије.

Dovoljno je pogledati spisak onih koji su u 21. veku protivnici demokratije:

-Fasisti
-Komunisti
-Dzihadisti i ostali religijski ekstremisti
-Reakcionari

Dakle, sve gamad, sljam i olos.

Хајде стани и размисли како се примењује та демократија:
Сваких неколико година неколико милиона људи на листићу папира заокружи назив странке којој желе да повере да над њима влада.
2) Свака од тих странака на својој листи има 250 имена који ће редом улазити у скупштину.
3) Када 90% људи гласа они не би могли ни за живу главу да ти кажу ни имена 10% људи којима поверавају власт са дотичне изборне листе, што значи да ти немаш појма ко је на власти.
4) Да би наговорили људе да на папир нашкрабају за њих пожељан исход те странке ће се користити демагогијом и лажним обећањима, наравно када то не испуне могу да изгубе власт на следећем масовном часу ликовног.
5) Предизборне и постизборне коалиције да не помињемо.

И по теби је ово ефикасан систем власти.

Hoces da kazes da je efikasnost presudan faktor? Ako je jeste, onda hajde da pobijemo sve stare ljude jer penzioneri nista ne doprinose drustvu i samo sisaju ogroman novac iz budzeta.

Чак и да је била пребрза боље је да се индустриализујеш него да технолошки заостајеш за суседним државама. Та технолошка заосталост значи да ћеш имати слабију економију и слабију војску и да ће моћи да ти ради ко шта хоће.

Naravno da je bolje izvrsiti industrijalizaciju nego ne ali kada se ocenjuje Brozova vladavina onda je izuzetno vazno uzeti u obzir cinjenicu da je industrijalizacija uradjena pogresno.

Тада су СССР и Немачка или ти Стаљин и Хитлер сарађивали. Као што су и Русија и Пруска једно ко зна колико пута исто тако делили Пољску.
Ово што покушаваш је патетичан покушај да оправдаш Ђубрића. 1939. Немачка и Русија нису били у рату, Немачка тада није бомбардовала СССР а Стаљин је био тада на власти а није био неки црв који пузи по трећем рајху и моли Нацисте да му помогну да збаци власт у СССР-у зарад апстрактног појма којим се заглупљују масе.

Pateticno je sto ti poredis nacisticku Nemacku sa Prusijom. Nemacka i SSSR nisu bili u ratu ali je ta Staljinova saradnja sa Hitlerom je daleko vece sramota od bilo cega sto je Djindjic uradio.

Конкуренти за Лењиновог наследника су били и гори од Стаљина. Стаљин је хтео моћну државау а Троцки нпр. је имао неку сумануту идеју сталне револуције.

Da li mozes da dokazes da bi Hitler uspeo da primeni svoje ideje da je Trocki bio na vlasti?

Да ли дакле хоћеш да кажеш да људи који су доле на сликама/новинским чланцима/видеу... не постоје.
Хоћеш да кажеш да ови људи не симпатишу Хитлера. Онда мора да још увек верујеш у Деда Мраза. Данас у Немачкој где их под обавезом уче да су Хитлер и Нацисти зло имаш људе који их величају. Замисли да су Немци победили у рату зар заиста можеш искрено да кажеш да велики део популације Немачке не би гледао на Хитлера као на националног хероја.
П.С Под Немачку би тад стадала Аустрија, Чешка, Данска, Холандија, Пољска и велики делови источне Европе

Naravno da u danasnjoj Nemackoj postoje idioti koji velicaju Hitlera. Medjutim, s obzirom da je Holokaust njaveci zlocin u istoriji covecanstva, tesko je verovati da bi veliki deo populacije Nemacke gledao na Hitlera kao nacionalnog heroja.

Тај контекст времена је идиотизам који је проистекао из људске сујете. Људи желе да верују да су бољи од других и измишљају разне начине да то докажу. Некад је то била религија, некад расизам, идеологија, а данас је идеја да смо ми данас супериорнији од људи који су живели пре 150

Hoces da kazes da zene danas nemaju sustinski mnogo veca prava nego pre 150 godina?

Znaci nemas hrabrosti da odgovoris.

Po tvojoj logici Ljubomir Davidovic je bio prevarant.
Или преварант или наиван човек који је био у заблуди. Могуће је и ово друго.
Dovoljno je pogledati spisak onih koji su u 21. veku protivnici demokratije:

-Fasisti
-Komunisti
-Dzihadisti i ostali religijski ekstremisti
-Reakcionari
Ма какав 21. век, већ сам ти рекао да то нема везе са тим који је век у питању, јер закони живота (којима је демократија супротна) важе одувек и важиће у сваком веку, у свакој држави, све до краја света. Крај приче. Тако да мене баш брига који је век, али да прокоментаришем ипак ја списак који си навео:

1. Хитлер је, рецимо, демократским путем дошао на власт, јел си знао за то?
2. Комунисти су врло добро знали да је демократија немогућа, зато је нису ни подржавали.
3. Да, исламисти су против, наравно. Па нису они луди, они врло добро знају колико је демократија погубна и зато и неће да је уводе. Него, шта подразумеваш под тим ,,религијски екстремисти"? Ето, Светитељ РПЦ Свети Јован Кронштатски је говорио да је ,,демократија у паклу, а на Небу је Царство". Да није и он, по теби, ,,религијски екстремиста"?
4. Шта подразумеваш под тим ,,реакционари", шта ти то значи? Знам да су комунисти користили тај термин и тако називали своје непријатеље.

Hoces da kazes da je efikasnost presudan faktor? Ako je jeste, onda hajde da pobijemo sve stare ljude jer penzioneri nista ne doprinose drustvu i samo sisaju ogroman novac iz budzeta.

Ти стари људи су за свог живота радили и доприносили друштву. Пензије су део плате који су они током свог радног века издвајали да би имали стабилна примања када не буду били способни да раде.
Прича о дебилизму и малверзацијама са ПИО фондом је сасвим засебна прича. Ја би лично тај фонд укинуо и дао одмах паре запосленима па нека они раде са тим парама шта хоће. Могу да их ставе на штедњу или да их прокоцкају. То је њихов избор као одраслих особа.
Али врло "интелигентан" одговор бранити дебилски систем власти још глупљом идејом.
А очигледно је да не схаташ како функционишу плате и пензије.

