pufffffff

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
...ne pratim ( pisani ) dijalog izmedju tebe i Mede ( grubo bi bilo da napishem Medveda )...

...OvO shto si napisala je OK ako se odnosi na tvoj problem...jer, on je bio samo TVOJ problem...

...ali, ako si ovo napisala u kontextu ove Teme i svega shto je proizashlo, onda OvO mogu da protumachim kao pokushaj odbrane Administracije i pokazivanja "kako treba reshiti ovakav ili slichan problem" u buduccnosti...( "ispod povrshine" )...

...p.s.
... bavish li se u RL politikom...profesionalno ?
:)
straj me da bilo sta vise napisem, jer je prica otisla u pm:mrgreen:
ne branim tijanu, ne branim administraciju, ne bavim se politikom.
mrzim kad se objavljuju "istine" na forumu, jer nisu proverive..vrlo je lako da grupa korisnika odluci da nekog zgazi, i da iznese neku nebulozu..zato postoji pravilo da se o privatnim zivotima ne prica javno. i meni je to pravilo dobro, i uvek sam ga se pridrzavala, i kao korisnik, i kao moderator.
da sam se ja pitala, osobe koje iznose bilo kakve prvatne podatke o bilo kome, bile bi trajno i bespostedno udaljene sa foruma.
al nisam se pitala. a i sad samo talasam:lol:
cini se da me niko ne razume..
mozda bi me razumeli kad bi se sutra kolo okrenulo, pa pocela prica o nekom drugom..:)

koliko razlicitih nacina dozivljavanja jedne iste ,,stvari" to je neverovatno

i fantasticno

zanimljivo mi je da sam uvek imala osecaj da pricam sama sa sobom , ali na glas...i da mi je u pocetku bilo tesko spojivo ljudi i forum , tj. sav ovaj sareni svet u realnost, jer mi tad nije bilo bitno...jer nisam dzaba izabrala ovakav nik i delo...odem, dodje, igrica online...nikom ne nedostajem, niti (bi trebalo ) da zanimam...ali s obzirom na moj nacin zivota za sve ove godine od pocetka postovanja...kao i to da je ovo prvi i jedini forum koji iskusish od najnaivnijeg perioda, do prekaljenosti...verovatno je to kao brak...kad ti jednog dana postane svejedno i kad vise nema zanimanje za tako zarko zagrijavanje bilo koje vrste forumske komunikacije, na nekom drugom mestu za brbljanje...tj forumisanje...kao shto je bilo tada...ostao je taj neki osecaj pripadnosti Krstarici...ne ljudima , nego NJOJ iliti ...Forumo Kingu...jer ja sam uz NJU lakshe podnela pakao u kojem sam zivjela tada...tako da kad pripadash nechemu ne mogu da nemam mio pogled na ,,NJU" koja je manje stvarna , nego svi ovi nashi nikovi...i zelju da potraje i da joj progledam kroz prste i kad ima chudno, teshko ili lazno umiljato lice...

nisam se trpala da znam ko je posadio, ko je zalivao, niti sam sebi dala za pravo da verujem da bih mogla ja da shtricam njene granchice makazama i da je usmeravam u kom pravcu da raste...zato me nije zabolela glava od nje...a mogla je...mnogo je nachina da te zaboli glava
i znam da ima veliki apetit i da mnogo troshi, da je treba zalivati i sve...shto treba jednom bicu...tako da...ne bih pljunula u tanjir iz kog sam jela, pa makar i da sam g pojela

zivela TI meni dugo godina , neka trulo voce ide putem gravitacije, kad tad mora da otpadne...i nek obogacuje svojom trulezi zemlju na kojoj rastesh...da bude plodna , da tvoje lishce bude veslije i plodovi krupniji...i da otpada uvelo i raste novo, visoko do neba...i sad je ovo sve humor shto napisah...zato shto je sve to podjednako nestvarno, poput bajki za laku noc

