Pun Mesec

Штета што је кишно вече па ово не можемо видети , следећу прилику имаћемо тек 2029. год.

Али ипак, они који осећају лунарни ефекат могу свакако осетити утицај оваквог пуног месеца.

А поставља се и питање физичког деловања на земљотресе које је најављено управо због ове појаве, пре катастрофе у Јапану.

Britanski psihijatri iz Kraljevske univerzitetske bolnice tokom studije koja je obuhvatila 782 pacijenta tokom 18 godina nisu pronašli nikakvu vezu između mesečevih mena i depresije. Slično je i sa istraživanjem veze samoubistava i punog meseca lekara iz Minesote.
Izvor: http://www.trojka.rs/zanimljivosti/8133-u-subotu-velika-mesecina.html#

Britanski psihijatri iz Kraljevske univerzitetske bolnice tokom studije koja je obuhvatila 782 pacijenta tokom 18 godina nisu pronašli nikakvu vezu između mesečevih mena i depresije. Slično je i sa istraživanjem veze samoubistava i punog meseca lekara iz Minesote.

Па наравно да ће психијатри које финансира масонско рептилско британско краљевско удружење.. изнети закључке који морају бити 100% у складу са званично прихваћеним ставовима материјалистичко позитивистичких научних догми, којима је народ кљукан и којим је дресиран од детињства; све у циљу формирања погодног тла за установљавање новог светског поретка.

То је слично оној емисији на диксаверију "митбастерс" ила тако нешто, где пет, шест насмејаних дебила "доказују" како су Амери "наравно" били на Месецу, а све то следећи онај принцип:

" Ако се чињенице не слажу са претпоставкама и теоријама, промени чињенице!"

Па наравно да ће психијатри које финансира масонско рептилско британско краљевско удружење.. изнети закључке који морају бити 100% у складу са званично прихваћеним ставовима материјалистичко позитивистичких научних догми, којима је народ кљукан и којим је дресиран од детињства; све у циљу формирања погодног тла за установљавање новог светског поретка.

То је слично оној емисији на диксаверију "митбастерс" ила тако нешто, где пет, шест насмејаних дебила "доказују" како су Амери "наравно" били на Месецу, а све то следећи онај принцип:

a engleska kraljica je reptil koji može da se pretvori u aždaju i bljuje vatru?

Kao sto rekoh, to ne postoji :) To je samo u tvojoj glavi :)

Nije tacno!Ja sam kao dete ustajala nocu iz kreveta,otvorenih ociju i po snegu,bosa hodam po dvoristu!Stric me je uvek vracao u krevet,a ja ujutro pojma nema sta se desilo!Ali onda sam odrasla,pocela sam ziveti sama u iznajmljenom stanu,i nakon jedne setnje,koje se ne secam,ali su mi stopala bila ujutro prljava,posetila sam neuropsihijatra!Precesljali smo u nasim razgovorima celo moje detinstvo,ali mi to pomoglo nije,osim sto me je umirio da nisam luda!Ulazna vrata sam dobro zakljucavala a kljuc vadila iz brave!Jedno jutro sam se probudila,a u krevetu su se nalazili otpaci od hrane od papagaja i parce stakla od polupane slike,Kroz maglu sam se secala da sam kavez sa papigama okrenula naopako i sadrzaj istresla na krevet,a staklo od slike sam polupala i parce u obliku trougla mi je lezalo na jastuku.Zanimljivo je bilo to,da nigde nisam imala nikakvu posekotinu!
Psihijatar mi je rekao da mesecarenje uglavnom prestane kada se dozivi neki sok ili neki vazan ali jak dozivljaj.Tako je i bilo.Kada sam se prvi put porodila,a porodjaj je trajao punih 23h,vise nisam nocu setala pri punom mesecu!Ali nervozna jesam i ne mogu da spavam!
Tako da nije to niucijoj glavi,vec svaki covek je drugaciji i ono sto ti ne osecas i ne dozivljavas,vrlo je moguce da neko drugi to dozivi i oseca!

