PUDLE

Znam da moja Mona vrti guzu -da ne kazem trti :) kad su ti dani , ali mi smo morali da pomognemo , uspelo je sva tri puta kolko smo je vodili . A bili neiskusni oboje ! hehe

Progesteron test resava stvar. Da lepo pravi dan i nema greske.
Jer vecina kuja se pari 11 do 13 dana teranja ali nije fiksno. Chilina mama je recimo pustala muzjaka vec 3-4 dan, a moja pokojna Ajsha (fox) tek 18-og.
I naravno potrebno je i iskustvo, i njemu i njoj. Prvi put devojkama moram da objasnim sta se desava i svaki sledeci nema problema.
Doduse kod pasa rano odvojenih od majke i koji nisu rasli u drustvu pasa moze da se desi izostanak sexualne zelje ili je zelja tu ali ne i umece. To se prvenstveno odnosi na muzjake. A kod pudli je takva vrsta razmazenosti cest slucaj.

uuuu razmazotine su 100%

Na žalost, neću skupiti novce za pudlu :( Iskrsli neki problemi, a oni povlače sa sobom keš, zato ako neka zna da neko poklanja pudle, neka da obaveštenje, a ja ću tražiti po netu. Hvala! :(

Na žalost, neću skupiti novce za pudlu :( Iskrsli neki problemi, a oni povlače sa sobom keš, zato ako neka zna da neko poklanja pudle, neka da obaveštenje, a ja ću tražiti po netu. Hvala! :(

Pudlu na poklon? Tesko! Jedino da imas srecu da naletis kad neko zbog bolesti ili , daleko bilo, zbog smrti vlasnika hoce da udomi psa. Ali to su po pravili stariji psi. Mada sam naletao na slucajeve da zbog bolesti prodaju pudle za neke male pare ali je to bas retkost. Rekoh, moras imati srece, ali moras i juriti po netu i oglasima. Puno srece.

Pudlu na poklon? Tesko! Jedino da imas srecu da naletis kad neko zbog bolesti ili , daleko bilo, zbog smrti vlasnika hoce da udomi psa. Ali to su po pravili stariji psi. Mada sam naletao na slucajeve da zbog bolesti prodaju pudle za neke male pare ali je to bas retkost. Rekoh, moras imati srece, ali moras i juriti po netu i oglasima. Puno srece.

Znam. Ali ništa ne košta da tražim. Nadam se da će možda kapnuti neki keš :neutral:

samo imaj u vidu da i ako bi ti neko poklonio pudlu, opet ti treba dosta novca za pcoetak... ja sam prvih mesec dana potrosila vise na Huga nego sto je on sam kostao a od toga je mzoda 20% otislo na "luksuzne troskove", sve ostalo je bilo neophodno...

otprilike cu stavljati cene jer sam zaboravila koliko je sta.... hrana 1500. cal de fos 1000, posudice 500, povodac i fleksi 2,3000, sampon 500, cetke i ostalo 1000, krevetic 2000, vakcina 1500, sisanje sa prevozom 2000, igracke 1000, keksici 500, dok sam otisla da ga vidim i dovedem 4000 (ja sam u ns isla), krpice, patikice, kabanice 4000, ono za usi, borna kiselina za oci i sl 1000, kavez ili ogradica 2,3000, vitamini i sl (linex za proliv i tako uvek nesto iskrsne) 500....
ne mogu da se setim vise nicega... ovde jos nisam racunala najskuplju hranu, sampon i ostalo nego prosecne... ili recimo sto nekih djavola te za rascesljavanje te neki cesljici i sl ( to zavisi od pudle koliko se mrsi istatijaznam)...
i uvek usput mogu da naidju neki problemi.. te nece da jede hranu pa moras da menjas i trazis granule koje mu najvise odgovaraju.. ne daj boze da se razboli...
a da ... ne racunam stetu koju je napravio :D

i da ne ispadne sad da te odvracam ili nesto... samo kazem da bi znala otprilike kako to ide...
ja sam pre nego sto sam uzela Huga kupila vecinu toga... inace mi se tako zurilo da sto pre imam kuce da sam nesto na brzaka skupila pare pa mi se slosilo na svaki novi trosak (stek za letovanje je trpeo).. naravno sve to nije nsita u odnosu na zadovoljstvo koje dobijes...

