Psihologija brze voznje

uglavnom su akteri mladi neizivljeni ljudi. Onaj ko je video saobracajnu nesrecu ,kome je pukla guma u voznji,izleteo sleper na punoj liniji u krivini i sve to preziveo taj ima iskustva i ne vozi brzo. Ko nije ,hoce sve da proba i proba!

Slazem se da je neizivljenost u pitanju, ali cemu to, sta se time dokazuje? Muzevnost ili nesto drugo?
Znam primerke koji su pijani sleteli i zavrsili sa kopcama i unistenim autom, pa eno ih opet iz kafane zure kuci. Nekome zivot ne da drugi sansu da nauci, a neko izgleda nikada ne nauci.

Ime teme dovoljno govori, zasto ljudi vole brzu voznju (neretko pod dejstvom alkohola), kada znaju koliko nastradalih u saobracaju imamo svake godine?

Pod dejstvom alkohola ljudi tripuju da su neka nadvrsta u raznim situacijama, pa i u vožnji. Prezirem one koji nacirkani sednu za volan, jer je to samoživost koja ugrožava i tuđe živote. Zato valjda postoje drugari koji ne piju, da te odbace ili taxy.

uglavnom su akteri mladi neizivljeni ljudi. Onaj ko je video saobracajnu nesrecu ,kome je pukla guma u voznji,izleteo sleper na punoj liniji u krivini i sve to preziveo taj ima iskustva i ne vozi brzo. Ko nije ,hoce sve da proba i proba!

Za sudar je dovoljno da ides samo 70. Nemoj mi reci da nikad nisi vozio brze od 50 ;)

Ne bih bas rekao da su svi neizivljeni. Mada ima i takvih.

Jednostavno ima ljudi koji vole brzinu. :) Kao ja. :) Ali veruj mi da NIKAD nisam rizikovao u voznju, preticao da ne vidim krivinu i tako to. Samo tamo gde moze, ja malo stisnem.

Najvise bih voleo da imamo trkacku stazu pa da izadjem tamo i da se izvozam, ali kako nemamo... Moramo da se snalazimo. U svakoj normalnoj civilizovanoj zemlji je to sve lepo organizovano.

Razumem ja sve to, brza voznja i sloboda, ali hoces slobodu, uzmi bungie jumping ili na stazu pa cepaj sto brze. Realno, ako ides 150 na sat i izletiti ti nesto na put, zec ili bilo sta i ti probas naglo da skrenes, nema te.
Koliko ja kapiram, glavni uzork saobracajnih nesreca, brza voznja, je ta sto ljudi jednostavno vole brzinu. Vozim brzo, ali vozim sigurno, nesto mi pije previse vode.

Razumem i ono, ne tupi ti se 50, prav put pa neko ide 60,70, ali vise od toga ne kapiram zasto.

Poslednja izmena:
To su ljudi koji imaju samoubilacke tendencije. Nije moja izjava, mozete to naci u psihologiji. Ljudi koji se opijaju puno, pusenje, sve su to posledice teznje za blagim ubijanjem sebe i podsvesnog predavanja smrti. Isto ljude koje vidite da tako brzo voze, plus pod dejstvom alkohola, to su osobe koje imaju podsvesnu zelju za smrcu, ali imaju problem (moralne, strah da direktno sebi oduzmu zivot, dublje priznavanje sebi i sl). Naravno ne znaci da su patoloski slucajevi, ali definitivno se javlja tendencija.

Volim da vozim brzo tamo gde naravno mogu,dovoljno sam sigurna u sebe i uvek gledam da imam kontrolu nad autom....neko ce reci kako ti mozesh biti toliko sigurna shto se auta tice,pocevshi od moje majke al caka je u tome shto uvek gledam da imam skroz ispravan auto da mu nishta ne fali....gume su mi jako bitne i zato uvek gledam da uzmem one koje mogu da izdrze veliku temperaturu...nikada hvala Bogu nisam dozivela saobracajnu nesrecu niti sam se lupala sa nekim.Kad covek sedi za volanom nije samo bitno da on zna da vozi vec da ima i dobre reflekse da reaguje na vreme a kad covek stekne godinama neko iskustvo shto se voznje tice onda zna i te kako da reaguje u raznim situacijama....mnogo km sam proshla za mojih X godina i nagledala se svacega a to me je na neki nacin josh vishe ojacalo (valjda mogu tako reci) i postala sam josh opreznija i sve vidim shta se deshava i ispred mene a i oko mene i iza mene.....

