Punjac za lap top na ,,upaljac za auto''

• Začetnik teme Začetnik teme sasa6
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

sasa6

Aktivan član
Poruka
1.707
Naime cuo sam da ova stvarcica postoji, pa me zanima da li ne neko koristio i kakva su iskustva ?

Dakle ko nije razumeo na onaj ,,upaljac za auto'' ( ili kako se vec zove ) se usteka jedan kraj kabla a drugi u lt i onda lt moze da radi na struju iz akumulatora dok se vozi kolima...

Zanima me da li je neko koristio i ako jeste da kaze kako stoji stanje ? Koliko lt moze da se koristi dugo tako i da li ima nekih stetnih efekata buduci da ti ,,nastavci ili adapteri'' nisu proizvedeni od oficijalnih proizvodjaca lap topova... ?

Pa evo da ti kazem ja sam koristio skoro dve godine,medjutim pre kupovine sam se raspitao i receno mi je da ne uzimam jeftine kineske te sam posto imam rodbine u Njemackoj kupio u conradu neki koji ima regulaciju napona sa 12 V na 15,16,18,19,20,22,24V izaberes onaj koji ti laptop podrzava i nema da brines,zaboravih reci ima i usb prikljucak(valjda 5V).Kod mene je bio neki voltcraft,gledam na ebay ima ih ali nema onaj kao sto ja imam,i nije bio ovako jeftin kad sam ga ja kupio,uglavnom ja zadovoljan,nisam napisao da je uz ove napone sto sam pobrojao bila i jacina struje bitno je da nije niza vrednost ampera od one koja pise na laptopu a visa moze biti nece skodit.

Pa evo da ti kazem ja sam koristio skoro dve godine,medjutim pre kupovine sam se raspitao i receno mi je da ne uzimam jeftine kineske te sam posto imam rodbine u Njemackoj kupio u conradu neki koji ima regulaciju napona sa 12 V na 15,16,18,19,20,22,24V izaberes onaj koji ti laptop podrzava i nema da brines,zaboravih reci ima i usb prikljucak(valjda 5V).Kod mene je bio neki voltcraft,gledam na ebay ima ih ali nema onaj kao sto ja imam,i nije bio ovako jeftin kad sam ga ja kupio,uglavnom ja zadovoljan,nisam napisao da je uz ove napone sto sam pobrojao bila i jacina struje bitno je da nije niza vrednost ampera od one koja pise na laptopu a visa moze biti nece skodit.

Pa da to sam kontao u svakom slucaju ako budem uzimao da to ne bude onaj kod Kineza od 1000 dinara, nego da uzmem u nekoj radnji nesto da valja...
I reci mi posto si koristio koliko ustvari lt vuce struje iz akumulatora, predpostavljam dok su upaljena kola ne moze da izvuce svu struju ni u kom slucaju ?

Dobro si cuo, postoji takav ispravljac, koji se ukljucuje na 12v i mozes da ga koristis za laptop, jedino sto trebas da znas jeste koji je ulazni napon laptopa, odaberes tu jedinicu na ispravljacu i gotova prica :)

Evo nasao sam jedan da kazem jeftiniji, pa pogledaj, mada na njihovom sajtu vidim da ima par komada..

http://emmi.rs/ac-adapteri-i-baterije-auto-punja%C4%8D-za-laptop-dc-dc-120w-18-20v-2y.11.html?productId=11902

Dobro si to rekao da kazem jeftiniji :lol:
Al i sam shvatam da moram puci oko 3 k za ovo cudo i da nema druge...
Meni na mom punjacu od Dell-a pise : 19.5 V i 6.7 A.
Mada ovaj : http://emmi.rs/ac-adapteri-i-baterije-punjac-za-laptop-auto-strujni--it-90w.11.html?productId=16810 , ne deluje lose jer koliko vidim ima dosta prikljucaka :cool:

Pa da to sam kontao u svakom slucaju ako budem uzimao da to ne bude onaj kod Kineza od 1000 dinara, nego da uzmem u nekoj radnji nesto da valja...
I reci mi posto si koristio koliko ustvari lt vuce struje iz akumulatora, predpostavljam dok su upaljena kola ne moze da izvuce svu struju ni u kom slucaju ?

