PUDLE

Bicu mozda malo dosadan, a mozda vec ima negde u temi slicno pitanje... :)
Uzeo bi devojci jednu crnu Patuljastu ili Toy pudlu... Mnogo voli zivotinje pa sam se odlucio da joj uzmem malo stene pudle...
Molim Vas da mi preporucite neku uzgajivacninu ili da se javi neko ko ima na prodaju male stence od pudle, dosli bi zajedno poigra sa njima i koje joj bude najdraze to bi joj kupio... :)
Znam da deluje malo glupo ali svaki put kada smo kupovali neko stene obicno smo se igrali sa njima i kada vidimo koje nas najvise zavoli njega uzmemo da nema traume... :)
Nece ici na izlozbe, pozeljno je da ima papire o poreklu...
Unapred hvala... moze mail na therkon@live.com ili PP...

Poslednja izmena:
Bicu mozda malo dosadan, a mozda vec ima negde u temi slicno pitanje... :)
Uzeo bi devojci jednu crnu Patuljastu ili Toy pudlu... Mnogo voli zivotinje pa sam se odlucio da joj uzmem malo stene pudle...
Molim Vas da mi preporucite neku uzgajivacninu ili da se javi neko ko ima na prodaju male stence od pudle, dosli bi zajedno poigra sa njima i koje joj bude najdraze to bi joj kupio... :)
Znam da deluje malo glupo ali svaki put kada smo kupovali neko stene obicno smo se igrali sa njima i kada vidimo koje nas najvise zavoli njega uzmemo da nema traume... :)
Nece ici na izlozbe, pozeljno je da ima papire o poreklu...
Unapred hvala... moze mail na therkon@live.com ili PP...

Moj muzjak je pario crne kujice, pa iz te kombinacije ocekujem i crne stence. Ako nigde ne gori, sacekajte malo s kupovinom.
Moje pse mozete videti na predhodnim stranama, koliko da vidite o kakvim psima je rec.

therkon, mogli biste da nam se pohvalite prinovom... Ovde svi dodju, nadju sebi ljubimca i posle se ne javljaju uopste vise :)
Hajte lepo, dajte neku sliku iz novog doma...

Pogledajte prilog 326855

zeli vam Cinnamon Moon poodle kennel

logo-5-1 (1).jpg

Moji stenci vec sa 40tak dana dobijaju svoj prvi tretman, kpanje, brijanje, cupanje dlacica iz usiju, secenje noktiju, sa dva meseca pred odlaske u nove domove je drugi, tako da sa tri meseca ne da nije rano, vec i kasnite;))

Izvinjavam se sto ulecem ovako u temu,ali imam muzjaka francuske pudle starog 8 nedelja pa me interesuje procedura secenja noktiju?
Uzmes posebna "kljesta" za secenje noktiju i iseces psu nokte:) Nokat podignes prema prozoru da bi utvrdila koliko smes da ga iseces i to je to...
Inace, to moze odraditi i groomer, kao i cupanje dlaka iz usiju, kupanje i brijanje higijenskih zona.

Izvinjavam se sto ulecem ovako u temu,ali imam muzjaka francuske pudle starog 8 nedelja pa me interesuje procedura secenja noktiju?

Ja to nikada ne bih smela da radim sama. Ako pas dovoljno seta po tvrdoj podlozi nikakvo secenje noktiju nije potrebno.
To zna da bude i jako opasno jer pojma nemas gde se nerv zavrsava.

Ja to nikada ne bih smela da radim sama. Ako pas dovoljno seta po tvrdoj podlozi nikakvo secenje noktiju nije potrebno.
To zna da bude i jako opasno jer pojma nemas gde se nerv zavrsava.

To vazi samo za velike rase, koje sopstvenom tezinom mogu da "skrate" nokte, ne i za male kucne pse, kojima je to "osnovna higijena". Neiseceni nokti kod malih pasa mogu prouzrokovati ozbiljne probleme, kao sto je urastanje noktiju i deformacija zglobova dosaplja, zbog nepravilnog hodanja usled predugackih noktiju.
To sto VI ne biste smeli, to je Vas problem, ali to kao "savet" mislim da nije u redu, kada vec nemate psa ove rase ili psa bilo koje manje rase. Zato Vas molim da ne delite savete o pitanjima u koje niste dovoljno upuceni ili niste sigurni.