Poslednja izmena:
Do tada mislim sve pripremiti za njegov dolazak i rasporediti te neke pocetne troskove.Zanima me ika li ko na forumu iz CG a da ima ili misli nabaviti pudlu.

Pudlu mislim nabaviti u avgustu,koliko vase pudle ostaju same kod kuce i kako se ponasaju kada su same.Zanima me i vole li se kupati u moru.

Moja skoro nikad i kad god mogu vodim je sa sobom... A u principu ne bi valjalo vise od 8 sati dnevno... Naravno sem u extremnim slucajevima, prezivece i vise ali mora da ima hranu, vodu, igrackice, koskice da se zanima. I naravno svu paznju kad neko dodje kuci da se nadoknadi samoca:)

ma ja sam mislila na onu tecnost... otifree ... ali ja ga nisam nasla pa sam uzela nesto domace "herba max".. to je neko ulje kao na biljnoj bazi... bilo mi je hitno da uzmem nesto posto se Hugo stalno cesao i smrrduckale su mu usi...
a ti si mzoda mislila na pincetu? neko mi je pominjao one neke specijalne sa sirim tim delom koji hvata dlaku i onako kao sa brdascima pa sta uhvati to ce i iscupati al da me ubijes ne mogu da se setim kako se zove... htela sam da kupim al sam se u medjuvremenu izvestila sa obicnom pincetom ( jes da dugo traje, da Hugo pojede tonu keksica da ne bi bezao i da mi treba pomagac koji ce da ga drzi)... sto ne znaci da necu kupiti kad mi neko kaze gde tacno ima da ne lutam :D

Nisam mislila na pincetu, tog bih se naziva vec setila:lol:

Imali smo prasak koji se stavi u usi i onda dlake mogu lakse da se cupaju, manje boli, skoro pa same otpadnu. Bez toga ja ne smem da joj cupam dlake koliko jauce:sad2: A inace ne umem pincetom posto obavezno uhvatim i kozu tako da sam do sad cupala prstima.

znam da bi se setila nego sam milsila da mzoda mislis na tu spec pincetu za koju ja ne znam kako se zove :D
nemam pojma za prasak... kako se on zove?
koliko sam citala, njih ne boli to cupanje nego im je samo neprijatno a i vidim po Hugu...njega uglavnom svrbi kad mu cupkam dlake...

mignonne_bg,
ne preteruj s troskovima oko PUDLE;)
vecina tih nabrojanih troskova je uobicajeno za svakog psa:D
a ta pinceta se zove "pean".
ako se psu redovno cupaju dlake iz usiju, one postaju jako retke i slabe pa im je "bol" minimalna (ne zaboravimo da su pudle kmeze:heart:) ako se pas vodi redovno na brijanje shapa, njuske, secenje noktiju, cupanje dlaka iz ushiju, jednostavno naviknu na to i postaje im potpuno normalno.

gago, sta sam preterala?
Vicke_bg bi htela da ima bas pudlu tako da za pudlu i pisem...

Prvo, ja sam muško :mrgreen: Po onome što sam iščitao ovde, ne bi mi trebalo to sve odjednom, npr povodci, četke, jer on nit ima neku jaku dlaku i neće izlaziti napolje nekih 2 meseca, šišanje, kavezi i ogradice, pogotovo što za 3-4 meseca ima da spava u krevetu nečijem. Ispravite me ako grešim...

Prvo, ja sam muško :mrgreen: Po onome što sam iščitao ovde, ne bi mi trebalo to sve odjednom, npr povodci, četke, jer on nit ima neku jaku dlaku i neće izlaziti napolje nekih 2 meseca, šišanje, kavezi i ogradice, pogotovo što za 3-4 meseca ima da spava u krevetu nečijem. Ispravite me ako grešim...

