PUDLE

Na sva tri pasusa mogu da kazem jedino :amen:

Pas koji ne odgovara standardu ce tesko dati potomstvo koje odgovara standardu a bez prolazne ocene na izlozbi njegovi stenci ne mogu ni da dobiju rodovnik. Takvi psi se automatski manje cene (mozda ne ti, ja, neko drugi, ali neko treci ce ga bez pardona izbaciti na ulicu). Drugo, problematicni zagrizi vuku i odredjene zdravstvene smetnje, znam to, moj prethodni pas je imao predgriz i stalno je bio slinav i imao strasne gasove, hrkao je kao medved i jos svasta nesto. Moja je greska sto nisam to njemu uradila i moj ti je predlog da ga kastriras, olaksaces zivot i sebi i njemu. On nema svest o tome sta propusta, samo ce mu biti lakse sto nema nekih tamo nagona kojima ne moze da udovolji na pravi nacin a tebi ce biti lakse sto ce manje da naskace na vas i nece da tuguje za svakom kujom u teranju koju oseti (a sto su zreliji, to ih na vecoj daljini osecaju).

mimi`s nas dve kao da smo se dogovorile;)) ti si to samo malo strucnije objasnila...hvala! :)

trepavice, niti se ljutim, niti imam zbog cega, niti si me ne daj boze, povredila :) Samo sam zelela najbolje tvojoj buducoj kuci kao i tebi s njom. Dobra ishrana je osnov za zdrav i dugovecan zivot svakog psa. Tu nema stednje, sto si i sama shvatila :) Ti pitala, ja odgovorila ;)
Inace, ni ja nisam puna para...ali za sve se nadje nacin :) Moje hranim hranama bez zitarica, kojih do skoro nije uopste bilo na trzistu, kupam samo najkvalitetnijim shamponima kojih takodje nema ovde, ali... udruzimo se nas nekoliko pa podelimo neku vecu vrecu hrane kada nam npr stigne iz Slovenije, Nemacke, Hrvatske... ili kupimo galon shampona, regeneratora. pa ga takodje podelimo izmedju sebe. Dodje nam jeftiniji nego npr Trixi, a o razlici ta dva proizvoda nema potrebe ni pricati: kao nebo i zemlja. Od sprejeva za razmrsavanja i rascesljavanje koriste se i neki humani koji su daleko jeftiniji od onih "pravih" a pokazali su se sasvim OK, itd, itd
Znaci kad se voli, sve se moze... :zper:

Poslednja izmena:
Napokon maza je stigla u moj dom!
:heart:

1.jpg
2.jpg
3.jpg

Danas sam prvi put u zivotu videla srebrnu pudlu, po dimenzijama patuljanera, i malo je reci da sam ostala bez teksta! :zaljubljena: Provela ga je jedna gospodja pored mene, nisam stigla bas da ih zagledam ali sigurna sam da nije crni matorko, takve sam vidjala i umem da ih prepoznam, ovaj pas je tako sijao, i vidi se da je mlad, zdrav i prav, umem da prepoznam seniore, imala sam jednog. Pretpostavljam da je to bila mamina skolska koja drzi pansion u KG jer bih cula da u KV postoji takav raritet.

Dragi pudlaši ,ja sam se zabrinula

Zvaću svakako svog veterinara sutra, ali i da vas pitam. Sigurno imate iskustva više od mene.
Maza je odlična ovih dana, lepo se prilagodila i lepo jedo, spava, igra se sa svima nama... juče je primila prvu vakcinu.
Jutros je normalno kakila i sve je bilo u redu.Međutim po podne, je imala stolicu i na kraju joj je kapnula krv (2 kapi krvi) tačnije...
JAKO SAM SE UPLAŠILA?

Nadam se da nije ništa ozbiljno !!!

:sad2:

Izmeri joj temperaturu (naulji vrh toplomera i izmeri joj u guzi) pa ako je preko 39 zovi veterinara odmah. Koliko rece da je stara? Je li priila prvu vakcinu i je li ciscena od glista na svake 2-3 nedelje? Nadam se da nije, mada krv u stolici najpre moze da ukaze da je u pitanju parvoviroza. Mozda je samo jaka infestacija glistama ali ipak bih na tvom mestu pozvala veterinara, nista ne moze da zameni klinicki pregled.