i ova cura shto je lagala svoj zivot...i bila deo ,,vas" ( nisam je citala , jer nisu bile teme koje otvaram ) i pobornici istine koji su napisali da imaju stare haljine i putovanja na zajednichke susrete...sve je to samo jedan veliki SMEH ...naravno za mene ...dio chega, kome, kako zashto...koliko nerviranja zbog forumskih napucavanja, provokacija

i shta chovek da napishe i ne napishe o zivotu...pa svako ovo chita , a zamislite da neko i prati iz RL shta pishesh ...pola sveta se zna , svet je kao du pe mali ...i kad ogovarash nekoga, zar nema nachina da prochita neko, seti se nekog, nechijeg sluchaja...zar to nije objavljivanje informacija o tudjem zivotu bez saglasnosti uchesnika ,,drame"
ili osoba sa kojima smo povezani, clanova porodice itd

i novine citamo zbog toga i kupujemo magazine...sve u shesnaest...shta radimo chitav zivot...kupujemo lazi, istine, prodajemo lazi i, istine, bavimo se tudjim zivotima, lazima, istinama...dosadno

Poslednja izmena:
:)
straj me da bilo sta vise napisem, jer je prica otisla u pm:mrgreen:
ne branim tijanu, ne branim administraciju, ne bavim se politikom.
mrzim kad se objavljuju "istine" na forumu, jer nisu proverive..vrlo je lako da grupa korisnika odluci da nekog zgazi, i da iznese neku nebulozu..zato postoji pravilo da se o privatnim zivotima ne prica javno. i meni je to pravilo dobro, i uvek sam ga se pridrzavala, i kao korisnik, i kao moderator.
da sam se ja pitala, osobe koje iznose bilo kakve prvatne podatke o bilo kome, bile bi trajno i bespostedno udaljene sa foruma.

al nisam se pitala. a i sad samo talasam:lol:
cini se da me niko ne razume..
mozda bi me razumeli kad bi se sutra kolo okrenulo, pa pocela prica o nekom drugom..:)

...ali, nije grupa korisnika uzela na zub nekoga...da je htela, Anabel Lee bi se branila, kao shto je obeccala i odbranila se da je bila u pravu...ovako...talasash, kao shto si rekla...tj. napisala...:lol:

To nije zabavno, vec bolesno
Zabavno je glumiti da si neko drugi i pre svega lagati samog sebe
Onda moras da budes ozbiljan psiho za tako nesto
I da u tome jos i uzivas

Nije tačno, uopšte ne moraš da budeš psiho.

Nije mi stalo da te ubedjujem da je to normalno ponašanje, moj komentar je bio upućen Vandi, koja se takođe iščuđavala u smislu ko je toliko nesrećan da mora da izmišlja lažni život. U postu koji je obrisan sam napisala da mogu da vidim 2 objašnjenja za ovo što se desilo
1 neko pokušava da prenese uspešan forum na drugi forum, dakle biznis (ovo što je Pipi odlično objasnila)
2 neko se provodi, zeza, eksperimentiše. Ti misliš da je bolesno jer polaziš od sebe, a ti si ovde došla da se upoznaješ sa ljudima, pričaš o sebi i slično... i možeš da zamisliš samo učesnika koji je kao ti, ali lud, pa umesto da priča o svom stvarnom životu, on izmišlja (jer je jadan, lud, nesrećan, zao - ovo već zavisi od forumašice).
Prosto nemaš dovoljno mašte da zamisliš nekoga ko svesno stvara fikciju... a nije lud.