Naravno da ne treba sve odjednom , po meni prioritet je povodac ( naravno hrana , cetke i sampon) , kuca ce vam doci vakcinisana , tako da je potrebno samo dati revakcinu ( mada kako stvari stoje ja cu mojima i revakcinu dati , nigde kupca za malce :sad2: ) posle koje je potrebno da ne izlaze napolje samo 2 nedelje a posle mogu ! ove luksuzarije otom potom ( patikice mozes a i nemoras :D ) i da napomenem obavezni frontline (postoje neki laznjaci u losijim pet shopovima , pazi gde kupujes ) mada su moje kuce i to dobile ! Uglavnom polako , bez zurbe i panike uzivaj u kucichici !!!

Zaboravi da pitam , a kakav kavez ? Mislis ono za put :!: ?

otprilike cu stavljati cene jer sam zaboravila koliko je sta.... hrana 1500. cal de fos 1000, posudice 500, povodac i fleksi 2,3000, sampon 500, cetke i ostalo 1000, krevetic 2000, vakcina 1500, sisanje sa prevozom 2000, igracke 1000, keksici 500, dok sam otisla da ga vidim i dovedem 4000 (ja sam u ns isla), krpice, patikice, kabanice 4000, ono za usi, borna kiselina za oci i sl 1000, kavez ili ogradica 2,3000, vitamini i sl (linex za proliv i tako uvek nesto iskrsne) 500....
ne mogu da se setim vise nicega... ovde jos nisam racunala najskuplju hranu, sampon i ostalo nego prosecne... ili recimo sto nekih djavola te za rascesljavanje te neki cesljici i sl ( to zavisi od pudle koliko se mrsi istatijaznam)...
i uvek usput mogu da naidju neki problemi.. te nece da jede hranu pa moras da menjas i trazis granule koje mu najvise odgovaraju.. ne daj boze da se razboli...
a da ... ne racunam stetu koju je napravio :D

i da ne ispadne sad da te odvracam ili nesto... samo kazem da bi znala otprilike kako to ide...
ja sam pre nego sto sam uzela Huga kupila vecinu toga... inace mi se tako zurilo da sto pre imam kuce da sam nesto na brzaka skupila pare pa mi se slosilo na svaki novi trosak (stek za letovanje je trpeo).. naravno sve to nije nsita u odnosu na zadovoljstvo koje dobijes...

Joj kad bi mi buduci vlasnici bili kao ti , svaka cast :super: !!! kiss za Huga :cmok2:

Siljo je presladak... daj jos slika :)
Vicke,
slabo si citao onda ;)... cetka ti treba sigurno, pudle se cesljaju svaki dan (imas po forumima i zasto)...
povodac ti ne treba ako je neces izvoditi napolje... a zasto 2 meseca nece izlaziti napolje??
sto se sisanja tice sve zavisi od tebe... mzoes da je drzis zapustenu a mzoes i da sisas redovno... ja sam recimo vec dobila Huga sa izbrijanom njuskicom i sapama ali sam ga posle vakcine (tj 10 dana posle poslednje vakcine) vodila na sisanje jer mu je dlaka bila ogromna...
meni je kavez sluzio bukvalno nekoliko dana i to bas na pocetku kada je ostajao na kratko sam pa da ne piski i kaki po kuci a i da se ne povredi negde... nije on spavao u kavezu, ima svoj krevetic... u mom krevetu je kasnije poceo da spava jer kad je bio bas mali nije mogao da sidje sa kreveta pa je prvu noc piskio u krevet...
uostalom, na forumima imas o svemu ovome pisano i pisano....

eto mmakica podseti i na frontline... jednom mesecno oko 700 din... i ciscenje od parazita pre vakcine ... ima toga koliko hoces...

sto se patikica tice, mislim da i bilo dobro da ih ima za izvodjenje zimi kad je bas hladno da mu ne mrznu sapice... isto vazi i za jaknice i sl...

mmakice,
to nije nista kako neki rade... moj Hugo i ne zivi bas na visokoj nozi :D

Poslednja izmena:

Back