PUDLE

e ja nemam uslova da tako pedantno drzim psa....ali, kuvam joj i kombinujem sa granulama koje nisu preskupe, sama je shisham....kupam je sa decijim samponom koji ima u sebi regenerator....ne oblacim je zimi ali je vrlo kratko setam bar tri puta na dan....i ne cupam joj dlaku iz usiju nego je shisham i operem joj i obrisem spoljni kanal kad je kupam (svake dve nedelje)....dlaka moze da se ceslja i na nedelju dana ako je drzite kratkom......

e ja nemam uslova da tako pedantno drzim psa....ali, kuvam joj i kombinujem sa granulama koje nisu preskupe, sama je shisham....kupam je sa decijim samponom koji ima u sebi regenerator....ne oblacim je zimi ali je vrlo kratko setam bar tri puta na dan....i ne cupam joj dlaku iz usiju nego je shisham i operem joj i obrisem spoljni kanal kad je kupam (svake dve nedelje)....dlaka moze da se ceslja i na nedelju dana ako je drzite kratkom......

Sve je podnosljivo osim dve stvari. Prvo, zasto je kupas svake dve nedelje? To vise moze da joj skodi nego koristi. Bolje je nesto cesce cesljaj a redje kupaj. Drugo, dlaku iz usiju trebas cupati jer su pudle specificne po tome (to im je jedina mana) da im dlacice i masnoca iz uva zapuse usne kanale i cesto dobijaju upalu uva koja se dugo leci.

ja kupam Huga na 10,15 dana isto...od nekoliko odgajivaca sam cula da to rade a i vet mi je potvrdio da mogu ako ga kupam kvalitetnim samponom... i ne mogu da zamislim drugacije... on spava samnom u krevetu.... pri svakom kupanju iz njega izlazi crna voda iako mu perem sapice posle setnje... kad mu cistim usi (jednom u 10ak dana) on bude sav zamascen jer trese glavom da izbaci ono i cese pa se sav umasti... pred kupanje vise ne lici na belu pudlu i svaki put se iznenadim kako je beo kad ga okupam...
napolju juri po prasini, igra se sa ovim napustenim psima, sa mackama koje verovatno pola dana provode u kontejenru...
nema sanse da ga ne kupam cesto...

@neizreciva
mozes da nadjes i neke jeftinije preparate.. npr ovo ulje za usi koje ja privremeno koristim kosta 340 din... ima i sampona do 500 din sigurno, losijeg su kvaliteta ali bolje oni nego deciji ( ne bi trebalo decijim samponom da ga kupas)... takodje kad ga kupas ne bi trebalo da ulazi voda u usi (samo mi to nije jasno zasto kad iovako im stavljamo nesto za ciscenje, sta kad se kupaju u moru i sl)...
i daj jos slika crne mrlje :)

Sve je podnosljivo osim dve stvari. Prvo, zasto je kupas svake dve nedelje? To vise moze da joj skodi nego koristi. Bolje je nesto cesce cesljaj a redje kupaj. Drugo, dlaku iz usiju trebas cupati jer su pudle specificne po tome (to im je jedina mana) da im dlacice i masnoca iz uva zapuse usne kanale i cesto dobijaju upalu uva koja se dugo leci.

:) moram daje okupam jer se uprlja....a i leze po podu....nista joj kozi ne fali, a dlaka je sjajna i zdrava...sa usima sam samo imala problema kad smo je kupili i to sam resila nekim sredstvom koje se sipa u usni kanal, trlja se spolja uvo u posle se pena pokupi....posle sam joj briskala usi sa maslinovim uljem...od tada nemam problema i necu da je maltretiram ako ne budem morala....:)...

Još jedno pitanje... Koliko mesečno potrošite na pudlu?

:) pa nisam racunala ali ne mnogo jer sve sto mogu uradim sama....a i zavisi kakva je pudla...moja je patuljasta i malo jede...a granule koje uzimam su 400 din (trainer)....kuvam joj i tu kombinujem svinjska src ai pilece meso.....ma sve to i nije neka stavka.....malo je skuplja vakcinacija, tablete za gliste si jeftine....sve us vemu ako ti jepas zdrav nije znacajna cifra.....

:) pa nisam racunala ali ne mnogo jer sve sto mogu uradim sama....a i zavisi kakva je pudla...moja je patuljasta i malo jede...a granule koje uzimam su 400 din (trainer)....kuvam joj i tu kombinujem svinjska src ai pilece meso.....ma sve to i nije neka stavka.....malo je skuplja vakcinacija, tablete za gliste si jeftine....sve us vemu ako ti jepas zdrav nije znacajna cifra.....

