Maga79
Primećen član
- Poruka
- 755
da,na to sam mislila.misiš ono..dirno sam mu u fundamenta..
m, ne bih rekao
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
da,na to sam mislila.misiš ono..dirno sam mu u fundamenta..
m, ne bih rekao
da,na to sam mislila.
dakle cenis samo onoga ko se oslanja samo i iskljucivo na sebe?rekoh već
izem ti fundamenta ako ga uzdrma nečija psovka
dakle cenis samo onoga ko se oslanja samo i iskljucivo na sebe?
Zoro, ti si neumoran.
Jesi li uspeo dobiti odgovor na svoje pitanje?
Nedavno sam imao raspru sa jednim likom i, kako to obično biva, razbucam ga po svim elementima rasprave, što je logično - upalilo fitilj sagovorniku, te je isti pokušao sa nekakvim uvredama koje nemaju veze sa temom.
Svima avm je to poznato, krene se npr o politici, a prebaci se na neke seksualne čarke (recimo ko je virnuo na pdf politika, odma može da primeti da se tamo ljudi dele na patriote i homoseksualce. )
Elem, u jednom momentu tip meni kaže nešto kao "dođi kad god oćeš, da te podojim", na šta ja njemu kažem "interesantno, to mi je i tvoja žena rekla.." itd itd..znate već kako ta kozerska prepucavanja mogu da idu
Sada dolazi onaj važan deo:
posle prepucavanja, tip se po principu "pametniji popušta" brže bolje zaista i povukao, ali..u daljoj priči, u želji da se solidarišu sa starim drugom, neki njegovi drugari rekoše kako sam ga ja uvredio jer sam mu "pominjao familiju".
To pominjanje familijie je izgleda neko opšte mesto.
Nebitno o čemu se vodi razgovor, nebitno ko je kakve uvrede prethodno prosipao, momenat kada se "pomene familija", makar u najdaljem kontekstu, kao asocijacija, kao da je kap koja preliva čašu.
Kao da postoji jedan momenat kada neko ko je shvatio da nema moć brzog snalaženja u prepucavanju - čeka kada će da se pomene, nagovesti ili makar okrzne neko iz njegove familije, pa da kaže "e tu sam te čeko tico".
Kao da je pominjanje familije zakonom zaštićeno ?
Zašto je to tako?
da li te ljude zaista toliko emotivno povrede takve stvari ili ih više povedi to što su jednostavno naišli na jačeg, ili spretnijeg (da se razumemo, nisam bitan ja u ovom pitanju, već pitam generalno)
Šta je dakle Uvreda?
Emocija, ili nemoć
tabu, ili bes
Ovo pitam jer danas svako uzima sebi za pravo da određuje šta je uvreda, a zapravo se radi o veoma ličnoj skali pojmova koje ili možemo ili ne možemo da svarimo
U celoj priči posebno je zanimljivo to što se ljudi koji pričaju na forumima, svađaju i prepucavaju - uopšte ne poznaju
Kako je moguće uvrediti ili biti uvređen od nekoga koga vi, ili ko vas ne poznaje?
Nekada je važilo uverenje za primitivnije narode, da možete da se svašate, ali kada im pomeneš familiju - "vadi nož i kolje"
Sve više stičem utisak da smo i mi postali takvi..
ma
uvreda je danas
kad nekom ne ideš uz dlaku
i ne pothranjuješ iluziju koju si oni napravili oko sebe
u suštini po meni uvreda je laž upakovana u malo otrovnije pakovanje
a ako je istina - šta ima da se vređa, sve može da se dokaže
nemoć
to za familiju je više neko retropatrijarhalno nasleđe, pa oni sami ne poštuju svoju familiju a ni sebe a ka vređaju se na jedno obično !je.bem ti majku"
неважно који мод, на овај ил онај начин, се крије иза овог ника. као и иза других атестираних провокатора.
елем, комплекси управљају животима сиротиње. атест је неопходан сујети, нисте ви криви, жртве сте.
сиротиња није сиромашна, само сујетна.
retki su oni koji se iskljucivo oslanjaju na sebe.to nekako i nije prirodno jer je covek socijalno bice.razlika je samo na koga se oslanja,neko na porodicu(kevu/caleta,brata/sestru),neko na prijatelje,a znam neke koji se oslanjaju na partnere(decka/devojku,muza/zenu).ne poznajem licno nikoga da se ne oslanja na nekoga.sa druge strane,nisam dublje razmisljala zbog cega nam je potreban neko izvan nas koji bi bio taj oslonac?nemoguce da je samo socijalizacija u pitanjudabome
ako raspravljamo, diskutujemo..imaš svoju pamet, svoje argumente, logiku
a ne da se krije iza "pominjanja falimilije"
dodjoh do zanimljivog pitanja 
obično kod ovakvih tema, sažet, pametan odgovor daju retki pojednici
masa uglavnom laprda
interesantne su dve stvari:
- koga zanima ovakva tema, pa učestvuje
- i koga zanima bilo koja tema koju postavi ranjeni.
ovi prvi su retki i oni pravilno razmišljaju
ovim drugima sam interesantan ja i samo im je važno da dobiju moju pažnju
Odgovor na pitanje nisam ni tražio jer je odgovor već u samom pitanju.
Pitanje je provokacija.Želim da isprovociram sve one mandrile koji se trzaju na majke i decu i familije i da oni pojedinci, koji misle pravilno, još jednom dobiju potvrdu za svoja uverenja.
Svaka provokacija ima za cilj samo jedno, a to je da pokaže, da je pojedinac uvek u pravu, ne masa.
Masa je glupa kuhinja koja i proizvodi takva opšta mesta, kao što su "pominjanje familije"

Šta je dakle Uvreda?
Zašto je to tako?
..
pa ko bi se normalan tome nado?
Odsustvo pristojnosti, mere, postovanja. Ponekad i pameti.
Zbog kompleksa nize vrednosti i samoprezira. Neko ko ima izgradjen osecaj licne vrednosti ne donosi zakljucke o istoj na osnovu toga kako se prema njemu drugi ponasaju.
Tolerantna sam i jako retko vredjam. Kad pribegnem toj gluposti, znaci da mi se neko idiotski nakacio na prajvat i smetnja je mom reputacionom duhovnom sazrevanju i razvoju ili je toliko zasr'o svojim loopetachinama da ga ni reputacije najelitnijih forumasa ne mogu oprati.
Zesce ga opljujem i pokusam mu otvoriti njegova oka (sto ukazuje na to da nisam zlopamtilo ni zlonamerno stvorenje i da ako malo mucne glavom i lisi sebe svog velikog JA da je moguce postici konsenz na obostrano zadovoljstvo) . Ajm diplomata svim srcem i dushom.
El zasluzujem duhovnu bonu od ranjenog Svevisnjeg?

odlicno receno..dakle .. za svađu jeste potrebno dvoje .. ali je za uvredu potreban i dovoljan uslov .. samo uvređeni ..
odlicno receno![]()
dakle,sta je uvreda?
u "normalnim" situacijama,to je istina o sebi koju mi jos uvek nismo prihvatili.
odlicno receno![]()
dakle,sta je uvreda?
u "normalnim" situacijama,to je istina o sebi koju mi jos uvek nismo prihvatili.