..."Autoritarni režimi" shvatili su potencijal komunikacije putem interneta i ulažu veliki napor da limitiraju mogućnosti "opozicije" po ovom pitanju, kao i da sprovedu ograničenje slobode govora, štampe i izražavanja mišljenja u digitalnom prostoru. Zbog toga se situacija razvila u igru "žmurki", budući da su internet aktivisti uvek u potrazi za prazninama...:lol:

...cheka se na..." Imperija uzvracca udarac"...:lol:

I koto je u pravu i pricha nam istu stvar...kad se malo bolje udubite vidite...mozzda je Dotichna Tijana napravila sve to, a mozzda i nije...mozzda joj je administracija namestila a mozzda je i losha osoba...ne mozzemo znati. Sve je privid, pa i forumske "istine"
Zato treba biti jako oprezan...mozzda smo samo izmanipulisani da je gadjamo.

Koga bi htela? Ima ceo arsenal chichaka rasporedjenih po pdf-ovima na kojima "operishu" Ponekad ih prebace u drugi reon, npr sa politike na zzene, sa fudbala na filozofiju i tako

Nego, pitate se svi sledecha pitanja:

KO je tako dokon da prebacuje postove sa jednog foruma na drugi?
KO nije u stanju ni da izmisli sopstveni zzivot nego pravi kolazz od tudjih?
KO se pretvara da je realna osoba a nije?
KO prisvaja tudje fotografije i tudju decu?

ZASHTO to se bolje pitajte. I onda se odgovor nameche sam po sebi: Onaj ko ima INTERESA da to radi....a ja ne vidim da ta vasha Tijana ima neki interes u svemu tome....mozzda i ima, ali onda ne bi opstala ova tema koja se svodi na nju...
Bolest je mnogo kreativnija od c/p...

Lepo ova je iznad proseka ucmalih forumashica i forumasha chiji mozak kolabrira usled većih razmišljanja ....pametna po mogucnosti povezivanja.:super:

Koj' me đavo natera da čitam ovu temu.....još uvek ne kontam KO JE GLAVNI PSIHOPATA NA FORUMU:confused: :mrgreen:

Nego, od ovakvih dvostrukih ličnosti, krađa identiteta i sl. najmanje opasnosti ima na Politici.
Ionako je pola podforuma c/p a druga polovina pljuvačina:D

Nedavno je bila tema, da li neko iz obaveštajnih službi čita naša proseravanja na politici i da li bi, ako se neki forumaš malo zanese, mogao da ga pojede mrak....hahaha...tema je naravno otišla u pravcu čiste zahebancije osim nekolicine (ne)opravdanih paranoika.

Mene ne brinu ovakve stvari iz jednostavnog razloga što ne učestvujem ili vrlo retko, na temama u kojima se iznose bilo kakvi detalji iz privatnog života. Nemam neki poseban razlog za to niti osuđujem one koji se virtuelno druže, razmenjuju iskustva u vezi lova, ribolova, kulinarstva i odgajanja dece.
Jedino što i mene ovde interesuje, a to pitanje je postavila i Pipi, ZAŠTO bi neko radio to što radi, a da nije u pitanju isključivo interes?
Još uvek mi, osim onih klikova i rejtinga Foruma, nije baš jasno:confused:

pa ako se placa po broju kliktanja, onda je ova tema pun pogodak

ja bih volela da jeste...jer nista na svetu nije dzaba i mora od nekud da se finansira...i shta sad...kad to radish na radnom mestu , normalno je da ti je mozak , ruke i rad angazovan u svrhu ostvarivanja zadatih ciljeva

zashto je to chudno ovde

pa u kaficu sedimo i shljokamo, prichamo, a nije kafic zbog nas tu , vec zbog sebe...i sta je problem

ja bih volela da jeste...jer nista na svetu nije dzaba i mora od nekud da se finansira...i shta sad...kad to radish na radnom mestu , normalno je da ti je mozak , ruke i rad angazovan u svrhu ostvarivanja zadatih ciljeva

zashto je to chudno ovde

pa u kaficu sedimo i shljokamo, prichamo, a nije kafic zbog nas tu , vec zbog sebe...i sta je problem

E al kad taj neko godinama ovde izigrava cica macu, a ovamo je nekakav totalni životni promašaj, ljudi tj. nick-ovi se s pravom pobune i uznemire:sad2:

