Пуно је Срба, али јако мало Срба

Ауторска
Живимо у свету где је емпатије све мање. За људе, за туђе, за своје. Емпатија је условљена друштвеним диктатом, те ће се она јавити само ако је исфорсирана, тј ако се друштво "сложи" да се саосећа са жртвама...

Пример су прве реакције омладине које су прописале "мимове" на рачун побијене деце и целог догађаја, то што је профил дотичног за 4 сата достигао 60.000 пратилаца на Инстаграму (???), па тек онда када се почела кампања о томе, тек тада се моја генерација, тј добар део ње дозвао у памет и схватио шта се десило.

Пренесимо то и на оно што се дешавало пре 2,3 године са Black Lives Matter. Пошто је цео свет оплакивао црначке жртве, о њима причао, код нас посебно на друштвеним мрежама како је то неправда, (што и јесте), тада су и наши оплакивали те црнце, што би било скроз уреду да се упоредо са тим нису догађала свакодневна прогањања наших људи у Црној Гори, па иста слика са истим полицајцем у истој пози са коленом на глави само што је у питању Србин у ЦГ, а злочини према Србима на КиМ већ су 20 година свакодневница.

И нико да стварно реагује барем емоционално, да се стварно саосети са жртвама од народа, са људима који бивају пребијани и убијани само јер сз Срби. То што су Срби, смањује им вредност?

"А палили сте свеће за убијеног Француза, да је Србин погин'о све би болео к*рац" - одличан стих који одлично описује стање свести у "грађана Србије".

Нико да помисли "па то на КиМ је мој народ, моји људи, од истог смо потекли, истим језиком зборимо....и они нај*бавају само јер су као ја!!!" Скоро па нико!

Жалосна је наша национална свест, а још жалоснија емпатија тј неемпатија коју имамо. Као друштво, не само као народ, требамо да се покријемо ушима јер падамо на тестовима на којима смо већ падали, само ништа нисмо извукли из сопствених пораза него смо дозволили себи да будемо још гори него раније.
Fora je u tome što ne možeš ništa da učiniš. Dakle, ako ćeš se nervirati zbog toga, izvoli...

ma ko je za odbrany, vucic sa 100 za jednoga koji sada ne moze da se pozove na rezoluciju 1244 i kaze da je kosovo okupirano, i da necemo da ga priznamo?

ko tera bilo koga da ratuje? pa ja bih prvi dezertirao, ali dezerterstvo nije izdaja, ja kao dezerter ne radim za interes neprijatelja, prosto necu da ucestvujem u ljudskoj klanici, ali necu da budem ni izdajnik u miru, zasto bih bio?

tako je.
AV i slicnu djubrad, ne racunam u Srbe.;.isto tako ne racunam, ni one, koji bi trebalo da prvi podignu glas protiv izdaje i lopovluka, tu mislim na vrh SPC...to je moj stav, ne yznimaju me nikakve nebuloze i mitomanija, vec samo realno stanje na terenu

Није његова брига туђа, и он је Србин, но више су ми се попели на к"рац сву ти са "србијанцима"! Мука ми је
А шта очекујеш кад одређен број "великосрбијанаца" на форуму, пежоративно говори о Србима који нису из Србије, то су Црногорци, Босанци, Личани, Славонци, за њих као да нису Срби, а при том се већина њихових земљака прећутно слаже са тиме, нешто нисам примјетио да их неко од њих исправи и да каже да смо сви исти народ. Зашто онда нервоза када се са друге стране Дрине чује као ехо "Србијанци"!? ;)

А шта очекујеш кад одређен број "великосрбијанаца" на форуму, пежоративно говори о Србима који нису из Србије, то су Црногорци, Босанци, Личани, Славонци, за њих као да нису Срби, а при том се већина њихових земљака прећутно слаже са тиме, нешто нисам примјетио да их неко од њих исправи и да каже да смо сви исти народ. Зашто онда нервоза када се са друге стране Дрине чује као ехо "Србијанци"!? ;)
Ја се сваки пут побуним. То је све траг пар форумаша као гуслар 1389 који шире мржњу према свим србима који нису из цг. Ја нисам налетео ни на једно пљување никада по србимаа из рс сем кад је неко за вучића написао нешто типа да је "***** босанско"

Брате у србији су људи великим делом са прецима уз рс, црне горе, крајине, како да мрзе своје сународнике?

Како срби и који нису одатле да мрзе своје сународнике?

То су само другосрбијанци који мрзе све своје, тј све српско, оће да су модерни па су за њих сви срби који нису из БГ сељаци

Не пецај се. Буди Србин. Сви смо.

