Psi lutalice terorisu djake skole u Mirijevu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

tehduduk

Buduća legenda
Poruka
29.570
Milica Bulatovic-Brojcin
BlicB5

U blizini O.S. "Pavle Savic" u Mirijevu koju pohadja oko 1500 djaka pre 2 dana psi lutalice napale su ucenika treceg razreda i to je vec 3 put za samo 7 dana da se na meti lutalica nadju deca koja idu u ovu skolu. Prosle nedelje, u skolskom dvoristu napadnuta su 2 ucenika i na srecu nijedan decak nije zadobio povrede opasne po zivot.
Ekope ZOOhigijene od prosle nedelje cetiri puta su izlazile na teren, ali pse nisu nasli, jer kako kazu roditelji dece, lutalice posle incidenata ljudi sklanjaju u svoje dvoriste!

text je u dodatku, nema ga u elektronskoj verziji

nista novo, u svim delovima grada isti slucaj- mizantropi sklanjaju pse koji napadaju decu.

zar se ne bi zakonski trebalo kaznjavati takvo delovanje???

Ih ***, ko da su lavovi! Malo dreknes na njega i mora pobjeci.

ocigledno nisi video napade pasa lutalica u coporu, ili napad na dete .... kao i posledice

iz istog clanka
Od pocetka skolske godine bilo je i 4 prijave o napustenim psima u blizini skola na opstinama Borca, Novi Beograd i Zeleznik. Prema poslednjem prebrojavanju koje je obavljeno na 10 gradskih opstina izbrojano je 8.410 pasa lutalica, dok je pretpostavka da ih u gradu ima oko 15.000

Naravno da bi trebalo. Samo ih treba uhvatiti na delu.

tesko ih je uhvatiti posto bake ih bake skrivaju po dvoristima, po celome gradu, kada ekipa dodje na teren ....

ako je u pitanju potraga na psa koji je napao dete- te bi bake trebale biti spremne zakonski odgovarati !
ali, zakona nema- jedini je ne ubijamo pse, politika Beograda !

mada, po statistici infektivne klinike- najvise ujedaju vlasnicki psi

tesko ih je uhvatiti posto bake ih bake skrivaju po dvoristima, po celome gradu, kada ekipa dodje na teren ....

ako je u pitanju potraga na psa koji je napao dete- te bi bake trebale biti spremne zakonski odgovarati !
ali, zakona nema- jedini je ne ubijamo pse, politika Beograda !

To sklanjanje pasa lutalica kada naidju sluzbinici zoo higijene moze da se podvede po sprecavanje sluzbenog lica u vrsenju sluzbene duznosti, nego niko nece ni te babe da prijavi jer niko nece da se mesa, naravno dok on sam ili neko njegov ne nasrada. Milslim da je ljudska sebicnost mnogo veci problem nego zakonska regulativa.

To sklanjanje pasa lutalica kada naidju sluzbinici zoo higijene moze da se podvede po sprecavanje sluzbenog lica u vrsenju sluzbene duznosti, nego niko nece ni te babe da prijavi jer niko nece da se mesa, naravno dok on sam ili neko njegov ne nasrada. Milslim da je ljudska sebicnost mnogo veci problem nego zakonska regulativa.

niko u ovoj zemlji nikoga nizasta ne zeli da zvanicno prijavi policiji ...

ako je ekipi receno da su sklonjeni u tomitom dvoristu, oni, posto nemaju nadleznost da udju, bi trebali sami prijaviti sprecavanje sluzbenog lica u vrsenju duznosti ....

Па не могу пси бити паметнији од људи, зашто се родитељи те деце мало не ангажују, па нахране те псе месом пре тога умоченим у неки мишомор или тако нешто...

Ovo su uradili stanovnici naselja u kome ja radim i mogu ti reci da je prizor jeziv gde je jedno 4-5 pasa koliko sam ja bar videla crkavalo na sred ulice. To nije resenje.