U stvari, pojma nemam, izgleda da je to nekome zaista pošlo za klikom i rukom:lol:

E al kad taj neko godinama ovde izigrava cica macu, a ovamo je nekakav totalni životni promašaj, ljudi tj. nick-ovi se s pravom pobune i uznemire:sad2:

U stvari, pojma nemam, izgleda da je to nekome zaista pošlo za klikom i rukom:lol:
...heh...neko je izabrao LJUD+nik =jedno...neko je izabrao LJUD jedno, NIK drugo...ko ce to da proucava

pa sta ja da kazem...pet godina sam se druzila sa Gljivom, rastajale se sastajale ...i da li neko je mozda pomislio da idem ulicom sa crvenim klobukom na glavi, i sve sa micelijumom koji se vuche iza mene

zashto je to chudno ovde

Pa.. bas tako. Ovo me podseti na nesto, meni smesno i tada i sada kad se setim.. Pazite sad' ide detalj iz necijeg privatnog zivota. Radio covek u privatnoj firmi, i takav kakav je, celi zivot svodi tudje racune i ispravlja tudje krive drine, a njegov zivot zakrivljen da vise ne moze biti.. elem, posle kraceg perioda neizdrzivog osecanja migoljenja tog crva koji ga ne napusta, provali u racunar i izvadi sve podatke o bruto, neto zaradi firme, ko koliko zaradjuje tu, itd. To je taj glup, nevidjeno glup deo, sada ide jos gluplji ali i smesni deo.. zatrazi sastanak za vlasnikom i sa sve papirima pred njim, iznese mu svoje 'vidjenje', kako se treba voditi firma, sta sve tu treba izmeniti, da je neadekvatno placen, molim povisicu za sve... jadajadajada.. I naravno sta biva, dobije otkaz. Mislim, dobro je prosao.

Je l' ti svidja? Odlicno. Ne svidja ti se? Sajonara. Hoces da pametujes? Napisi i objavi prirucnik i postani guru svim vlasnicima firmi. Mislis da mozes bolje? Odlicno.. pokusaj da uradis bolje. Znas da mozes bolje? Da znas, ne bi ni bio tu gde jesi i klevetao sve oko sebe vec bi to nesto bolje i radio.

Ne vidim u cemu je problem ovde, uposte. Krstarica je biznis, i zna se koliko je sarenolik profil ljudi koje isti posecuju, takodje se i zna tacno koji je profil ljudi koji 'zivi' ovde.. virtualno, prebaci svoju stvarnost kroz monitor. Sta znam, ni jedno, ni drugo, ni trece nije zdravo.

Usput, ima li se neki dokaz da je ta osoba koja je optuzena zaista to i radila?

I koto je u pravu i pricha nam istu stvar...kad se malo bolje udubite vidite...mozzda je Dotichna Tijana napravila sve to, a mozzda i nije...mozzda joj je administracija namestila a mozzda je i losha osoba...ne mozzemo znati. Sve je privid, pa i forumske "istine"
Zato treba biti jako oprezan...mozzda smo samo izmanipulisani da je gadjamo.

...ako tako gledash...KO zna zbog chega si ti ovde...? ;):lol:..."istina je tamo negde"...:)

Da, mislim da chak ni svi supermoderatori nemaju istu funkciju i uvid u sve kao neki drugi.......Koliko administratora ima Krstarica? Mi uglavnom vidjamo samo taba, zar ne....a ostalih 5-6? Ne pojavljuju se....bar ne otvoreno u svojim "uniformama" .... a sigurno da pod raznim "plashtevima"
Ova "administracija" koja mi vidimo i koja je je regrutovana iz redova nas samih, pod nashim imenima a njihovom zastavom, e to vam je dragi moji dzak za udaranje. Smejurija. Niko od njih ne donosi nikakve odluke, vechina ih veruje da radi na tome da forum bude bolje mesto za forumashe ( dakle suprotno interesima priliva kapitala) ali snose posledice tudjih "loshih" odluka.
Kada korisnici krenu na moderatora, nezadovoljni kontradiktornim stavovima administracije, uvek se zavrshi tako shto Admini chute....puste da se o korisniku-moderatoru iznosi prljav vesh, da se vredja, da mu se zadire u privatni zzivot...a onda ga smene. :)
A korisnici ujeli sami sebe za rep i zadovoljno misle da su postigli neshto...privid.......

