pivosok
Buduća legenda
- Poruka
- 26.396
staljin je sigurno jedan od najvecih vladara u istoriji . Pobiti 2/3 komunisticke partije zasluzuje svaku mogucu podrsku.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
staljin je sigurno jedan od najvecih vladara u istoriji . Pobiti 2/3 komunisticke partije zasluzuje svaku mogucu podrsku.
Nebitno je kada su Leopold i Staljin rodjeni i umrli. Jedino sto je bitno je kada su vladali a njihove vladavine se ne poklapaju.
Staljin je vladao od 1924. do 1953. godine. Njega treba uporediti sa politicarima u zapadnim zemljama koji su bili na vlasti u tom periodu. Koji politicar na Zapadu je pobio nekoliko miliona (ili vise) ljudi 1924-1953?
Nikada u zivotu nisu cuo izreku "Sto je babi milo to joj se i snilo"?
Nisi odgovorio kako objasnjavas da Ruska pravoslavna crkva ima negativno misljenje o Staljinu?
Драго ми је што си то рекао... јер си овим показао колики си лицемер.
На другој теми си поредио Ђинђића и Тита а сад морају да владају у исто време.
Признајем да поређење Стаљина и Леополда је такође скоро немогуће поређење јер су Белигија и СССР две потпуно различите државе али моје поређење је да покажем да западне демократије немају никакву моралну величину у поређењу са Стаљином. И једни и други су чинили ужасне злочине само што су они ишли около по свету и вршили геноцид
СССР је био у хаосу после грађанског рата где је била борба за власт. То не оправдава злочине али није геноцид.
Белгије је тада била мала државица од неколико милиона људи која је побила 10 милиона људи у Африци док је СССР имао 150 милиона ст. где је у стаљиновим чисткама страдало око 2 милиона људи. Од чега су огроман број чинили бољшевици. Било је нажалост и много цивилних жртава.
Моја поента је само да је по билансу Стаљин учинио више доброг од штете не тврдим да је био светац.
Чуо сам али не видим какав смисао има твоја употрева те изреке
Човече ту нема шта да се објасни.
Не знам тачно колико је свештеника РПЦ страдало од 1917. и сад треба објаснити зашто они имају негативно мишљење о комунистичком владару.
Ti si prvi poceo sa licemerstvom jer si prvo rekao da se Djindjic ne moze porediti sa Brozom a onda si poredio Staljina sa Leopoldom.
Nisi odgvorio koji politicar na Zapadu je u periodu 1924-1953 pobio dva miliona (ili vise) ljudi?
Samo covek koji ima bolestan um moze da kaze da je ubistvo 2 miliona ljudi u senci dobrih stvari sto je Staljin uradio.
Pa ima smisao. Tvoja tvrdnja da bi Nemci danas imali pozitivno misljenje o Hitleru da je pobedio je glupost.
Ali Ruska pravoslavna crkva je mogla da kaze "Staljin jeste pobio mnogo nasih svestenika ali je po ukupnom bilansu ucinio vise dobrog od stete"
Какве везе има ово са Путином?
Стаљин као историјка личност има и добре и лоше стране.
У лоше спадају грешке које су направљене у пољопривредној политици која је довела до глади и смрти неколико милиона људи; као и чистке официра које је извршио касних 30-их.
У добре спадају то што је од разрушене земље направио индустријализовану светску суперсилу која је поразила нацистичку Немачку.
Руски цар Иван Грозни је такође вршио бруталне прогоне својих противника, не у мери колико и Стаљин, али их је вршио. Његово највеће забележено крвопролиће било је масовно убиство становника Новгорода. Међутим он је поразио Татаре и Русији која је за његово време постала царевина припојио Сибир.
Конструкцију о ревитализацији стаљинизма и СССР - а долази из два извора која на први поглед изгледају јако различита, али птичу из истог модела размишљања - страх и мржња према Русима и Русији.
Први извор је такозвани западни, заправо САД&ЕУ&НАТО који је неуспели покушај да одговори на популарност Путина у сопственим срединама и генерално у свету.
Други извор су пропали комунисти који не могу да прихвате чињеницу да СССР - више не постоји, да је тај режим мртав и одбачен у Русији, која се враћа сама себи, а Путин је личност која то симболизује.
Потпуно ирационални страх од Русије постоји у запаеном свету јако давно. За њега нема никаквог оправдања у реалности и историји. Русија никада није била освајачка, него се само бранила од разноразних покушаја инвазија .
Није Александар Невски ишао да осваја ни Шведску ни друге земље када је ратовао са Тевтонцима , него су они покушавали да продру и освоје делове Руског света.
Јесу Козаци појили коње на Сени у Паризу, али је то био резултат одбране од Наполеоновог освајачког похода, као што је и истицање совјетске заставе у Берилну бола последица Хитлеровог освајачког похода .
Чак ни Стаљин, као носилац бољшевизма ( који је највише зла донео управо Русији) није прикључио земље кроз које је прошла Црвена армија СССР - у.
Ни једни ни други не могу да разумеју па као резултат неразумевања ни да прихвате данашњу Русију и Путина.
Зато је њима трн у оку посета Путина Светој Гори на којој га је у Свјато Пантелејмоновом манастиру дочекао стогодишњи игуман Јеремија који је рекаода се њега мепрекидно моли, али не као председника државе неко као " Росијского Государја" што се преводи као "ладара Русије" или " Цара ( императора) Русије.
![]()
![]()

