Pub "Tinejdžeri" vol 4

• Začetnik teme Začetnik teme 1DaL
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa dobro, nije mu loša odluka da se kutariše društvenih mreža. Verujem da ima pametnijeg posla. A za blog nisam ni znao, prelistaću večeras. Hvala.

Šta ima kod vas ostalih?

Na Direkta katkad naletim na goodreadsu i fejsbuku. Deluje mi da je po starom, s tim da manje piše, barem za javnost, tako da se verovatno manje i opija.
Banzai ponekad izbaci sliku na fejs, a čuo sam strašan trač, ne znam da li je tačan, kažu da se kači i na ljis. Sreća pa sam čovek od poverenja, jer bi je u suprotnom bio loš glas ne samo po fakultetu, već po celoj sarajevsko-romanijskoj regiji.

Može li neko od pravnika na pdf-u pojasniti kako da muškarac ne bude oštećena strana tokom razvoda?

Imaš dete,žena te vara,traži razvod,dete pripadne njoj jer to što je nimfomanka ne znači da je loš roditelj,plaćaš alimentaciju.
Imaš dete,varaš ženu,ona traži razvod,dete pripadne njoj jer to što ne da p**ke ne znači da je loš roditelj,plaćaš alimentaciju.

Alimentacija je reč ženskog roda, naravno da će muškarac da je plaća :lol:

Što me podseti na predivan članak u Informeru, miriše na kvalitetan trol pogotovo zbog poslednje polusloženice koja predstavlja tako divnu osobinu žena xD
13580482_10209494168449149_3074395181383549839_o.jpg

Nije ni čudo što desnica raste u Nemačkoj, npr. Ali i treba, jer ako nema drugačijeg načina da se humano obračunaš s ovakvim ljudima, e onda idemo u ekstremizam. Ja znam da bih u Srbiji mogao da nađem podosta poznanika s kojima bih mogao da se ušemim u akciju lomljenja zuba i šutiranja u muda, pošto i oni svakako planski sprovode svako silovanje, koriste situaciju jer znaju da neće biti kažnjeni.

Treba uštrojiti sve te imigrantske svinje

Ali, sve i da tvoj prikaz Orbanove bodljikave žice ne shvatimo kao osudu - iako bi simbolički predstavljala upravo to - sigurno nije ni podrška zabrani ulaska migranata, koja je ne samo delotvornija, već i neuporedivo humanija od masovnog štrojenja koje sad priželjkuješ.

Kosovari(Srbi sa Kosova)su dva puta izvodili nešto slično u Kraljevu.
Kada kažem da ih treba šutnuti nazad po meni ospu drvlje i kamenje.

Juče osuđuješ Beograđane jer viču 'ua dođoši', a onda Kosovce nazoveš Kosovarima, što ima upravo taj prizvuk. I ne samo da radiš ono zbog čega kritikuješ druge, već bi ih još i proterivao i šutao. Zanimljivo.

Poslednja izmena:
Ali, sve i da tvoj prikaz Orbanove bodljikave žice ne shvatimo kao osudu - iako bi simbolički predstavljala upravo to - sigurno nije ni podrška zabrani ulaska migranata, koja je ne samo delotvornija, već i neuporedivo humanija od masovnog štrojenja koje sad priželjkuješ.

Pogrešno me čitaš - kad kažem sve 'imigrantske svinje' ne mislim ujedno i 'sve imigrante' ;) Naravno da treba napraviti razliku između ojađenih porodica koje traže da započnu nov život i da žive u miru, i onih koji gledaju da seju razdor i haos na svaki mogući način. Dizanje zida nije rešenje ali pametno propuštanje jeste, no to je već idealna stvar. Srbija je propuštala sve ne zato što solidariše sa migrantima nego zato što je znala da oni neće da ostanu ovde. Samim tim je omogućeno raznom ološu da se provuče.
Oni koji ne žele da poštuju kulturu i ljude države od koje traže azil, zaslužuju da se vrate odakle su i došli.

Pritom, što se mog rada tiče, ja sam to već dovoljno objasnio u teorijskom tekstu - poenta nije ni osuda ni pohvala, već čist prikaz koji ima ambivalentnost u sebi da se shvati dvojako. Gledam da ne budem jednostran s tim radovima. Isto važi i za ove novije, neke izrađene, druge u planu, doduše sad sam na umu imao više društvo i pojam pobune, no o tome kad se vratim s odmora :mrgreen:

Meni se još čini da bi najpametnija stvar koju bi Zapadna gospoda mogla da nauče od svih tih nasilja muškaraca sa istoka nad razgolićenim ženama upravo činjenica da razgolićenost ne mora nužno da znači sloboda. Dosta mi je jaka ona slika dve suočene žene-jednoj se od nikaba vide samo oči, a drugoj, sa naočarama, se upravo samo oči ne vide i obe se misle u sebi "Bože, koliko je ova žena neslobodna, samo oči joj (ne) vidim" :lol:

