psihoanaliza ljudi koji slusaju klasicnu glazbu vs narodnjaka .

i jedni i drugi su mi cudni . kako netko moze slusati to mucenje vijoline ili u ovom drugom slucaju harmonike . to sve cista navika i snobizam ili primitivizam . kao becka skola vs tursko - orjentalne .

evo ja volim dalmatinske zabavne pjesme i sigurno po tome ne spadam niti u snoba niti u seljacinu .:ok:

a shta su to dalmatinske zabavne pjesme?
da ne zalazim u kategorizaciju seljachina i gospode :lol:
misho kovach bash i nije zabavan, tj dalako od toga da se zabavlja dok pJeva, lepo to radi , ali nosi svoju prichu..
shtas' kazala ovom temom? :lol:

Postoji razlog zashto je klasichna muzika upravo klasichna muzika, i zashto se u muzichkim shkolama izuchava Vivaldi a ne Era Ojdanitj.
Postoji.
Nastala je u istorijskom periodu klasicizma, kao zbir muzickih radova ukupno 3 (tri) kompozitora.
Ni jedan od te trojice nije Vivaldi. Vivaldi nije komponovao klasicnu nego baroknu muziku.
U muzickim i svim drugim skolama mogu se izucavati samo precizno definisani i stilski i metricki dosledni oblici.
Komplikovanije oblike nije moguce staviti na papir ni kategorisati. Zato se muzicke skole uglavnom zadrzavaju na Vivaldiju.
Ipak ima ljudi koji imaju potrebu da traze dubinu u komplikovanim stvarima, pa i muzici.
Trazenje uz predrasude ce samo pojacati predrasude.

i jedni i drugi su mi cudni . kako netko moze slusati to mucenje vijoline ili u ovom drugom slucaju harmonike . to sve cista navika i snobizam ili primitivizam . kao becka skola vs tursko - orjentalne .

evo ja volim dalmatinske zabavne pjesme i sigurno po tome ne spadam niti u snoba niti u seljacinu .:ok:

Nema veze snob ili seljacina po tome sta slusa.Nego da li to slusa zato sto voli i oseca tu vrstu muzike,ili samo iz nekog fazona,da bude pametan u drustvu.Naprimer,ako hoces da cujes sta sve moze violina,poslusaj ovo...
daleko je od klasicne muzike dovoljno,a opet je jedan od najtezih komada napisan za violinu.
I da,probao sam da ti nadjem nesto na slican fazon napisano za viJolinu,nisam uspeo...Jel' to neki nov instrument?Baci link da i mi budemo upuceni,volim da poslusam nesto novo.....

A moze i neka pesmica od Dzeja da padne, kao naprimer ritam da te pitam i ritam vozi vozi (sve sto ima "ritam" u naziv izgleda da je dobro.) Al kad pogledas ovako golemu sliku -- kad uporedis sa ostalom muzikom -- sve je to hebeni shit koji ne mogu da podnesem duze od 15 minuta :lol: Zasto da gubim vreme na tu primitivnu muziku koja simulira preranu ejakulaciju kad mogu da si pustim full-on dramu od 10 minuta koja u sebi sadrzi masivan kontrast izmedju tuge i besa?

Back