dnevno politicko razmisljanje nacionalnog ,,korpusa,, mi je strano jer je vezano iskljucivo za lokalni interes cak i uze iskljucivo licniРекох Пећински Човече - неразумевање и неприхватање.
То се итекако односи на тебе и сличне који у својој опсесивној погођености не успевају да схвате и прихвате свет у коме живе.
Ви који сте читаву своју живорну и радну енегрију потрошили у веровању против Бога и затирању свега националног, не можете да се снађете изван задатих оквира комунизма и титоизма.![]()
Русија је опет пред изазовом да се одбрани од опасности која јој долази са запада, као и у време Стаљина. Отуда и релативизација.
dnevno politicko razmisljanje nacionalnog ,,korpusa,, mi je strano jer je vezano iskljucivo za lokalni interes cak i uze iskljucivo licni
svet u kome se zivi je daleko od lazno svetosavskog poimanja koje se forsira u svim sferama srpskog drustva
SPC je samo jedan segment dezorijentisanosti i dovodjenja u zablude srpskog naroda
- - - - - - - - - -
ta opasnost je vec prodrla u Rusiju truli kapitalisticki sistem je nagriza iznutra samo sto uspeva spolja da zastiti svoj zivotni prostor od nasrtaja sa zapada
Потпуно заборављаш и игноришеш чињеницу да је Русију срушио и избрисао са геополитичке карте света комунизам који у њу дошао са " капиталистичког запада".
Онопреходно чак ни не вреди коментарисати, јер је само потврда онога што сам написао, само још приземније и небулозније него што сам ја рекао.
Rusiju je Sovjetski Savez odrzao i otvorio sam o tome temu pa ako zelis mozes tamo ostaviti svoje misljenje i nastaviti debatu.
Не, хвала. То је иста небулозна прича као када тврдите да је титоизам одржао Југославију.
То су управо глупости о којима сам,а не само ја, овде говорио .

otkud to,pa ti rece da u Rusiji ne postoje uopste takvi glasovi![]()