Naravno da je bolje izvrsiti industrijalizaciju nego ne ali kada se ocenjuje Brozova vladavina onda je izuzetno vazno uzeti u obzir cinjenicu da je industrijalizacija uradjena pogresno.

То да су прављене велике грешке током индустријализације је непорециво али сматрам да је изграђена инфраструктура и индустрија добра и да је могла да опстане да је од 80-их почео да се примењује постепен прелазак ка тржино оријентисаној привредин

Pateticno je sto ti poredis nacisticku Nemacku sa Prusijom. Nemacka i SSSR nisu bili u ratu ali je ta Staljinova saradnja sa Hitlerom je daleko vece sramota od bilo cega sto je Djindjic uradio.

Ти схаташ да у том периоду Немачка није починила све те ужасне злочине због којих су нацисти и Хитлер симбол зла.
Нисам намеравао да поредим Пруску и нацистичку Немачку само да истакнем да је до поделе пољске између Руса и Немаца долазило много пута и да с обзиром да Хитлер није извршио већећину својих злочина нико није видео неки претерани морални разлог да не третира Немачку као само још једну јаку државу. И данас имаш такве примере као што је сарадња САД и Саудијске Арабије.

Da li mozes da dokazes da bi Hitler uspeo da primeni svoje ideje da je Trocki bio na vlasti?

Не али није успео да их примени док је на власти био Стаљин

Naravno da u danasnjoj Nemackoj postoje idioti koji velicaju Hitlera. Medjutim, s obzirom da je Holokaust njaveci zlocin u istoriji covecanstva, tesko je verovati da bi veliki deo populacije Nemacke gledao na Hitlera kao nacionalnog heroja.

Однос Немаца према геноциду над Јеврејима би вероватно био сличан оном који Турци имају према геноциду над Јерменима.

Hoces da kazes da zene danas nemaju sustinski mnogo veca prava nego pre 150 godina?

Наравно да жене имају данас већа права али правне норме не мењају суштину људске природе. Једина права разлика је што си пре 150 година морао да мускетом убијеш човека а данас то можеш да урадиш дроном на даљинско управљање. И што је тај посао пре 150 година био углавном само за мушкарце а данас могу да га раде и жене

Znaci nemas hrabrosti da odgovoris.

Одговор на твоје питање је немогуће дати.
Како ја могу да знам зашто неко мисли то што мисли.
Ја могу да знам нечије мишљење и да са са тим сложим или не
АЛИ НЕ МОГУ ДА ЗНАМ ЗАШТО НЕКО ТАКО МИСЛИ

Zasto je Staljinova saradnja sa Nemackom bila sramota? Drug Staljin je pokusao da resi jedan vekovni problem na pravedan nacin, sto je verovatno i bio predmet tajnog dogovora sa Hitlerom:
1. Da svi Nemci konacno zive u jednoj drzavi.
2. Da svi Sloveni zive ujedinjeni u jednom ekonomskom i vojnom bloku koji bi kasnije prerastao u jos jedan veci oblik integracije.
3. Da Sloveni i Nemci konacno zapocnu da zive druzno.

Ova pitanja ni danas nisu resena, a bez njihovog resenja nece nikada biti mira u Evropi. Postavlja se pitanje na koje odgovor moraju da daju istoricari: Ako je Hitler vec dostigao svoj cilj da svi Nemci zive u jednoj zemlji, sta ga je to ( ili ko ) naterao da napadne na SSSR???
U to vreme je rat bio najmanje potreban i jednim i drugim.

Jedini istorijski rad na tu temu predstavlja knjiga Nikolaja Starikova: Ko je naterao Hitlera da napadne na Staljina?

Sve kriticare Staljina pozivam da stvore sve ono sto je on stvorio, a bez represija i streljanja, kad su tako pametni...
Poredeti danas Putina i Staljina je u najmanju ruku neumesno. Staljin se za razliku od Putina nije isticao neznanjem, i nije se rugao ruskom narodu, zato ga ruski narod i ceni.

Pogledaj na sta lici danasnja Rusija... Takve drzave nigde u svetu nema. Mislim na DRZAVU, a ne na koloniju. Evo nek mi neko nadje jednog jedinog ruskog "oligarha" za pocetak. Kolonije kontrolise onaj ko kontrolise finansijske tokove, a finansijski tokovi u Rusiji se nalaze u rukama Abramovicha, Vekseljbergova, Deripaski i Chubajsa...

Bankarstvo!? Opet u rukama istih. Gde su ruski bankari?
To je krupni biznis. Manje krupni biznis se opet nalazi u rukama "juznjaka", koji se u Rusiji ne smatraju gostima nego gazdama.
U cijim se rukama nalaze sredstva masovnih informacija u Rusiji?
U cijim ruka je ruska televizija sa nacionalnom frekvencijom? Zato na ruskoj televiziji se dva Judeja svadjaju pod prismotrom treceg, kako da "skroje" Rusiju.
U Rusiji je "opozicija" judejska, sto je i normanlno da budu u opoziciji ruskom narodu. Ja im na tome i ne zameram. No, problem je sto u Rusiji i "patriote" predstavljaju isti. Ko su po nacionalnosti veliki ruski patrioti: Vasserman, Streljkov, Vershinin, Solovjev i ostali "usrecitelji ruskog naroda"...

Tamo gde nema njih, te visokoprofitabilne nishe zauzimaju i Nabiuline, Matvejenke, Surkovi i Alekperovi...:mrgreen:
Ruski SMI gotovo da nikada ne upotrebljavaju izreze "ruska armija" ili "ruski narod" - to u savremenoj Rusiji Putina ne postoji! To se naziva "rusijska armija" i "rusijanci".
Zato isti ti SMI nikada nece reci: "finlandjani", "belorusijanci" ( rusijanci mogu, belorusijanci ne mogu ), "latvijanci"... Ne, kazu: Finci, Belorusi, Latishi.