Волим да возим брзо јер ми то пружа задовољство, наравно да га не газим било где и било кад, али кад видим да могу ту га и стиснем.. А ето видиш не пијем алкохол уопште.. А имао сам и сударе, наравно кад нисам ја возио, али проживео сам и то, и још многе друге ствари.. Оно и пецање може да те убије, да упаднеш у воду и удавиш се, ако би тако гледао шта може да те убије ништа не би радио у животу.. Можеш да погинеш у колима а да уопште ти не будеш крив.. Може цигла да ти падне на главу и убије те на сред улице.. Мсм оно..

На отвореном путу волим да возим брзо, јер имам јак и сигуран ауто.
Пустим гласнију музику, пуну ритма и возим. Уживам у томе, а нисам потенцијални самоубица. Мада сам и пушач, ко би га знао? :mrgreen:

Како ауто од 4000 кубика можете да возите 120 на аутопуту? То је мучење аута.
Мада не волим да ме неко други вози тако брзо. Немам поверења ни у кога, сем у себе, бар што се вожње тиче.

Е, када је дете са мном у ауту, возим као баба, све из страха да се њој нешто не деси :rumenko:

На отвореном путу волим да возим брзо, јер имам јак и сигуран ауто.
Пустим гласнију музику, пуну ритма и возим. Уживам у томе, а нисам потенцијални самоубица. Мада сам и пушач, ко би га знао? :mrgreen:

Како ауто од 4000 кубика можете да возите 120 на аутопуту? То је мучење аута.
Мада не волим да ме неко други вози тако брзо. Немам поверења ни у кога, сем у себе, бар што се вожње тиче.

Е, када је дете са мном у ауту, возим као баба, све из страха да се њој нешто не деси :rumenko:

A jel dete ima svoje sediste? :rtfm:

Najvise volim likove sa detetom u kolima koji voze 40 a dete na zadnjem sedistu stoji ili skace. To je nebezbedno... :(

A jel dete ima svoje sediste? :rtfm:

Najvise volim likove sa detetom u kolima koji voze 40 a dete na zadnjem sedistu stoji ili skace. To je nebezbedno... :(

Дете има 5 година и не седи више у седишту.
Не, моје дете не скаче по ауту, али возим спорије да не бих морала нагло да кочим.
Написала сам да возим као баба, не као деда, дакле више од 40 :mrgreen:
И о безбедности свог детета сигурно бринем више него квази-душебрижници.

Brat mi je pre par dana imao tezu saobracajku (nismo sigurni sta je bio razlog, ali vrlo verovatno je pukla guma pri voznji), i isprevrtao se iako nije vozio brzo (prilicno je pazljiv, al omasi koji put dozvoljenu brzinu za par km/h). Ne smem da zamislim sta bi se desilo da je zaista vozio brzo.

Apsolutno sam protiv brze voznje, jer samo trenutak nepaznje moze da kosta zivota. Cak iako nije velika brzina u pitanju, a posebno ako jeste.
Iskustvo u brzoj voznji nije nikakvo opravdanje, nego samo pokazuje da se cesto vozi brzo, samim tim se i cesto rizikuje.

Дете има 5 година и не седи више у седишту.
Не, моје дете не скаче по ауту, али возим спорије да не бих морала нагло да кочим.
Написала сам да возим као баба, не као деда, дакле више од 40 :mrgreen:
И о безбедности свог детета сигурно бринем више него квази-душебрижници.

Nevaljalci jedni, sram ih bilo.

Dobro, moje je da pitam! :lol:

70 % ljudi kada su trezni rece da ne zele da voze pijani sto zbog oduzimanja vozacke,sto zbog moguceg sudara ali kad popiju oni dobiju samopuzdanje da misle da mogu voziti opet bezbedno, alkohol je "djavolji napitak" znam iz iskustva zato ja nepijem vec duze vreme i nemam nameru da uzmem ni kapi tog "zla".

