Psi lutalice u Beogradu

Poruka
7.440
Jurila su me dva psa lutalice i ugrizala za nogavicu od pantalona u ulici Brace Jerkovic kod centra za paralizu, zamalo nisam podleteo pod kola u onoj uzasnoj ulici sa krivinom kod centra.
Posle terorisanja i jurenja mene nekih 50 metara, psi su se udaljili od mene i presli na nekog drugog coveka...

Mogla bi sinter sluzba koja nije prosla jako dugo ovim krajem da pokupi pse lutalice u ulici Brace Jerkovic, Vitanovacka, Kraljevacka i okolnim ulicama...

Jurila su me dva psa lutalice i ugrizala za nogavicu od pantalona u ulici Brace Jerkovic kod centra za paralizu, zamalo nisam podleteo pod kola u onoj uzasnoj ulici sa krivinom kod centra.
Posle terorisanja i jurenja mene nekih 50 metara, psi su se udaljili od mene i presli na nekog drugog coveka...

Mogla bi sinter sluzba koja nije prosla jako dugo ovim krajem da pokupi pse lutalice u ulici Brace Jerkovic, Vitanovacka, Kraljevacka i okolnim ulicama...

То је редовна појава, очигледно препуштена грађанима да сами решавају тај проблем.

Da li si šutnuo nekog od njih, ili više njih? Zašto si bežao, znaš li da to kod pasa samo poajčava nagon da te jure? Da li si prijavio taj napad, ili si samo napisao, na pogrešnom PDF, na forumu o tome?

Da li si šutnuo nekog od njih, ili više njih? Zašto si bežao, znaš li da to kod pasa samo poajčava nagon da te jure? Da li si prijavio taj napad, ili si samo napisao, na pogrešnom PDF, na forumu o tome?

Да, то је њихова тактика, навлаче те да употребиш силу... ако успеш да се суздржиш, углавном заврши на ногавицама или лавежу. Проблем је што умеју изненада да нападну. На мене су се једном у мрклом мраку неки црни зелетели, видео сам само беле очњаке, али само лавеж без угриза. Пре две вечери, слично, изненадио ме чопор неких расних паса, као мали вукови. Одједном се створише, и прођоше поред мене, наравно, констатујући ме.

Treba to da prijavis policiji,ako treba i na visi nivo.Ti si uspeo da pobegnes,a sta ako napadnu neko manje dete,koje nece uspeti da pobegnu.treba da se okupite i prenesete to u javnost,recimo u Beogradsku Hroniku.Ovde na forumu,po tom pitanju tesko ko maoze da ti pomogne,nazalost.

Ne bi smeo da bezis kada te pojure!

Treba da se okrenes prema njima, dignes ruke, malko cucnes u kolenima i pocnes da rezis na njih!

Kao da se spremas za odbranu!

Odmah ce stati i samo ce lajati, ali nece ti prici blizu!

Ako bezis - gotov si..

Ne bi smeo da bezis kada te pojure!

Treba da se okrenes prema njima, dignes ruke, malko cucnes u kolenima i pocnes da rezis na njih!

Kao da se spremas za odbranu!

Odmah ce stati i samo ce lajati, ali nece ti prici blizu!

Ako bezis - gotov si..

To vazi za jednog kera,a kada su u coporu,nema od toga nista,nego ako mislis da mozes da pobegnes bezi sto dalje.Sledeci put spremi neku motku,pa sakri negde u zbunje,pa ako te ponovo napadnu kokaj po njima.Vidi nadji dobro mesto gde mozes sakriti tu motku i kad dolazis u taj deo gde su kerovi,a i dobro mesto da sakrijes kada izlazis iz tog mesta,tako da ti je dostupna u oba smera.

Žao mi je što ti se to desilo.
Službe koje su zadužene za pse lutalice ne radi nigde svoj posao. Nije za utehu ali je tako, na žalost.

Povremeno vidjam grupe pasa lutalica i od kada je zabranjeno da se tuku, pa javno dzukci izbegavaju nasilje,
tvrdim da se bolje ponasaju nego ljudi u slicnim grupama na ulici.

Na nekoliko mesta imam fine ortake medju psima, dok se drugi pristojno udalje da ne smetaju.

Dok recimo, kokoske cimaju decu i od malih cistih kucnih pasa s kojima bi se deca rado igrala,
kada seljanke ne bi imale frustraciju iz svojih selendri.

Пси луталице постоје у сваком граду , али и по селима , па у том смислу Београд није по томе посебан случај.
Они сз слика наше неодговорности , немара и бахатости, исто колико и нефункционалости служби које за то примају плату.Пооштравање законских мера према неодговорним власницима паса треба да буде основ за све друге радње.И треба бити свестан да се не ради само о псима него и другимживотињама. Увођење полиције за животиење која би спроводила и била обучена и опремљена за такакв посао и системско решење шта се са тим животињама ради како би се њихов број постепено смањивао. Стерилизација љубимаца и строга контрола дивљих " одгајивача" је начин да се превентивно тај проблем решава.
Али све то мота да се ситематски спроводи на читавој територији државе како би дало резултат.
Само тако се овај проблем може стварно да решава и да не буде прилика за ижибљавање над животињама и давање алибија болесницима који овакву ситуацију користе за пропагирање болесних насилничких особина.

Od moje teme se pravi politicka propaganda i manipulisanje na razne nacine od onih koji su veliki ljubitelji zivotinja i onih protiv.

DA LI POSTOJI SINTER SLUZBA! DOVOLJNO JE DA SINTER SLUZBA PRODJE VOZDOVCEM (OPSTINAMA BEOGRADA) 3,4 DANA NA SVAKIH NEKOLIKO MESECI I POKUPI SVE PSE LUTALICE!
DA LI JE UKLANJANJE PASA LUTALICA POSTALO FILOZOFIJA I NERESIV PROBLEM U SRBIJI!

Od moje teme se pravi politicka propaganda i manipulisanje na razne nacine od onih koji su veliki ljubitelji zivotinja i onih protiv.

DA LI POSTOJI SINTER SLUZBA! DOVOLJNO JE DA SINTER SLUZBA PRODJE VOZDOVCEM (OPSTINAMA BEOGRADA) 3,4 DANA NA SVAKIH NEKOLIKO MESECI I POKUPI SVE PSE LUTALICE!
DA LI JE UKLANJANJE PASA LUTALICA POSTALO FILOZOFIJA I NERESIV PROBLEM U SRBIJI!

Sinter je u moje vreme bio uvazena profesija.

Nesto kao dzelat u srednjem veku.

DA LI JE UKLANJANJE PASA LUTALICA POSTALO FILOZOFIJA I NERESIV PROBLEM U SRBIJI
!

postoje, to i rade samo sto posle pse pustaju po seoskim atarima

Јел теби није јасно да се пси по закону не смеју убијати, а да шинтери пошто их ухвате немају шта с њима осим да их пусте јер да их хране не могу, скупо је, да их побију не смеју, и онда је остало само да их пусте да нападају људе, док нас властодршци завлаче будалаштинама, као да је наука уклонити џукеле са улица.

Јел теби није јасно да се пси по закону не смеју убијати, а да шинтери пошто их ухвате немају шта с њима осим да их пусте јер да их хране не могу, скупо је, да их побију не смеју, и онда је остало само да их пусте да нападају људе, док нас властодршци завлаче будалаштинама, као да је наука уклонити џукеле са улица.

Nije tacno da se psi ne smeju ubijati po zakonu.

Back