Prvo oru groblje a sada i prebijaju ...

Ustashe su bili fashisti, tj. klero-fashisti. Znachi ne razlikuju se puno od ovdasnjih patriJota... Razlika je jedino u intenzitetu.

Koji ovdashnji patriota nanosi povrede ili ubija drzavljane Srbije koji nisu njegove nacionalnosti? Da li se pravoslavna crkva ikada zalagala za nestanak jednog naroda, njegovo fizicko ili duhovno istrebljenje?
Razlika je u intenzitetu?!

Koji ovdashnji patriota nanosi povrede ili ubija drzavljane Srbije koji nisu njegove nacionalnosti? Da li se pravoslavna crkva ikada zalagala za nestanak jednog naroda, njegovo fizicko ili duhovno istrebljenje?

Ubijali su po Hrvatskoj, Bosni i Kosovu itekako. I genocid napravishe. Ubijali su sve koji su im smetali u Srbiji. Tako da ja tu ne vidim velike razlike izmedju njih i ustasa

Pa napr. ovi:

Dokumentarni film »Otmica« reditelja Ivana Markova govori o otmici 16 Muslimana iz Sjeverina i predstavlja jedan mogući odgovor na pitanje o sudbini nestalih radnika pribojskih preduzeća koji su ujutro, 22. oktobra 1992., godine pošli na posao.

»Otmica« je potresna priča o komšijama, o rađanju mržnje i dubokoj patnji koju je izazvala. »Otmica« je priča o prvom masovnom ratnom zločinu nad građanima SRJ, koji su počinili pripadnici takozvane paravojne formacije pod komandom Milana Lukića iz Višegrada. Zločinu o kojem u »Otmici« svedoči slucajno preživeli svedok ovog događaja. Zločinu koji je mogao da bude sprečen, za koji niko do sada nije odgovarao, i pred kojim je naša država prvi put pala na ispitu odgovornosti

Ti ljudi su bili drzavljani tadasnje SRJ, da su zivi danas bi bili drzavljani Srbije. Ako hoces, naci cu ti ja sijaset slucajeva ubistva i proterivanja Hrvata, narocito u Vojvodini. Da, kad smo kod pravoslavne crkve, da li se ja dobro secam onog blagosiljanja onih ubica tamo u Bosni ili mi se to pricinilo?

Poslednja izmena:
Prije par godina su brujale novine o tome,
nedje u Slavoniji su djeda od 80 godina (Srbin) napala dva hrvatska mladica u njegovoj rodjenoj kuci, prvo su ga tukli sa kajsem po ledjima, potom su natjerali njinog psa da ga siluje i psovali mu majku srpsku.
To je izjava starca, a umjesto modrica i sperme su mu nasli 2l rakije u krvi.

BiH: Srpkinju brutalno pretukli komšije Hrvati

Dr Dušan Vlatković sa hirurškog odeljenja Opšte bolnice u Trebinju izjavio je u ponedeljak da je 69-godišnja Milena Milošević iz Tasovčića kod Čapljine teško povređena i ima prelom leve podlaktice, a po celom telu brojne krvne podlive sa hematomima, koji će morati hirurški da se odstrane.

Pacijentkinja je, prema njegovim rečima, u teškom psihičkom stanju, veoma uznemirena i preplašena, te joj je potrebno višemesečno lečenje.

Milenu Milošević, srpsku privatnicu u selu Tasovčiće kod Čapljine u Federaciji BiH, pre tri dana brutano su pretukli komšije Hrvati, Mirko Šljivić i njegova supruga Mira.

Kako je izjavila Milena, komšije Mirko i Mira Šljivić, izbeglice iz Kaknja, u više navrata nasrtali su na nju i njenog supruga 73-godišnjeg Mladena Miloševića.

Prilikom poslednjeg napada komšije Hrvati upali su u porodičnu kuću Miloševića sa čekićem i motkom, i najpre odgurnuli i na zemlju oborili Mladena, a potom brutalno pretukli njegovu suprugu Milenu.

