Ne znam koliko je psihopata zaista paranoidno. Ja nisam poznavala nijednog paranodinog, a poznavala sam ih par. Psihopata, mislim.
Naravno da se ne libe da svoje laži proglašavaju istinama, mada ja to ne bih tako postavila. Mislim da se oko psihopata pravi prevelika fama. Sam fakt da ih je u društvu više nego obično zamišljamo, govori dovoljno, jer da su psihopate ono što Hollywood o njima misli, spoticao bi se o leševe po ulicama. Ima više visoko funkcionalnih psihopata nego onih s dna te lestvice, i oni uglavnom imaju svoje mesto u društvu, u policiji, vojsci, velikim kompanijama, među hirurzuma itd.
Kad bih se ja pitala (ko što se ne pitam) ti bi ljudi bili izolovani u smisli koliko su u stanju da doprinesu društvu (jer je zabluda da apsolutno niko od njih ništa ne doprinosi), tako da bih one s dna lestvice a koji
zaista ništa ne doprinose i pri tom su po društvo opasni - uklonila. Mislim, pogubila bi ih. Psihopatija nije nešto što se leči, ko ni pedofilija. Ne postoji nijedan opravdan razlog usled kojeg bi društvo na životu održavalo destruktivne jedinke - osim onih politički korektnih, ali sad ne pričam o budalaštinama. Kao što je politička korektnost., da ne bude zabune.
Drugo, one koji jesu od neke vajde društvu, izolovala bih u smislu da im ne bude dozvoljeno da imaju emotivne veze s bilo kim, i bila bih veoma rigorozna po pitanju njihove reprodukcije. Zato što nijedan psihopata, ma koliko uspešan hirurg, naprimer, bio; nije i nikada neće biti dobar partner ma kome. Defekt u njihovom mozgu onemogućava im tako nešto. Čak i oni koji bi uživali u privatnoj, ličnoj vezi sa psihopatom (a ima i takvih) nije nikakav odgovor, jer takvi imaju sopstvene psihičke probleme koje trebaju rešavati.
Inače, a da se vratim na početak, ne vidim što se toliko energije svugde po internetu i univerzitetima troši na fenomen psihopatije. U principu, nije ih teško prepoznati - ma šta oni mislili o tome, a misle da je nemoguće - tako da ih je poprilično lako zaobići u privatnom životu. Sad će mi neko reći nije tačno, psihopate su čudo mimikrije i niko ih nije u stanju prepoznati pre nego se opeče - ali nek takvi otvore sopstveni podforum, i priznaju svoje specijalne potrebe
Zvuči ružno? Šta, vaš život je jahanje jednoroga pod dugom? Ajte manite se.