Sto se tice dalje ovo u odnosu na saobracaj, mogu da kazem da zenski pol vozi pazljivije i opreznije. Ja volim brzu voznju ali za to moraju biti MESTO I USLOVI, da ne ugrozavam sebe a posebno druge.Nemam nista protiv te malo brze voznje po gradu i van grada pod uslovom da je vozac "majstor" cak nekada po putu se ja "zakacim" iz nekog automobila "mahera" koji jurca tako da ja za njim, a murija i radar skida prvo njega , na neki nacin sam zasticen od kazne od pandura. Naravno i za tako nesto mora da postoje mesto i uslovi. I to je rizik od udesa ali +ebiga.

Ja po gradu imam najvise problema sa penzionerima koji voze oni su mi nekako najopasniji,jer deda ni sam ne zna gde ce ni gde se nalazi ili naglo zakoci pa mogu da se "zalepim" za njega ako sam iza.

U sustini sam protiv pijanih bahati vozaca koji ugrozavaju druge, on ako hoce da gine nek se ide na neki napusten put pa tamo nek jurca.

Voleo sam da vozim brzo. Prosto, testosteron radi. Istražuješ mogućnosti i svoje i automobila.
Jednom prilikom zaleteo sam kao lud po krivinama kanjonom morače. Ispred mene krivina, nepregledna ali ispred mene čisto. Odjednom u sred krivine ugledam zaustavljen šleper, a u susret drugom trakom idu vozila. Da se zaustavim ne mogu, skrenem malo udesno, ali tamo je provalija, nemam kud... Udarim zadnju desu ivicu kamiona, odbijem se i survam dole. Auto se zapali i na obdukciji su me prepoznali po zubima.

Vozio sam i motor i auto. Sad ne vozim. Sad kuckam post.
Stisneš papučicu, skoči adrenalin, vrhunski. Psuješ one što se vuku pa moraš zbog njih da usporavaš. Psuješ i one što idu u susret pa ti sviraju kad ulećeš u makazice. Moramo da se navikavamo na borbene uslove. Onda kad te zauztave panduri, a ti onda nastaviš da voziš za primer, polako, odmereno, dosadno, i tako zadremaš i zvekneš u... to ti posle ispričaju kad se probudiš.

ljudi su oduvek želeli da prevare vreme, da uhvate od života što više mogu, što više, što brže.
Stići svuda, pre smrti.
I tako, bežeći od smrti, zakucaju se u betonski zid..brže nego ikad..pravo njoj u naručje

što više bežiš od smrti, to pre ka njoj stižeš

autom se kontrolise do 120/h preko toga je kocka..ko je sam nek divlja i nek gine samo da ne vozi nekog i ne zakaci drugog

Ovo realno je tacno, jer u Srbiji ne postoje uslovi za brzu voznju,putevi katastrofa, autoputevi katastrofa, placamo putarine a umesto da poprave autoput kao hrvati te pare odose u budzet, sta drzava radi sa njima pitaj boga.

Znaci dzaba novi audia ili bmw a zelis brzo da vozis po ovoj nasoj "kaldrmi". Gubi se kvalitet voznje i samog vozila zbog lose podloge. Nemci su pravili napreimer "mecku" u skladu sa svojim putevima a ne po ovim nasim sugavim putevima koji su puni rupa kao da su padale granate po njima.

Usput mislim da vozacu koji brzo vozi nije cilj da brzo stignu na svoje odrediste, vec zele malo adrenalina.

Prebrza voznja je nekontrolisana voznja, ekvivalent ispaljivanja kosog hica u masu.
Zasto ljudi ne pucaju oruzjem u gomilu? Zadovoljili bi svoju glad za adrenalinom.
Mozda cak nikoga ne ubiju, mozda samo sebe, a mozda ipak otkinu nekog nesrecnika.

Ako vam bas treba adrenalin, idite u klanicu, kupite sveze izvadjene zlezde i zvacite ih.
Ili nadjite sebi devojku.
Kupite kuravu i tucite je sve dok ne vrati pare.
Polijte policajca jogurtom.
Davite se u kanalizaciji, ko Prle i Tihi.
Postanite moderator.
Jedite pecurke i skank.
... dopisite sami.
Samo nemojte stiskati gas jer cete ostetiti nekoga kome nedostatak adrenalina nije jedini problem u zivotu.

Back