Milena je najpre smeštena u čapljinsku bolnicu, ali pošto u Federaciji BiH nije zdravstveno osigurana, na vlastiti zahtev prebačena je u Opštu bolnicu Trebinje na hirurško odeljenje, gde se oporavlja od zadobijenih povreda.

Bračni par Milošević tvrde da je federalna policija izašla na lice mesta i obavila uviđaj, ali da napadači Mirko i Mira Šljivić nisu uhapšeni.

Kako pretpostavljaju, oni su se kao i na neko vreme izgubili iz Tasovčića, a verovatno će se opet vratiti kad se sve smiri i zataška.

Miloševići tvrde da komšije Hrvati nasrću na njih samo zato što su Srbi

Izgleda kako su krenuli trebalo bi otvoriti lepljivu temu "NEDELA HRVATA-MRZNJA I PAKOST" da ne otvaramo svaki drugi dan novu temu o toj bagri !

u pravu si...
a i bit ce zanimljivo cuti, kad policija ucini izvjestaj, zasto su se komsije "pocerale"...sto se inace dogada svakodnevno po cijelom svijetu da se komsije "malo" pozabave jedni drugima, cesti i iz nistavnih razloga....
ali bitno je da hrvatomrsci imaju o cemu razglabati...inace bi pri nekoj drugoj temi morali malo upotrijebiti mozak, kojeg ocito nemaju....

da normlno je upadati starcima u kucu i tuci ih motkama i cekicem..kavi smo mi to ljudi..hrvatomrsci..treba nas sve motkom.ccc:dash:

To, da sacekamo izvestaj. Ali ako on kaze da je to bilo zboga nacionalnosti to svakako nece znaciti da su svi Hrvati isti. Niti to sto neki Srbi tuku Rome znaci da su svi Srbi isti. Niti da su svi Englezi iako postoje fashisti i tamo.

Ovo je perverzno da perverznije ne moze biti , Hrvati prebiju babu a Hrvati bili oni iz Hrvacke ili Srbije (Vojvodine) pocnu Srbe da prozivaju za Fasizam , nema vam kraja . Pa vi ste jedini Fasisticki narod u komsiluku da ja zanam , cak ste i drzavu stvorili na temeljima Fasizma (NDH) i Srpskim i Jevrejskim lesevima. A kada krenu Hrvati da brinu o Romima i brane ih znaj da je svet otisao u tri lepe m*** .

Ovo je perverzno da perverznije ne moze biti , Hrvati prebiju babu a Hrvati bili oni iz Hrvacke ili Srbije (Vojvodine) pocnu Srbe da prozivaju za Fasizam , nema vam kraja . Pa vi ste jedini Fasisticki narod u komsiluku da ja zanam , cak ste i drzavu stvorili na temeljima Fasizma (NDH) i Srpskim i Jevrejskim lesevima. A kada krenu Hrvati da brinu o Romima i brane ih znaj da je svet otisao u tri lepe m*** .

Ej, gde si ti ikada video da sam ja ceo narod osudio? To sto iz ugla Hitlerovih sledbenika izgleda da ja mrzim neku naciju nije ni cudo. Svi smo mi ljudi. Nacionalnost mi je na poslednjem mestu...

Pa kako te nije sramota?! Imash li obraza bar imalo?! U tom ceranju uvek strada neki Srbin povratnik, ili komshija, crkvena ili manastirska imovina. Ja, koji retko kada chitam shtampu, na mnoge takve sluchajeve sam naleteo u prelistavanju novina. Pa chak i kada bi ti neko od kraja rata pa na ovamo, izneo sve akte nasilja od strane Hrvata prema Srbima, ti bi opet govorila da je to komshijsko ceranje? Pa da li je to normalno?
Takve izjave, poput tvoje, stvarno ubijaju veru u chovechnost ljudi.

nedje u Slavoniji su djeda od 80 godina (Srbin) napala dva hrvatska mladica u njegovoj rodjenoj kuci, prvo su ga tukli sa kajsem po ledjima, potom su natjerali njinog psa da ga siluje i psovali mu majku srpsku.

