PUDLE

Đulija, prva pudla na Velikom Strešeru, 1876 mnv...

Prilozi

• a 106.jpg
    a 106.jpg
    123,4 KB · Pregleda: 12
  • a 014.jpg
    a 014.jpg
    31,1 KB · Pregleda: 12
  • a 015.jpg
    a 015.jpg
    27,7 KB · Pregleda: 10
  • a 016.jpg
    a 016.jpg
    63,9 KB · Pregleda: 13
  • a 022.jpg
    a 022.jpg
    37,6 KB · Pregleda: 14
Đulija, prva pudla na Velikom Strešeru, 1876 mnv... II

Prilozi

• a 042.jpg
    a 042.jpg
    80,3 KB · Pregleda: 8
  • a 023.jpg
    a 023.jpg
    41,2 KB · Pregleda: 11
  • a 024.jpg
    a 024.jpg
    145,1 KB · Pregleda: 7
  • a 025.jpg
    a 025.jpg
    138,4 KB · Pregleda: 9
  • a 033.jpg
    a 033.jpg
    146,4 KB · Pregleda: 10
Đulija, prva pudla na Velikom Strešeru, 1876 mnv... III

Prilozi

• a 055.jpg
    a 055.jpg
    91,8 KB · Pregleda: 7
  • a 043.jpg
    a 043.jpg
    94,3 KB · Pregleda: 6
  • a 044.jpg
    a 044.jpg
    96,5 KB · Pregleda: 7
  • a 045.jpg
    a 045.jpg
    92,6 KB · Pregleda: 7
  • a 048.jpg
    a 048.jpg
    95,1 KB · Pregleda: 7
Đulija, prva pudla na Velikom Strešeru, 1876 mnv... IV

Prilozi

• a 072.jpg
    a 072.jpg
    90,9 KB · Pregleda: 8
  • a 056.jpg
    a 056.jpg
    98,1 KB · Pregleda: 8
  • a 057.jpg
    a 057.jpg
    94,8 KB · Pregleda: 6
  • a 059.jpg
    a 059.jpg
    21 KB · Pregleda: 6
  • a 060.jpg
    a 060.jpg
    27,9 KB · Pregleda: 3
S obzirom da jede kao vrabac, bas ce vas baciti u trosak :zcepanje:

:amen: Kad je moj matorko od 7,5kg prelazio sa djubreta od 300-400din/kg na rc od 600din/kg nisam osetila, takodje nisam osetila kad je prelazio za regularnog rc na Hills protiv artritisa od 800din/kg. (To su tadasnje cene, vec 2,5 godine nije vise sa nama.)

Hvala svima na odgovorima. A jel mogu da mešam hranu? Da ne bankrotiram :zcepanje: malo royal malo neku jeftiniju.. i tako u krug ?
Joj ja ne mogu da doćekam više 14. Tad stiže :heart:
'munja beograd' moja curica kad poraste može da se muva sa tvojim dečkom hihi.

'munja beograd' moja curica kad poraste može da se muva sa tvojim dečkom hihi.[/QUOTE]

Kako da ne naravno :)
ali bojim se da moram pothitno da mu nadjem curu
Ako neko od forumasa zna nacin na koji se trazi devojka bio bih mu ZAHVALAN
inace munja je poreklom Rus,mislim tata mu je iz rusije :)

inace munja je poreklom Rus,mislim tata mu je iz rusije :)[/QUOTE]

Duša mala, prelep je, a okice mu idu na zeleno od blica :heart: moja devojčica spada u harlekin pudle ali je baš minijaturna tj toy :zaljubljena: ne mogu da dočekam da dođe.
A kad dođe mislim da neću spavati. Moraću da se kloniram da neko drugi ide na posao umesto mene :heart:

inace munja je poreklom Rus,mislim tata mu je iz rusije :)[/QUOTE]

Decko se prvo oceni..ili se izvede na nekoliko izlobi ne bi li dobio i neku titulu. Ee tek onda moze da se krene u trazenju devojke. To sve pod predpostavkom da ima rodovnik, naravno i da neko bas njega pozeli za oca stenaca za svoju devojcicu :) Imate o tome podosta ovde na forumu i na ovoj, a i na drugim temama...slobodno iscitajte :)
Inace, nije mi jasno kako znate da mu treba devojka... Ako je zaskakanje u pitanju onda je to samo stvar dominacije, ne moraju obavezno biti hormoni... A ako je to vase licno misljenje...eee ondaaa...dobro ;)

Trepavice, izvini... ali ishrana je jako bitna kod pasa, bez uvrede..ako je ne mozes hraniti kvalitetnom hranom, kako ces je cesljati, kupati, shishati...?! Imati pudlu, uopste nije jeftin "sport" narocito, ako zelis da bude zdrava, prava i vesela...
Mimis, hvala puno, sve sam mladja i mladja ;)