Па не могу пси бити паметнији од људи, зашто се родитељи те деце мало не ангажују, па нахране те псе месом пре тога умоченим у неки мишомор или тако нешто...

zato sto ih moze prijaviti neki ljubitelj zivotinja, pa moraju zakonski i novcano odgovarati ....

to se desilo u nekim selima kada su organizovali odstrel lutalica koji su napadali decu na putu ka skoli- neko ih prijavio Brizit Bardo udruzenju- pretpostavljam osoba bez dece ili koja autom vozi dete u skolu

zato sto ih moze prijaviti neki ljubitelj zivotinja, pa moraju zakonski i novcano odgovarati ....

to se desilo u nekim selima kada su organizovali odstrel lutalica koji su napadali decu na putu ka skoli- neko ih prijavio Brizit Bardo udruzenju- pretpostavljam osoba bez dece ili koja autom vozi dete u skolu

Е па знаш како, очигледно да ова држава ради против нас и наше деце. Ако је некоме драже да чека да му се дете врати кући изуједано и истраумирано него да мало ризикује, то је већ доказ тога ко и какви смо уствари.

Ovo su uradili stanovnici naselja u kome ja radim i mogu ti reci da je prizor jeziv gde je jedno 4-5 pasa koliko sam ja bar videla crkavalo na sred ulice. To nije resenje.
Jasno je da to nije pravo resenje! Ali, ako niko od onih koji primaju platu za resavanje tih problema ne vodi racuna o tome, bolje je videti i taj prizor nego da deca nose traume dozivotno!

edit: za resavanje tih problema postoji, tj. najcesce je nadlezna sluzba pri jedinici lokalne samouprave.

Jasno je da to nije pravo resenje! Ali, ako niko od onih koji primaju platu za resavanje tih problema ne vodi racuna o tome, bolje je videti i taj prizor nego da deca nose traume dozivotno!

edit: za resavanje tih problema postoji, tj. najcesce je nadlezna sluzba pri jedinici lokalne samouprave.

Упрво тако, када надлежни неће да реше проблем, људи би то морали сами да ураде, због своје деце. А и руку на срце, не знам који је то ризик изаћи ноћу и "посејати" по крају мало зачињеног меса које си пре тога припремио.
Па ваљда нам је важније наше потомство од керова, шта је то с нама људи?

u prevodu ?

ako mi napadnu dete da ne bijem babe koje sklone psa u dvoriste nego idem u ..... opstinu, mesnu zajednicu ?

Упрво тако, када надлежни неће да реше проблем, људи би то морали сами да ураде, због своје деце. А и руку на срце, не знам који је то ризик изаћи ноћу и "посејати" по крају мало зачињеног меса које си пре тога припремио.
Па ваљда нам је важније наше потомство од керова, шта је то с нама људи?
Znas, ako su psi lutalice - nemaju vlasnika, onda nije. ;)
O boldovanom, normalno, necu trositi reci.
u prevodu ?
ako mi napadnu dete da ne bijem babe koje sklone psa u dvoriste nego idem u ..... opstinu, mesnu zajednicu ?
Jedna od varijanti jeste da vas nekoliko napisete 'peticiju' i istu dostavite nadleznoj sluzbi, sto nije nikakva garancija da ce se po njoj i postupiti. :confused:
Druga je da bakama na razumljiv ali fin nacin objasnite vase strahove.
Treca je da se licno organizujete /na zalost/ na takav nacin da psi lutalice vise nece zlostavljati decu.
Sto se mene tice mogu i da ih upucaju na sred ulice. Samo da ih posle toga pokupe. A ne da ih bace u prvi jarak pred puta.
bzvz... to je posao istih onih koje malopre pomenusmo.

Znas, ako su psi lutalice - nemaju vlasnika, onda nije.
O boldovanom, normalno, necu trositi reci.
О болдованом, слушао сам пре неки дан неког идиота из градске владе који је децидно рекао да је пас (луталица) на улици нормална ствар, и да људи треба то тако и да схвате и прихвате и да град Београд никако није против паса на улицама.
Оно о чему ће град водити рачуна јесте да се са улице склоне агресивни пси. И наравно, водитељка га не пита како разликовати агресивне од мирољубивих и колико људи и деце треба да уједу да би их неко (а није рекао ни ко) прогласио агресивнима,
Е ја бих тог идиота послао да са својом децом иде по граду и да утврђује који су пси агресивни тако што ће се кретати ноћу по крајевима где има луталица, па нека он и његова деца утврде на својој кожи које луталице су агресивне а које не.

