psihoanaliza i iskustva

detelinaS4lista

Zainteresovan član
Poruka
172
Trudna sam, sredjujem se materijalno i emotivno, buduca sam samohrana mama +imam komplikovan porodicni i ljubavni zivot. Imam jedno xy razloga da idem na psihoanalizu.

Da ne tracim vreme krenula sam kod proslavljene Tamare Stajner.
I pored fenomenalnih referenci, google rankinga i objektivnih ostvarenja, nisam nasla NI JEDNO licno iskustvo.

Da li neko ima iskustva sa njom ili medotama koje primenjuje?

Hvala

Trudna sam, sredjujem se materijalno i emotivno, buduca sam samohrana mama +imam komplikovan porodicni i ljubavni zivot. Imam jedno xy razloga da idem na psihoanalizu.

I pored fenomenalnih referenci, google rankinga i objektivnih ostvarenja, nisam nasla NI JEDNO licno iskustvo.

Hvala

Nemam iskustvo, i ne razumem zašto si otišla kod terapeuta kog ti niko nije lično preporučio, niti zašto je sada reklamiraš ovde. Ako je tvoj doktor, valjda znaš da li ti se dopada ili ne.

A da ti lepo postavis ovo pitanje na Zdravlju, ovde ces uglavnom na svako pitanje dobiti odgovor da se lecis sexom(georgejune), ili ce da te pretresemo od glave do pete ko na sudu(cicak), ili ce paranoicni da te sumnjice da se (samo)reklamiras(honduras), ili bih te ja pitala ako si vec u ozbiljnom problemu sto se sprdas po forumu... isl.:mrgreen: :lol:.

Joj ljudi sto ste naopaki.
Nemam iskustvo, i ne razumem zašto si otišla kod terapeuta kog ti niko nije lično preporučio, niti zašto je sada reklamiraš ovde. Ako je tvoj doktor, valjda znaš da li ti se dopada ili ne.
Nisam rekla da mi nije licno preporucena. Rekla sam da nemam/ne znam za licna iskustva. Istu toplo preporucuju njeni kolege psihoanaliticari, ali joj oni nisu bili u ulozi klijenta.
Reklamu ne pravim. Pitam za iskustvo, nema potrebe da umeces licna tumacenja ako vec nemas nista produktivno napisati.

Iako psihoanaliticari nisu doktori, ni kod prvih ni kod drugih se ne ide u skladu sa tim da li ti se dopadaju, vec koliko su strucni.
A da ti lepo postavis ovo pitanje na Zdravlju, ovde ces uglavnom na svako pitanje dobiti odgovor da se lecis sexom(georgejune), ili ce da te pretresemo od glave do pete ko na sudu(cicak), ili ce paranoicni da te sumnjice da se (samo)reklamiras(honduras), ili bih te ja pitala ako si vec u ozbiljnom problemu sto se sprdas po forumu... isl.:mrgreen: :lol:.
Jedini razlog sto sam pitanje postavila na zenama jeste frekventnost poseta +informisanost istih.

Hvala
Ovo pitanje u potpunosti pripada pdf-u Psihologija obzirom da se radi o Psihoanalizi (čiji je tvorac Frojd) a ne o Psihijatriji.

Избрисане су поруке којима није место на теми.
А тему пребацујем на пдф Психологија јер ће ту, верујем, бити више релевантних одговора што о Тамари Штајнер ,што о самој психоанализи.

Ovo pitanje u potpunosti pripada pdf-u Psihologija obzirom da se radi o Psihoanalizi (čiji je tvorac Frojd) a ne o Psihijatriji.
Nema sumnje, ali kao sto rekoh smisleno sam pitanje postavila medj' zenama.
Избрисане су поруке којима није место на теми.
А тему пребацујем на пдф Психологија јер ће ту, верујем, бити више релевантних одговора што о Тамари Штајнер ,што о самој психоанализи.
Kako sam krenula prebacice me na "ona trazi njega" jer ne'am partnera, a i spomenuh neke ljubavne komplikacije :zcepanje:

'ajte ljudi udenite koju pametnu :worth:

Hvala

Jedan od mogućih razloga zbog kojih nisi naišla na lična iskustva jeste što ljudi retko biraju ovu vrstu psihoterapije. Kao što si verovatno čula, ova psihoterapija zahteva dugotrajan rad sa klijentom, ponekad čak i do 10 godina, a prvi rezultati terapije ponekad se vide tek nakon godinu - dve. Ljudi danas nemaju novca za psihoanalizu, nemaju vremena ili prosto ne žele da pogledaju malo dublje u sebe. Najlakše je naravno, popiti lek i zaboraviti na probleme dok lek ne prestane da deluje...a tada ponovo lek i tako od danas do sutra.

Draga Tamara, nedostajes mi!
Htela sam da te vidim, ali ti si vec otisla.
Zao mi je sto ti nisam pokazala bebine slike... i svesku koju sam kupila inspirisana tobom tada.
Sredicu je posle NG.... i mislicu na tebe.
Izvini sto sam bila ljuta na tebe toliko puta. Izvini sto nisam znala da si bolesna. Tuzna sam sto se nismo oprostile..... volela bih da me opet primis u onu istu stolicu dok mazim svoj ogromni stomak i da kolutas ocima na moja pitanja.
Hvala ti sto si me na vreme naucila sta je najvaznije.
Hvala ti sto si mi pomogla da donesem ovo divno malo cudo.... Znam da si je cuvala i sa mnom i od mene.
Obecavam ti da cu biti najbolja mama i da cu ti uvek biti zahvalna na svemu sto si mi dala i nisi dozvolila.
Beskrajno mi je zao sto nisam naucila jos mnogo od tebe, sto nisam cenila vreme sa tobom, sto sam bila sada vec bivsa ja.....
Pocivaj u miru i cuvaj i dalje Kileta <3

Back