Nema temperaturu više od 39. Sad će za par dana napuniti dva meseca.
Zvala sam veterinara, rekao je ako nije proliv, onda nije ništa toliko strašno, možda joj je pukao kapilar neki... Jer njoj je normalna stolica, normalno jede, igra se, nije tužna...
Primila je juče prvu vakcinu, i čišćena je od glista pre vakcine...

Izmeri joj temperaturu (naulji vrh toplomera i izmeri joj u guzi) pa ako je preko 39 zovi veterinara odmah. Koliko rece da je stara? Je li priila prvu vakcinu i je li ciscena od glista na svake 2-3 nedelje? Nadam se da nije, mada krv u stolici najpre moze da ukaze da je u pitanju parvoviroza. Mozda je samo jaka infestacija glistama ali ipak bih na tvom mestu pozvala veterinara, nista ne moze da zameni klinicki pregled.

Da je parvo stolica nikako ne bi bila normalna... Kod parva krv u stolici je poslednja faza i obicno nastupa 2-3 dana nakon pojave prvih simptoma,a za to vreme pas ne jede,ne pije,ne krece se i svakako nije zivahno. Krvava stolica je crne boje. Par kapi krvi po zavrsetku nuzde mogu ukazivati na pucanje kapilara.

Mozda bi ipak malu trebalo tretirati jos jednom protiv parazita. Vrlo cesto se desavalo, da se i pored tretiranja, ipak uniste samo odrasle jedinke, a larve ostanu, koje se posle nekog vremena razviju. Sumnjam da ce maloj skoditi, a i oni, kao sto rece mimi mogu biti uzrok koje kapljice krvi.
Ja ne bih bila ja, kad ne bih pitala: Zasto si uzela bebce pre dva meseca?

Mozda bi ipak malu trebalo tretirati jos jednom protiv parazita. Vrlo cesto se desavalo, da se i pored tretiranja, ipak uniste samo odrasle jedinke, a larve ostanu, koje se posle nekog vremena razviju. Sumnjam da ce maloj skoditi, a i oni, kao sto rece mimi mogu biti uzrok koje kapljice krvi.

Ovo ni meni nikad nece biti jasno, narocito kad ulozi covek trud i vreme da edukuje zainteresovanu stranu, i kao recimo sto moja kuma nece da sterilise svoju pet quality NO...

Hvala svima na savetima!
Ustanovila sam šta je bio uzrok. Sada je normalna stolica i sve je u redu.
Zavukla se bila ispod sofe u dnevnom boravku kad smo se igrali, a moja majka je tu držala cveće neko sa nekakvim čudnim listićima i taj listić se bio zavukao
ispod sofe.. Tako da je to malo gricnula a listić je deblji i krut, tako da joj je to izritiralo creva!
Sad sam sve ispomerala i usisala i zabarikidirala da ne može da se zavlači.
Aman, šta je ona pronašla!
Maza je odlično danas, razvija se, osnažila je, igra se , reži, spava kao beba i odlično jede.
Za mesec dana nam je revakcina.
Tako da je sve je sad ok.
:super:

I da pitam samo još jedno pitanje.
Da li smem da joj dam malo šunkice, kao nagradu kad donese lopticu ,pokaki se gde treba itd?

Hvala svima još jednom! :zaljubljena:

Ovaj čovek koji mi je prodao, rekao je da nije rano da se uzme.
U moj dom je stigla 23, a to je 7 dana pre njena dva meseca...
Mislim da to nije strašno.:think:

Sunka je, kao i ostale preradjevine, puna nitrata, nitrita i jos kojekakvih gadosti, to ni ljudi ni zivotinje ne treba da jedu. Da valja, ne bi bila 2-3 puta jeftinija od iste mase svezeg mesa. ;)

535713_4075594772174_783895930_n.jpg

Evo je mala šizika. Malo sam porasla.
Očistila sam je od glista i za par dana je revakcina.
Srećna je ,razigrana, reži kd joj nešto ne ide u prilog (pogotovu kad prestanem da je mazim) Velika je mazulja.

Jedva čekam da počnemo da se šetamo :heart:

Pozdrav svima
prosto i jednostavno... zelela bi posle nove godine malu pudlicu aprikot ili crvene boje, zenku, ako neko ocekuje leglo ili moze da mi pomogne na bilo koji nacin neka mi se javi
citajuci prethodne poruke nekako mi zapale u oko pudlice gospodje gagasf :)
hvala

Back