Psi lutalice terorisu djake skole u Mirijevu

tehduduk

Buduća legenda
Poruka
29.570
Milica Bulatovic-Brojcin
BlicB5

U blizini O.S. "Pavle Savic" u Mirijevu koju pohadja oko 1500 djaka pre 2 dana psi lutalice napale su ucenika treceg razreda i to je vec 3 put za samo 7 dana da se na meti lutalica nadju deca koja idu u ovu skolu. Prosle nedelje, u skolskom dvoristu napadnuta su 2 ucenika i na srecu nijedan decak nije zadobio povrede opasne po zivot.
Ekope ZOOhigijene od prosle nedelje cetiri puta su izlazile na teren, ali pse nisu nasli, jer kako kazu roditelji dece, lutalice posle incidenata ljudi sklanjaju u svoje dvoriste!

text je u dodatku, nema ga u elektronskoj verziji

nista novo, u svim delovima grada isti slucaj- mizantropi sklanjaju pse koji napadaju decu.

zar se ne bi zakonski trebalo kaznjavati takvo delovanje???

Sad će par emotivno ugroženih korisnika foruma da navrati i da objasni da su psi provocirani od strane obesnih žrtava i da vas sve kompletno treba u kafileriju, a ne njihove četvoronožne drugare...

a mozda i seksualne partnere :think: :mrgreen:

salu na stranu, mislim da smo dosli u situaciju da moramo da biramo izmedju vlastite sigurnosti i zivota pasa
gradovi ocigledno nemaju novca za azile, a dzukela je nikad vise
taj problem nekako mora da se resi
ako vas ujede pas, obavezno tuzite grad
koliko sam cuo ono zmijoliko djubre iz DS je dobilo milion i po dinara ostete od grada
meni su dali 40000 kao vansudsko poravnanje, a sad cujem da su ocenili da nece davati vise od 25000

to sam slusao
rece covek, morate da naucite da zivite sa njima
e zato je neko u mom kraju preuzeo pravdu u svoje ruke i potrovao 17 pasa

Zalosno je da teraju ljude na takve stvari.

Razumeo bih da je broj lutalica manji i da postoje centri koji bi pruzali obuku u interakciji sa psima i slicno, ali ovo je kao divlji zapad, svako za sebe, a koga uhvate najebao je.

Njima je ovo idealno. Em se pokazuju kao... poštovaoci životinjskih prava, šta već, i uzmu neki poen kod labilnijih političkih struktura na Zapadu, em ne moraju mnogo da se angažuju, troše, itd.

Psi nisu krivi, gradske strukture odbacuju odgovornost, nesavesne vlasnike zabole živo kita, znači kriv je i žrtve treba da daje slučajni prolaznik.

Jedno pravo srpsko rešenje.

Njima je ovo idealno. Em se pokazuju kao... poštovaoci životinjskih prava, šta već, i uzmu neki poen kod labilnijih političkih struktura na Zapadu, em ne moraju mnogo da se angažuju, troše, itd.

Psi nisu krivi, gradske strukture odbacuju odgovornost, nesavesne vlasnike zabole živo kita, znači kriv je i žrtve treba da daje slučajni prolaznik.

Jedno pravo srpsko rešenje.

Dok psi ne pojedu dete nekog glavonje, nista nece da se promeni.

Nivo licemerija, bezosecajnosti, bezobrazluka koji je zahvatio vlast u ovoj zemlji mi je potpuno nerazumljiv, ponekad pomislim da je cela vlast u psihoticnoj epizodi i da je potpuno nesvesna sebe i svojih postpaka, kao sizofenicar.

Romania declares war on stray dogs - report
Thu, Apr 07 2011 15:41 CET
byThe Sofia Echo staff

Romania declares war on stray dogs - report

Photo: Dnevnik
Stray dogs are an issue across the Balkan Peninsula and not just in Bulgaria. They can be seen in large numbers in Athens, in Belgrade, and in Sofia, but the problem in Bucharest, Romania, appears to have spun out of control.

And with up to 250 000 stray dogs in the capital of Bucharest (there are about 9500 strays in Sofia by comparison), the Romanian authorities have decided to take the ultimate measure in order to solve the problem – put them to death, Bulgarian media reported, citing Deutsche Welle on April 7 2011.

Packs of strays have been attacking the residents of Bucharest for decades, with several fatalities accounted for.The latest case was a woman, mauled to death on the streets in January 2011, which caused a public outrage, the report said.

Romanian politicians have acted swiftly following the latest attack, authorising the culling of animals within 14 days of capture if unclaimed by anyone. Reportedly, "many municipalities have stocked massive quantities of poison with which to kill the animals".

According to conflicting estimates, the number of stray dogs in Bucharest is anywhere between 40 000 and 250 000. There are no exact criteria outlined by the Romanian government dictating when and how an animal can be killed, with the decision residing entirely with the respective municipality, the report said.

