Pucanje celog zadnjeg stakla na automobilu

vazdusna puska 100% ,kad sam procitao uvodan post to je prvo na sta sam pomislio,kamen koji ptica ispusti pa makar bila i na 1000m nema tu tezinu i silu da napravi takvo ostecenje
kada vozis iza kamiona i on podigne kamen ,baci ti na soferku ona naprsne,a samo probijanje stakla napravlja ovakav nered

sta da ti kazem ,pucali su na tebe
zadnja soferka nemoze da naprsne, napravljena je da se rasprsne u slucaju udesa, a ne da posece ljude, prednja je dosta skuplja za proizvodnju, zato je jaca....

Poslednja izmena:
vazdusna puska 100% ,kad sam procitao uvodan post to je prvo na sta sam pomislio,kamen koji ptica ispusti pa makar bila i na 1000m nema tu tezinu i silu da napravi takvo ostecenje
kada vozis iza kamiona i on podigne kamen ,baci ti na soferku ona naprsne,a samo probijanje stakla napravlja ovakav nered

sta da ti kazem ,pucali su na tebe

Ja sam imo zastavinu, nije bil andsto al drug sto je imo cehosholavcku. nismo merili ali mislim da bi mogl ada razbije staklo n a100m.

Posle minut kad sam stajala kod zadnjeg dela auta, ucinilo mi se da sam videla malu metalnu kuglicu kako pada pored mene. Precnika mozda 5 milimetara. Ali nije imala nikakvo ubrzanje.
Kuglica je mogla da razbije staklo ako je imala dovoljnu brzinu i da sasvim izgubi brzinu i padne kao da si je ispustila. Što nije dokaz da je baš ona razbila staklo, nažalost.
Brzina pucanja i raspadanja stakla ne znači mnogo jer nije posledica udara nego kaljenja - tj. osobina stakla.
Malo je verovatno da je staklo zaista puklo samo od sebe iz bilo kog razloga. Sama rupa upućuje da je uzrok udarac.
Naravno, u takvoj situaciji nikome ne bi palo napamet da odmah pretraži okolinu i vidi šta je to moglo biti. Dok se čovek pribere bude kasno.
Najverovatnije mi je da je nešto udarilo staklo ukoso pa se odbilo i palo van kola a ne unutra. To je mogao biti kamen pa i (pravi) metak.
Čak i ako ima stručnjake koji bi mogli pouzdano da utvrde šta se desilo, SUP neće da se bavi time.
Neka ti je uteha što nisi povređena i što šteta nije veća.
Razlika je ogromna: ovde nema rupe!

Poslednja izmena:

Back