Ја се сваки пут побуним. То је све траг пар форумаша као гуслар 1389 који шире мржњу према свим србима који нису из цг. Ја нисам налетео ни на једно пљување никада по србимаа из рс сем кад је неко за вучића написао нешто типа да је "***** босанско"

Брате у србији су људи великим делом са прецима уз рс, црне горе, крајине, како да мрзе своје сународнике?

Како срби и који нису одатле да мрзе своје сународнике?

То су само другосрбијанци који мрзе све своје, тј све српско, оће да су модерни па су за њих сви срби који нису из БГ сељаци

Не пецај се. Буди Србин. Сви смо.
Ма не пецам се ја уопште, нити ми ти људи нешто представљају, нити живим у Србији, тако да као што би рекао Џони, живо ми се .... за све. Како ниси видио, па види оног бота Бориса што се представља као "монархиста", шта пише скоро на свакој теми , ту је пар њих што му лајкују постове, има их још да не набрајам, а нисам примјетио да се неко од србијанских Срба потруди да их "исправи".

Ма не пецам се ја уопште, нити ми ти људи нешто представљају, нити живим у Србији, тако да као што би рекао Џони, живо ми се .... за све. Како ниси видио, па види оног бота Бориса што се представља као "монархиста", шта пише скоро на свакој теми , ту је пар њих што му лајкују постове, има их још да не набрајам, а нисам примјетио да се неко од србијанских Срба потруди да их "исправи".
Прати мало темњ ђе ја пишем поготово ако на њој пише гуслар 1389 па ћеш видети итекако како нас има

Прати мало темњ ђе ја пишем поготово ако на њој пише гуслар 1389 па ћеш видети итекако како нас има
Пусти сад гуслара, он није из Србије, причамо о онима који се представљају као Срби из Србије и њиховим ставовима о рецимо прекодринским Србима, већ сам ти навео један од налога, прелистај њихове постове, па ми јави случајеве кад се неко потрудио да их исправи.

Пусти сад гуслара, он није из Србије, причамо о онима који се представљају као Срби из Србије и њиховим ставовима о рецимо прекодринским Србима, већ сам ти навео један од налога, прелистај њихове постове, па ми јави случајеве кад се неко потрудио да их исправи.
Дај ми линк

Али не падај под то да накрају створиш аверзију и нетрпељивост према србима из србије јер си налетио на пар другосрбијанских форумаша

Кад су нпр биле литије у цг, скоро па свака општина у србији (а и у рс) је излазила на протесте и молитвене ходове

Него ћеш увек по форумима налетети на више тих другосрбијанаца него у правом животу

Ипак су они "модеран свет"

А тај монархиста, гарант му је ћале из пљеваља

AV i slicnu djubrad, ne racunam u Srbe.;.isto tako ne racunam, ni one, koji bi trebalo da prvi podignu glas protiv izdaje i lopovluka, tu mislim na vrh SPC...to je moj stav, ne yznimaju me nikakve nebuloze i mitomanija, vec samo realno stanje na terenu
ma, ja i ti bi se dogovorili, ali odmeravamo snage na politickoj sceni, i trudimo se da budemo realni - od institucija nema vajde, desnica je slaba, a ove mladje generacije samo https://zelenolevifront.rs/ moze da povede napred; kada se unisti stocni fond, ima svi da pasemo travu, naravno prvo cemo da izjedemo skakavce i ostale zglavkare, insekte

Него ћеш увек по форумима налетети на више тих другосрбијанаца него у правом животу

Ипак су они "модеран свет"
Свакако, можда се и лажно представљају, занимљиво је међутим да нема негативних реакција на њихове бљувотине од стране земљака, шта нам то говори!?

Кад су нпр биле литије у цг, скоро па свака општина у србији (а и у рс) је излазила на протесте и молитвене ходове
Поштујем, тако и треба.

Али не падај под то да накрају створиш аверзију и нетрпељивост према србима из србије јер си налетио на пар другосрбијанских форумаша
Нема аверзије и никакве нетрпељивости, али нема више ни наде у некакву блискост и ослонац осим у индивидуалним и ријетким случајевима. Одавно се држим онога: "Боље је уздати се у Господа, него ли се уздати у човјека".
Наравно то нимало не умањује моју емпатију према мојој браћи на Косову и Метохији у Голготи коју пролазе, из неког разлога према њима осјећам много већу блискост.