Sta je ovo nego ruganje ruskom narodu? Kod druga Staljina bi mnogi delatnici za ovakve podlosti bili uredno osudjeni i streljani! Pa da mu ja sad to zameram, ili sta?
Kod druga Staljina je svaki Rus imao pravo na okucnicu do jednog hektara. Danas to pravo isti taj Rus nema. Ni u jednoj zemlji sveta ne postoji tolika kolicina neobradjene zemlje - samo zato sto korenom narodu tu zemlju ne daju.
Mozda negde takva zemlja i postoji, ali meni nije poznata - ako neko zna, neka navede.

Samo u Rusiji sa visokih politickih tribina se ruskom narodu porucuje da on nema pravo na legalno posedovanje oruzja - Rusi su divljaci i alkoholicari, i svi bi se pobili medjusobno.
Isto se tako otvoreno govori da Rusima ne treba davati zemlju - zato sto Rusi ne umeju i nece da obradjuju zemlju!
Rusima se ne sme dozvoliti da sami biraju sebi Gubernatore, Gradonacelnike, Sudije, Javne Tuzioce... i mnogo, mnogo to se Rusima porucije sa TV - ekrana.

Za takve bljuvotine iznesene protiv Rusa bi cak nekome bilo sudjeno i u rusofobnom inostranstvu - ali u Rusiji, ne.
Rusi se raduju sto su konacno dobili Krim nazad. Medjutim, u Rusiji postoji neki Dagestan, koji je 2 puta veci od Krima, gde ima mnogo voca, povrca, sunca i mora. OK. Nije Crno More nego je Kaspijsko. Ali, niko zivi tamo ne ide na letovanje, bez obzira sto na svim kartama sveta, taj Dagestan se nalazi u sastavu RF.

i_124.jpg

Problem je sto na toj teritoriji postoje regioni koji su totalno ocisceni od Rusa. Tamo Rus moze biti ubijen, kidnapovan, ili prodan u ropstvo... Sve to u 21. veku u demokratskoj i "slobodnoj" Rusiji.
Reklo bi se drug Staljin je probleme divljackih plemenskih zajednica jednom resio, tako sto ih je raselio po Sibiru, ali ne, stoka na vlasto posle njega je sve te divljake vratila svojim kucama. Kako krimske Tatare, tako Chechenje, tako Ingushe, tako i ove nesretne Dagestance...

A sta? Putin moze bolje?
Ajde nek za pocetak oduzme medije iz ruku "inoplemenika" i preda ih u ruske ruke, a dagestance, a dagestance cemo vesati kasnije...:mrgreen:

Или преварант или наиван човек који је био у заблуди. Могуће је и ово друго.

Ljubomir Davidovic naivan covek? Nemoj da me zasmejavas.

Ма какав 21. век, већ сам ти рекао да то нема везе са тим који је век у питању, јер закони живота (којима је демократија супротна) важе одувек и важиће у сваком веку, у свакој држави, све до краја света. Крај приче.

Pricas gluposti. Kraj price.

1. Хитлер је, рецимо, демократским путем дошао на власт, јел си знао за то?
2. Комунисти су врло добро знали да је демократија немогућа, зато је нису ни подржавали.
3. Да, исламисти су против, наравно. Па нису они луди, они врло добро знају колико је демократија погубна и зато и неће да је уводе. Него, шта подразумеваш под тим ,,религијски екстремисти"? Ето, Светитељ РПЦ Свети Јован Кронштатски је говорио да је ,,демократија у паклу, а на Небу је Царство". Да није и он, по теби, ,,религијски екстремиста"?
4. Шта подразумеваш под тим ,,реакционари", шта ти то значи? Знам да су комунисти користили тај термин и тако називали своје непријатеље.

1. Hitler je demokratskim putem dosao na vlast ali je bio protvnik demokratije.
2. Demokratija je i te kako moguca
3. Jovan Kronstatski je to rekao pre 100 godina. Ruska pravoslavna crkva danas nije protivnik demokratije.
4. Reakcionari su na primer oni koji bi da Srbiju vrate u srednji vek.

Ljubomir Davidovic naivan covek? Nemoj da me zasmejavas.
Ако није био наиван, онда је био преварант. Нема трећег.
Pricas gluposti. Kraj price.
И шта мислиш, сад ти кажеш да ја причам глупости, и то је то? А да пробаш да објасниш зашто ја, по теби, ,,лупам глупости" то нећеш, јел тако?
1. Hitler je demokratskim putem dosao na vlast ali je bio protvnik demokratije.
Добро, и шта са тим?
2. Demokratija je i te kako moguca
Ако се демократија дефинише као ,,владавина народа", већ из саме те дефиниције се види колика је то глупост. Па ајде, искрено, покажи ми једну једину државу данас, или у прошлости, где народ влада или је владао? Да ли постоји нека таква држава? Ако не постоји, онда је јасно да је демократија немогућа.
3. Jovan Kronstatski je to rekao pre 100 godina. Ruska pravoslavna crkva danas nije protivnik demokratije.
Оно што су Светитељи рекли важи увек, бар за нас вернике. Е а што се тиче става РПЦ, нисам баш сигуран у то што причаш:

СМИРНОВ: Демократија је данас већа превара него што је комунизам
,,Демократија је, једноставно, обмана. Јер су сви људи различити и није могуће да буде један човек – један глас” – истакао је свештеник.
http://fakti.org/orthodox-point/svy...a-je-danas-veca-prevara-nego-sto-je-komunizam
4. Reakcionari su na primer oni koji bi da Srbiju vrate u srednji vek.
Демагогија, кад год неко не одговара демократама, они га одмах оптуже да хоће да ,,врате Србију у средњи век". По томе су демократе исте као и комунисти који су такође своје противнике називали ,,злим реакционарима".

