Zapravo tzv.rasizam Nemaca i ostalih germanskih naroda "zvanično" počinje u Švedskoj početkom 19.veka osnivanjem "gotskog društva".
https://en.wikipedia.org/wiki/Geatish_Society
Koreni svega toga su sasvim logični za svaku civilizaciju u usponu , a matrica je po defoltu uvek kompleksaška.
Kad je germanski svet raskrstio sa katoličkom crkvom i nasleđem grčko-rimskog mediteranskog uticaja katoličke Evrope morao je sebe definisati jer očito da je kod njih postojao napredak i sloboda misli daleko više neggo kod retrogradne katoličke Evrope sa juga.
Znači germanski pisci.naučnici,umetnici,...su prosto shvatili da su u stanju biti ravnopravni a posle i bolji od onih koji su šatro pravi naslednici antičke civilizacije(katoličko-rimska ekipa).
Meeđutim postoji problem sa ovom temom , a to jee što se hoće proglasiti cela jedan civilizacija bez koje ni mi ne bi postojali kao narod rasističkim tj.tema ide kroz moralističku paradigmu a ne civilizacijsku u smislu kritičnosti što govori da je tema kompleksaška iz razloga što oni koji morališu nemaju nikakav novi civilizacijski domet da bi uopšte imao kredibilitet da nekom spočitava moralnost civilizacije.
Ovo je na tragu današnje islamske misli , tipa da nije bilo "islamskih" naučnika ne bi bilo ni renesanse u Evropi , pa onda svo ono glupiranje o tolerancije islama spram drugih religija i slično.
Dakle , jes da sam običan seronja i ništa nisam u stanju da napravim i ponudim sem da kukam kako su mi drugi svi krivi što sam glup i zaostao moralno osuuđujući očite velike domete civilizacije..
Crkva tj.hrišćanstvo je išlo tim putem , jer tokom celih 2000 godina osim lepih zgrada sa krstovima ništa nisu ponudli osim tupavog teološkog trkeljanja i moralističkog prenemaganja kako je paganski grčko-rimski svet loš sam po sebi , ali su ipak iz nužde doslvno ukrali ono što sami nisu znali napraviti i proglasili svojim(selektivno naravno).
Jedino nemoralno u svemu ovome je zapravo da oni koji stavljaju moralisttičke etikete rasizma nemačkoj i germanskoj civilizaciji zapravo koriste sve njihove domete u nedostatku svojih ne bi li je moralno diskreditovali.
Apsurdno jadno da jadnije ne može biti.
Koji je gori rasizam??
1.Onaj koji počiva na tome da se nešto uradilo u naučnom,filozofskom,umetničkom,...smislu pa onda kad vidiš da si bolji doće ti ideja da su drugi narodi manje vredni.
2.Ili onaj rasizam koji počiva na tome da prezireš one narode koji nešto rade i uče a ti nisi ništa od toga u stanju , pa si ljut kad te gledaju kao manje vredne i onda ih gledaš kao moralne nakaze.
Meni je lično gori ovaj moralistički rasizam i fašizam bez obzira što su i jedan i drugi destruktivni u smilsu fizičkog uništavanja , ali ovaj moralistički ubija narod u samoj srži i drži ga u pećini , o čemu svedočimo mi Srbi,dobrim deoom Rusi i naravno islamski svet koji je simbol tog moralističkog rasizma.