pushenje

a vi sad odjednom brinete za drzavnu ekonomiju,nego vam u ovom slucaju to odgovara
Nije to briga za državnu ekonomiju, nego kad država već ima koristi od nas, nije u redu da nas tretiraju kao idiote i rasteruju. Mislim, slažem se da treba zaštiti nepušače, ali i nama obezbeđivanjem zasebnih prostorija u restoranima, nekim javnim ustanovama... dozvoliti da se trujemo ako nam je do toga.

Ja mislim da roditelje nekad treba oterati u ćošak da kleče na kukuruzima.....
Oni stvarno misle da njima ne može ništa da se desi.
Ja nisam imala snage da budem agresivnija, da nateram svoju majku da menja navike. Posle je već bilo kasno, bila sam samo posmatrač.

A evo ja, npr, zavisna od kafe i slatkog...... Ugojila se od tog slatkog i svaki dan kažem sebi NA DIJETU.
I NISTA. Nisam bas debela, al smeta mi......ne zbog estetskog nego mi doca, pazi sad doca mi rekao da mi srce ne valja.... a i da imam trigliceride povisene, masnoce u krvi previse.... Mlada sam, pa kaže da menjam ishranu dok je vreme....
I sta ja... Ja kuckam na kompu a levo od mene kafica, a desno tanjiric sa kolacima....

Do 17-e godine sam imao preko sto kilograma..kasnije sve to izregulisao..(to je duza i druga prica)takodje nisam do tad znao da imam visok pritisak i ko zna sta jos..jednostavno u prodavnici ne kupujem slatkise,suhomesnate proizvode i jos svasta nekih gluposti..

Nije to briga za državnu ekonomiju, nego kad država već ima koristi od nas, nije u redu da nas tretiraju kao idiote i rasteruju. Mislim, slažem se da treba zaštiti nepušače, ali i nama obezbeđivanjem zasebnih prostorija u restoranima, nekim javnim ustanovama... dozvoliti da se trujemo ako nam je do toga.
ako je moguce da se ne spominje ono bivsi nepusaci su najgori gonitelji pusaca-rekla bih nesto
mislim da je u srbiji pusenje previse olako shvaceno,kao da je normalna stvar.tako sam i ja videla nekad a sada mogu ti reci da me sokira kad vidim nekoga sa cigaretom.ukoliko bi svaki restoran morao da obezbedi posebne prostorije za pusace(znam da postoje neke kabine ali to je smesno)onda bi i trandze morale da imaju posebne wc-e?jer cula sam da ih traze posto su im osecanja povredjena zbog postojanja iskljucivo muskih i zenskih:| sad ce tebi to izgledati nenormalno
sem toga mislim da bi srbija trebalo prvo da se opskrbi prostorijama,ulazima,liftovima,toaletima za invalide(nevezano za temu,samo mislim da bi trebalo da budu prioritet)

ja sam hanibal i ja sam bivsi pusac:)
pusila od 17. do 24. uradila bebi test,dve crtice i ta kutija crvenog marlboroa je odletela u smece :)
posle toga je bilo lako

Хаааај, Ханибааал! :D

Ја сам Хелен, запалила сам прву цигарету у 7. разреду, код куће кад маторци (непушачи) нису били ту и - било је ужасно! :-?
Другу и трећу цигарету сам попушила на екскурзији у 2. средње...и ту заувек завршила са никотином! :wink::lol:

Иначе, на тему:
Себе сматрам толерантним непушачем. (Јест да сваки час луфтирам кад неко пуши у мом стану, али толеришем, чак ни не гунђам!8-)) Значи, не смета ми много дувански дим, кад је у мањим количинама, нисам за то да се пушачи третирају као Јевреји у нацистичкој Немачкој, али очекујем од пушача да буду толерантни према непушачима.