Poslednja izmena:
Trepavice:
Hvala na mišljenju.
Ali meni pas ne treba za izložbe, već da bude najvoljeniji član porodice već kad stigne.
Što se tiće hrane, slažem se sa tobom, treba koristiti što kvalitetniju hranu da bi bila zdrava, i priuštiću mu to koliko budem mogla.
Ali ovo ostalo npr šišanje , kupanje, češljanje, to mogu i sama. Ne vidim razlog zašto bih je vodila negde da mu uzmu ne znam koliko para , da bi je ošišali. Naravno razmišljala sam
da je odvedem samoprvi put , da vidim kako to oni rade, posle ću ući u fazon.
:super:
Mislim da je mnogo bitnija pažnja, ljubav, igra sa njom nego sve te ostale stvari. (Naravno osim hrane, bitno je kako se hrani isto koliko je bitno kako se i čovek hrani) :D

Imati pudlu, uopste nije jeftin "sport" narocito, ako zelis da bude zdrava, prava i vesela...Ovoj je vrlo lepa rečenica koju je napisala gagasf...
U našem gradu ima jedan mužjak, kojeg vlasnica šiša sama, već duže vreme. On je lep, al' je neuredan, nikad nema prepoznatljivu ''ćubu'' i liči na običnog psića, a ne na pudlu.
Mi živimo u malom gradu gde nema frizera za pse, te Đulija ima fruzuru iz Niša. Znači, u redu je igranje, kupanje, ali šišanje mora da obavi lice koje je stručnije od nas kad je pudla u pitanju

Hvala na mišljenju.
Ali meni pas ne treba za izložbe, već da bude najvoljeniji član porodice već kad stigne.
Što se tiće hrane, slažem se sa tobom, treba koristiti što kvalitetniju hranu da bi bila zdrava, i priuštiću mu to koliko budem mogla.
Ali ovo ostalo npr šišanje , kupanje, češljanje, to mogu i sama. Ne vidim razlog zašto bih je vodila negde da mu uzmu ne znam koliko para , da bi je ošišali. Naravno razmišljala sam
da je odvedem samoprvi put , da vidim kako to oni rade, posle ću ući u fazon.
:super:
Mislim da je mnogo bitnija pažnja, ljubav, igra sa njom nego sve te ostale stvari. (Naravno osim hrane, bitno je kako se hrani isto koliko je bitno kako se i čovek hrani) :D

Uopste nisam pricala o izlozbenim psima, vec o pudlama uopste... ljubimcima pre svega. Mozda ce te iznenaditi ali i izlozbeni psi su pre svega ljubimci koji su okruzeni pažnjom i velikom ljubavlju. Ne znam zasto mislis da ja moje pse ne volim, ne mazim, ne pazim, ne igram se s njima, ne vodim veterinaru pri najmanjem problemu!?
I shishanje i kupanje, cetkanje ni to nije jeftino. Dobra kvalitetna cetka koja ne cupa psa, dobar kvalitetan shampon koji ne izaziva alergije, ne ostecuje kozu (s obzirom da je pudla pas koji se jako cesto kupa) su poprilican izdatak, o samostalnom shishanju stvarno ne bih komentarisala... ja volim da mi je pas uvek oshishan kako treba, na ustrb i moje frizure ;)
Za moje pse se nabavlja sve najbolje, tako da me je bas pogodila tvoja izjava da bi se moglo ustedeti na ishrani!!!! Taj pas jede 30gr. granula dnevno... kom trosku bi to moglo da izlozi vlasnika?? Iskreno, o tome uopste ne razmisljam i verovatno sam ja luda, ali oni, kao i moje dete, moraju da ima sve..a za nas ostale sta ostane :zper:

HVALA na savetima
Ali mislim da moj pas munja ima kriv ugriz i da zbog toga ne moze na izlozbe a mozda i gresim
Rodoslov imamo,prepun mu je nekim nagradama i slicno koje ne znam da tumacim
Zaskace sve i zbog dominacije ai zbog hormona,mada sam razmisljao i o tome da cu na konto te ljubavi imati jos jednog clana porodice
Mozda da slikam rodoslov i da ga okacim na forum pa da mi to neko strucniji iscita
Pa cak i posle svega kako stupiti u kontakt vlasnicima koji zele da pare svoju kucu??

gagasf nisam mislila uopšte za hranu tako i da se može uštedeti. Samo sam pitala da li mogu nekad menjati ako nisam u mogućnosti. Ali već sam pitala veterinara i rekao mi je isto kao i ti. U pravu si, malo jedu, i trebalo bi priuštiti što kvalitetniju hranu.
Tako da si me tu pogrešno razumela.
Znam da je nega pudle i ishrana jako skupa. I trudiću se da joj ugađam koliko god budem mogla. Nadam se da te nisam nešto povredila ili rekla pogrešno, nisam htela.
Tako da sve najbolje tebi i tvojim kucama :zag:

Decko se prvo oceni..ili se izvede na nekoliko izlobi ne bi li dobio i neku titulu. Ee tek onda moze da se krene u trazenju devojke. To sve pod predpostavkom da ima rodovnik, naravno i da neko bas njega pozeli za oca stenaca za svoju devojcicu :) Imate o tome podosta ovde na forumu i na ovoj, a i na drugim temama...slobodno iscitajte :)
Inace, nije mi jasno kako znate da mu treba devojka... Ako je zaskakanje u pitanju onda je to samo stvar dominacije, ne moraju obavezno biti hormoni... A ako je to vase licno misljenje...eee ondaaa...dobro ;)

Trepavice, izvini... ali ishrana je jako bitna kod pasa, bez uvrede..ako je ne mozes hraniti kvalitetnom hranom, kako ces je cesljati, kupati, shishati...?! Imati pudlu, uopste nije jeftin "sport" narocito, ako zelis da bude zdrava, prava i vesela...
Mimis, hvala puno, sve sam mladja i mladja ;)

Na sva tri pasusa mogu da kazem jedino :amen:

HVALA na savetima
Ali mislim da moj pas munja ima kriv ugriz i da zbog toga ne moze na izlozbe a mozda i gresim
Zaskace sve i zbog dominacije ai zbog hormona,mada sam razmisljao i o tome da cu na konto te ljubavi imati jos jednog clana porodice
Mozda da slikam rodoslov i da ga okacim na forum pa da mi to neko strucniji iscita
Pa cak i posle svega kako stupiti u kontakt vlasnicima koji zele da pare svoju kucu??

Pas koji ne odgovara standardu ce tesko dati potomstvo koje odgovara standardu a bez prolazne ocene na izlozbi njegovi stenci ne mogu ni da dobiju rodovnik. Takvi psi se automatski manje cene (mozda ne ti, ja, neko drugi, ali neko treci ce ga bez pardona izbaciti na ulicu). Drugo, problematicni zagrizi vuku i odredjene zdravstvene smetnje, znam to, moj prethodni pas je imao predgriz i stalno je bio slinav i imao strasne gasove, hrkao je kao medved i jos svasta nesto. Moja je greska sto nisam to njemu uradila i moj ti je predlog da ga kastriras, olaksaces zivot i sebi i njemu. On nema svest o tome sta propusta, samo ce mu biti lakse sto nema nekih tamo nagona kojima ne moze da udovolji na pravi nacin a tebi ce biti lakse sto ce manje da naskace na vas i nece da tuguje za svakom kujom u teranju koju oseti (a sto su zreliji, to ih na vecoj daljini osecaju).

HVALA na savetima

:)) Rodoslov nam bez ocene ne znaci nista...
Nije striktno da se ne moze pariti, ali.... Vlasnici zenki, cak i oni koji nemaju rodovnike traze muzjake koji su ocenjeni, jer je to znak da ce im psi imati pravilan zagriz, imati oba testisa..ukratko biti dovoljno kvalitetni da bi ih sutra eventualno prodali..ili poklonili. Kao vlasnik muzjaka, obicno se malo razmislja o zenkama koje se pare. Kod svakog parenja zenka je izlozena stenjenju, kod koga eventualno moze doci do komplikacija, desava se da se zenke posle stenjenja "isposte" pa im je potreban dug oporavak, itd, itd. Zato se i biraju dobri predstavnici vrste, kad vec ulazite u rizik, da znate bar zasto!
Imam muzjaka za zavrsenim Shampionatima, pa se ne pari svaki cas... generalno, muzjaka ima daleko vise od zenki, zato "zenke biraju" :) Mislim da sam ti bar malo priblizila tu problematiku. Skraceno...ni nagradjivani muzjaci ne nalaze tako lako zenke za parenje.
Uz to, jako je pogresno da muzjak mora pariti...To ga nece smiriti uopste, vec ce samo nastaviti gde je stao...
Misljenje je da pse koji nisu za dalji uzgoj treba sterilisati/kastrirati, jer je zdravije za njih, a vlasnicima je lakse.
Zasto mislis da ima "kriv" zagriz...? Sta je problem? Uostalom i vet, kao i svaki malo iskusniji vlasnik pasa moze da proveri pravilnost zagrizaja. Ako problem ne postoji, greota je ne oceniti psa.
Sto se zaskakanja tice, to nije nista neobicno, to rade i stenci u jako mladom uzrastu. To se sankcionise na vreme...psu se ne dozvoljava da se tako ponasa, tako da se i taj problem da brzo resiti.

Back