- - - - - - - - - -

Da li zaista postoji francuska pudla kao rasa? Često nalećem na taj termin, a nisam imaoc rase, pa me zanima.

Aha, postoji, isto kao rasa zvana Malteska pudla :PPpp

To vazi samo za velike rase, koje sopstvenom tezinom mogu da "skrate" nokte, ne i za male kucne pse, kojima je to "osnovna higijena". Neiseceni nokti kod malih pasa mogu prouzrokovati ozbiljne probleme, kao sto je urastanje noktiju i deformacija zglobova dosaplja, zbog nepravilnog hodanja usled predugackih noktiju.
To sto VI ne biste smeli, to je Vas problem, ali to kao "savet" mislim da nije u redu, kada vec nemate psa ove rase ili psa bilo koje manje rase. Zato Vas molim da ne delite savete o pitanjima u koje niste dovoljno upuceni ili niste sigurni.

- - - - - - - - - -

Aha, postoji, isto kao rasa zvana Malteska pudla :PPpp

Nema potrebe da me oslovljavas sa Vi ( meni je licno to i neobicno a i neprijatno na forumima).

I moj je pas kucni pas:hahaha: Uostalom skoro 99,99% pasa su kucni psi.

Nisam sigurna da ova tvoja fizika ima mnogo veze sa stvarnoscu.
Veliki psi ( moj pas nije bas veliki, vise je neki srednji, ima 25 kg) imaju i velike shape, nokte, mali naravno sve u nekoj minijaturi.

Nego ne bih da se prepucavam oko fizike.

Ko prvi put ima psa ( pretpostavljam da postavljacica pitanja ima stene od 8-10 nedelja) trebalo bi da pita veta, odgajivaca jer se niko nije naucen rodio.
Ne mislis valjda da odgajivaci ovih (ne)kucnih pasa idu uvek u neki salon ili u ambulantu da neko strucan njihovim stencima ili odraslim psima
skracuje nokte, cupka dlake iz usiju i slicno.
Nema potrebe da me molis, neumoljiva sam kada se radi o dobrobiti zivotinja, a svasta znam.

Kod pasa sa tamnim noktima zaista je komplikovano razaznati gde se taj nerv zavrsava, kod svetlih se to vec vidi pa je sve i jednostavnije.

Pse treba setati, svejedno da li su mali, srednji, veliki.

Poslednja izmena:
Nema potrebe da me oslovljavas sa Vi ( meni je licno to i neobicno a i neprijatno na forumima).

I moj je pas kucni pas:hahaha: Uostalom skoro 99,99% pasa su kucni psi.

Nisam sigurna da ova tvoja fizika ima mnogo veze sa stvarnoscu.
Veliki psi ( moj pas nije bas veliki, vise je neki srednji, ima 25 kg) imaju i velike shape, nokte, mali naravno sve u nekoj minijaturi.

Nego ne bih da se prepucavam oko fizike.

Ko prvi put ima psa ( pretpostavljam da postavljacica pitanja ima stene od 8-10 nedelja) trebalo bi da pita veta, odgajivaca jer se niko nije naucen rodio.
Ne mislis valjda da odgajivaci ovih (ne)kucnih pasa idu uvek u neki salon ili u ambulantu da neko strucan njihovim stencima ili odraslim psima
skracuje nokte, cupka dlake iz usiju i slicno.
Nema potrebe da me molis, neumoljiva sam kada se radi o dobrobiti zivotinja, a svasta znam.

Kod pasa sa tamnim noktima zaista je komplikovano razaznati gde se taj nerv zavrsava, kod svetlih se to vec vidi pa je sve i jednostavnije.

Pse treba setati, svejedno da li su mali, srednji, veliki.