Ти стари људи су за свог живота радили и доприносили друштву. Пензије су део плате који су они током свог радног века издвајали да би имали стабилна примања када не буду били способни да раде.
Прича о дебилизму и малверзацијама са ПИО фондом је сасвим засебна прича. Ја би лично тај фонд укинуо и дао одмах паре запосленима па нека они раде са тим парама шта хоће. Могу да их ставе на штедњу или да их прокоцкају. То је њихов избор као одраслих особа.
Али врло "интелигентан" одговор бранити дебилски систем власти још глупљом идејом.
А очигледно је да не схаташ како функционишу плате и пензије.

Ti stari ljudi su nekada doprinosili drustvu ali sada ne doprinose nista. Penzioneri dobijaju mnogo vise novca nego sto su izdvajali tokom svog radnog veka.

То да су прављене велике грешке током индустријализације је непорециво али сматрам да је изграђена инфраструктура и индустрија добра и да је могла да опстане да је од 80-их почео да се примењује постепен прелазак ка тржино оријентисаној привредин

U istoriji ce zauvek ostati zapisano da je industrijalizacija uradjeno pogresno za vreme Broza.

Ти схаташ да у том периоду Немачка није починила све те ужасне злочине због којих су нацисти и Хитлер симбол зла.
Нисам намеравао да поредим Пруску и нацистичку Немачку само да истакнем да је до поделе пољске између Руса и Немаца долазило много пута и да с обзиром да Хитлер није извршио већећину својих злочина нико није видео неки претерани морални разлог да не третира Немачку као само још једну јаку државу. И данас имаш такве примере као што је сарадња САД и Саудијске Арабије.

Ostaje cinjenica je da je Staljin saradjivao sa Hilterom. To je veca sramota od bilo cega sto je Djindjic uradio.

Не али није успео да их примени док је на власти био Стаљин

Ti si u postu #151 rekao da bi Hitler uspeo da ostvari svoje ideje da Staljin nije bio na vlasti. To znaci da moras da dokazes da bi Hitler uspeo da ostvari svoje ideje da je neko drugi bio na vlasti.

Однос Немаца према геноциду над Јеврејима би вероватно био сличан оном који Турци имају према геноциду над Јерменима.

Ne bi jer zlocin nad Jermenima danas nije ni priblizno simbol zla kao Holokaust.

Наравно да жене имају данас већа права али правне норме не мењају суштину људске природе. Једина права разлика је што си пре 150 година морао да мускетом убијеш човека а данас то можеш да урадиш дроном на даљинско управљање. И што је тај посао пре 150 година био углавном само за мушкарце а данас могу да га раде и жене

Ljudska priroda se ne menja ali menja se svest ljudi a svest je i te kako bitna.

Одговор на твоје питање је немогуће дати.
Како ја могу да знам зашто неко мисли то што мисли.
Ја могу да знам нечије мишљење и да са са тим сложим или не
АЛИ НЕ МОГУ ДА ЗНАМ ЗАШТО НЕКО ТАКО МИСЛИ

Ja sam te pitao za MISLJENJE.

Ti stari ljudi su nekada doprinosili drustvu ali sada ne doprinose nista. Penzioneri dobijaju mnogo vise novca nego sto su izdvajali tokom svog radnog veka.

Зато што у дегенеричном систему власти званом демократија политички демагози купују гласове произвољно повећавајући пензије иако је то ставка у коју држава уопште не би требало да се меша

U istoriji ce zauvek ostati zapisano da je industrijalizacija uradjeno pogresno za vreme Broza.

А ти би претпостављам урадио ништа и оставио би државу да производи углавном сирове пољопривредне производе.
Чак и лоше изведена индустријализација је боља од никакве. Али ако ти је толико стало да савршенства морам да те разочарам тако нешто не постоји.
Можеш да одеш у Африку и живиш са Бушмани и са њима чекаш да се на магичан догоди савршена индустријализација

Ostaje cinjenica je da je Staljin saradjivao sa Hilterom. To je veca sramota od bilo cega sto je Djindjic uradio.

Ако имаш пријатеља из детињава који је постао криминалац да ли је срамота што си се са њим дружио док сте били деца?
Као што сам већ рекао Хитлер и Нацисти нису починили масовне злочине у то време тако да није постоајо разлог да се Немачка са Хитлером третира као само још једна моћна држава.
Осим ако не мислиш да се Стаљин посаветовао са Баба Вангом о томе шта ће Хитлер радити у будућности па је на основу тога требао да донесе одлуку. А шта онда рећи о кнезу Павлу који је такође потписао споразум са Немачком.
Ђинђић је био терориста који је док су чланице нато савеза убијале грађане ове државе, наоружавале терористе и разарали земљу уранијумским бомбама он је тражио да га они доведу на власт. Тиме је показао да није ништа бољи од ОВК терориста и бољшевика и оних који су извршили пуч 27. марта и изазвали смрт скоро 2 милиона људи.

Ti si u postu #151 rekao da bi Hitler uspeo da ostvari svoje ideje da Staljin nije bio na vlasti. To znaci da moras da dokazes da bi Hitler uspeo da ostvari svoje ideje da je neko drugi bio na vlasti.

Стаљин је био тај који се залагао за тешку индустрју. Осим ако не мислиш да се тенкови могу савладати мотикама а авиони праћкама.

Ne bi jer zlocin nad Jermenima danas nije ni priblizno simbol zla kao Holokaust.

Теби или логика није јача страна или ниси упознат са темом.
Сазнање о нацистичким злочинима над Јеврејима је дошло када је Црвена армија ослободила Аушвиц где су видели шта су Немци годима радили. О томе шта се тамо дешавало је знао само пробрани слој људи нису једном недељно објављивали у новинама статистику којико су Јевреја кремирали. Након што је Немачка поражена одржано је Нирнбершко суђење где су многи високо рангирани немачки званичници осуђени или на затвор или на смрт. Да је Немачка победила до суђења не би ни дошло а злочини би вероватно били заташкани или би добар део био заташкан. Остајем при ставу да би под тим околностима став Немаца о злочинима током рата био сличан турском ставу о геноциду над Јерменима.

Ljudska priroda se ne menja ali menja se svest ljudi a svest je i te kako bitna.

Да свест људи се променила у тој мери да сада више воле да на екрану гледају како бомба убија 50 људи притиском на дугме него да оду 5000 км и то лично ураде.
Стварно велики напредак.

