Prvo oru groblje a sada i prebijaju ...

ma da,vuku ljudi teshke komplekse nize vrednosti..ovo im dodje kao terapija..obicno mentalno izdrkavanje i pokazivanje duse..:whistling:

svaki narod mora da ima nekakvog arhineprijatelja, nekoga ko mu je kriv za sve što pođe naopako, od ekonomslih od ličnih problema. (blame canada, south park).

nama su takav neprijatelj nekada bili turci pa smo tu fazu prevazišli.

hrvatima smo to mi, surova istina.

Poslednja izmena:
nemoj tako o hrvatima , uvredices koalicione partnere druga predsednika
w21507_6.jpg
pupovac1.jpg

http://www.seebiz.eu/cg/politika/umjesto-pupovca,-u-vladi-uzelac,6182.html

A otvarati novu temu zbog jedne od hiljadu ovakvih izjava stvarno nema smisla. Ja, za razliku od vas, ne krivim cio narod za to sto su neke avetinje pretukle neku babu.

Ja i zato kazem da se postavi jedna lepljiva , posto nije jedini a u zadnje vreme su i ucestali .I ako se Hrvati oko cega slazu to je mrznja prema Srbima odakle god da su Srbije , Crne Gore , Bosn i Hercegovine , Krajne ... U zadnjih par meseci ispisane ustaske grafite na Srpskoj crkvi u Splitu , raskopano srpsko groblje , i pretucenu staricu ...

Evo da ubacim i par prethodnih ako ce ovo duzebriznicima pomoci da na slucaj starice ne gledaju kao na jedini !

Скрнављење православног гробља у Бенковцу
16. мај 2008 - 11:13

бенковац Дана 15. маја 2008. године, свештеник бенковачки Љубомир Црнокрак је у старом гробљу покрај парохијског дома у Бенковцу затекао полицију, војску и судске вештаке који су багерима и осталом механизацијом прекопавали гробље. Након што их је упитао шта раде, нису му хтели одговорити, али се на крају открило да су тражили масовну гробницу, која се по њиховом уверењу налазила на том месту.

После вишесатне неуспеле претраге, отишли су из гробља оставивши тужну слику тоталне девастације, прекопаних гробова и уништених надгробних споменика.

Нажалост, читав овај догађај је протекао у духу непоштовања, нетолеранције, показивања надмоћности и спровођења силе према православној Цркви од стране присутних органа из војске и полиције, јер нико од надлежних није унапред обавестио власнике гробља (Српску Православну Цркву) да ће се у црквеном дворишту проводити претрага. И после завршених радова нико се није удостојио да обавести представнике Српске Цркве о чему се заправо ради?

Надамо се да ће се у току наредних неколико дана неко од надлежних органа у вези овог случаја огласити, јер следеће што можемо очекивати је то да ће нам без објашњавања рушити храмове и манастире под изговором да се у темељима налазе масовне гробнице.

http://www.spc.yu/sr/skrnavljenje_pravoslavnog_groblja_u_benkovcu

Grafiti na crkvi u Splitu 18. januar 2008.

Na prostorijama Crkvene opštine SPC u Splitu jutros je osvanulo veliko slovo U sa kukastim krstom uz natpis "Srbe na vrbe".

"Pojava ovih novih neonacističkih i ustaških grafita na prostorijama Crkvene opštine Split izazvala je veliku uznemirenost pravoslavnih Srba u Splitu, a i širom Dalmacije", saopštila je Eparhija dalmatinska Srpske pravoslavne crkve. Slučaj je prijavljen policiji, a istraga je u toku.

Crkvenoj opštini Split je pre nekoliko dana stiglo i preteće pismo neonacističke sadržine.
http://www.b92.net/info/komentari.php?nav_id=281125

A evo i svezijih grafita iz Sibenika .
Šibenik: Ustaški grafiti na pravoslavnoj crkvi
crkva_ust05.jpg

Na ogradnom zidu pravoslavne Episkopije u Težakovoj ulici u središtu Šibenika osvanuli su provokativni i prijeteći grafiti. Crnim sprejom ispisano je "Ustaška mladež" i "Srbe na vrbe" te slova U. Ispisano je i ime grada Vukovara.

Grafiti kojima se zaziva genocid na Srbima i raspiruje međunacionalna mržnja ispisani su u noći između nedjelje i ponedjeljka. Grafiti ustaškog sadržaja Srpska pravoslavna crkva prijavila je policiji, koja radi na rasvjetljavanju tog vandalskog čina, a Općinsko državno odvjetništvo zatražilo je od policije izvješće o tom slučaju. Inače se neslužbeno ustaški grafiti i govor mržnje na ogradnom zidu pravoslavne Episkopije u Šibeniku povezuju s obračunom navijača Kohorte i navijača Crvene zvezde u Boboti i tamošnjom masovnom tučnjavom u kojoj je bilo više ozlijeđenih osoba.