Ja imam maltezerku od 2kg i drugog psa od 15kg mešanku svih mogućih rasa. Maltezerki nokti rastu non-stop i kratimo ih skoro na mesec dana, mešanki 4 godine nikad nisam skratila nokte, šetaju se zajedno , jure po betonu travi... ništa to ne vredi, stanje nepromenljivo. Onaj ko ima prvi put psa, mislim da se neće usuditi da sam seče nokte, a i ne mora, na prvom pregledu kod veterinara, može dobiti tu uslugu, i komplet objašnjenje, a pošto je pudla u pitanju, verovano će i ići grumeru svakih mesec na sređivanje, pa će to svakako u paketu dobiti tamo. :)

Ja imam maltezerku od 2kg i drugog psa od 15kg mešanku svih mogućih rasa. Maltezerki nokti rastu non-stop i kratimo ih skoro na mesec dana, mešanki 4 godine nikad nisam skratila nokte, šetaju se zajedno , jure po betonu travi... ništa to ne vredi, stanje nepromenljivo. Onaj ko ima prvi put psa, mislim da se neće usuditi da sam seče nokte, a i ne mora, na prvom pregledu kod veterinara, može dobiti tu uslugu, i komplet objašnjenje, a pošto je pudla u pitanju, verovano će i ići grumeru svakih mesec na sređivanje, pa će to svakako u paketu dobiti tamo. :)

Ok, sve se slazem, cak sam na jednom nemackom forumu o pudlama ( citaj mali psi) citala da neke imaju i " ravne tabane";) i onda su ti primerci dibiduz nadrljali
sa tim noktima. Nemaju ljudi para da svaki cas idu kod grumera, seku naravno sami, ali za prvi put ipak treba potraziti informacije, ali i ti sama isto to kazes.
Procitah kod njih da tu i tamo bude i kapljica krvi, ali i da to nije nista strasno.

Gaga bi kao ozbiljan odgajivač pudli (kvalitetnih primeraka svoje rase) te stvari trebalo da zna, a za ove godine na forumu, stekla sam utisak da ne krije informacije koje mogu i kucama i vlasnicima da olakšaju život. Dakle, ne bih njene savete otpisivala nipokom osnovu.

Gaga bi kao ozbiljan odgajivač pudli (kvalitetnih primeraka svoje rase) te stvari trebalo da zna, a za ove godine na forumu, stekla sam utisak da ne krije informacije koje mogu i kucama i vlasnicima da olakšaju život. Dakle, ne bih njene savete otpisivala nipokom osnovu.

Ja ne znam ko je Gaga, ne znam ni da li meni upucujes ovaj post.

Ja se ovde javljam samo kao strastvena obozavateljka pasa, samo skromno iznosim neke svoje nedoumice, stavove, ali kao totalan laik.
U svakom slucaju i ja kao Kameni cvet ( mozda je to Gaga) mislim da stenetu od 8 nedelja vasnik/vlasnica, ukoliko nema iskustva
i ukoliko je to prvi pas ipak treba da se posavetuje sa odgajivacem ili vetom za objasnjenje oko noktiju.

Same informacije ( sada nema nikakve veze ni sa kim ovde) ne znace nista jer je moj pas imao onaj uzasno dug nokat ( ne znam kako se zove
na srpskom, nesto kao vucja kandza) i tek sam onda pocela da citam o tome kako se sece, ali njegovi su svi nokti crni pa je onda vet to uradio.
Tek sam juce citala o pudlicama i njihovim noktima, a i tu vlasnici pricaju da je malo zeznuto ako su nokti crni, ali svi to rade sami.

Ne, ja zaista ne zelim da bilo kome solim pamet, ali valjda je od pocetka mog boravka ovde to nekako i bilo jasno.

Ne, stvarno nije bilo ništa lično. Kameni cvet se zove drugačije, a Gaga je gagasf, vlasnica dvoje prelepih pudli i ponosna "baka" još njih, koje sasvim fine rezultate postižu i na izložbama. Možemo mi obe do mile volje da volimo sve pse, ali kad su u pitanju mali psi iz IX FCI, radije ću da poslušam njihov savet, nego svoju intuiciju.

Uzmes posebna "kljesta" za secenje noktiju i iseces psu nokte:) Nokat podignes prema prozoru da bi utvrdila koliko smes da ga iseces i to je to...
Inace, to moze odraditi i groomer, kao i cupanje dlaka iz usiju, kupanje i brijanje higijenskih zona.