Ja sam pulmolog-onkolog.... Pušila.Pre 8 godina prestala. Malo mi bilo blam da držim predavanja pacijentima o štetnosti duvana i direktnoj korelaciji sa karcinomom bronha pa da onda, nakon iscrpnog izlaganja, zapalim...Eto, tol'ko o mom poštenju.Prema samoj sebi, prvenstveno...
Bravo!
Ja sam posećivala ''kontinuirane edukacije o pušenju''...kad bi ljudi znali koliko je štetno, uh...na stranu što nevidjeno smrdi...bar meni..:-?

kako izgledaju te restrikcije u praksi, to sto ne sme da se pusi po ulicama negde (fran?), u stvari valjda razne zemlje ove moderne : ) ne znam ne sme negde po restoranima, negde ne sme u zgradama? ..
ali valjda ima vise ljudi odavde nego spolja
kako sve to izgleda i sta mislite o tome.. kod nas je to daleko? ali cula sam da ce cigete cesce poskupljivati... inace am-british tobbaco je valjda mocna korporacija? :I znaci drzava tako brine o gradjanima.
d ali to znaci da ce postojati restrikcija na masnu hranu npr da bi neko brinuo o ljudima.
oni koji se slazu s svime i misle da je ovo ok da li bi ipak mogli da pretpostave neku negativnu posledicu ili je nema
ja se ne bunim za to pusenje,mislim nije da mi toliko smeta osim sto nekad placem ako mi neko drzi cigaretu pred nosem...ali najvise mi smeta sto mi se usmrdi kosa i odeca i koza a ta kosa i posle jednog temeljnog pranja imam osecaj da i dalje smrdi :?
i onda dodjem kuci zasmrdim ceo stan jos me stari spopada da priznam da li sam pusila i drogirala se i tako vec godinama :)

ja se ne bunim za to pusenje,mislim nije da mi toliko smeta osim sto nekad placem ako mi neko drzi cigaretu pred nosem...ali najvise mi smeta sto mi se usmrdi kosa i odeca i koza a ta kosa i posle jednog temeljnog pranja imam osecaj da i dalje smrdi :?
i onda dodjem kuci zasmrdim ceo stan jos me stari spopada da priznam da li sam pusila i drogirala se i tako vec godinama :)

sram te bilo, lazesh roditelje:)

mislm da je od pushejna covek pametniji... valjda mozak krene da radi???

shta je to zapravo u pusenju ima nesto

mislim ne bi se pusilo da nema neke svrhe... i indijanci su zvakali duvan je l?

valjda je tu rpoblem sto je navika

al da ne cackam mecku ne bih to..... uzas uzas

a vi sad odjednom brinete za drzavnu ekonomiju,nego vam u ovom slucaju to odgovara

Ma nije, bre. Meni bi odgovaralo da ukinu prodaju cigareta. Jer ja inace ne mogu da prestanem (zauvek). Prestanem ja kao, ali pusim vec dvadeset godina i ja NE UMEM DA ZIVIM BEZ CIGARETA. Ne ne mogu, nego ne umem. Meni je sve u zivotu povezano sa tim... tezak ovisnik. Znas i sama (verovatno) kako je grozno kada se trudis da prestanes, a reklame za pljuge su svuda... kao i cigarete. Mislim da je ovo sto se desava zesce licemerje. Zasto cigarete ne dobiju isti status kao heroin? A ne ovamo stetne, a u slobodnoj prodaji, a svi zanju da su droga... Fuj!