Vakcina kosta 550din i daje se jednom godisnje i vakcina za besnilo 600 din. Tablete za gliste se daju dva puta godisnje a cena je oko 150 din. Obicno se daje pola tablete (zavisno od tezine psa) Pudla pojede dnevno oko 100 gr. granulirane hrane(takodje zavisno od tezine) a hrana se krece od 200din , jeftinija (ima i jefinijih ali se ne preporucuju) do 400din kvalitetne. S obzirom da Pudle ne jedu mnogu nije neki veci izdatak da koristite kvalitetnu hranu a njima to mnogo znaci. Samponi za kupanje se obicno krecu od 300 do 1000 dinara (zavisno od proizvodjaca i velicive pakovanja). Ako ne sisate pudlu sami sisanje ce vas kostati (zavisno od frizera) oko 20e.Ipak je naj veci izdatak sama nabavka pudle (s obzirom na njihovu cenu) a ostali troskovi su relativno zanemarljivi u odnosu na ono sto ce vam ona pruziti.:heart::heart::heart:

Još jedno pitanje... Koliko mesečno potrošite na pudlu?

-hrana 1200 din (ne najkvalitetnija i ne bih preporucila losije... imas po forumima i zasto, mzoe o tome do sutra da se prica)
-frontline 700 din (ili combo 950 din)
-ciscenje od glista na svaka 4 meseca ... jeftine su tablete
-mi vakcinu placamo 1200 din, protiv besnila i cipovanje smo platili 700 ( tu je fora sledeca... ima ponegde i za 500,600 din vakcina ali Hugo ima svog veterinara koji ga lepo i pregleda kad mu daje vakcinu i uvek je u toku sta se desava i prati njegov razvoj i jos vet dodje kuci da mu da vakcinu...veterinara smo izabrali po preporukama...ima i skupljih)
-sisanje 1500 (otprilike jednom u 2 meseca)
-neki keksici uvek za nagradice oko 300 din
-ono nesto protiv smrada iz usta 200 din
sve ovo pod pretpostavkom da si vitamine, minerale, sampon i ostalo kupila unapred...

na kraju sve zavisi od tebe... imas i onih koji drze pse u boxu i hrane ih ostacima sa stola pa im dodju skoro dzabe... sto vise ulazes u psa u prvih recimo godinu dana to ce ti se vise "isplatiti" u smislu da ce pas biti zdrav i prav kad poraste...

nisu listici nego kao neki stapici... pedigree je u pitanju ali ne znam tacno kako se zovu posto sam bacila kesicu... i super su ... jes da posle smrdi na to (kao neke travuljine sa mentolom) ali je super u odnosu na onaj njegov smrad :D

Gde nadjoste te vakcine protiv besnila i cipovanje za te pare...????!! Ja platila 100 dinara... Tu vakcinu dotira drzava kao i cipovane i ona se ne naplacuje vishe.
Sto se ostalog tice....ima pudli i koje ne jedu "slatkishe" za pse...ali jedu kackavalj;)
A ako hocesh psa...spremi se na izdatke...nishta nije dzabe. Jedini + izdatak je shishanje psa...sve ostalo je kao i za ostale.

Jeste lakse, ali moj Leo nece da jede... evo i ove cokoladne koskice koje je nekada jeo, razvlace se po kuci...
A vakcina protiv besnila + cip, kao sto rekoh su toliko i ne bi smeli da ih naplacuju vishe, iz navedenih raloga.
Ako ti treba, dobicesh br. tel.
A znaci za onu drugu kod Save da zapucamo;)

meni ne treba je je Hugo vec vakcinisan ali mozes da ostavis br tel ovde za one koji ce tek vakcinisati...
leo treba malo vise da se druzi sa hugom ne bi li naucio od ovog alavca da jede slobodno sta mu se da a ovaj da malo uspori ili ce biti kao slon :)

Do nove godine drzava je subvencionirala cipovanje i vakcinisanje pasa protiv besnila i ko je vakcinisao i cpovao stene do nove godine nije smeo da plati vise od 100 dinara. Ako ste to platili vise da znate da vas veterinar i nije bas moralan. Za ovu godinu subvencija za vakcine za besbilo vise nema pa je ceana vakcine 600 din (a veterinar moze da naplati kolko hoce), a pasos sa cipovanjem je i dalje 100 din. Toga bi trebalo da se pridrzavaju svi veterinari u zemlji. Petovalentna vakcina NOBIVAK ili QUANTUM ili slicne kvalitetne, u vet. apotekama kostaju 550din a veterinar istu, takodje moze naplatiti kolko hoce. Licno ne preporucujem ogrlice protiv parazita jer su se mnogi zalili da im nisu mnogo pomogle.Ipak frontline je za sad bez konkurencije.