Дај ми линк
Баш сад да тражим линк поруке од неког бота ;), можеш једноставо да питаш корисника бориса грушенка, какав је његов став према Србима изван Србије, једва ће дочекати да ти одговори, а можеш и прелистати тему о споменику Милошевићу у Москви, отприлике дивљаци су један од бољих назива. Погледај колико је оних који су му "лајковали" поруке, а колико је оних што су се потрудили да га исправе, наравно не рачунајући ту оне који су директно прозвани, кад провериш, јави па ћемо разговарати о братским односима и емпатији једних према другима.;)

halo, pa kako su ameri onda poverovali?

ti ne shvatas da smo imali hladni rat, nuklearni paritet, i da rusija ratuje protiv kolektivnog zapada koji ima fiks ideju da nuklearna sila moze da izgubi rat, kao amerika u avganistanu i pobegne prosto glavom bez obzira

ameri su pobegli od avganistanaca, tamo nekih talibana, a rusi ne mogu da pobegnu od rusa koji zive u donbasu i jos ukrajinskih oblasti - to prosto nema logike, nema mozga ko to zagovara
drugosrbi mogu da izdaju bracu, mi trecesrbi da budemo dezerteri, ali globalni paritet ne remetimo, ne ustolicujemo hegemona koji je dobio fiks ideju da depopulise svako neuniformisano misljenje, eliminacijom od 8, nekih 7 milijardi ljudi na planeti! ko ce im stati na put ako ne rusija? kinezi? tesko. e, upravo se to desava, ali taj paritet ne cini jedna puska koju bih ja poneo, nego nuklearne bojeve glave i hipersonicno pretece oruzje

Ne znam o kojim amerima pričaš.

Budala ima svuda po svetu pa i u Americi pa i u Rusiji pa i u Srbiji. Naivnih ljudi, neobrazovnih, pristrasnih uvek nikad dosta. Ima naravno i onih koji namenski propagiraju, mogu biti plaćeni za to, a mogu biti i indoktrinisani.

Najveći propagator i ratni huškač u Rusiji, na ruskoj prvoj televziji nije rus, već jevrej. Vladimir Solovyov jedan od reprezenata jevrejske internacionale u Rusiji. On je verovatno najveći ratni huškač koji je do sada kroz propagandu poslao na hiljade rusa u smrt.

U svoje emisije dovodi ostale "eksperte" i tako redom... čitavu pejadu onih koji zastupaju globalističku politiku, a koji iz sve snage navijaju i nagovaraju da se Rusi i Ukrajnici međusobno što više pubijaju i unište.

Kod njega u emisiji se moglo čuti kako će Ukrajna biti okupirana za 2 dana i slično, kod njega su se mogle čuti pretnje kako će Rusija da baca termo-nuklearne bombe po Engleskoj i Londonu i svakakve slične nebuloze, i sve one mnogobrojne nebuloze o neo nacistima... pri tome njegov sin, vojno sposoban sa 22 godine, živi i radi u Londonu kao model, izgleda "moderno" kao da je LGBT.

Baljezga o bombardovanju Londona nuklearkama, a tamo mu sin živi. Ruse poziva na visoke moralne dužnosti da se odazovu ratu, vređa one koji neće da su izdajnici, da su ovaki onakvi... a svog sina ne, njegov sin izigrava peddera i tranvestita po Londonu.

Na Ukrajinskoj strani, verovatno se može sam predsenik Volodymyr Zelenskyy označiti kao najveći ratni huškač, isto jevrej. Nije Ukrajinac.

Inače pre samo 10 godina ova dva jevreja, Vladimir Solovyov i Volodymyr Zelenskyy su zajedno pevala, slavila i pila u istoj televzijskoj emisiji.

Vidi potrudi se da podeliš Srbe na jedno 100 srbijaša, od prvosrbijanaca do stotosrbijanaca.

Rusija je oduvek radila intezivno na smanjivanju broja ljudi na planeti, od koncentracionih logora po Sibiru do danas. Ova ruska invazija na Ukrajnu, ili bolje rečeno bratoubilački rat nije nikakva borba protiv velikog plana, baš naprotiv. No samo ti nastavi da se ložiš brate napaćeni i ratom zahvaćeni.

