Puder - tečni, kompaktni, mineralni...

uh sad sam bila na sajtu
ja sam jedno vreme isto bila ukljucena u sektu
nervirali su me oni seminari
pa sam batalila
ali mi je sve u kuci bilo njihovo
njihov puder u prahu je bio fenomenalan
..............
off: volela sam i Zoom i LOC, i glister pastu za zube i onaj Dura Shine za parket sad ga ne vidim

Ja sam pocela da koristim tecni puder Revlon Colorstay za masnu kozu, mnogo je bolji od Max Factora. Ne prosijam se toliko brzo, fino mi prekrije nepravilnosti i malo crvenila na licu, a nijansa Sand Beige je idealna za mene bledoliku. Ne stvara bubuljice, sto ga ne otkrih pre :)

Ja imam Colorstay Mineral Mousee. I jeste dobar.
Ako si ti bledolika,a koristis Sand Beige,kakva li sam onda ja sa Light Medium:lol:

Nisam nikad to probala. A kako to radis? Jel stavis na dlan,pa pomesas? Istu vrstu pudera ili razlicite?

:) ja koristim razlicite vrste ali poenta je da uzmes jedan svetao i jedan koji ti odgovara kad si najtamnija i pomesam ih na jagodici kaziprsta....uvek pokvasim prste i tako mazem manje kolicine pudera....izgleda mnogo prirodnije....a ova ideja sa sve boje pudera sam dobila od drugarice koja je sminker, tako moze spokriti sve boje tena, i zimsku bledu i letnju tamnu.....

Ja sam tek sada posle ovoliko god. sminkanja otkrila kako su me lako prevarili sa kompaktnim puderima. Godinama sam koristila Creme Puff od MaxFactora, pa sam presla na Maybelline Affinitone jer je 300 din jeftinije. Sad sam uzela opet Creme Puff na snizenju i primetila- i ako je kutijica iste velicine u Maybelline ima samo 9g dok u MaxFactor 21g. Nikad se nisam setila to da proverim... da kraju ispadne da je MaxFactor puder i jeftiniji i kvalitetniji. :dash:
Stvarno sam ja jedina koja do sada nije proverila kolicinu pudera kad je rec i kamenom puderu? Sve kutijice su iste :D

Sta to znaci, MaxFactor je jedini koji pravi kameni puder od 21g?? Mislim da su onda dosta jeftini... 650-750 din za 21g je super cena za taj kvalitet.
Evo Oriflame katalog je ispred mene - 8g je kameni puder matte control 550 na snizenju, 7g giordani gold 1300din. Maybelline je oko 470-550 za 9g.

zanima me, da li ispod imas tecni puder ili je samo on dovoljan??...na recenzijama spominju da je sasvim dovoljno za dnevnu varujantu staviti samo njega....a moaj koza je bas masna i rado bih se resila tecnog pudera.....

Pa mozda moze... mada ja stavljam toniranu kremu za dnevnu varijantu ispod, lepse izgleda... inace mislim da za tako nesto najbolji mineralni puder. Jedno vreme sam koristila Loreal mineralni puder i ispod toga cesto bas nista nisam stavljala. Mislim da sam ovaj koristila...
l-oreal-mineral-foundation-true-match-minerals-w6-honey-bns-981-p.jpg

nakon silnog premisljanja da uzmem pravi puder a opet da ne dam puno para izbor je pao na:

http://4.***************/-QyDKctGPURo/TddkniWeekI/AAAAAAAAAD0/Xy8JElVLh7Q/s1600/Max-Factor-Smooth-Effect-Foundation.jpg

puder je juce u lilly bio oko 700 dinara i to sam kupila bas ovu nijansu....deluje jako svetlo ali kad se nanese u tankom sloju lepo se stopi sa mojom kozom koja je malo svetlija od neke srednje nijanse....:)....puder je bez ulja, lagan i lepo se maze....jako ga malo treba, brzo se upija i iako mi je koza masna lepo ga je prihvatila, uopste ga ne osecam na licu za razliku od avonovog light tednog pudera koji mi je ispao tezak i dobar samo za zimu....odusevljena sam ovim puderom i mislim da cu ga moci i leti koristiti....deluje jako prirodno na licu, cak koleginice u sred bela dana nisu znale da imam puder na licu a ten mi je super....dovolno pokriva prosirene pore i sjaj i ujednacava ten ali ne pravi masku....sve u svemu, lepo cemo se druziti

Isprobala sam mnoge pudere, ali prije neki dan sam konacnooo pronasla onaj koji mi savrseno odgovaraa, to je Diorov tecni puder, u pitanju je nijansa 032.
dior_skin_500x313.jpg
Kozi daje potpuno prirodan izgled lica, te prekriva sve nedostatke i crvenilo na licu. Prezadovonja sam sa njim. Koza mi je vise suva, nego sto nije, tako da je za mene ovaj puder pun pogodak. ;) Puder u kamenu mi preko njega nije potreban, smo malo rumenila i to je to. :)

Back