Psalam za zubobolju i bolove

Gedeon

Elita
Poruka
17.186
Sveci su savetovali da se za zubobolju čita psalam 38/37, ali ja to pročitam za bilo koje bolove polako i više puta i pomogne. Evo psalma:

1 Gospode, nemoj me grditi u gnjevu svome, niti me u jarosti svojoj kažnjavati!
2 Jer strijele se tvoje zabodoše u me i ruka me tvoja pritisnu.
3 Nema mi ništa zdrava na tijelu zbog gnjeva tvoga; nema mi mira u kostima zbog grijeha moga.
4 Jer bezakonja moja nadilaze glavu moju, kao teško breme pritišću me.
5 Rane moje zaudaraju, gnoje se zbog bezumnosti moje.
6 Pogurih se i pognuh duboko, povazdan žalostan lutam.
7 Jer bokovi moji puni su ognjice i ništa zdrava na tijelu mi nema.
8 Iscrpljen sam i skrhan posvema, stenjem od jecanja srca svoga.
9 Gospode, pred tobom su sve moje želje, i uzdasi moji tebi nisu skriveni.
10 Srce mi lupa, snaga me ostavlja; ni svjetlosti očiju mojih, ni nje mi nema.
11 Voljeni moji i prijatelji moji od mojih rana stadoše podalje; i moji najbliži stoje daleko.
12 A oni koji traže dušu moju namještaju mi zamke, i oni koji mi žele zlo naviještaju mi propast i prevare smišljaju povazdan.
13 A ja sam kao gluv — ništa ne čujem, i kao nijemi koji usta ne otvara.
14 Jeste, kao čovjek sam koji ne čuje i u čijim ustima nema odgovora.
15 Jer u tebe se, Gospode, uzdam; ti ćeš uslišati, Gospode, Bože moj.
16 Jer rekoh: »Usliši me, da se ne raduju nada mnom; kad mi noga posrne, nek se ne uzdižu nada mnom!«
17 Jer ja gotovo propadoh, i bol moja svagda je preda mnom.
18 Ta priznajem bezakonje svoje, zabrinut sam zbog svojega grijeha.
19 A neprijatelji moji krjepki su i snažni, i mnogi su koji me mrze bezrazložno.
20 I oni koji zlim za dobro uzvraćaju protive mi se jer težim za dobrim.
21 Ne ostavljaj me, Gospode! Bože moj, ne udaljuj se od mene!
22 Pohitaj mi u pomoć, Gospode, spase moj!

Sveci su savetovali da se za zubobolju čita psalam 38/37, ali ja to pročitam za bilo koje bolove polako i više puta i pomogne. Evo psalma:

1 Gospode, nemoj me grditi u gnjevu svome, niti me u jarosti svojoj kažnjavati!
2 Jer strijele se tvoje zabodoše u me i ruka me tvoja pritisnu.
3 Nema mi ništa zdrava na tijelu zbog gnjeva tvoga; nema mi mira u kostima zbog grijeha moga.
4 Jer bezakonja moja nadilaze glavu moju, kao teško breme pritišću me.
5 Rane moje zaudaraju, gnoje se zbog bezumnosti moje.
6 Pogurih se i pognuh duboko, povazdan žalostan lutam.
7 Jer bokovi moji puni su ognjice i ništa zdrava na tijelu mi nema.
8 Iscrpljen sam i skrhan posvema, stenjem od jecanja srca svoga.
9 Gospode, pred tobom su sve moje želje, i uzdasi moji tebi nisu skriveni.
10 Srce mi lupa, snaga me ostavlja; ni svjetlosti očiju mojih, ni nje mi nema.
11 Voljeni moji i prijatelji moji od mojih rana stadoše podalje; i moji najbliži stoje daleko.
12 A oni koji traže dušu moju namještaju mi zamke, i oni koji mi žele zlo naviještaju mi propast i prevare smišljaju povazdan.
13 A ja sam kao gluv — ništa ne čujem, i kao nijemi koji usta ne otvara.
14 Jeste, kao čovjek sam koji ne čuje i u čijim ustima nema odgovora.
15 Jer u tebe se, Gospode, uzdam; ti ćeš uslišati, Gospode, Bože moj.
16 Jer rekoh: »Usliši me, da se ne raduju nada mnom; kad mi noga posrne, nek se ne uzdižu nada mnom!«
17 Jer ja gotovo propadoh, i bol moja svagda je preda mnom.
18 Ta priznajem bezakonje svoje, zabrinut sam zbog svojega grijeha.
19 A neprijatelji moji krjepki su i snažni, i mnogi su koji me mrze bezrazložno.
20 I oni koji zlim za dobro uzvraćaju protive mi se jer težim za dobrim.
21 Ne ostavljaj me, Gospode! Bože moj, ne udaljuj se od mene!
A da sazmeš, popijes brufen i okrenes stomatologa?

Putovao čovjek brodom i vlastitom neopreznošću padne sa palube u more. Počne se moliti Bogu da ga izbavi iz nevolje. Poslije nekog vremena naiđe brod ali čovjek odbije pomoć riječima...mene će Bog spasiti.
Ponovno se počne moliti Bogu za pomoć kad nakon nekog vremena opet naiđe brod ali čovjek i ovaj puta, odbije uz riječi....mene će Bog spasiti.

Kratko nakon toga, čovjek se utopi. Pojavi se pred licem Gospoda i upita ga... kakav si ti to Bog kad mi nisi pomogao.

Svevišnji mu odgovori....što hoćeš čovječe...dva puta sam slao brod da te izbavi iz nevolje. Oba puta si..odbio pomoć.

Putovao čovjek brodom i vlastitom neopreznošću padne sa palube u more. Počne se moliti Bogu da ga izbavi iz nevolje. Poslije nekog vremena naiđe brod ali čovjek odbije pomoć riječima...mene će Bog spasiti.
Ponovno se počne moliti Bogu za pomoć kad nakon nekog vremena opet naiđe brod ali čovjek i ovaj puta, odbije uz riječi....mene će Bog spasiti.

Kratko nakon toga, čovjek se utopi. Pojavi se pred licem Gospoda i upita ga... kakav si ti to Bog kad mi nisi pomogao.

Svevišnji mu odgovori....što hoćeš čovječe...dva puta sam slao brod da te izbavi iz nevolje. Oba puta si..odbio pomoć.
Stara ateistička propaganda

У Милиновом преводу:
Compress_20241229_144223_3099.jpg

Пробај пре него дођеш на форум да попијеш чашу воде, да се умијеш и прочиташ шта си написао све на форуму.
ja ne moram da radim te rituale ni da se klanjam slikama i kipovima ni da mantram tekstove ni da po kalendaru organizujem ishranu

ja sam strejt

Back