Slažem se. Ne volim da budem sama. Kada smo usamljeni postavljamo sebi i neka pitanja, preispitujemo svoj život, svoje greške.
istina je tamo gde boli - strah je nespremnost za istinu. Istina o sebi je najteza istina.
Moze covek i sam, teze je - jer sebi ne mozes da skuvas losu kafu,
ali uglavnom za prelistavanje imamo prijatelje, roditelje ili osobe kojima verujemo.
Iako nam oni nece reci istinu o nama (samo onu koju oni vide), mogu ipak da pomognu,
i nece reci istinu koja nama treba i zato sto je ne znaju - samo mi znamo pravu (i golu sopstvenu) istinu.
Ima ljudi koji primecuju druge i znaju sta vide - takvi su najdragoceniji, osim u slucaju ne nece da nam kazu nesto zato sto misle da nama to ne bi prijalo (sistem, zasto da ti ljuljam kavez ako si OK u njemu).
Tu dolazimo do pitanja - zeli li covek svoju istinu ili samo potvrdu svog uverenja koje je tu da bi lakse podneli svesnost zivota.
A dolazimo i do stoicizma - mada ne tako brzo i direktno a i delimicno nepotpuno (onako kako sam ja sve to shvatio)
Ne mogu da se složim da je lekovito, samo iz jednog razloga- ako to preispitivanje i samoća, tačnije usamljenost dugo traju loše utiču na psihu.
Cudo bozije koliko mi ljudi ne primecujemo prirodu. U prirodi nikad nisi sam i postajes deo zdravog prirodnog ciklusa kad pocnes da je primecujes. Mi smo civilizacija koja je napravila vestacke okoline i izolovali smo prirodu od sebe. I ako nam nesto bude doslo glave docice nam iz tog sopstvenog izbora i neprimecenog prirodnog izvora.
(imam jednog drugara, zivi u nekoj nedodjiji skoro potpuno sam dobar deo godine - dolaze tu neki ljudi nekad ali ne bas puno i ne da bi tu bili stalno - kaze, svako jutro se pozdravi sa medom, samo sto jos kafu nisu poceli da piju zajedno - njegova opaska za mene najinteresatnija: i tako od ranog jutra ide svako svojim poslom svi gledajuci sta oni drugi rade. Ide meda do kruske, otrese je, otpadnu zrele kruske, pokupi svaku, proba i ako valja jede i tako)