The decision has naturally caused concern among animal rights movements. Marlene Wartenberg, from Four Paws, has demanded that "Romania adheres to the norms outlined by the World Health Organisation, which dictate that stray dogs are to be castrated and released".
http://sofiaecho.com/2011/04/07/1071730_romania-declares-war-on-stray-dogs-report

posto kuceljupci tvrde da jedino sistem sterilisi i pusti psa daje rezultat, moram da postavim taj rezultat

Dok psi ne pojedu dete nekog glavonje, nista nece da se promeni.

Nivo licemerija, bezosecajnosti, bezobrazluka koji je zahvatio vlast u ovoj zemlji mi je potpuno nerazumljiv, ponekad pomislim da je cela vlast u psihoticnoj epizodi i da je potpuno nesvesna sebe i svojih postpaka, kao sizofenicar.

Већ су им замало појели Триванку, ал' боли њих педу и за Триванку.

Ужас један какво доктринарно слепило. Они имају своје смернице, пажљиво зацртане од стране неког курајбера, и то је то. Ко год настрада, на њега се још и љуте јер није своју стварност ускладио са пројектованом.

Требало би њих у градској влади уштројити и пустити.

Pa koliko znam to sterilisanje se ne vrsi da ti psi ne bi ponovo ujedali.
Nego da ne bi mogli da se razmnozavaju.

У суштини се не врши ни због чега осим да се можда каже да се нешто ради, јер се не стерилише довољно паса да њихов број почне да се смањује... одрадио сам то негде математички који проценат треба стерилисати, пре једно годину дана, а код нас је бројка ваљда двадесети део тог минимума.

То на страну, ал' мени а ваљда и теби је свеједно дал' је чопор на ћошку стерилисан или не... Што се мене тиче, ја се не бојим да ће да ме јебу, него да ће да ме једу.

За то ни теоретски немамо услове, јер треба стерилисати стотине паса сваки дан у неком стационару чији је максимални проток нешто као пет, десет... причали су, хвалили се, мрзи ме да тражим.

Треба значи једна беспрекорно вођена, издашно финансирана, масовна акција која би се савесно спроводила годинама, па да буде резултата. Код нас од свега тога нема ничега, и никад неће ни бити, онако реално.

Pa koliko znam to sterilisanje se ne vrsi da ti psi ne bi ponovo ujedali.
Nego da ne bi mogli da se razmnozavaju.

Steriliztacija ne menja narav psa, ali ako u jednom čoporu nema "hemije" koja ih pokreće, biće i manje agresije među njima, koja se prenosi na ljude. neće biti mladih koje roditelji čuvaju, neće biti borbe između mužjaka.
Meni niko nikad nije prišao i tražio da proveri da li je pas čipovan. I to pokazuje nebrigu vlasti.
A što se tiče teme direktno, šta čekaju roditelji, zašto ne zaštite decu?

ma ti psu ne smes nista
jedan moj poznanik, policajac je usmrtio pitbula (pre toga se konsultovao sa nadredjenim) koji je flipnuo i izujedao gazdaricu i krenuo u napad na komsije
jednostavno nije moglo drugacije
nakon 4 meseca njemu stize poziv na sud, neko udruzenje kucojebaca je nagovorilo gazdaricu (koja je inace bila na bolnickom lecenju zbog ujeda) da ga tuzi
naravno, sudija je odbio tuzbu, verovatno zato sto je psa usmrtio policajac koji je kasnije uredno sastavo izvestaj o tome
e sad da to uradi neki civil poslali bi ga u lance i prinudni rad

ma ti psu ne smes nista
jedan moj poznanik, policajac je usmrtio pitbula (pre toga se konsultovao sa nadredjenim) koji je flipnuo i izujedao gazdaricu i krenuo u napad na komsije
jednostavno nije moglo drugacije
nakon 4 meseca njemu stize poziv na sud, neko udruzenje kucojebaca je nagovorilo gazdaricu (koja je inace bila na bolnickom lecenju zbog ujeda) da ga tuzi
naravno, sudija je odbio tuzbu, verovatno zato sto je psa usmrtio policajac koji je kasnije uredno sastavo izvestaj o tome
e sad da to uradi neki civil poslali bi ga u lance i prinudni rad

Pa ne moraju da znaju da si to uradio ti. Ukoliko država nije sposobna da mi obezbedi zaštitu za dete dok je u državnoj školi, obezebediću je ja.

Pa ne moraju da znaju da si to uradio ti. Ukoliko država nije sposobna da mi obezbedi zaštitu za dete dok je u državnoj školi, obezebediću je ja.

vec sam pisao
kod mene u kraju je postapokalipticna slika kad su u pitanju lutalice, po desetak njih se naslaze na autobusku stanicu i tamo kao kunjaju, jure automobile, laju i reze na prolaznike, neke i pojure i ujedu
najgore je na zimu, tad su besni zbog hladnoce i gladi
i pre nekoliko meseci neko se dosetio da baci otrov i za jednu noc je u parku pobio 17 pasa lutalica
odmah se digla halabuka gradjana koji se kao brinu o njima (nekad im bace kosku i pomaze ih, najveci licemeri na svetu, sto ih ne odvedu kuci kad vec hoce da se brinu o njima), kako moze da ubija pse i baca otrov u park gde se igraju deca, a niko se ne pita kako je moguce da u parku gde se igraju deca ima 17 pasa lutalica

Back