Поредио сам Стаљина и Леополда да покажем да западно европске државе нису ни на који начин морално узбишене у односу на Стаљина. Истинско поређење није могуће јер је Стаљин иако је починио бројне злочине то учинио у условима свеопштег расула у држави и успео је да државу извуче из понора. Белгија није доживела грађански рат али је то није спречило да побије 10 милиона људи само да би узели коју кинту
У том уском временском периоду није.
Шта је са твојом болесном опседнутошћу кратким временским интервалима. Није као да су људи средином 20. века били нешто другачији од људи из средине 19.
Технологија се мења али људи остају исти само егоистичне будале мисле да су они бољи од људи који су живели пре 50 година.
Да није Стаљина Београд би се данас звао Prinz Eugen Stadt
Истина је да је то што је Стаљин урадио ужасно али да није њега Немци би побили пола Руса, а другу половину депортовали у Сибир.
Истина је да је Стаљин био ужасна особа али без њега Русија би остала у рушевинама у којима се нашла након грађанског рата. Јесте да су за обнову платили високу цену али да је нису платили задесила би их још гора судбина под Немцима а иста судбина би задесила и остале словенске народе. Немци би нас све побили или поробили.
Не то је сурова истина. Историју пишу победници да је Немачка победила у рату у Немачкој би Хитлеру деца учила као о националном хероју.
Али нису то рекли. Па шта?
Ја сам говорио о теби,твојим постовима и темама![]()

pa da su se pitali hilandarci ne bi ga ni primili ko milosevica jer ima komunisticku proslost
al srecom oni se pitaju samo lokalno kad budu malo kopirali Rusku crkvu mozda nam bude i bolje
ruski monasi bi isto tako verovatno primili Zjuganova jer ga je Kiril odlikovao
Hajd` malo "prouci" ove fotografije i video materijale i potrazi te sa Milosevicem dok je bio tamo i vidi i atmosferu i lica i ponasanje monaha prema Visokom Gostu ...

Истина је да је Стаљин био ужасна особа али без њега Русија би остала у рушевинама у којима се нашла након грађанског рата. Јесте да су за обнову платили високу цену али да је нису платили задесила би их још гора судбина под Немцима а иста судбина би задесила и остале словенске народе. Немци би нас све побили или поробили.[/B]
A osvajanje Poljske , Finske , Kavkaza ,Krima ,Kamčatke,,Litvanije ,učešče u ratovima za austrijsko i bavarsko nasledje , ucestvovanje u sedmogodisnjem ratu .... to su sve bili odbrambeni pohodi , inače u taj Berlin nisu prvi put Rusi ušli 45. ,ulazili su više puta u toku XVIII i XIX veka .Конструкцију о ревитализацији стаљинизма и СССР - а долази из два извора која на први поглед изгледају јако различита, али птичу из истог модела размишљања - страх и мржња према Русима и Русији.
Први извор је такозвани западни, заправо САД&ЕУ&НАТО који је неуспели покушај да одговори на популарност Путина у сопственим срединама и генерално у свету.
Други извор су пропали комунисти који не могу да прихвате чињеницу да СССР - више не постоји, да је тај режим мртав и одбачен у Русији, која се враћа сама себи, а Путин је личност која то симболизује.
Потпуно ирационални страх од Русије постоји у запаеном свету јако давно. За њега нема никаквог оправдања у реалности и историји. Русија никада није била освајачка, него се само бранила од разноразних покушаја инвазија .
Није Александар Невски ишао да осваја ни Шведску ни друге земље када је ратовао са Тевтонцима , него су они покушавали да продру и освоје делове Руског света.
Јесу Козаци појили коње на Сени у Паризу, али је то био резултат одбране од Наполеоновог освајачког похода, као што је и истицање совјетске заставе у Берилну бола последица Хитлеровог освајачког похода
Зашто гладомор у некадашњој Совјетској социјалистичкој републици Украјини називаш "грешке направљене у пољопривредној политици"?
С тим што је Иван Грозни живео у шеснаестом веку а Стаљин у делимично цивилизованом двадесетом веку.
ПС. Зашто колонизацију Сибира називаш "припајање Сибира"?