Episkopija u Šibeniku do sada se nekoliko puta našla na udaru pojedinaca koji pod okriljem noći ispisuju ustaške simbole. Rukopis kojim su ispisani grafiti prepoznatljiv je jer se po Šibeniku te po nekim prigradskim naseljima može vidjeti na desetine grafita ispisanih na isti način. Naime, na mnogim mjestima u Šibeniku istim rukopisom i crnom bojom ispisani su uvredljivi grafiti protiv predsjednika Republike Hrvatske Stipe Mesića, veliki je broj kukastih križeva i drugih nacističkih obilježja, imena poglavnika NDH Ante Pavelića, ustaških bojovninika Jure i Bobana, ali i navijačkih parola nekih nogometnih klubova.

Zanimljivo je da grafita s pozivima na genocid u Šibeniku nije bilo tijekom Domovinskog rata, pa tako u Šibeniku ni za najtežih ratnih dana kada je Šibenik najviše stradavao nije bilo nasrtaja na pravoslavne sakralne objekte i Episkopiju. Aktualni vandalizam u Eparhiji dalmatinskoj nisu željeli posebno komentirati, ali ne kriju zabrinutost.

http://www.lijepanasa.info/vijesti/hrvatska/sibenik-ustaski-grafiti-na-pravoslavnoj-crkvi.html
Izvor je Hrvatski sajt !

PO SEDMI PUT OD OBNOVE (U RATU MINIRANA DO TEMELJA) NAPADNUTA PAROHIJA SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE U VINKOVCIMA

Kamenovana kuća vinkovačkoga paroha Predraga Azapa

Paroh ne krije ogorčenje zbog neefikasnosti policije i zbog toga što se nikada do sada ni na kakav način nije oglasio gradonačelnik Vinkovaca, HDZ-ovac Mladen Karlić
Grafit na pravoslavnom groblju u Vinkovcima koje je oskrnavljeno 2004.

ZAGREB -
Kako nam je u telefonskom razgovoru potvrdio vinkovački paroh Srpske pravoslavne crkve, protojerej Predrag Azap, u nedjelju oko 4 sata ujutro je kamenovana njegova rezidencija. Kamenje je bačeno i na prozore dječje sobe (paroh ima suprugu i troje malodobne djece), ali su srećom kamenice završile nadomak glava mališana a da nitko nije povrijeđen. Pozvana je lokalna policija koja je stigla dosta brzo, ali je rekla da »nema potrebe za kriminalističkom obradom« i da je »šteta manja od tisuću kuna«!
Paroh je negodovao jer, kako je rekao, nije bitna materijalna šteta nego strah koji se uvlači kontinuiranim napadima na njega, obitelj, vinkovačku srpsku zajednicu i parohiju. Ovo je sedmi napad na parohiju (u ratu je minirana do temelja i pretvorena u gradski parking) otkad je obnovljena 2004. Paroh je revoltiran alarmirao načelnika PU vukovarsko-srijemske Josipa Grnčarca koji je odmah poslao kriminalističku policiju koja je adekvatno obavila uviđaj i istragu.
Paroh je gnjevan ne samo zbog neprofesionalizma policije već i zbog toga što se nikada do sada ni na kakav način, niti telefonom, nije oglasio gradonačelnik Vinkovaca, HDZ-ovac Mladen Karlić. Pita se: »Kada nema žaljenja onda možemo to smatrati njegovim odobravanjem!?« Napominje da je za ovaj napad i za česte provokacije poput ispisivanja parola »Ubij Srbina«, »Srbe na vrbe« i neke ustaške simbole po zidovima parohije i doma obaviješten episkop osječko-poljski i baranjski, gospodin Lukijan, i dodaje: »Nama ostaje da se nadamo u pomoć Božju i u prevazilaženje razdora i mržnje«.

http://www.glasistre.hr/?a6f05181ca8d8ddbcc77dfb3e8f8a230,TS,2689,,14857,19527,188037,,

Poslednja izmena:
opet tema o Hrvatima...koji elem ni ne žive u Hrvatskoj već u BiH....:idea:

al eto nije bitno odakle su bitno je da su Hrvati i da tema "pljuvačine" stigne do 4te strane:roll:

nije da opravdavam te zločine i mržnju,,,naprotiv, sa zgušanjem prezirem takve hrvatske 8olide koji to čine...al da svaka tema kod pojedinih postavljača odu u međusobnu pljuvačinu...e i to nije OK:rtfm:

čudi me kako još za ovu vest niste otvorili zasebnu temu:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6529891&postcount=178
:roll:

opet tema o Hrvatima...koji elem ni ne žive u Hrvatskoj već u BiH....:idea:

al eto nije bitno odakle su bitno je da su Hrvati i da tema "pljuvačine" stigne do 4te strane:roll:

nije da opravdavam te zločine i mržnju,,,naprotiv, sa zgušanjem prezirem takve hrvatske 8olide koji to čine...al da svaka tema kod pojedinih postavljača odu u međusobnu pljuvačinu...e i to nije OK:rtfm:

čudi me kako još za ovu vest niste otvorili zasebnu temu:

http://forum.krstarica.com/showpost.php?p=6529891&postcount=178
:roll:

Ja zato i kazem da se postavio kao lepljiva !
Ma uzgaji te i dajite imena Alojzije , Ante ... bilo koje zabole me, ali ovo su primeri nasilja prema drugom narodu i njhovim crkvama i objektima.

Poslednja izmena:
e da, i da se osvrnem na fotografiju sa zastavom hrvatske nacionalne manjine u srbiji.

to je sasvim legitimno obeležje, zakonom regulisano. nije identično hrvatskoj zastavi što zakon i nalaže.

molim sve paranoidne ksenofobe da razmisle da li time što u činjenici da jedna nacionalna manjina čuva svoj identitet vide zlo pomažu očuvanju identiteta srpskog naroda u drugim zemljama. zašto onda hrvati ne bi štitili svoju državu tako što bi srbima uskraćivali njihova zakonom zagarantovana prava ako vi ista prava uskraćujete hrvatima?

paranoja je obično posledica nemoći, nesigurnosti i kukavičluka ali pre svega straha, pa kako ćete se vi koje uplaši par hiljada hrvata hrabro suočiti sa problemima pred kojma je srbija?

i onda zašto odazim? pa šta ću kada sam klautrofobična. :dontunderstand:

krivo rezoniranje...

lepo se takve šokantne vesti postave
ovde:
http://forum.krstarica.com/showthread.php?p=6529891#post6529891

i gotovo...šta se ima diskutirati na desetke strana kad ni dotični koji su to počinili nisu ovde prisutni, a mi koji smo prisutni to osuđujemo...:idea:

Iskreno ti si jedini koji osudjuje i dosta realno (ponekad ) gleda na ove pojave . Ali pogledaj postove svojih sunarodnika Slavonija i sl. pa ona jos uvek tvrdi da su Jazavci raskopali groblje.

Iskreno ti si jedini koji osudjuje i dosta realno (ponekad ) gleda na ove pojave . Ali pogledaj postove svojih sunarodnika Slavonija i sl. pa ona jos uvek tvrdi da su Jazavci raskopali groblje.

ja ne tvrdim ništa ko je i šta je...

nego sumnjivo mi je zašto seve vesti gde su Hrvati napravili "nered" budu popraćene kako u srbijanskim tako i u hrvatskim medijima...osim ove...imam pravo biti sumnjičav

a to što slavonija piše...ne uzimaj suviše za ozbiljno...ženu je malo "ponelo" hadezejovska pobeda na izborima...:lol::mrgreen: ...pa se malo "pušta" po forumu;)

neka je...nek se vidi "raskoš" i raznolikost hrvatskih forumaša...srećom što nemamo hspovce (one paragine) ovde...ostali su u okvirima normale:D (što se hrvatskog dela forumaša tiće)

onog opacupatomislavgradaZDScroatianfoce-a ne uzimam u obzir jer nije građanin Hrvatske već BiH dakle Bosanac - iliti po novom Bošnjak:mrgreen::rotf:

e da, i da se osvrnem na fotografiju sa zastavom hrvatske nacionalne manjine u srbiji.

to je sasvim legitimno obeležje, zakonom regulisano. nije identično hrvatskoj zastavi što zakon i nalaže.

molim sve paranoidne ksenofobe da razmisle da li time što u činjenici da jedna nacionalna manjina čuva svoj identitet vide zlo pomažu očuvanju identiteta srpskog naroda u drugim zemljama. zašto onda hrvati ne bi štitili svoju državu tako što bi srbima uskraćivali njihova zakonom zagarantovana prava ako vi ista prava uskraćujete hrvatima?

paranoja je obično posledica nemoći, nesigurnosti i kukavičluka ali pre svega straha, pa kako ćete se vi koje uplaši par hiljada hrvata hrabro suočiti sa problemima pred kojma je srbija?

i onda zašto odazim? pa šta ću kada sam klautrofobična. :dontunderstand:

E sada si ih opravdao , niko nije prigovarao Hrvatima na zastavi nego DS-u koji je pored nacionalne Hrvatske zastave umesto njihove nacionalne Srpske uvezala stranacku zastavu . E to je pravilno citanje te slike , i ti postove na forumu poredjujes sa pojavama koje su tema ovig i slicnih tema. Bedno i jadno.