Ima i toga. Ali bitno je da su hejteri(da ne upotrebum grublju rech) odma spremni da osude ceo jedan narod, Hrvatski u ovom slucaju

Pa napr. ovi:

Dokumentarni film »Otmica« reditelja Ivana Markova govori o otmici 16 Muslimana iz Sjeverina i predstavlja jedan mogući odgovor na pitanje o sudbini nestalih radnika pribojskih preduzeća koji su ujutro, 22. oktobra 1992., godine pošli na posao.

»Otmica« je potresna priča o komšijama, o rađanju mržnje i dubokoj patnji koju je izazvala. »Otmica« je priča o prvom masovnom ratnom zločinu nad građanima SRJ, koji su počinili pripadnici takozvane paravojne formacije pod komandom Milana Lukića iz Višegrada. Zločinu o kojem u »Otmici« svedoči slucajno preživeli svedok ovog događaja. Zločinu koji je mogao da bude sprečen, za koji niko do sada nije odgovarao, i pred kojim je naša država prvi put pala na ispitu odgovornosti

Ti ljudi su bili drzavljani tadasnje SRJ, da su zivi danas bi bili drzavljani Srbije. Ako hoces, naci cu ti ja sijaset slucajeva ubistva i proterivanja Hrvata, narocito u Vojvodini. Da, kad smo kod pravoslavne crkve, da li se ja dobro secam onog blagosiljanja onih ubica tamo u Bosni ili mi se to pricinilo?
gospodjice koje godine je to bilo??kakve to veze ima sa ovim?:think:i nije tacno da niko nije odgovarao za strpce..i ne *****j vishe,nego daj te slucajeve na sunce..sa datumima,molim te..i uporedi broj proteranih hrvata i broj proteranih srba..i kakve veze ima spc sa ovim?:?::think::thumbdown:

E zemo koliko ti mrzis svoj narod,verovatno ces sada biti veci montenegrin , ako snimis tekst sa mobilnim tel. i odneses u DPS mozda dobijes i 20-30evra (kao za glasacke listice). Ako nastavis da pljujes Srbe bices veci montenegrin . Ajde nesreco komentarisi temu kakva je ili cuti, znaci ako je cica popijo 2l rakije hrvati mogu da ga biju i zlostavljaju. A 2l promila alkohola u krvi to je neka nova mjera vjerovatno je uvedena u Montenegro po evropskim standardima. Za tebe i take i ma kod nas ali u Crnoj Gori izreka "Zlo govedo dovijeka june ."

Pa napr. ovi:

Mislio sam na dogadjaje po okonchanju rata. I naravno da osudjujem. Ali, da li znash kako je rat pocheo? I kako ja da apsolutno budem siguran da ta otmica nije imala neki razlog. I ubistva koja su izvrshili Shkorpini odobravam ukoliko su ubijali vojnike suprotne strane.

Samo odgovori na ovo... da li mislis da su Hrvati losi? Da li su im geni zli?

ne mislim da su hrvati loshi,mislim da se tamo deshavaju zlocini koje ti ne mozes opravdati nicim..pogotvu nazivajuci nas nacistima..kada si zadnji put cuo da je hrvat maltretiran u srbiji?stvarno mi je muka od vas..cuj genetski loshi?koji ti je bre,shta lupas..u kom univerzumu ti zivis..pa pre neki dan je tvoja kolegica pravdala prekopavanje srpskog groblja jazavcima kao veliki pa se namnozili..jbte,da se chovek ispovraca od toliko licemerja..

