Psihologija i značenje pesme Riblja Čorba - Ostaću slobodan

Rekao bih da je samo to odgovor na milijardu pesama gde zbog lose kontrole sopstvenog ega muskarci pevaju zalopojke za zenama, i obratno. Citava ta romantika je izmisljena da bi muzicari i pesnici ubirali novac.

On u ovoj pesmi uopste nije romantican :hahaha::hahaha::hahaha:

A nije ni zalopojka nego bas energicna odlucna pesma :hahaha:

A ti malo malo pa ego..Ego pa Ego...Evo jos ja jednoj temi si isto odgovorio - Ego je tu u pitanju :hahaha::rotf::hahaha:

LAdno mozes da odgovoris na prvih 20 tema - Ego je tu u pitanju :hahaha:

Nije romantika izmisljena zbog novca, romantika postoji :heart::cvet::rumenka::ceka::ceka::ceka::ceka::zag::cmok::cmok2::heart::zurka:, ko to ne zna ima problem kao Bora :hahaha::rotf::hahaha:

Procitaj ponovo post, pogresno interpretiras. Kazem to je odgovor, sto znaci da on ismeva takav stav kukanja i udara im kontru u toj pesmi. Zanimljiva reakcija, sto se tice svih tih smajlica. A ego, ego je ego.

Pa ja sam majlicima hteo da docaram romantiku koliko god je to moguce hahahahhha

E moguce da je Bora zato napravio bas tu pesmu.....Inace on kroz sve pesme tera neki bunt prema necemu kao da je panker pa moguce i da tera bunt prema ljubavi i vezivanju, romanticnosti ali opet da bi terao bunt IZ NJEGA MORA DA IZLAZI "NEKA PSIHOLOGIJA" ......Sto ih ne ismejava neki zaljubljen romanticni muzicar???

Ko zna mozda je neko Bori tada slomio srce zesce pa mu je ova pesma bila mehanizam odbrane...

Bora je mator za analizu a i koga briga, narator bi da uzme pare......................a i ti se ne osecas bas najbolje.

Izabrao si pesmu, sam dao svoju analizu u formi pitanja, cisto reda radi.....i cekas.
Sta cekas?
Ako nema potvrde, sledi histericno razmetanje smajlijima....covece, pa ti si dovoljan sam sebi i u pitanjima i u odgovorima, sta ce ti tudji?

A i zanimljivo je, od svih pesama na svetu, sto te muci bas ova pesma?....a i mehanizam odbrane u odabiru druge pesme, moze`reci stosta?

...bio bi pozeljan sad neki smajlic, ali nemam smajlija, u stvari, mrzi me da ih trazim..sorry.

Bora je mator za analizu a i koga briga, narator bi da uzme pare......................a i ti se ne osecas bas najbolje.

Izabrao si pesmu, sam dao svoju analizu u formi pitanja, cisto reda radi.....i cekas.
Sta cekas?
Ako nema potvrde, sledi histericno razmetanje smajlijima....covece, pa ti si dovoljan sam sebi i u pitanjima i u odgovorima, sta ce ti tudji?

A i zanimljivo je, od svih pesama na svetu, sto te muci bas ova pesma?....a i mehanizam odbrane u odabiru druge pesme, moze`reci stosta?

...bio bi pozeljan sad neki smajlic, ali nemam smajlija, u stvari, mrzi me da ih trazim..sorry.

ZNAM JA TO ALI NE MOGU SAM SA SOBOM DA PRICAM NA FORUMU :hahaha::rotf::hahaha:

TO SAM PRE RADIO DOK NISMA IMAO INTERNET :mrgreen:

Sad imam ineternet! Internet je cudo....Ima zenske ima SVE! :whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling::whistling:

Te njegove stare stvari i treba analizirati, ima tu materijala. Dakle postoje dveju Bora Čorba: a) Bora gendale ; b) Bora komercijala.

Prva pesma... pa, mislim da je on san svih nas sročio u stih... ko još ne želi da kkk...hara sve redom i gde god stigne... :mrgreen: jednostavno Bora je tad bio sprdator i mnogi su ga volili... danas je komercija i gomila fensera i tupavih sojki(čast izuzecima) ide na njegove koncerte da bi čulo: gde si u ovom glupom hotelu ; kad hodaš... i i i... hklj...
free-sick-smileys-1051.gif
fuj...

a druga... hehehe pa jasno je...
free-sexy-smileys-944.gif

Poslednja izmena:
Kada hoćeš da se približiš određenoj publici,onda "udaraš" po najosetljivijim tačkama te generacije, a to su: neshvatanje okoline, razočaranje u ljubav, osećaj odbačenosti, posebnosti i usamljenosti, te i vapaj za slobodom.
Kao što će, npr, pijanom boemu odgovarati ona čuvena: Čaše lomim, ruke mi krvave... :mrgreen:

No, ja ne volim Boru Čorbu, te mož biti da sam neobjektivna.

I ja nisam njegova obozavateljka.Pesma je tipicna za ponasanje pubertetlija i onih zakasnelih .U tom periodu su mnogi puni bunta, revolta,zeljni zivota po njihovim pravilima.I mi (mislim na moju generaciju i one okolo) smo pravili razne ludosti pa i gluposti."Ostacu slobodan.Necu se vezati.Vazno je samo dobro se zezati"...upravo to smo i zeleli...Pevao je ono sto smo mi tadasnji klinci zeleli da cujemo, a verovatno i ovi danasnji klinci.

Ostacu slobodan,
necu se vezati

ne posmatram ovaj deo pesme kao m-z odnos, vec kao odnos prema celom svetu. ne volim da se vezujem za ljude, ali se ipak vezem vremenom, za neke, koji me necime privuku. inace, vezivanje me gusi, odnosi me zamaraju, narocito ako me neko zajase i ne zna kada je dosta. ne volim ocekivanja, kao da ja imam duznost i obavezu. ne kapiraju da ja biram kome cu i koliko dati. ako hocu nekome cu dati sve ili skoro sve, na racun necega (ljubavi? :think:).
mozda nekome to i ja radim, ali mi ne smeta ako mi kaze- lakse malo, oladi. razumem to. :lol: medjutim, generalno ljudi se naljute ako im se kaze da malo olade, da meni treba prostor i da nemam uvek dovoljno energije da je razbacujem. ako hocu, ako mi je stalo, ako mi vredi neko, izvuci cu poslednji atom energije. opet je moj izbor i moja procena.
uglavnom gledam da odrzavam povrsne odnose sa drugima, ne idem ni u dubinu, ni u sirinu. uglavnom...

Back