„Звучни топ”

Нешто ме затрпаше послом ових дана па баш нисам имао времена, али колико сам чачнуо, то се не користи на начин на који је (можда) код нас кориштено. Служи да се јави нешто „на далеко”, било директним „говорењем” било претходно снимљеном поруком, да се запишти па растјера народ и сл. Е сад... шта зна топ шта су му пустили као сигнал, он то само „баци” на даљину, могао је то бити и снимак полијетања МИГ-а, али не нађох да се то игдје тако ради. Све ми је ово прилично сумњиво, ал добро, ја сам стара сумњалица... :mrgreen:
Много је ствари овде нејасно и сумњиво.
Али пошто овде причамо пре свега о техничком аспекту, интересанто би било утврдити да ли је овакав ефекат могао направити звучни топ.
Мада, они који су то урадили, свакако знају како су то урадили ;) , тако да је ово питање пре за истражне, него за стручне институције.

Много је ствари овде нејасно и сумњиво.
Али пошто овде причамо пре свега о техничком аспекту, интересанто би било утврдити да ли је овакав ефекат могао направити звучни топ.
Мада, они који су то урадили, свакако знају како су то урадили ;) , тако да је ово питање пре за истражне, него за стручне институције.
Види, није да немам баш никаквог искуства с тако неким сличним стварчицама... Једно вријеме сам становао прекопута неког полудивљег паркинга гдје су паркирали камионе којима су довезли јабуке, кромпир и сл. за пијацу. Падне ноћ, љето, возачи спавају по паркираним камионима и, наравно, свако пусти своју музику (можеш замислити репертоар :mrgreen:), а до мене горе допире какофонија свега тога измијешаног, дакле двије Цеце, три Шемсе и Тарми Рићми, све заједно. Од тог мож’ се полуди! :mrgreen: Кад ми пукне филм, ја звучнике на прозор па удри контру! Лајбах је био доста добар, али Рамштајнов „Бенг, бенг” је завршавао посао. Једном пустим (вате нисам жалио :lol:) и нема више до ујутро да чујем Шабац бај најт диско рејдио шоу. :mrgreen: Е сад, да ли би се то могло назвати топом, не знам, али било је прилично учинковито. :lol:

Види, није да немам баш никаквог искуства с тако неким сличним стварчицама... Једно вријеме сам становао прекопута неког полудивљег паркинга гдје су паркирали камионе којима су довезли јабуке, кромпир и сл. за пијацу. Падне ноћ, љето, возачи спавају по паркираним камионима и, наравно, свако пусти своју музику (можеш замислити репертоар :mrgreen:), а до мене горе допире какофонија свега тога измијешаног, дакле двије Цеце, три Шемсе и Тарми Рићми, све заједно. Од тог мож’ се полуди! :mrgreen: Кад ми пукне филм, ја звучнике на прозор па удри контру! Лајбах је био доста добар, али Рамштајнов „Бенг, бенг” је завршавао посао. Једном пустим (вате нисам жалио :lol:) и нема више до ујутро да чујем Шабац бај најт диско рејдио шоу. :mrgreen:
Сад је све јасно, ти си тај од суботе! :mrgreen:

”Само сам разгледао топ. Нисам хтео верујте ми. ” :lol:

А може и овако:
„А не, нисам ја рекао да то нисам рекао, ја сам само рекао да нисам рекао да сам то рекао. Желим да то буде потпуно јасно.” :mrgreen:

Гледао сам снимке масе која се одједном „разгрће”, из чиста мира, из мени нејасних разлога, а онда се све смирује тј. „враћа у нормалу” веома брзо. Нешто се свакако десило, нешто томе мора бити узрок.

LRAD (Long-Range Acoustic Device) – који се најчешће помиње отпада, то се и те како чује као низ пиштећих продорних сигнала, а ни на једном снимку који сам гледао не чује се ништа ни налик томе.

ADS (Active Denial System) – такође отпада, то је врста уређаја која би се најтачније (а просто) могла описати као усмјерено зрачење микровалне пећнице, ти таласи продиру плитко у организам и изазивају осјећај нагло повећане температуре, као да те запахне нека врелина, а тако нешто није ни поменуо нико од присутних који су описивали шта су осјетили.

Негдје на некој теми нађох да је @Paula описала шта је осјетила, а била је (ако сам добро запамтио) негдје код Југодрпа. По свему што је поменула, моја прва асоцијација је била ИНФРА, дакле ниске, а не УЛТРА тј. високе фреквенције тог нечега (питање је да ли се уопће ради о звучним таласима).

Циљ ове теме је техничке природе, да мало претресемо сјећања, прочачкамо неке поузданије изворе на нету и пробамо ишчепркати о чему би се могло радити. Дакле, техничка страна овог догађаја, никаква политика.
A, ti tanki ( veliki) zvučnici su PIEZO jel' da ?
1742534620196.png

Poslednja izmena:

Back