ili ako je dovoljno jak mod, primenjuju se dvostruki arsini za korisnike, igraju se razlicite igrice, odredjeni korisnik se nazove problematicnim, kazjava se i banuje.
ali, mi smo sami pristali da udjemo u masinu i igramo se, niko nas nije primorao i uvek mozemo da se iskljucimo jednim klikom, osim u slucaju povezivanja vl i rl sveta. zato igrajmo se, pa dokle stignemo, covek je bice igre. :lol:
neko nov (valjda nov, a ne klon:lol:) napisa pre neku stranu da nikove ne dozivljava kao ljude.... ali posle izvesnog vremena, koliko god se branili od emocija, koliko god se trudili da nikovi budu bezlicni, oni postaju ljudi, a emocija lete na sve strane, citava paleta.
ustvari ne znam sta hocu da kazem, osim da smo sami usli, sami mozemo i da izadjemo, a zasto ostajemo i trpimo. valjda svako ima neki svoj razlog.

edit sto se konkretnog slucaja tice, nemam pojma, neki ljudi se osecaju prevarenim, jer su verovali i to je ono sto ih boli. to je ta prica o emocijama.

Poslednja izmena:
Mislim da nije palo ništa konkretno. Ali njene dojučešašnje drugarice svojom nepogrešivom intuicijom znaju da je bilo tako. Kriva je dok ne dokaže da je nevina, čini mi se.

...@ Sara + Honduras

..."optuzhena" je sama priznala da je koristila tudje fotke...i meni tada obeccala da cce narednog dana dati objashnjenje ZASHTO...?

...od tada nje nema, o objashnjenju ne bih, a nema ni "kratkog brifinga" Administracije...!!!

Pa.. bas tako. Ovo me podseti na nesto, meni smesno i tada i sada kad se setim.. Pazite sad' ide detalj iz necijeg privatnog zivota. Radio covek u privatnoj firmi, i takav kakav je, celi zivot svodi tudje racune i ispravlja tudje krive drine, a njegov zivot zakrivljen da vise ne moze biti.. elem, posle kraceg perioda neizdrzivog osecanja migoljenja tog crva koji ga ne napusta, provali u racunar i izvadi sve podatke o bruto, neto zaradi firme, ko koliko zaradjuje tu, itd. To je taj glup, nevidjeno glup deo, sada ide jos gluplji ali i smesni deo.. zatrazi sastanak za vlasnikom i sa sve papirima pred njim, iznese mu svoje 'vidjenje', kako se treba voditi firma, sta sve tu treba izmeniti, da je neadekvatno placen, molim povisicu za sve... jadajadajada.. I naravno sta biva, dobije otkaz. Mislim, dobro je prosao.

Je l' ti svidja? Odlicno. Ne svidja ti se? Sajonara. Hoces da pametujes? Napisi i objavi prirucnik i postani guru svim vlasnicima firmi. Mislis da mozes bolje? Odlicno.. pokusaj da uradis bolje. Znas da mozes bolje? Da znas, ne bi ni bio tu gde jesi i klevetao sve oko sebe vec bi to nesto bolje i radio.

Ne vidim u cemu je problem ovde, uposte. Krstarica je biznis, i zna se koliko je sarenolik profil ljudi koje isti posecuju, takodje se i zna tacno koji je profil ljudi koji 'zivi' ovde.. virtualno, prebaci svoju stvarnost kroz monitor. Sta znam, ni jedno, ni drugo, ni trece nije zdravo.

