Psychedelic rock

Sunlight and Dust
by Blue Black Hours
Detroit, Michigan

released 18 November 2014
John Spurrier: Bass and Vocals
Scott Lyon: Guitar
Nick Sladovich: Drums

Produced by Blue Black Hours and Jessie Wozniak

Mastered by Jim Kissling

http://blueblackhours.bandcamp.com/album/sunlight-and-dust (слободно преузимање)

a2280743416_2.jpg

Koliko sam vidio dosad nije spomenuta ova stvarčina. Eddie Hazel je ubio. :worth: Navodno mu je inspiracija došla od člana benda koji mu je sugerirao da zamisli da su mu upravo javili da mu je umrla majka i da osjećaje prenese na gitaru. Čisti orgazam. :worth: Poslušajte i cijeli istoimeni album, koji je više funk prizvuka, ali ova pjesma je vrh vrhova. Uvjerite se sami.

Čitaš mi misli, baš sam ovu pesmu hteo ovih dana da postavim. Džordž Klinton je rekao Ediju Hejzelu da zamisli da mu je neko rekao da mu je mama umrla, pa da potom sazna da to nije istina.
Inače, sjajan bend, kombinacija fanka i psihodelije.

Hvala na ovom zanimljivom ispravku, ovo saznanje da to zapravo nije istina (smrt majke) mi odmah mijenja pogled na pjesmu. Moćnije je, a i emocije su drugačije iz takvog kuta spoznaje. :D

Mother Earth is pregnant for the third time. For ya'll have knocked her up. I have tasted the maggots in the mind of the universe. I was not offended, for I knew I had to rise above it all or drown in my own shit.

Koliko se sjećam, čini mi se da sam negdje pročitao da su tri trudnoće Majke Zemlje metafora za tri rata (Prvi i Drugi svjetski rat, Vijetnamski rat).

Nadam se da moderatori neće zamjeriti dva posta u kratko vrijeme (znam da mogu koristit opciju "Edit"), ali bih zbog preglednosti htio da post o samom bendu bude zaseban.

Far Out/The Far East Family Band

Vjerovali ili ne, i u Japanu se može naći psihodelične glazbe. Utjecaj na japansku psihodeliju imala je zapadnjačka kultura, a to se prvenstveno odnosi na američku i britansku psihodeliju početkom 60-ih godina. 1973. Far Out snimio je jedini album pod nazivom
koji gubi na vrijednosti samo zbog usporedbe s prethodnicima, inače se radi o odličnom uratku.

Far Out - Nihonjin

far-out.jpg

The Cave Down To The Earth

image.jpg

Parallel World

post_21_1245070474.jpg

Nipponjin

far_east-nipponjin.jpg

Tenkujin

cover_163912682009.jpg

Poslednja izmena:
Group 1850

Nakon Dalekog istoka, selimo natrag u Europu, točnije Nizozemsku. Bend je nastao 1964. godine u Haagu. Članovi su bili Peter Sjardin, Daniel Van Bergen, Ruud van Buuren, Beer Klaase i Hans Wesseling. Kao i svi bendovi (pogotovo tada, ali naravno i danas), i ovaj je imao svoj izvor utjecaja. Raspon je poprilično šarolik, od najsirovijih ritam i blues bendova (njihovi sunarodnjaci Q65), do Rolling Stonesa, Hendrixa, Pink Floyda (PATGOD)...

Četiri godine nakon formiranja i izdavanja četiri singla, grupa 1968. godine izdaje album prvijenac
, koji se posve razlikuje od prethodnika. Elementi progresivnog jazz-rocka dolaze do punog izražaja, a vokal se pojavljuje na samo tri od jedanaest kompozicija (link s YT-a nije potpun).

Live albumi nemaju snagu, uzbudljivost i magiju kao studijski.

Sva tri albuma su preporučljiva, a koji će vam se svidjeti, ovisi naravno o vašim afinitetima.

Agemo's Trip To Mother Earth

519NEVCSDCL.jpg

Paradise Now

s-lp-group-1850-paradise-now.jpg

Polyandri

61-XBrUTJbL.jpg

Moram priznat da sam bio skeptičan što se ove preporuke tiče. Nisam baš pristašica suvremenih psihodeličnih, a posebice progresivnih bendova. Ne kažem da nema dobrih i kvalitetnih albuma/bendova, nego meni jednostavno ne leže takvi pokušaji vremenskih putovanja. Ali to sam samo ja, da se razumijemo. :mrgreen:

Međutim, zahvaljujem na ovoj preporuci. Fenomenalan album, uz elemente proga i psihodelije, mogu se čuti i elementi space i krautrocka. Osjetim i utjecaj Floyda ("A Pillow Of Winds", "More", ponešto i s albuma "Animals"), što može biti samo dodatan plus. Mala zamjerka je vokal (dosta mumljanja, nije čist). U glazbi veliku pozornost dajem tekstovima, a sada na prvo slušanje teško mogu razaznati što je pjesnik htio reći.

I više nego prolazna ocjena, album kojeg ću sigurno još slušati. :ok:

Poslednja izmena:

Back