hakim bej
Elita
- Poruka
- 16.475
Videh u ogledalu:
nacitan + glup =
nacitan + glup =
Poslednja izmena:
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nesposoban za emaptiju + ubedjen da je uvek u pravu = ogranicen
U kom kontekstu glup jer od toga mogu da zavise i resenja jednacina... Deficit inteligencije ili emotivno glup, glup u smislu socijalnih vestina, glup u smislu ne snalazi se ili kako vec...
Emotivno glup. U smislu "pravih se reci uvek kasno setim, odgovor znam kad ostanem sam". Deficit dela inteligencije, a pik na drugom delu. Takav se ne snalazi osim u zoni pika (vrha).
A nacitan znaci visok nivo opste kulture (kako kabasta rec).
Zvuci kao da je jedno drugom suprotstavljeno, ali nije. Zajedno cine celinu kojoj nesto fali. Sta?
nesposoban za emaptiju + ubedjen da je uvek u pravu = ogranicen
Videh u ogledalu:
nacitan + glup =
Emotivno glup. U smislu "pravih se reci uvek kasno setim, odgovor znam kad ostanem sam".
Deficit dela inteligencije, a pik na drugom delu. Takav se ne snalazi osim u zoni pika (vrha).
A nacitan znaci visok nivo opste kulture (kako kabasta rec).
Zvuci kao da je jedno drugom suprotstavljeno, ali nije. Zajedno cine celinu kojoj nesto fali. Sta?
Kad se već igramo..
To bi bilo (ta dva sabirka) pravi patrijahalni muškarac
Ukoliko je fakultetski načitan, a završio fakultet u roku nikako ne može biti glup - ne mora biti genije, ali glup nije ..disciplinovan definitivno jeste
A to li je tvoj termin patrijarhalni....Crnogorac iz lepote poroka.....
A ovo za zavrsavanje u roku i citanje univerzitetskih knjiga nikako ne razumem odavno kod tebe...
Da li ti stvarno mislis da je potrebno bas toliko kefala da bi covek zavrsio fax...?
Ja pricam iz ugla apstraktne i prakticne ETF zahtevnosti.
Na fizici je malo lakse sto se toga tice iako ima vise apstrakcije.
A sta onda reci za ostale fakultete...tamo nema puno apstrakcije...
Jos da izmerimo kolicinu mijenina da bi odredili brzinu protoka impulsa do mozga...
vredan+ambiciozan+psihopata=uspesan
vredan+ambiciozan+emotivac=marginalac
Opaaaaa....Cekaj malo....mesas karakter i brzinu razmisljanja...
Brzomisleci su retko brzopleti ali znaju da budu reaktivni i brzi.
Logicke sposobnosti se razvijaju,a brzina misljenja moze da se gleda kao infrastruktura, takt , dok se logika gleda kao organizovanje prenosa tih informacija i prepricavanje u smislenu formu.
Karakter zavisi i od logike i od brzine misljenja, ali brzina misljenja nema presudan uticaj na formiranje brzopletog karaktera, cak naprotiv. Brzoplet karakter je vise odraz nemanja brzog misljenja.
A cudno to kako bas danas u ovo vreme svi zaboravili dobre pedagoske principe i znanja...
Nekad vidim nekog matorog cicicu koji rastura pedagogiju ali vidim da ga se prosto klone, tj postoji stav sta publika zeli da cuje a pedagogija to nije...
Mi imamo sad neku elitisticku pedagogiju kojoj je cilj da godi roditeljima i da od njih ne trazi da primerom pokazuju usmerenje za intelektualno ili moralno , a da deci da samopouzdanje i dobru osnovu za sutrasnje drndanje potcinjenih...
Neko naduvavanje balona i bebi siteraj od pedagogije...
Logika,asocijacije,percepcija,koncentracija ....sve se to vezba...ali kad to kazes ljudima ispljuvace te, jer ******, znaci da oni ne zele da budu pametni ,a ispade i tesko....a oni su pametni jos kad se probude ujutro....i pokupe par fazona sa radija do posla...ili skole...
Za sve mogu da se slozim, mada je cudan nacin povezivanja upotrebljen, ali ok je, ali sa zadnjim ne mogu...
Znaci spoj genetike i faktora okoline nisu limiti vec polazni polozaj.
IQ test ti nije dobar primer,ali necu da sirim pricu oko njega...
Nego da ti plasticno pokazem zasto kazem polazni polozaj a ne limit.
Za lenjog coveka se moze reci da mu je lenjost polazni polozaj, po mom nacinu opisivanja, a limit po tvom nacinu opisivanja.
Lenj je da ga mrzi da ode do pumpe (da ne uzimam primer park, prodavnicu gde motiv moze biti i stomak i strah od bolesti.) peske.
Gledano na tvoj nacin ,to je limit,jer on stvarno nece da mrdne iz kuce ZBOG LENJOSTI -genetske...karakterne...
Gledano na moj nacin ,to je polazni polozaj, jer ako mrdne,otici ce kao i svaki vredan do pumpe, uprkos mucnom nateravanju dok nije pomerio dupe sa kreveta.Gledano od trenutka kad je krenuo, ima SKORO iste sposobnosti kao i vrednica....
Gde utice karakter i genetika...?
Pa utice kad treba 5x ici do pumpe...
Realno ce lenj da se smori posle 1, max 2 puta...i to ovog puta zbog karaktera i genetike....i ne pomaze nista....cak ni volja ni htenje...jer nema kondicije (koja je u ovom smislu i primeru nepromenjljiva u vremenu)
Vredan nece jer to radi svaki dan...
Zato kazem da je genotip i karakter polazna pozicija, a ne limit, jer za mnogo vecu populaciju je to odmah na pocetku mesto gde odustaju , a ne zadnji dah njihovog truda da izvuku maksimum inteligencije iz sebe.
Procenat za koji vazi je 99,99999% jer npr ja osim mene ne znam nijednog coveka koji je radio tehnike unapredjenja inteligencije, a da nije bolestan, dementan, ogranicen u razvoju , ili da mu je otac ili majka opsednuta tim...
Ja sam jednostavno imao pristup profesorima pedagoske akademije i oni su odradili pedagoski rad i ponudili pedagoska znanja...
Ne bih smeo reci 1 na 500.000 ,ali 1 na 50.000 sasvim sigurno , bez nekog ustrucavanja...
P.S.
Uzmi dve osobe od kojih jedna cita vrlo brzo,a druga vrlo sporo i ostavi ih na godinu dana a da nema drugih sredstava edukacije...
Onaj koji je bio inteligentniji, ako nije bio onaj koji cita brze, ce zaostati, a onaj koji je citao brze ce ubrzati...a to se bas i ne moze nazvati uticaj sredine,ta brzina citanja...