Meni se još čini da bi najpametnija stvar koju bi Zapadna gospoda mogla da nauče od svih tih nasilja muškaraca sa istoka nad razgolićenim ženama upravo činjenica da razgolićenost ne mora nužno da znači sloboda. Dosta mi je jaka ona slika dve suočene žene-jednoj se od nikaba vide samo oči, a drugoj, sa naočarama, se upravo samo oči ne vide i obe se misle u sebi "Bože, koliko je ova žena neslobodna, samo oči joj (ne) vidim" :lol:

Ove što su razgolićene su stoput slobodnije od ovih što su umotane, pa im vire samo oči. To što ih neko siluje jer se slobodnije oblače ne znači da nisu slobodnije. Prosto ako se uporedi život tih devojaka sa nikabom i život ovih drugih jasno se vidi ko ima više slobode. Ove sa nikabom i ne žive život, dok ove druge vrlo često rade šta hoće.

Juče osuđuješ Beograđane jer viču 'ua dođoši', a onda Kosovce nazoveš Kosovarima, što ima upravo taj prizvuk. I ne samo da radiš ono zbog čega kritikuješ druge, već bi ih još i proterivao i šutao. Zanimljivo.
Bosanci,Hrvati,Albanci,Crnogorci i svi ostali ne prave probleme ovde.Čak i među Kosovarima imam super jarane.
Poslednji koji bi mi trebali prigovarati ste vi preko Drine što prve komšije gledate preko nišana i ne prelazite most.

Ove što su razgolićene su stoput slobodnije od ovih što su umotane, pa im vire samo oči. To što ih neko siluje jer se slobodnije oblače ne znači da nisu slobodnije. Prosto ako se uporedi život tih devojaka sa nikabom i život ovih drugih jasno se vidi ko ima više slobode. Ove sa nikabom i ne žive život, dok ove druge vrlo često rade šta hoće.

Nije meni problem sloboda da se neko razgoliti koliko mi je problem uzrok tog razgolićavanja. Žene se mahom razgolićuju kako bi bile konkurentnije u odnosu na druge žene kada je privlačenje mužjaka u pitanju. Samim tim, žene koje imaju više da pokažu i uistinu više pokažu imaju veću verovatnoću da im mužjak priđe i da se pare, što je obostrana želja. To dovodi ženu u situaciju da je prinuđena da se razgolićuje kako bi povećala sebi šansu da se pari. Naravno ovde ne govorimo o prostom privlačenju bilo kog mužjaka, to može svaka žena(da se ne lažemo), već o privlačenju "onog pravog". Čak i ukoliko izuzmemo ovu situaciju da je(uslovno rečeno) žena neslobodna kada je razgolićavanje u pitanju, samo razgolićavanje žene kao ideja ima za cilj objektivizaciju žene(znam da je ovaj termin stigmatizovan zbog leftarda, ali jbg) tj isticanje njenih delova tela kao presudnog kriterijuma kod muškaraca, uz negiranje njene ličnosti,što je upravo suprotno ulozi nikaba... Dakle, negira se duhovno zarad materijalnog, što upravo i sprečava ženu da se duhovno razvija, jer je materijalno sasvim dovoljno.

Čitao sam izjave nekih žena sa Zapada koje su stanovale u Rijadu, te su samim tim bile prinuđene da nose nikab. Kažu da je isprva bilo iritirajuće i degradirajuće, ali da im je kasnije postalo u redu, jer bukvalno osim toga nisu morale ništa ni da nose...

Nije meni problem sloboda da se neko razgoliti koliko mi je problem uzrok tog razgolićavanja. Žene se mahom razgolićuju kako bi bile konkurentnije u odnosu na druge žene kada je privlačenje mužjaka u pitanju. Samim tim, žene koje imaju više da pokažu i uistinu više pokažu imaju veću verovatnoću da im mužjak priđe i da se pare, što je obostrana želja. To dovodi ženu u situaciju da je prinuđena da se razgolićuje kako bi povećala sebi šansu da se pari. Naravno ovde ne govorimo o prostom privlačenju bilo kog mužjaka, to može svaka žena(da se ne lažemo), već o privlačenju "onog pravog". Čak i ukoliko izuzmemo ovu situaciju da je(uslovno rečeno) žena neslobodna kada je razgolićavanje u pitanju, samo razgolićavanje žene kao ideja ima za cilj objektivizaciju žene(znam da je ovaj termin stigmatizovan zbog leftarda, ali jbg) tj isticanje njenih delova tela kao presudnog kriterijuma kod muškaraca, uz negiranje njene ličnosti,što je upravo suprotno ulozi nikaba... Dakle, negira se duhovno zarad materijalnog, što upravo i sprečava ženu da se duhovno razvija, jer je materijalno sasvim dovoljno.

Čitao sam izjave nekih žena sa Zapada koje su stanovale u Rijadu, te su samim tim bile prinuđene da nose nikab. Kažu da je isprva bilo iritirajuće i degradirajuće, ali da im je kasnije postalo u redu, jer bukvalno osim toga nisu morale ništa ni da nose...

Ma te što su se razgolitile bi ionako bile glupe, sa ili bez toga. Inače ja nisam protiv objektivizacije, ali mislim da devojke koje su duhovno razvijene nemaju toliku potrebu za razgolićavanjem.

