- Poruka
- 990
Infantilnost kao nezrelost ...
Deca možda više dele ono što imaju ali se sigurno više povode za trenutnim hirovima i željama od odraslih. O tome se radi.
Inače, Pek koliko se sećam nigde i nije napisao postupke ni proces lečenja bilo kog pacijenta :wink: (od onih silnih primera) već je samo pisao "pričice", pa je sve ispalo kao neka romantizovana varijanta njihovih problema i poremećaja - ako tako uopšte može da se kaže. Mislim, meni se to nije dopalo ali Ok, jer si i sam rekao da ispada da su "lečeni samom konstatacijom" pa to deluje sve jako lepo i bajkovito a suština je da je uglavnom jako teško iskoreniti neki problem i izlečiti poremećaj naročito sistemom "pričam ti priču".
Osim sistema "pricam ti pricu", postoji samo jos jedan, a to je sistem "dajem ti tablete i brizgam ti spriceve". Koji se tebi cini ljespim/ samim tim efikasnijim?
Da slazem se da je tako ispalo u knjigu, i i sam sam rekao to, dakle, romantizovao jeste, al valjda zato sto je knjiga takva da "navuce" ljude na psihologiju. Dovoljno je dobro i udariti takvu dijagnozu, i sto ne objaviti to? Kako je teklo lecenje neznam, al verovatno nije bio ova izlecena od te "same opste dijagnoze", to sam i ja reko da nije moglo tako da ide.