PUDLE

Ucutase se vlasnici pudli.Doslo lepse vreme pa svi u setnji. Saljite slike za album da ih svi vide kakve su to lepotice i lepotani.
Da li smo u ovom medjuvremenu dobili novu malu pudlicu. Ako jesmo, neka se novopeceni vlasnici jave i kazu nam kako su i kako se snalaze.

Moja Lola je patuljasta aprikot pudla i spada u manje patuljaste tj. visina je do 30 cm u grebenu. ima 4 godine trenutno je u teranju i bila bi spremna od 2-4 juna da upozna nekog zgodnog odgovarajuceg patuljastog pudlana radi druzenja i poroda. Samo da nije potomak pat.pudlana Intermeca koji je Lolin tata. Moze i veci aprikot Toj pudlan.
Javite se na mira@uputstva.co.yu

ja sam samo jednom u zivotu videla dvobojnu, crno-belu, sa sasvim simetricnim sarama, imala je odozgo crvenu ogrlicu i bila super oshishana... htela sam da padnem u nesvest koliko je to nesto lepo!!!!
ali zaista ne znam ko ih gaji.

Ја сам стварно покушавала да нађем некога ко продаје те пудлице (на Интернету), али нисам успела. Изгледа да је стварно тешко наћи их.

Pre izvesnog vremena sam naisla na sajt odgajivacnice (inostrani) gde se gaje iskljucivo visebojne pudle. Znam da ti varijeteti nisu priznati, ali sam bila fascinirana. Bilo ih je harlekin, trobojnih... Sada ne znam koji je to sajt, ali pokusacu da ga nadjem uz pomoc History. Jadino ne znam na kom kompjuteru da trazim, posto je to moglo biti na mom kod kuce ili na jednom od dva na poslu gde imamo pristup internetu. Trenutno takodje pisem sa posla. Nije da nema posla, ali mogu po neki minut da se ukljucim, posebno sto je i moj posao vezan za kompjuter. Cim budem nasla, postavicu ovde link. Pomenuta odgajivacnica na svom sajtu ima linkove i drugih odgajivacnica koje se bave istim uzgojem. Napominjem da ovi varijeteti nisu priznati od strane FCI - dakle, te pudle ne odgovaraju FCI standardu i ne mogu imati FCI rodovnik (tj. njihova stenad).

Pozdrav od Zorice i Malih Zmajeva
www.malizmaj.co.yu

Moja sestra ima sarenu toy pudlu koja se u inostranstvu zove "fantom pudla" i kupila je u Novom Sadu. Duca je imala bebe ali ni jedna od njih nije sarena!:-)

Andjelka, ne znam cenu ali mogu da uzmem od sestre telefon te zene iz NS pa da ti posaljem.
Evo nase Duce. Mozda se ne vidi najbolje ali ima malo belog, pa srebrnog, pa tamnije sive boje i malkice narandzaste!

Šta mi je činiti ?!!! Moja Lila ima 4 meseca,jednom je kupana,pre 20-tak dana....
Ali koliko god da je branim, SMRDI brate!!! Četkam je svakodnevno,perem joj njušku posle klope,a ona ponekad kao tvor. :lol:

Probaj da je svakodnevno premazes krpom koja je natopljena vodom i sircetom. To bi trebalo malo da umanji miris. Inace nemam pojma kako kuce uspeju tako da se usmrde, moj pas posle kupanja mirise jedno dva dana, a posle kao da se nije kupao mesecima. Pride ga ne kupam svaki cas nego jednom u tri meseca.

Добро каже Мачкић, раствор сирћета и воде решава ствар (1/3 сирћета на чашу воде) и пребрише се само спољни слој длаке. Ако мислите да јој се осећа у близини њушке, проверите да нема, случајно, задах и ако има, обавезно констултујте ветеринара. Немојте је купати, уништава се заштита коже и онда почињу проблеми.
Да ли се она, у шетњи, случајно уваља у нешто? Пси имају нагон то да раде да би "заташкали" свој мирис.

moj pas posle kupanja odmah otrci u bastu i uvalja se prasinu.
ali inace ne smrdi.nema neki poseban miris.
nego mislim da neke rase prirodno vise smrde od drugih.recimo svaki koker kojeg sam mazila uzasno je smrdeo i imao masnu dlaku.
ali sa pudlama nemam iskustva...

Mili:
Добро каже Мачкић, раствор сирћета и воде решава ствар (1/3 сирћета на чашу воде) и пребрише се само спољни слој длаке. Ако мислите да јој се осећа у близини њушке, проверите да нема, случајно, задах и ако има, обавезно констултујте ветеринара. Немојте је купати, уништава се заштита коже и онда почињу проблеми.
Да ли се она, у шетњи, случајно уваља у нешто? Пси имају нагон то да раде да би "заташкали" свој мирис.

Da te pitam - Tediju se u poslednje vreme (recimo tri-cetiri meseca) dosta oseca iz usta. Ja sam mu kupila cetkicu i pastu, medjutim kako mu operem zube tako miris nestane ali se brzo ponovo oseca. Pregledala sam mu sve zube, nijedan nije pokvaren, sto je obicno razlog loseg zadaha, i primetila sam recimo kad je gladan da se vise oseca. Jel moguce da je njima kao kod ljudi isto da kad su gladni da im zadah smrdi, ili je u pitanju nesto drugo? Citala sam cak da neke odredjene granule izazivaju los zadah, a on sada trenutno jede pedigre. Jesi li cula mozda nesto o tome?

Пази, нисам ти ја стручна особа за тај проблем, зато кажем да треба питати ветеринара. Својевремено сам питала Срђу за тај проблем код мачке, и споменуо је могућност присуства паразита. Толико једино и знам.

Back