Da..hvatanje za slamku..nas je narod polupismen..u smislu sto nema naviku citati sta se nalazi u odredjenom proizvodu..da li ima secera..koji % mlecne masti..soli..itd..sto znaci da sve u svemu..ne vodi racuna o sebi i zasto bi vodio racuna o drugima..
Pa i ti se hvataš za slamku jer pričaš ovde o štetnosti duvana i tome kako moraš da se sklanjaš (skloni se od izduvnih gasova na ulici), a ustvari ti je gadno kako devojci smrdi iz usta posle cigare i da je uopšte vidiš sa njom. Mislim... sam si rekao 8)

Inače, meni mnogo, ali mnogo više smetaju izduvni gasovi na ulici, a pogotovo u pojedinim vozilima koja sam prinuđena da koristim, em mi je muka od toga em se svesno trujem, em svaki put kad odem na, recimo, faks, dođem zelena i ne mogu da se povratim bar sat vremena... pa sam odlučila da idem vozom. A do stanice ima peške pola sata... Bilo bi verovatno super da narod (i država) imaju razumevanja za moje muke i zabrane naftu (ili sve automobile starije od ****), ali nekako mi se čini da se to neće dogoditi.

Živimo u nepravednom svetu :(

ja sam hanibal i ja sam bivsi pusac:)
pusila od 17. do 24. uradila bebi test,dve crtice i ta kutija crvenog marlboroa je odletela u smece :)
posle toga je bilo lako
Ovo i ja planiram. :lol: Ozbiljno, ne zezam se, a do tada cu jos malo da uzivam u cigaretama.
Ovde kod mene je takodje zabranjeno pusenje po restoranima, kaficima itd. Meni kao pusacu to smeta jelte jer moram da se smrzavam napolju dok pijem kafu. Ne bi bilo lose da su podelili restorane na dva dela, jedan za pusace, jedan za nepusace. Tako je i bilo pre u jednom delu restorana/kafica. Eeee a imaju i neki strava ventilatori koji vuku dim ali to je skupo. Bila sam u nekim restoranima gde se dim maltene ne oseti, sve izvuku ti ventilatori.
Inace sebe smatram tolerantnim pusacem, trudim se da ne duvam ni u koga i da manje pusim kada su tu deca. Kod kuce stalno luftiram jer i meni smeta ustajali dim. Jedna moja poznanica je alergicna na dim cigarete i ja nikada ne pusim u njenom prisustvu. Izadjem napolje na terasu.

Kako ce na ovoj temi biti zanimljivo, vec se polako zahuktava. :lol:

Ma pushenje UBIJA!!!Duvanski dim steti ljudima u vasoj ok0lini!!! :) Mislim,ne pusim,i to mi je onako...fuuujj,ali nemam nista protiv,ko voli da truje sebe-samo napred!!!!

Pa i ti se hvataš za slamku jer pričaš ovde o štetnosti duvana i tome kako moraš da se sklanjaš (skloni se od izduvnih gasova na ulici), a ustvari ti je gadno kako devojci smrdi iz usta posle cigare i da je uopšte vidiš sa njom. Mislim... sam si rekao 8)
:(

Gadno je sto sta..;)zasto mislis da se ja hvatam za slamku..nisam zakone ni pomenuo..takodje postoji zakon za isklucivanje vozila koja ''vidno'' zagadjuju okolinu,ali kod nas primena istog funkcionise do moga..izbegavam kretanje iza autobusa koji su uvezeni iz bugarske i rumunije..oni su pametni pa su ih nama prodali..zive u normalnom svetu gde unistavaju takva vozila..
Kad smo pomenuli autobus,vozaci istih i dalje pushe u punom busu..e takve bi za primer..znas sta..vec..
Neka truju sebe..nemam nista protiv..samo neka se malo oni sklanjaju..;)..malo vise..

e ovako:
u Italiji nema vise pusenja u zatvoreni prostorijama...NIGDE!
Odes kod nekog u goste, ako je domacin pusac, NIKAD nece upaliti cigaretu u kuci, bez obzira sto je mozda i gost pusac, nego lepo kulturno izadje na terasu i dovidjenjaaa....
A kad spomenuste Francuze kao cicije....vala cicijstine ne daj Boze! Italijani su mnogo stedljivi...al znaju sta ide a sta ne...a pusti Francuzi, kao da su im pare iz oka ispale!

Back