Poslednja izmena:
Pa ni covek nije imun na gravitaciju ;)

Ne ozbiljno, sto je ova tema ovoliko "bogohulna"? To sto je neko nervozniji ili ga boli glava za vreme punog meseca ne vidim zasto ne bi moglo da bude predmet naucnog proucavanja.

Hipofiza (zlezda u glavi u kojoj je smesten entar za ravnotezu) je EKSSSTREMNO osetljiva na gravitacione promene (banalizujem: zavrte vas u krug, pa vam pogled "kasni" i muka vam je) pa bi i ovo moglo da bude neko od objasnjenja.

Ljudsko telo je, bar sto se nerava tice, vrlo prefinjeno :) :) :)
Сем ако ти ниси јединствен случај у људској раси, ово је глупост космичких размера... и потпуно неуравнотежена!
:hahaha::zcepanje::rotf:

A zašto za vreme punog Meseca ima ljudi koji šetaju u snu,a kada nema Meseca to ne rade.Znam jednog koji je čak i do psihologa stigao i nisu ništa pronašli u vezi čega se to dešava a on i dalje šeta noću naravno u snu.

A zašto za vreme punog Meseca ima ljudi koji šetaju u snu,a kada nema Meseca to ne rade.Znam jednog koji je čak i do psihologa stigao i nisu ništa pronašli u vezi čega se to dešava a on i dalje šeta noću naravno u snu.
Наравно да има шетача у сну и када нема Месеца, тј када није пун, када је заклоњен облацима или је млад месец.
Питај лекаре.

Potpuno se slazem sa vama priznala to medicina,nauka i ili ne da je uticaj punog meseca na neke osobe itekako stvar oko koje nema dvojbe pa tako i ja od malena pamtim nesanicu kao uzrok punog meseca .Tako i dan danas imam istu situaciju kada je pun mesec a kroz razgovor sam doznala da dosta ljudi ima ista iskustva.

jesi ti to nesto...ljut na psihijatre? : )))

Uticaj punog meseca na ljudsko ponašanje naziva se i transilvanijski ili cesce Lunarni efekat. Taj fenomen vuce se kroz celu ljudsku istoriju ,do danas a utkan je u sam temelj narodnih verovanja , paganskih obicaja, alhemije pa i same dubinske psihologije (pre svega mislim na Junga i njegovo tumacenje alhemije). Medjutim sto se nauke tice to je sasvim druga prica.Vecina ljudi smatra da je uticaj punog Meseca na ljude naucno potvrdjen, ali to nije tacno. Nauka svim silama odbija da Lunarni efekat prizna kao medicinsku cinjenicu tako da mislim da je zbog toga toj temi mesto ovde.
A pre svega pokrenuo sam ovu temu jer Lunarni efekat na mene utice itekako realno. Evo danas sam prepoznao to raspolozenje i znao sam a priori da je pun Mesec .. i bio sam u pravu !

Tako da je taj efekat ,bar za mene licno, veoma realan i neposredno dokazan.
Da li i neko od vas oseca Lunarni efekat ?
I sta mislite.. sta je to sto bi moglo da ucini da jedno nebesko telo na taj nacin utice na ljude?
I u startu mozemo odbaciti plimu i oseku jer je ovo ocito nesto mnogo vise, drugacije, a takodje za sada nepoznato nauci ,a mozda nikada nece ni biti poznato, jer izgleda da ovakvi uticaji nadilaze uobicajenu sliku o svetu i zivotu gde su svi odvojeni , heterogeni ,iako smo u sustini , u stvari, svi povezani , svako sa svime, pa i sa nebeskim telima.

Lunatici su dobili ime po tome sto se verovalo da se njihovi poremecaji ispoljavaju u noci punog meseca...

Back