-hrana 1200 din (ne najkvalitetnija i ne bih preporucila losije... imas po forumima i zasto, mzoe o tome do sutra da se prica)
-frontline 700 din (ili combo 950 din)
-ciscenje od glista na svaka 4 meseca ... jeftine su tablete
-mi vakcinu placamo 1200 din, protiv besnila i cipovanje smo platili 700 ( tu je fora sledeca... ima ponegde i za 500,600 din vakcina ali Hugo ima svog veterinara koji ga lepo i pregleda kad mu daje vakcinu i uvek je u toku sta se desava i prati njegov razvoj i jos vet dodje kuci da mu da vakcinu...veterinara smo izabrali po preporukama...ima i skupljih)
-sisanje 1500 (otprilike jednom u 2 meseca)
-neki keksici uvek za nagradice oko 300 din
-ono nesto protiv smrada iz usta 200 din
sve ovo pod pretpostavkom da si vitamine, minerale, sampon i ostalo kupila unapred...

na kraju sve zavisi od tebe... imas i onih koji drze pse u boxu i hrane ih ostacima sa stola pa im dodju skoro dzabe... sto vise ulazes u psa u prvih recimo godinu dana to ce ti se vise "isplatiti" u smislu da ce pas biti zdrav i prav kad poraste...

Gde si cipovanje platila 700 din? Pa to je bezobrazluk.Taj veterinar koji ti je to naplatio moze sluzbu da izgubi zbog toga. Drzava subvencionise cipovanje pasa i veterinarske stanice su dobili izricitu naredbu da cipovanje plus pasos naplacuju 100 din . Ja skoro svako leglo sad cipujem mada vidim da veterinarima nije pravo da za 100 dinara ubace cip i popune sve generalije u pasos, ali tako je za sada.Ja u mojoj blizini imam i privatnu vet. stanicu i oni cipovanje sa pasosem naplacuju 100 din.

gore pise da sam vakcinu protiv besnila i cipovanje platila 700 din, zajedno sa pasosem naravno... tj pasos sam dobila za dz i ranije da bi vet mogao odmah da upise cime je Hugo ciscen i rerevakcinu koju mu je dao.... inace divan jedan covek koji voli zivotinje i odgovara satima na moja besmislena pitanja sto kad dodje sto preko poruka...

Al vide ti koji je bolesnik ona VRAGANA (verovarno og vrag-djavo)? Ne moze covek od nje da se ukljuci u temu. Strasno i zalosno.

Takva je ona i na nekim drugim temama, tako da devojka/zena ocigledno ima neki kompleks i dolazi na forum da se prazni. Ne znam ni sta mi bi da se upustam u diskusiju sa njom, mislim, nenormalno je imati drugacije misljenje (potkrepljeno cinjenicama) od njenog:roll: Neka je, njoj je ipak najteze samoj sa sobom:)

Do nove godine drzava je subvencionirala cipovanje i vakcinisanje pasa protiv besnila i ko je vakcinisao i cpovao stene do nove godine nije smeo da plati vise od 100 dinara. Ako ste to platili vise da znate da vas veterinar i nije bas moralan. Za ovu godinu subvencija za vakcine za besbilo vise nema pa je ceana vakcine 600 din (a veterinar moze da naplati kolko hoce), a pasos sa cipovanjem je i dalje 100 din. Toga bi trebalo da se pridrzavaju svi veterinari u zemlji. Petovalentna vakcina NOBIVAK ili QUANTUM ili slicne kvalitetne, u vet. apotekama kostaju 550din a veterinar istu, takodje moze naplatiti kolko hoce. Licno ne preporucujem ogrlice protiv parazita jer su se mnogi zalili da im nisu mnogo pomogle.Ipak frontline je za sad bez konkurencije.

pozdrav svima
ljudi zanima me dali kuce sa jednim testikulom moze da pravi stence?

Takva je ona i na nekim drugim temama, tako da devojka/zena ocigledno ima neki kompleks i dolazi na forum da se prazni. Ne znam ni sta mi bi da se upustam u diskusiju sa njom, mislim, nenormalno je imati drugacije misljenje (potkrepljeno cinjenicama) od njenog:roll: Neka je, njoj je ipak najteze samoj sa sobom:)

Pa najbolje je da je se klonimo jer mi je ne mozemo izleciti. Ocigledno je da mala ima vecih psihickih problema a takvih se ipak najbolje kloniti.:ok::ok::ok::ok::ok::ok:

Back