Ja sam te pitao za MISLJENJE.

Већ сам ти рекао своје мишљење

Стаљин био професионалнији и талентованијии и од Хитлера, и од Черчила, и од Рузвелта

ФОРМУЛА ЛИБЕРАЛА – СТАЉИН ЈЕ ИЗГУБИО РАТ 1941, А НАРОД ГА ЈЕ ДОБИО 1945. – НАПРОСТО НИЈЕ ТАЧНА
staljin_crbl_123.jpg

Стаљин је руководио СССР до рата, за време рата и после рата. Он је био истински „организатор победе” СССР коју је почео да организује знатно пре почетка рата. Током три предратне године – 1938, 1939. и 1940. – бруто производи СССР и Немачке били су се практично изједначили. То је био резултат убрзане индустријализације
Пакт о ненападању са Немачком био је блистав дипломатски потез јер је земљи обезбедио безмало две године за припреме а границу померио 1-2 хиљаде километара на Запад
Политички и економски услови које је СССР створио својим генералима и другим официрима за ефикасно парирање агресији – били су безмало идеални. Совјетска армија је била слабија од немачке само зато што је Хитлерова већ имала искуство у вођењу савремених ратова великих размера, што је била потпуно мобилисана и већ прекаљена у борбама
СССР је током рата произвео 105.251 тенка наспрам 46.857 немачких, 516.648 артиљеријских оруђа наспрам 159.147 немачких, 99.950 војних авиона наспрам 55.727 немачких. По свим основним показатељима – осим по производњи војних камиона – СССР је надмашио Немачку. То је совјетском руководству омогућило да на фронт пошаље двоструко више дивизија него Немачка
Са окупираних територија је на исток било пребачено 17 милиона људи заједно са 2.593 индустријска предузећа која су почела да снабдевају фронт већ 1942. године. Да те фабрике нису биле „пресељене” – Црвена армија напросто не би имала чиме да ратује
После брзог пораза Француске у мају-јун 1940, Стаљин је морао да буде још опрезнији. Јер, француска армија је у то време сматрана најмоћнијом копненом армијом на свету. А још је на страни Француске било 12 енглеских, 22 белгијске, 8 холандских и 2 пољске дивизије
Француска и Велика Британија, иако су већ биле у рату са Немачком, у зиму 1939/1940 спремале су експедициони корпус за рат против СССР који би ударио преко Финске. У лето 1940. те земље су планирале и авио-ударе по налазиштима нафте око Бакуа

Пише: Ростислав ИШЋЕНКО, председник Центра за системске анализе и прогнозе
------------------------------------------------
Цео текст је предугачак и налази се на линку доле

http://fakti.rs/rossiya/staljin-bio...ovaniji-od-hitlera-i-od-cercila-i-od-ruzvelta

Poslednja izmena:
Zasto da ja odgovaram na tvoja pitanja kada ti ne odgovaras na moja? Jos uvek cekam odgovor na pitanje koje sam ti postavio u postu #193:

Imas li ti dokaz da je broj nevinih ljudi koji je Staljin pobio na nivou statisticke greske?

Pitanje ti je bilo nekako izlisno. Naravno da je broj nevinih ljudi bio na nivou statisticke greske. Ljudima se sudilo, a sudjenje je bilo otvoreno i svako ko je hteo, mogao je da prisustvuje istim. Nemoj to da mesas sa procesima koje je sprovodio Broz u Srbiji. Bitna razlika je u tome sto je Broz u Srbiji ubijao one najbolje, a Staljin je u SSSR-u likvidirao one najgore. Da je ostavio one najgore, zar bi bila moguca industrijalizacija onog nivoa, zar je bila moguca visoka nauka i tehnologija, osvajanje kosmosa, itd., itd...

Obrati paznju na cinjenicu da je za vreme Staljina bilo jako malo procesa vezanih za korupciju. Svedena na nivo statisticke greske. Ne zato sto sto je bio ogroman strah kod cinovnika, nego upravo zato sto sam Staljin nije krao. Sto rece Lukashenko: "hoces da pobedis korupciju? Prestani da krades sam!"

Sa pravne tacke gledista ne treba bezati ni od "politickih represija". Sta to uopste znaci? SSSR je bio priznat subjekat mejdunarodnog prava, gde su organi te drzave imali odredjena punomocja u skladu sa zakonom. Ti organi su u ime naroda donosili presude oped u skladu sa zakonom.
Ti zakoni su bili odobreni vecinski od strane istog to naroda. Zakonici su bili dostupni svima, tj. svako je mogao da zna sta sme, a sta nesme da radi.
Svako je imao slobodan izbor da li da nesto ucini, ili ne.

Postojao je princip pravne opredeljenosti. Nista neobicno, za svaku drzavu od nastanka istih do danas.
Postojala je i ogromna kolicina ( o tome niko ne govori ) oslobadjajucih presuda. Cak sta vise mnogo vise oslobadjajucih presuda je bilo u Staljinovoj Rusiji nego u ovoj Putinovoj. Pri tom stepen prestupnosti je u Staljinovoj Rusiji bio daleko nizi. I o kakvim mi "represijama" ovde govorimo?

Broj zatvorenika 1937. godine u SSSR-u je bilo manje nego u SAD iste godine. Ti i ovde trebaju dokazi?
U SSSR-u 1937. godine je bilo 1.194.400 zatvorenika, ili 583 coveka na 100.000; a u danasnjim SAD imamo 2.266.800 zatvorenika, ili 716 ljudi na 100.000...

I bez obzira koliko milijardi $$$$ US DoS potrosio na jos jednu kampanju "destaljinizacije" Rusije, mogu samo da im preporucim da te pare uloze u nesto pametnije. Staljin i danas ostaje najpopularnija licnost u Rusiji. To je ruski genetski kod koji niko ne moze da promeni.