Usput, ima li se neki dokaz da je ta osoba koja je optuzena zaista to i radila?

mozda smo mi ljudi malo vishe bolesni i nastrani nego shto smo kao pojedinci smpremni da budemo svesni

npr.slushamo radio program , i neko je sposoban , neko nije da ponese ljude kroz etar danju, nocu itd...koliko ljudi ce se zadrzati na tome da kraj emisije znachi kraj radnog sata doticne osobe...da nema potrebe da se uzivljava u problematiku pa upucuje razne izraze, psovke ili na drugoj strani mile rechi...jer to je nekadashnji virtuelni svet koji smo modifikovali danas u chatove , forume itd...a sve je krenulo od arena i logorskih vatri , chobanskih okupljanja i seoskih prela

ako je neko glumio negde , da li treba da znam sta jede i gde zivi ...da li je savrsheno chist i moralan..ocu boli me...coshak od robne kuce...ali od tih informacija ne mogu ni da pobegnem, jer su SVUDA

ko je Tijana, Anabel li hologram ? Mozda...i shta sad :) kome da se pravda , kojem sudu podleze ova laz ? Virtuelni sud, forumska inkvizicija

ili jednostavno ugasish televizor

Poslednja izmena:
Ali najbolji mi je izgovor da se ne smeju iznositi podaci iz privatnog života korisnika. A koji podaci iz privatnog života su izneseni?
Sve o čemu se ovde pisalo je prepričavanje postova koje je dotična osoba pisala na forumu. I šta je sad ti prekršeno?
Niko živi je ne poznaje, niti zna bilo šta o njenom privatnom životu, ali je ipak ugrožena njena privatnost.
Kako to?
To me interesuje uopšte kao fenomen, nije bitna konkretna osoba tj.nick.

htedoh nešto da komentarišem , slučajno naleteo na temu :super:
na primer jeste bez veze kad vidite nešto svoje iskopirano negde :worth:
u pitanju je verovatno zbog povećanja protoka i zarade to što kopiraju :think:
pošto je to isto govorno područje , verovatno se nalaze na motkometu :think:

Ali najbolji mi je izgovor da se ne smeju iznositi podaci iz privatnog života korisnika. A koji podaci iz privatnog života su izneseni?
Sve o čemu se ovde pisalo je prepričavanje postova koje je dotična osoba pisala na forumu. I šta je sad ti prekršeno?
Niko živi je ne poznaje, niti zna bilo šta o njenom privatnom životu, ali je ipak ugrožena njena privatnost.
Kako to?
To me interesuje uopšte kao fenomen, nije bitna konkretna osoba tj.nick.

...jedino shto je izneto to su OTkropovane njene fotke...poshto ih je sama kachila "maskirane" znachi nije tajna da se prikazhu i u "nemaskiranom" tj. originalnom vidu...sve ostalo su navodi njenih lazhi, tj. "kontradiktornosti", njena gramatika itd...:lol:

...svakodnevni pokushaji zamene teze...;)

Meni nije samo jasno, ako je njena prica bila sumnjiva...zashto joj nije neko rekao : ala lazesh ili jeste ?
Da li je bilo iza ledja prichanje : ala laze...a ovako cico gde si ?
ma nije, ovde niko nikog ne ogovara...podrazumeva se to

Ne bih je branila nikad...samo zbog zloupotrebe dece tudje i slika , samo zbog toga...ostalo shta me briga...imam zanimljive priche iz zivota koliko su me nekad osobe lagale i fantazirale i sad ne znam da li su verovale u svoje lazi, ali su me kostale zivaca i finansija ...ne mogu sprechiti, mogu se odmaci i to je i sad...laze ko hoce , shta hoce

i ko je sprecava da se smeje i prenikuje i opet bude deo ,,nas"...,,vas ".. :D i chudi se ovoj temi

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back