Čak i među Kosovarima imam super jarane.
Poslednji koji bi mi trebali prigovarati ste vi preko Drine što prve komšije gledate preko nišana i ne prelazite most.

Kako bi zvučalo da ja kažem da imam prijatelje među balijama? :mrgreen: Eno se Kosov(ar)ka devojka u grobu okreće.

A drugi deo komentara - legendarno. Ti bi proterivao ljude, a kad ti kažem da to nije u redu, odgovaraš - šta mi ti govoriš, tvoji sugrađani su radili to i to. :mrgreen: Eristička dijalektika na vrhuncu paradoksa, jer, besmisleno je i kad Portugalac kaže Nemcu da nema pravo govoriti o moralu jer su njegovi preci radili to i to, a ne kad Srbin kaže Srbinu da nema mesta kritici jer su, eto, njegovi kroz nišan gledali komšije. Baš kao da je Srbija devedesetih bila Švajcarska, kao da je na čelu zemlje bio Mendela. Uostalom, kao da se neko može kompromitovati tuđim delima.

Stvar je u tome da ja nisam nišanio, niti kroz nišan posmatram bilo koga. S druge strane, ti bi da šutaš i proteruješ, a onda, u nemogućnosti da opravdaš iznete besmislice, pokušavaš mene diskreditovati zatirući individualnost, različitost i samosvesnost pojedinca, trpajući u isti koš sve koji imaju isto poreklo. Eklatantan primer bezličnog pripadnika čopora koji svoj identitet pronalazi u identifikaciji sa gomilom.

Svega se čovek načita na forumu :lol:

Nije meni problem sloboda da se Naravno ovde ne govorimo o prostom privlačenju bilo kog mužjaka, to može svaka žena(da se ne lažemo), već o privlačenju "onog pravog". Čak i ukoliko izuzmemo ovu

Čitao sam izjave nekih žena sa .

Ako "onog pravog" privlače golotinjom nešto tu ne štima. Ne bih "pravu",niti sam,odabrao zbog isticanja njenih ženskih atributa. Gole butke i dekoltei mi nisu seksi,više su odraz vulgarnosti.

POČINJE NAJVEĆA ŽURKA U EVROPI: Exit danas otvara kapije Tvrđave

POP KULTURA09:23, 07.07.2016

- - - - - - - - - -

Ovogodišnji, 16. po redu Egzit (Exit) festival počinje danas i traje do 10. jula, na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, gde će na glavnoj i još dvadesetak bina publiku zabavljati više od 500 izvođača.
Na fesivalu će među stranim izvođačima nastupiti Eli Goulding (Ellie Goulding) i Dejvid Geta (David Guetta), Prodidži (The Prodigy), Džordž Klinton (George Clinton), Viz Kalifa (Wiz Khalifa), Gramatik iz Slovenije, pankeri Anti fleg (Flag) i Kok sperer (Cock Sparrer), preneo je RTV.Među domaćim i regionalnim izvođačima su Bed kopi (Bad Copy), Božo Vrećo i Disciplin A Kitchme, a na jednom od najatraktivinijih festivalskih plesnih podijuma Dens areni (Dance Arena) nastupiće neka od najznačajnijih imena elektronske muzike kao što je Riči Houtin (Richie Hawtin).
Kapije festivala otvaraju se posle podne, a preuzimanje narukvica i kupovina jednodnevnih ulaznica može se obaviti na punktovima u centru Novog Sada, kao i u blizini ulaza na Tvrđavu, kod Lovotursa.I ove godine organizatori Exit festivala obezbedili su za posetioce smeštaj u kampu "Exit Village" na novosadskoj plaži Štrand, čiji je kapacitet od 3.000 do 4.000 mesta.
Festival se zvanično otvara u 22.15 nastupom jednog od najboljih britanskih bendova „Bastilja“.

- - - - - - - - - -

http://www.kurir.rs/zabava/pop-kultu...clanak-2342025

Ma te što su se razgolitile bi ionako bile glupe, sa ili bez toga. Inače ja nisam protiv objektivizacije, ali mislim da devojke koje su duhovno razvijene nemaju toliku potrebu za razgolićavanjem.

Ako "onog pravog" privlače golotinjom nešto tu ne štima. Ne bih "pravu",niti sam,odabrao zbog isticanja njenih ženskih atributa. Gole butke i dekoltei mi nisu seksi,više su odraz vulgarnosti.

Govorim o prosečnoj ženki, dakle društvenoj grupi koja je najbrojnija i da tako kažem - najreprezentativnija za bilo koje društvo. Njen korelat jeste prosečan mužjak koji pada na takve stvari. Možemo ovde da se furamo na neki elitizam kako je to sve sranje i kako mi, sa intelektualnog olimpa, nismo u tom fazonu niti bi tako trebalo da bude, ali to nema puno svrhe. Prosto stvari u najvećem broju slučajeva stoje tako i mi učestvujemo u održavanju ovog poretka kao takvog.

Back