Cenim, da sam bila dosta jasna..moz` vako, a moz` i nako, pa kom volja...;))
Proceduru sam opisala, a da li ce sama da sece nokte ili nece, na njoj je samoj da odluci....
Znam savrseno dobro, da mali, citaj lak pas ne moze to sam "srediti", tako da sam i to obuhvatila u sledecem svom postu, bez namere da bilo koga uvredim, povredim, ili bilo sta trece:)

Cenim, da sam bila dosta jasna..moz` vako, a moz` i nako, pa kom volja...;))
Proceduru sam opisala, a da li ce sama da sece nokte ili nece, na njoj je samoj da odluci....
Znam savrseno dobro, da mali, citaj lak pas ne moze to sam "srediti", tako da sam i to obuhvatila u sledecem svom postu, bez namere da bilo koga uvredim, povredim, ili bilo sta trece:)

Ma samo da ne povredimo shapice, sve ostalo je ok:)
Usput, naucila sam stvarno od vas da mali psi imaju problem sa tim noktima pa sada sleduje jednom slatkom cudovistu koje sam udomila prosle godine
( brat, Zajecar) kontrola i seckanje noktiju.
Za cupanje dlaka iz usiju sam se usavrsila sama, radim to strucno i bezbolno. Prvo sam radila nekom pincetom, a onda bogami prstima pa jednim udarcem pobijem
sve muve:D

Nezavisno od velicine pasa , najvaznije da se sa "higijenom i kozmetikom " pocne cim stene dodje u kucu.
Ako se to ne uradi, onda kasnije sledi bitka na Kosovu a na kraju sisanje do gole koze.

Da, jako je bitno blagovremeno navikavanje na celu tu proceduru i prijatno prvo iskustvo, da štene ne bi navuklo traume, naročito ako ga celog života čeka zahtevan grooming. Moj prethodni pas, mešanac "pekinezera", je imao fobiju od kupanja i gosti su se baaaš zabavljali vičući "Gizmo, kupanje!" da bi ga gledali kako beži pod sto, jer eto, ti prethodni ljudi kod kojih je bio ni sami nemaju neke higijenske navike, niti kupatilo u kući, pa ni iskustvo nije moglo da bude prijatno.

Poydrav svim pudlašima,
imam malu crnu patuljastu lutkicu od 5 meseci...zanima me Vaše iskustvo--
naime, od pre jedno mesec dana sam je uhvatila da kada ka...pojede svoj izmet..to ranije nije radila,tj.nisam bar ja videla,ja sam se uspaničila zvala veterinara,on me smirio i rekao da je to videla od ajke u leglu,ili se plaši da je ja ne grdim,pa to pojede...
imam pudle ceo život,nijedna to nije radila.Imam veliko dvorište,evo već nedelju dana je nisam videla da to radi,mada napolju nije ni radila..Ja sam tolerantna prema njoj jer je obožavam, retko viknem ,nikada je ne bih udarila..Mada,sada joj je izmet tvrđi već, pa kapiram da to ne bi ni jela..kod kuće sam ovih desetak dana na odmoru,nije to uradila,ali kada je ostajala sama ranije sam viđala tragove u kupatilu..Da li vam se to dešavalo...poz od nove forumašice Alex i Hane pudle:D

Poydrav svim pudlašima,
imam malu crnu patuljastu lutkicu od 5 meseci...zanima me Vaše iskustvo--
naime, od pre jedno mesec dana sam je uhvatila da kada ka...pojede svoj izmet..to ranije nije radila,tj.nisam bar ja videla,ja sam se uspaničila zvala veterinara,on me smirio i rekao da je to videla od ajke u leglu,ili se plaši da je ja ne grdim,pa to pojede...
imam pudle ceo život,nijedna to nije radila.Imam veliko dvorište,evo već nedelju dana je nisam videla da to radi,mada napolju nije ni radila..Ja sam tolerantna prema njoj jer je obožavam, retko viknem ,nikada je ne bih udarila..Mada,sada joj je izmet tvrđi već, pa kapiram da to ne bi ni jela..kod kuće sam ovih desetak dana na odmoru,nije to uradila,ali kada je ostajala sama ranije sam viđala tragove u kupatilu..Da li vam se to dešavalo...poz od nove forumašice Alex i Hane pudle:D
Veterinar ti nije bas... hmm...najbolji
Psi jedu svoj izmet jer im fali nesto u ishrani, za pocetak promeni granule, a ako to ne urodi plodom, da mu se uvede nesto od vitamina i minerala...
Viseo tome, malo opsirnije: http://www.pet-centar.rs/content/view/3784/70/

Back