da normlno je upadati starcima u kucu i tuci ih motkama i cekicem..kavi smo mi to ljudi..hrvatomrsci..treba nas sve motkom.ccc:dash:

tebe dosada nisam ubrajala u generalne hrvatomrsce....neznam dali sada moram...
covjece, treba pricekati policijski izvjestaj...
iako, ja sam protiv svakog obilja nasilja, bez obzira tko kome, to je za najjacu osudu...
a i sve da je tako, dali je jedan slucaj dovoljan za ovaj bombasticku fasistoidnu temu...
(kao i ono s grobljem, sto uopste nije istina)

iako, ja sam protiv svakog obilja nasilja, bez obzira tko kome, to je za najjacu osudu...
a i sve da je tako, dali je jedan slucaj dovoljan za ovaj bombasticku fasistoidnu temu...

zabole me gde ces ti da me smestis u tvom svetu imaginarnih povijesnih istina..bitno mi je gde su me smestili oni drugi koji su mi prijatelji..

Evo je "koleginica" sa hibridnim Jazavcima :roll: ubroji ga sto da ne taj tvoj spisak sva elita sa Krstarice :rotf: verovatno si mislila oblika ali koliko ga nad Srbima ima u Hrvatskoj i izraz obilja nije pogresan :rotf: i ti i dalje tvrdis da Svestenik koji je video "Jazavce" u policiskim i vojnim uniformama laze .

Evo je "koleginica" sa hibridnim Jazavcima :roll: ubroji ga sto da ne taj tvoj spisak sva elita sa Krstarice :rotf: verovatno si mislila oblika ali koliko ga nad Srbima ima u Hrvatskoj i izraz obilja nije pogresan :rotf: i ti i dalje tvrdis da Svestenik koji je video "Jazavce" u policiskim i vojnim uniformama laze .

da, jer je jedini koji ih je vidio...mozda je vidio policajca koji je dosao na uvid...
a ako si ti ikad u zivotu vidjela/o nesto gdje je prosao bager i gdje je kopao bager, onda neces ni ti vjerovati...
i jos jednom...
to je staro groblje, zapusteno desetljecima...divlje zivotinje, izmedu ostalog i jazavci (na koje se zale mjestani) kao i zub vremena ucinili su svoje

Pa mnogo vam se cesto desavaju ti pojedinacni, jedinstveni itd slucajevi od '95 na ovamo (da sad ne ulazim sta je bilo pre).

A sad ti probaj da mi nadjes makar jednu vest u istom periodu da je neki Hrvat u Srbiji bio maltretiran.

E zemo koliko ti mrzis svoj narod,verovatno ces sada biti veci montenegrin , ako snimis tekst sa mobilnim tel. i odneses u DPS mozda dobijes i 20-30evra (kao za glasacke listice). Ako nastavis da pljujes Srbe bices veci montenegrin . Ajde nesreco komentarisi temu kakva je ili cuti, znaci ako je cica popijo 2l rakije hrvati mogu da ga biju i zlostavljaju. A 2l promila alkohola u krvi to je neka nova mjera vjerovatno je uvedena u Montenegro po evropskim standardima. Za tebe i take i ma kod nas ali u Crnoj Gori izreka "Zlo govedo dovijeka june ."

A otvarati novu temu zbog jedne od hiljadu ovakvih izjava stvarno nema smisla. Ja, za razliku od vas, ne krivim cio narod za to sto su neke avetinje pretukle neku babu.

]Pa mnogo vam se cesto desavaju ti pojedinacni, jedinstveni itd slucajevi od '95 na ovam[/B]o (da sad ne ulazim sta je bilo pre).

A sad ti probaj da mi nadjes makar jednu vest u istom periodu da je neki Hrvat u Srbiji bio maltretiran.

mogla bih djelomicno da se slozim s podvucenim....(uz pretpostavku da je tocno), mislim da su to posljedice rata......a i koliko znam Capljina nije u RH...a i inace ne pratim crnu kroniku...kazem treba se ispitati i za to postoji policija i samo ona je mjerodavna da da korektan izvjestaj...

Back