Putarine po Evropi

• Začetnik teme Začetnik teme lima
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Hvala na trudu, ali tamo pise da je cena BG - Nis 1130, ali nije tacno, vec je 730 dinara, a za Bugarsku nisu nista ni napisali, a Makedonija je i nema na spisku.

Ostalo je, valjda, tacno.

Poslednja izmena:
Lipovac - ZG (istok) - 10.2€ A3
ZG (Lučko) - Rijeka - 9.2€ A1/A6
Rijeka - Pula - 6.1€ A8
Ukupno 25.5€ cestarine u jednom smjeru
Gorivo natoči u Hrvatskoj jer je jeftinije nego kod vas (pogotovo dizel).
I provjeri za ENC, moguće da vaš ENC vrijedi i kod nas i naš kod vas, a uz ENC osim što je brži prolaz možda može biti i jeftinije.

Od naše granice 16 evra ti je do zagreba (put bratstva i jedinstva :mrgreen: ) gorivo je jeftinije nego u srbiji. 500 din je od bg do granice.
Imaš planere putovanja gde ti izračuna.

Ma koliko letos reklamirali da enc iz srbije radi u hr naravno da ne radi. Probali u septembru.

Poslednja izmena:
Od naše granice 16 evra ti je do zagreba (put bratstva i jedinstva :mrgreen: ) gorivo je jeftinije nego u srbiji. 500 din je od bg do granice.
Imaš planere putovanja gde ti izračuna.

Ma koliko letos reklamirali da enc iz srbije radi u hr naravno da ne radi. Probali u septembru.
Da, u pravu si. 16.9€ Lipovac - Zagreb. Ja sam gledao krivi stupac, IA (za motocikle), a ne za osobne automobile. Ispričavam se.

Davno sam tako španiju gledao guglaj. Imaš sve ukucaš prosečnu potrošnju pa ti izbaci koliko goriva, cena, koliko km, cena putarine. Al ovo ti nije daleko obavezno svrati do italije ili slovenije ili u hrvatskoj u povratku napuni auto hranom pa traži povrat pdv. Em jeftinija hrana 30-50% nego u srbiji em ti se vrati 25-50 evra. U srbiju možeš da uneseš 100 evra po osobi.

Davno sam tako španiju gledao guglaj. Imaš sve ukucaš prosečnu potrošnju pa ti izbaci koliko goriva, cena, koliko km, cena putarine. Al ovo ti nije daleko obavezno svrati do italije ili slovenije ili u hrvatskoj u povratku napuni auto hranom pa traži povrat pdv. Em jeftinija hrana 30-50% nego u srbiji em ti se vrati 25-50 evra. U srbiju možeš da uneseš 100 evra po osobi.
U stvari ću biti par dana u Puli i par dana u Ljubljani...naravno do Italije na sladoled, pardon, gelato...
Ali mi je bitno da li da idem preko Mađarske ili preko Hrvatske jer krećem sa Palića.
I kako se radi povrat i gde ?

Vidi koliko su vinjete za slo it i hu. Povrat radiš tako što tražiš u radnji da ti izdaju račun za povrat pdv koji overiš na granici kada napuštaš zemlju. Kako koja zemlja mađari ti afu vrate na račun kod hrvata moraš ponovo da dođeš.

Back