Zasto narod od svih vladara i danas najvise ceni Aleksandra Nevskog, Petra Velikog i ponajvise druga Kobu????
A, zato sto oni nikada nisu o sopstvenom bogatstvu razmisljali, nisu razmisljali kako da svoju decu posakrivaju pri najmanjoj opasnosti. Oni su razmisljali o tome, kako da stvore mocnu drzavu. I stvorili su. Niko od njih nije zemlje prodavao, zalagao i gubio, nego je teritorije sirio. I za njihove vlasti niko nije smeo da se obicnom narodu smeje u lice kao danas u putinovskoj Rusiji gde u sred Petrograda dizu spomen plocu onom nacisti koji je i ucestvovao u blokadi Lenjingrada...:roll:

http://riafan.ru/530201-mannergeim-ili-bessmertnyi-polk-o-vybore-kotoryi-pridetsya-sdelat

mann.jpg

Zar je neko za vlasti Staljina smeo i da pomisli na ovakvu svinjariju, a kamo li da uradi?

Kad vidim danasnju Rusiju i ogromnu kolicinu svinja u ljudskom oblicju ( karakteristicno upravo za Rusiju ) koja se naplodila tamo, uvek mi se cini da smo se duboko ogesili o druga Kobu prozivajuci ga za streljanja, ali samo kvantitativno - morao je on to mnogo vise....:evil:

Зато што у дегенеричном систему власти званом демократија политички демагози купују гласове произвољно повећавајући пензије иако је то ставка у коју држава уопште не би требало да се меша

Priznao ti to ili ne, ako bi drzava pobila sve stare ljude, imala bi efikasniji sistem.

А ти би претпостављам урадио ништа и оставио би државу да производи углавном сирове пољопривредне производе.
Чак и лоше изведена индустријализација је боља од никакве. Али ако ти је толико стало да савршенства морам да те разочарам тако нешто не постоји.
Можеш да одеш у Африку и живиш са Бушмани и са њима чекаш да се на магичан догоди савршена индустријализација

Naravno je da je lose izvedena industralijazija bolja od nikakve ali kada se ocenjuje Brozova vladavina mora se uzeti u obzir cinjenica da je industrijalizacija uradjena pogresno.

Ако имаш пријатеља из детињава који је постао криминалац да ли је срамота што си се са њим дружио док сте били деца?
Као што сам већ рекао Хитлер и Нацисти нису починили масовне злочине у то време тако да није постоајо разлог да се Немачка са Хитлером третира као само још једна моћна држава.
Осим ако не мислиш да се Стаљин посаветовао са Баба Вангом о томе шта ће Хитлер радити у будућности па је на основу тога требао да донесе одлуку. А шта онда рећи о кнезу Павлу који је такође потписао споразум са Немачком.

Ostaje cinjenica da je Staljin saradjivao sa Hilterom.

Ђинђић је био терориста који је док су чланице нато савеза убијале грађане ове државе, наоружавале терористе и разарали земљу уранијумским бомбама он је тражио да га они доведу на власт. Тиме је показао да није ништа бољи од ОВК терориста и бољшевика и оних који су извршили пуч 27. марта и изазвали смрт скоро 2 милиона људи.

Ne lupetaj.

Стаљин је био тај који се залагао за тешку индустрју. Осим ако не мислиш да се тенкови могу савладати мотикама а авиони праћкама.

Trocki se takodje zalagao za tesku industriju https://www.marxists.org/archive/trotsky/1923/04/industry.htm

Теби или логика није јача страна или ниси упознат са темом.
Сазнање о нацистичким злочинима над Јеврејима је дошло када је Црвена армија ослободила Аушвиц где су видели шта су Немци годима радили. О томе шта се тамо дешавало је знао само пробрани слој људи нису једном недељно објављивали у новинама статистику којико су Јевреја кремирали. Након што је Немачка поражена одржано је Нирнбершко суђење где су многи високо рангирани немачки званичници осуђени или на затвор или на смрт. Да је Немачка победила до суђења не би ни дошло а злочини би вероватно били заташкани или би добар део био заташкан. Остајем при ставу да би под тим околностима став Немаца о злочинима током рата био сличан турском ставу о геноциду над Јерменима.

Da nacisti danas nisu na vlasti, saznala bi sa istina o Holokaustu.

Да свест људи се променила у тој мери да сада више воле да на екрану гледају како бомба убија 50 људи притиском на дугме него да оду 5000 км и то лично ураде.
Стварно велики напредак.

Da se svest ljudi nije drasticno promenila , ne bi zene danas imale sustinski mnogo veca prava nego pre 150 godina.

Већ сам ти рекао своје мишљење

Nisi. Ti si rekao svoje misljenje o Staljinu ali nisi izneo misljenje zasto Ruska pravoslavna crkva nije rekla "Staljin jeste bio komunista i jeste nas proganjao ali u ukupnom bilansu uradio je vise dobra nego zla."

Pitanje ti je bilo nekako izlisno. Naravno da je broj nevinih ljudi bio na nivou statisticke greske. Ljudima se sudilo, a sudjenje je bilo otvoreno i svako ko je hteo, mogao je da prisustvuje istim.

Da li mozes da dokazes da ta sudjenja nisu bila montirana?

Bitna razlika je u tome sto je Broz u Srbiji ubijao one najbolje, a Staljin je u SSSR-u likvidirao one najgore. Da je ostavio one najgore, zar bi bila moguca industrijalizacija onog nivoa, zar je bila moguca visoka nauka i tehnologija, osvajanje kosmosa, itd., itd...

Da li mozes da dokazes da je Staljin likvidirao najgore?

Sa pravne tacke gledista ne treba bezati ni od "politickih represija". Sta to uopste znaci? SSSR je bio priznat subjekat mejdunarodnog prava, gde su organi te drzave imali odredjena punomocja u skladu sa zakonom. Ti organi su u ime naroda donosili presude oped u skladu sa zakonom.
Ti zakoni su bili odobreni vecinski od strane istog to naroda. Zakonici su bili dostupni svima, tj. svako je mogao da zna sta sme, a sta nesme da radi.
Svako je imao slobodan izbor da li da nesto ucini, ili ne.

Da li mozes da dokazes da su za vreme Staljina odrzavani slobodni izbori?