Ma naravno da mi Hrvati nismo baš svi zli:(, evo meni su pobili 10-tak članova obitelji u ratu, brata od mog dida su živog zapalili, pa evo ja ne mrzim nijedan narod.Čak Srbi su mi poslje Cvijeća najmilija nacija.

Znači li to da sam ja sad zao tj. da imam zao gen?

Zao mi je zbog tvog gubitka. Jedino dobro uvezi rata je njegov zavrsetak. Ostalo je patnja, stradanje i strah. Na zalost ljudima u Srbije je 90-ih glava bila puna nacionalizma, "velikom Srbijom" i otalim glupostim, pa su glasali za Slobu. Naravno, uvek je bilo i razumnih ljudi koji su videli zlo koje se desavalo. Ali Tudjman nije bio nista bolji od Slobe... razlika je jedino u moci koju su imali.

E sada si ih opravdao , niko nije prigovarao Hrvatima na zastavi nego DS-u koji je pored nacionalne Hrvatske zastave umesto njihove nacionalne Srpske uvezala stranacku zastavu . E to je pravilno citanje te slike , i ti postove na forumu poredjujes sa pojavama koje su tema ovig i slicnih tema. Bedno i jadno.

radilo se o stranačkom dogadjaju, kao kada se veže ds-ova zastava sa eu zastavom. kao prijateljstvo itakoto.

ne poredim, samo skrećem pažnju. i sobzirom na onu imbecilnu temu na ovom pdf-u o tome kako je srbija u opasnosti od sopstvenih građana, ovo što pričam itekako ima veze. političari ovde na paranoji grade svoje karijere već decenijama.

radilo se o stranačkom dogadjaju, kao kada se veže ds-ova zastava sa eu zastavom. kao prijateljstvo itakoto.

ne poredim, samo skrećem pažnju. i sobzirom na onu imbecilnu temu na ovom pdf-u o tome kako je srbija u opasnosti od sopstvenih građana, ovo što pričam itekako ima veze. političari ovde na paranoji grade svoje karijere već decenijama.

I Siptari su gradjani iste te drzave pa pogledaj sta uradise. Stave se zastava Srbije i Hrvacke a pored stranacke zastave, ali DS-ovcima je to dzaba pricati. I citava tema nije o Hrvatima u Srbiji nego o Srbima u Hrvackoj i jedan slucaj Srpkinje koju su pretukli Bosanski Hrvati.

Poslednja izmena:
I Siptari su gradjani iste te drzave pa pogledaj sta uradise. Stave se zastava Srbije i Hrvacke a pored stranacke zastave, ali DS-ovcima je to dzaba pricati. I citava tema nije o Hrvatima u Srbiji nego o Srbima u Hrvackoj i jedan slucaj Srpkinje koju su pretukli Bosanski Hrvati.

samo što je broj jednih i drugih veoma različit, i još mnogo toga.

kažem ti da ono i nije zastava hrvatske već zastava hrvatske nacionalne manjine u srbiji, dakle spada u zastave srbije. hrvatska zastava ima i nekakve grbove županija ilitakonečega.

znam o čemu je tema a što će onda na njoj ova slika uopšte? :dontunderstand:

samo što je broj jednih i drugih veoma različit, i još mnogo toga.

kažem ti da ono i nije zastava hrvatske već zastava hrvatske nacionalne manjine u srbiji, dakle spada u zastave srbije. hrvatska zastava ima i nekakve grbove županija ilitakonečega.

znam o čemu je tema a što će onda na njoj ova slika uopšte? :dontunderstand:

Ogorceni ljudi vladavinom DS-a pa im bilo gde traze greske i greskice , a ovi drugi (zuti) traze da se predsednik izvine ovim Hrvatima sto su morali da se deranziraju i prebijaju staricu i u znak izvinjenja posalje im po jednu tubu kreme za ruke:rotf: Crnjak ali sta da se radi. Vide ljudi vezu mozda odakle znam . Ne gledaju svi ljudi tojim ocima .

Back