Dobro si to rekao da kazem jeftiniji :lol:
Al i sam shvatam da moram puci oko 3 k za ovo cudo i da nema druge...
Meni na mom punjacu od Dell-a pise : 19.5 V i 6.7 A.
Mada ovaj : http://emmi.rs/ac-adapteri-i-baterije-punjac-za-laptop-auto-strujni--it-90w.11.html?productId=16810 , ne deluje lose jer koliko vidim ima dosta prikljucaka :cool:

Hehe, pa to je izlaz od 12v ne moze vise, zato ti sluzi ispravljc! :) Inace, nema veze sto ti je voltaza 19.5, slobodno namestis na 20v i nema problema! :ok:

Dok su upaljena kola nema sanse da izvuce svu struju,medjutim ja sam najvise koristio direktno na akumulator nisam imao struje(vikendica) tako da je kod mene somborski akumulator drzao i vise od 4h neprekidno,prvi znaci da posustaje bilo je neko pistanje u tom ispravljacu da bi posle toga mogao da izdrzi jos 1h dok se ne bih ugasio,naravno moja baterija na laptopu davno ne sluzi nicemu nego samo da popuni prazninu na laptopu,medjutim mene zanima kako to da baterija na laptopu je mnogo manje voltaze nego onaj prikljucak gde se ukljucuje onaj adapter,npr.kod mene na bateriji pise 11.1 V i 4400 mAh a na laptopu 20 V i 3.2 A ,e sad ja nesto mislim kad bi se imao kakav prikljucak na mjesto gde stoji baterija (lupam gluposti ali...) mislim da bi mnogo manje trosio akumulator jer velika je razlika 11,1 V i 20 V,pitam se zasto je to tako i da li ima neko ko se malo vise razume da to pojasni

Dok su upaljena kola nema sanse da izvuce svu struju,medjutim ja sam najvise koristio direktno na akumulator nisam imao struje(vikendica) tako da je kod mene somborski akumulator drzao i vise od 4h neprekidno,prvi znaci da posustaje bilo je neko pistanje u tom ispravljacu da bi posle toga mogao da izdrzi jos 1h dok se ne bih ugasio,naravno moja baterija na laptopu davno ne sluzi nicemu nego samo da popuni prazninu na laptopu,medjutim mene zanima kako to da baterija na laptopu je mnogo manje voltaze nego onaj prikljucak gde se ukljucuje onaj adapter,npr.kod mene na bateriji pise 11.1 V i 4400 mAh a na laptopu 20 V i 3.2 A ,e sad ja nesto mislim kad bi se imao kakav prikljucak na mjesto gde stoji baterija (lupam gluposti ali...) mislim da bi mnogo manje trosio akumulator jer velika je razlika 11,1 V i 20 V,pitam se zasto je to tako i da li ima neko ko se malo vise razume da to pojasni

E ovo me zanimalo najvise, hvala ! :ok:

E ovako, obigrah ja danas ceo ovaj usra*i moj grad i jedna, druga, treca, cetvrta, peta prodavnica nemaaaaaaaaaaaaaaaaaa :dash: Koja banana grad znaci da ne poverujes :rotf:

I odem u jednu prodavnicu ( to jest zadnju nema vise :rotf: ) i onako s vrata i ne ulazeci i zatvarajuci vec misleci da nema, kad lik kaze ima !
U tom trenutku alelujaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :vatromet: trubace da zovem :hahaha:

I nista lik imao jedno 5-6 tih adaptera svi isti, kaze koji je LT u pitanju ja reko Dell, e de bas njega kaze hahahhahahah, za bilo koji drugi kaze garantujem da ce da radi al za Dell ne znam dok ne probas kaze oni su specificni imaju neku posebnu ,,zicu'' za punjenje baterije, ja reko ma kakva baterija ja cu bateriju da izvadim ako moze ovako da ga puni da radi sta ce mi baterija i nista uzeh ja njega dadoh pare samo bez racuna u slucaju da ne radi da vratim sutra...

Nista dodjem kuci otpakujem, kad ono ima 8 nastavaka, ja onako na oko vidim a to je taj sto mi treba, uzmem stavim povezem i pustim sve kad ono izbacuje nesto oko napona da nije ok, ali da moze f1 za continue hmmm, ja ti pogasim sve izvadim bateriju, ponovo upalim kad opet to za napon neka poruka da ne moze da prepozna napon bla bla, ja f1 kad ono udje u sistem...

I nista da ne duzim ja ti posle tek procitam uputstvo i vidim da sam uzeo nastavak od 18.5 V a ne onaj od 19.5 koliko mi i pise na original punjacu od lap topa :)

Dakle pouka ovog dela price je ne pravi se pametan nego prvo dobro procitaj uputstvo :lol:

E sada dalje ono sto je nissan rekao : ,,bitno je da nije niza vrednost ampera od one koja pise na laptopu a visa moze biti nece skodit''
Ovde koliko sam ja vidoe ima 8 nastavaka i svaki radi na drugom principu to jest na razlicitoj voltazi i broju ampera konkretno ovaj sto ja koristim radi na 19.5 V koliko i pise na punjacu mom, ali radi na 4.62 A dok moj original punjac radi na 6.7 A ! E sada da li je to stvarno problem i smem li ja ovo da koristim ne bi da zajebem lt XD

Inace punjac je : LVSUN model ls-car90aa i jedino sam ga nasao ovde i to na poljskom :dash: http://www.bto.pl/B2CProdukt.aspx?id_artykulu=29641

Back