Postojao je princip pravne opredeljenosti. Nista neobicno, za svaku drzavu od nastanka istih do danas.
Postojala je i ogromna kolicina ( o tome niko ne govori ) oslobadjajucih presuda. Cak sta vise mnogo vise oslobadjajucih presuda je bilo u Staljinovoj Rusiji nego u ovoj Putinovoj. Pri tom stepen prestupnosti je u Staljinovoj Rusiji bio daleko nizi. I o kakvim mi "represijama" ovde govorimo?

Koliko je ljudi u Rusiji ubijeno za vreme Putina a koliko za vreme Staljina?

Broj zatvorenika 1937. godine u SSSR-u je bilo manje nego u SAD iste godine. Ti i ovde trebaju dokazi?
U SSSR-u 1937. godine je bilo 1.194.400 zatvorenika, ili 583 coveka na 100.000; a u danasnjim SAD imamo 2.266.800 zatvorenika, ili 716 ljudi na 100.000...

Odakle ti te cifre? Zar ti mislis da se ozbiljna diskusija tako vodi? Daj izvor.

PS I nisi odgovorio na pitanje koliko je ljudi ubijeno u SAD za vreme vladavine Franklina Ruzvelta?

I bez obzira koliko milijardi $$$$ US DoS potrosio na jos jednu kampanju "destaljinizacije" Rusije, mogu samo da im preporucim da te pare uloze u nesto pametnije. Staljin i danas ostaje najpopularnija licnost u Rusiji. To je ruski genetski kod koji niko ne moze da promeni.
Zasto narod od svih vladara i danas najvise ceni Aleksandra Nevskog, Petra Velikog i ponajvise druga Kobu????

Zasto ubedljiva vecina Rusa ne glasa za Komunisticku partiju na izborima???

Ако није био наиван, онда је био преварант. Нема трећег.

Ima treceg. Sta ti znas o Ljubomiru Davidovicu? Koje knjige si procitao?

И шта мислиш, сад ти кажеш да ја причам глупости, и то је то? А да пробаш да објасниш зашто ја, по теби, ,,лупам глупости" то нећеш, јел тако?

Zasto da ja odgovoram na tvoja pitanja kada ti ne odgovoras na moja? Ja jos uvek cekam odgovor na pitanje koje sam ti postavio pre vide od mesec dana http://forum.krstarica.com/showthre...ća-prevara?p=32367307&viewfull=1#post32367307

Добро, и шта са тим?

Hocu da kazem da se najveca gamad nalazi medju protivnicima demokratije.

Ако се демократија дефинише као ,,владавина народа", већ из саме те дефиниције се види колика је то глупост. Па ајде, искрено, покажи ми једну једину државу данас, или у прошлости, где народ влада или је владао? Да ли постоји нека таква држава? Ако не постоји, онда је јасно да је демократија немогућа.

Demokratija se danas definise kao sistem gde gradjani biraju ljude koji upravljaju drzavom, gde postoji pravo na slobodu govora, slobodu udruzivanja, slobodu okupljanja, slobodu kretanja itd.

Оно што су Светитељи рекли важи увек, бар за нас вернике. Е а што се тиче става РПЦ, нисам баш сигуран у то што причаш:

СМИРНОВ: Демократија је данас већа превара него што је комунизам
,,Демократија је, једноставно, обмана. Јер су сви људи различити и није могуће да буде један човек – један глас” – истакао је свештеник.
http://fakti.org/orthodox-point/svy...a-je-danas-veca-prevara-nego-sto-je-komunizam

To nije zvanican stav Ruske pravoslavne crkve.

Демагогија, кад год неко не одговара демократама, они га одмах оптуже да хоће да ,,врате Србију у средњи век". По томе су демократе исте као и комунисти који су такође своје противнике називали ,,злим реакционарима".

Hoces da kazes da u Srbiji ne postoje ljudi koji bi hteli da Srbiju vrate u srednji vek?

Русија је васкрсла и преживела и надживела период бољшевизма.
Можда то звучи некоме парадокслано, али ту чињеницу јако тешко подносе мрзитељи свих дугиних боја, од Сад&ЕУ&НАТО до поражених комунца, свих фела:per:зато се и појављују овакве теме и идеје :p

Da li mozes da dokazes da ta sudjenja nisu bila montirana?

Naravno da nisu. Od silnog "montiranja" opasno bi postradali sami "monteri". Logicno, zar ne?

Da li mozes da dokazes da je Staljin likvidirao najgore?

Naravno da jeste. Samo suvise malo - vise je trebalo....

Da li mozes da dokazes da su za vreme Staljina odrzavani slobodni izbori?

Naravno da jesu.

Koliko je ljudi u Rusiji ubijeno za vreme Putina a koliko za vreme Staljina?

U Rusiji je trenutno moratorijum na smrtnu kaznu, tako da ti je pitanje u najmanju ruku naivno...

Odakle ti te cifre? Zar ti mislis da se ozbiljna diskusija tako vodi? Daj izvor.

PS I nisi odgovorio na pitanje koliko je ljudi ubijeno u SAD za vreme vladavine Franklina Ruzvelta?

Guglaj malo, pa ce ti se kasti samo...
Ruzvelt ovde nije tema.

Zasto ubedljiva vecina Rusa ne glasa za Komunisticku partiju na izborima???

Zasto bi glasali za komuniste? U danasnjoj Rusiji ne postoji nikakva razlika izmedju SR, JR i KP - sve su to partije sa svojim "oligarsima" - neko vise neko manje. Ideoloske razlike ne postoje izmedju svih njih. One partije koje bastine neku svoju ideologiju po obicaju ne budu dopustene k izborima, ibo svaka "ideologija" je u Rusiji zabranjena. Bar tako kaze "slovo konstitucije"... Mada, i zabrana ideologije je takodje ideologija, samo ona "liberasticna", dok medjunarodno pravo ima primat nad nacionalnim pravom... Nismo citali konstituciju RF?