То што ти ТЕК САДА у себи преживљаваш ја сам доживео и преживео и помирио се са датим стањем још од 90-их када сам гледао како народ у Србији боли она ствар за српске ратне напоре и жртве које подноси у Босни и Крајини. Требало ми је дуго, дуго времена да схватим да то више нису Срби. Веровао сам да јесу, јер су носили српско име и презиме, славили славу, држали слике Карађорђа и Косовке девојке по зидовима итд. Али то је била само "магла на мојим очима". Они су духом постали и остали "Југословени, грађани, потрошачи, политички србијанци". Морао сам да прихватим ту горку пилулу да је огроман део некадашњег Српског народа заувек изгубљен за Српство у духовном погледу. Избацили су Бога из своје душе и свој национални идентитет. Сада су само љуштуре које чекају природну смрт или ако Бог одлучи да их кроз неко историјско искушење сатре ратом и страдањем. Ограничавам се само на територију "говвнојевске Србије".
Верујем да ти је било тада поражавајуће када тако нешто доживиш и немам речи оправдања за тако нешто али, ако ти нешто знначи, нису сви били такви. Лично мислим да није велика већина била таква јер је овде било много хаоса које је настао након распада сфрј.
Другачији проблеми, друге околности али кажем, немам оправдања за понашање неких мојих сународника са ове стране Дрине у доста случајева.

to je izdajnicka sns sekta i njeni prozapadni sateliti koji nece da ruse veleizdajnika jer ih je podmitio, samo bi da im ubaci malo vise u kljunove

i onda ispada da je dzegerka najdoslednija kada treba da se srusi av, veleizdajnik, a niste ni vi prekodrinci bas nevini, podrzavali ste av-a

Ауторска
Живимо у свету где је емпатије све мање. За људе, за туђе, за своје. Емпатија је условљена друштвеним диктатом, те ће се она јавити само ако је исфорсирана, тј ако се друштво "сложи" да се саосећа са жртвама...

Пример су прве реакције омладине које су прописале "мимове" на рачун побијене деце и целог догађаја, то што је профил дотичног за 4 сата достигао 60.000 пратилаца на Инстаграму (???), па тек онда када се почела кампања о томе, тек тада се моја генерација, тј добар део ње дозвао у памет и схватио шта се десило.

Пренесимо то и на оно што се дешавало пре 2,3 године са Black Lives Matter. Пошто је цео свет оплакивао црначке жртве, о њима причао, код нас посебно на друштвеним мрежама како је то неправда, (што и јесте), тада су и наши оплакивали те црнце, што би било скроз уреду да се упоредо са тим нису догађала свакодневна прогањања наших људи у Црној Гори, па иста слика са истим полицајцем у истој пози са коленом на глави само што је у питању Србин у ЦГ, а злочини према Србима на КиМ већ су 20 година свакодневница.

И нико да стварно реагује барем емоционално, да се стварно саосети са жртвама од народа, са људима који бивају пребијани и убијани само јер сз Срби. То што су Срби, смањује им вредност?

"А палили сте свеће за убијеног Француза, да је Србин погин'о све би болео к*рац" - одличан стих који одлично описује стање свести у "грађана Србије".

Нико да помисли "па то на КиМ је мој народ, моји људи, од истог смо потекли, истим језиком зборимо....и они нај*бавају само јер су као ја!!!" Скоро па нико!

Жалосна је наша национална свест, а још жалоснија емпатија тј неемпатија коју имамо. Као друштво, не само као народ, требамо да се покријемо ушима јер падамо на тестовима на којима смо већ падали, само ништа нисмо извукли из сопствених пораза него смо дозволили себи да будемо још гори него раније.
Ne treba nam empatija nego red.

Добро.....како онда тумачиш одлазак туриста из Србије на море у Хрватску и одушевљење да их нико "није тукао и вређао" и како ће идуће године опет у државу која у свом темељу има ред костију, ред бетона, ред костију, ред асфалта. Или причо о неком "помирењу и суживоту у региону" што је пандан бившем братству и "убиству".
grafit.jpg

Ne poznajem ni jednog Srbina koji zna nekog da mu je taj rekao da je čuo da je neko otišao da letuje u NDH-aziju ?

Ауторска

Šta konkretno Srbi na KiM imaju od toga što ćemo mi da saosećamo sa njima?

Ta ideja da se okupljamo na mitinzima i molebanima kad god je neka frka dole je najverovatnije potekla od istih onih koji su te nesretne ljude doveli u tu situaciju, da služe kao topovsko meso u nekakvoj ruskoj borbi protiv Zapada. I tako oni dobijaju po glavi, mi se okupljamo, država im poručuje da izdrže...

Ono što je njima potrebno jeste promena državne spoljne politike. Što naravno neće da se desi.

Isto važi i za Srbe u CG, isto je važilo i za Srbe u Hrvatskoj... Sve dok se spoljna politika Srbije svodi na guranje prsta u oko zapadnim silama, Srbi će stradati. I nikakvo saosećanje neće da ih spasi.

Back