Jedna od varijanti jeste da vas nekoliko napisete 'peticiju' i istu dostavite nadleznoj sluzbi, sto nije nikakva garancija da ce se po njoj i postupiti. :confused:
Druga je da bakama na razumljiv ali fin nacin objasnite vase strahove.
Treca je da se licno organizujete /na zalost/ na takav nacin da psi lutalice vise nece zlostavljati decu.

.

u mom kraju godinama seta baka ...
prvo je setala sa 2 velika i jednim malom kerom ( koji je veoma lajav u coporu)
onda sa 6 kerova
sada svaki put ulicom prolazi sa 10-tak kerova- ne salim se, slikacu je u prolazu, koji laju kao ludi

ja sam je pre 2 god zamolila da skloni kucice kada ja prolazim- na sta mi rece da su oni divni, da se ne glupiram...
godinama pokusavam objasniti gospodji da ne vodi takav copor ulicom, ispadam glupa, budala, kucemrzac ....

pa sam videla napad psa ( vlasnickog, na povodcu) na dete- drzala ga baka i neki lutalica mu se pridruzio da ispomogne
ta baka je za istraumiranim detetom vikala da njen pas ne ujeda ...

Ih ***, ko da su lavovi! Malo dreknes na njega i mora pobjeci.

Pa da, na jednog možeš da drekneš. Ni ljudi kad su u veliko gomili se ne plaše nikog, a kamoli psi. Jednog čoveka možeš da uplašiš, al kad te napadne 5-6, dobiješ batine. Isto je i sa psima. Ako se ne braniš svim silama, obro si zelen bostan. Jedino što ovi hipi zaštitari ne kapiraju da ne živimo u džungli nego u gradu i da razmišljam da li će me negde iz mraka napasti poludivlje životinje.

О болдованом, слушао сам пре неки дан неког идиота из градске владе који је децидно рекао да је пас (луталица) на улици нормална ствар, и да људи треба то тако и да схвате и прихвате и да град Београд никако није против паса на улицама.
Оно о чему ће град водити рачуна јесте да се са улице склоне агресивни пси. И наравно, водитељка га не пита како разликовати агресивне од мирољубивих и колико људи и деце треба да уједу да би их неко (а није рекао ни ко) прогласио агресивнима,
Е ја бих тог идиота послао да са својом децом иде по граду и да утврђује који су пси агресивни тако што ће се кретати ноћу по крајевима где има луталица, па нека он и његова деца утврде на својој кожи које луталице су агресивне а које не.

taj idiot svoje dete dopraca i ispraca iz skole

u mom kraju godinama seta baka ...
prvo je setala sa 2 velika i jednim malom kerom ( koji je veoma lajav u coporu)
onda sa 6 kerova
sada svaki put ulicom prolazi sa 10-tak kerova- ne salim se, slikacu je u prolazu, koji laju kao ludi

ja sam je pre 2 god zamolila da skloni kucice kada ja prolazim- na sta mi rece da su oni divni, da se ne glupiram...
godinama pokusavam objasniti gospodji da ne vodi takav copor ulicom, ispadam glupa, budala, kucemrzac ....

pa sam videla napad psa ( vlasnickog, na povodcu) na dete- drzala ga baka i neki lutalica mu se pridruzio da ispomogne
ta baka je za istraumiranim detetom vikala da njen pas ne ujeda ...

Bolesnik matori. Babu u ludnicu, kerove u kafileriju.

Pa da, na jednog možeš da drekneš. Ni ljudi kad su u veliko gomili se ne plaše nikog, a kamoli psi. Jednog čoveka možeš da uplašiš, al kad te napadne 5-6, dobiješ batine. Isto je i sa psima. Ako se ne braniš svim silama, obro si zelen bostan. Jedino što ovi hipi zaštitari ne kapiraju da ne živimo u džungli nego u gradu i da razmišljam da li će me negde iz mraka napasti poludivlje životinje.

da, i da zivotinje kojima je u nekim gradovima sveta sve dozvoljeno NE NAPADAJU ljude

svete zivotinje, krave i majmuni

Poslednja izmena:
taj idiot svoje dete dopraca i ispraca iz skole

Ма какви, има он људе које плаћа за то, а аутомобил и гориво је наравно добио од државе, зато тако и серенда, може му се, порески обвезници плаћају, нека њихову децу уједају керови, његова су заштићена...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back