Русија је васкрсла и преживела и надживела период бољшевизма.
Можда то звучи некоме парадокслано, али ту чињеницу јако тешко подносе мрзитељи свих дугиних боја, од Сад&ЕУ&НАТО до поражених комунца, свих фела:per:зато се и појављују овакве теме и идеје :p

boljsevizam je Rusiju ojacao i opet te upucujem na moju temu ,,Sovjetska pobeda i buducnost covecanstva,,
inace,bitno je da je prezivljen period Gorbacova i Jeljcina,Rusija jeste u tom periodu desetkovana i devastirana

Priznao ti to ili ne, ako bi drzava pobila sve stare ljude, imala bi efikasniji sistem.

Добро али мени је само драго што видим да немаш начин да одбраниш идиотски систем као што је демократија па мораш да се вадиш на овакаво бесмислену изјаву.

Naravno je da je lose izvedena industralijazija bolja od nikakve ali kada se ocenjuje Brozova vladavina mora se uzeti u obzir cinjenica da je industrijalizacija uradjena pogresno.

То да је изведена уз грешке смо већ установили не видим чему твоје упорно понављање тога. Шта покушав да постиглеш? Изграђена је инфраструктура, фабрике које су радиле по целом свету, унапређено је образовање, а Југославија је била врло утицајна земља. Постоји много ствари које се могу замерити Титу али ти си узео да му замераш на добрим стварима које је урадио.

Ostaje cinjenica da je Staljin saradjivao sa Hilterom.

Али у том тренутку ту није било ничег погрешног јер је тада Немачка била само још једна држава, а подела територија је оно што државе раде.
С друге стране имаш људског црва као што је Ђинђић који је био спреман да изда државу само да би себе добео на власт. Док је НАТО убијао
грађане ове државе и наоружавао ОВК терористе он је као јефтина ***** просио за помоћ да дође на власт. А када је дошап ма власт променио
је закон само како би могао да ослободи 2000 својих ОВК колега.

Trocki se takodje zalagao za tesku industriju https://www.marxists.org/archive/trotsky/1923/04/industry.htm

Да јесте и није био једини. Разлика је што је Троцки имао идеју перманентне револуције а Стаљин идеју социјализма у једној земљи.
Стаљин је веровао да ће СССР бити нападнути од западних земаља за које је рекао да су 50 до 100 година испред СССР-а и да их они морају достићи у року од 10 година
под њим су то и урадили.

Da nacisti danas nisu na vlasti, saznala bi sa istina o Holokaustu.

Јесте али идиотски је мислити да би имали исти став о томе као сад. Ниренбершки процес и денацификација која је спровођена по окупацији Немачке су имали огроман утицај
на став немачке популације о томе. Да су нацисти остали на власти Хитлер би њима дуго времена био представљан као национлни херој, отац нације и слично а о злочинима не би ни учили.
А када би сазнали за то вереоватно би се користили твојом формулацијом да се мора размотрити концепт времена у којем је Хитлер живео.

Da se svest ljudi nije drasticno promenila , ne bi zene danas imale sustinski mnogo veca prava nego pre 150 godina.

Али се свест људи очигледно није променила довољно да би престали да се убијају. Шта више сада смо ефикаснији у томе

Nisi. Ti si rekao svoje misljenje o Staljinu ali nisi izneo misljenje zasto Ruska pravoslavna crkva nije rekla "Staljin jeste bio komunista i jeste nas proganjao ali u ukupnom bilansu uradio je vise dobra nego zla."

О томе немам мишљење.
Не видим и зашто би имао мишљење о томе зашто неко има неко мишљење.
Ретардирано је и размишљати о томе, са нечим можеш да се сложиш или не, а да размисљаш зашто неко тако мисли је глупо губљење времена
.

Zasto da ja odgovoram na tvoja pitanja kada ti ne odgovoras na moja? Ja jos uvek cekam odgovor na pitanje koje sam ti postavio pre vide od mesec dana http://forum.krstarica.com/showthre...ća-prevara?p=32367307&viewfull=1#post32367307
А то сам превидео. Ево ти одмах одговора: то би били људи из Цркве и људи који су заслужни за српски народ, који су га својим деловањем задужили, интелектуалци, борци, официри, итд. Ето ти одговора, а сад ти мени одговори на моје питање.
Hocu da kazem da se najveca gamad nalazi medju protivnicima demokratije.
Ма немој ми рећи, како да не...
Demokratija se danas definise kao sistem gde gradjani biraju ljude koji upravljaju drzavom, gde postoji pravo na slobodu govora, slobodu udruzivanja, slobodu okupljanja, slobodu kretanja itd.
И то није реално, јер шта год да бирачи бирају, политичари се на крају међусобно договоре и не буде по вољи народа. Ето, већина гласача СНС-а је желела да Вучић избаци СПС из власти, али изгледа да неће тако бити. Дакле, ни то није реално. Демократија је нералан и немогућ систем.
Иначе, о каквој ,,слободи" ти причаш кад се залажеш за убијање политичких противника?
To nije zvanican stav Ruske pravoslavne crkve.
Па није ни званичан став РПЦ да подржава демократију.

Hoces da kazes da u Srbiji ne postoje ljudi koji bi hteli da Srbiju vrate u srednji vek?
Не верујем у то, ко су ти људи?

boljsevizam je Rusiju ojacao i opet te upucujem na moju temu ,,Sovjetska pobeda i buducnost covecanstva,,
inace,bitno je da je prezivljen period Gorbacova i Jeljcina,Rusija jeste u tom periodu desetkovana i devastirana

А шта сада Горбачов и Јелцин не припадају бољевизму и совјетима ? Сада се бира ко ће у то друштво ?

pa pripada tome i Putin samo sto radi vise u ojacavanju Rusije a oni su radili na rusenju Sovjetskog Saveza a samim tim i slabljenju Rusije

Подсећам те да СССР не постоји и да је Русија самостална држава ослобођена бољшевизма и да је Путин председник те и такве Русије.
А да он покушава да васпостави и " ревитализује Стаљина и Стаљинизам " је глупост за коју није дато никакво, чак ни објашњење а овој теми, а камоли неки аргумент. Уместо тога се искључиво разговара о Стаљину, као да је тема о њему.

Back