Prvi tragovi rasizma u nemačkoj/germanskoj filozofskoj misli i nacionalnoj nauci

Za maticu je i Andrija Zmajevic Hrvat, tako da ne mogu je uzeti ozbiljno.
Матица хрватска и ЈАЗУ (данас ХАЗУ) су, уз Ватикан и Аустроугарску, најзаслужнији за стварање данашње хрватске нације, и пропратних појава.

Srbi koji su dali važne prinose tehnologiji i znanosti su Tesla, Milanković, Pupin i to bi bilo to.
Нетачно, но, с обзиром да ви немате ни толико, да сам на твом месту ја не бих оваловажавао то наше 'само'.

Али, то уопште није поента. Мени, за разлику од тебе, није циљ да било кога омаловажавам. И Хрвати су, јасно, дали свој допринос.

Poslednja izmena:
A što se ti petljaš u nešto što ne znaš i što nije tema?

Srbi koji su dali važne prinose tehnologiji i znanosti su Tesla, Milanković, Pupin i to bi bilo to.

Hrvati su Faust Vrančić (jedan od izumitelja padobrana), Bošković (otac Hrvat- to s navodnim srpskim ocem je tlapnja: http://www.matica.hr/vijenac/478/na...ili-kako-znameniti-hrvati-postaju-srbi-19085/ ), nobelovci za kemiju Lavoslav Ružička i Milan Prelog, jedan od osnivača seizmologije Andrija Mohorovičić itd.

Nitko od navedenih nije neka svjetska znanstvena pojava i to je svakom normalnom jasno, jer jedino Šveđani od malobrojnijih naroda imaju ponekod znanstvenika svjetskoga ranga.

Ja se izvinjavam, ali jesi li ti to upravo izgovorio da Tesla nije svjetska znanstvena pojava?

Ima dosta autora koji bi mogli biti obrađeni u vezi sa razvojem nemačke rasne misli i u vezi s uobličenjem nacionalsocijalističkog svetonazora. Odmah mi padaju na pamet Gvido fon List, Fon Libenfels, Viligut, Ditrih Ekart, istoričar Diring, Rozenberg, Volgraf, Špengler, ponemčeni Englez germanista Hjuston Čembrlen.

Mišljenja sam da rasno stanovište kod Germana, posebno kod Nemaca ima korena u hijerarhijskom ustrojstvu srednjovekovnog tevtonskog viteškog reda.
Romani su imali stožer okupljanja Imperiju i Rim kao neugasli centar imperijalnog sabiranja, Sloveni su imali Crkvu i svešteni prajezik kao uzor poretka, a Turanci primordijalnu hordu.
Nemci su se dakle, usredsredili na čistotu germanske rase.

Verovatno je i to da su Nemci u modernom dobu ponudili najčistiji izraz, takoreći kvintesenciju evropejštine i evrocentričnog svetogleđa.
Nakon poraza Nemačke 1945., ona biva doslovce, kao i cela Evropa, okupirana i podeljena između dva džinovska globalna ideološka bloka, čime je razoružana od svog rasnog stanovišta sa elementima isključivosti.
Stava sam da je od političkog rasizma, danas u Nemačkoj ostao jedino gnoseološki rasizam, koji se manifestuje kroz sebično čuvanje i nedodirljivost izvesnih (pseudo)naučnih paradigmi, te intelektualnu spekulaciju.
U stvarnosti savremena Nemačka kroz mondijalistički projekat EU i globalni finansizam, pored prividnog ujedinjenja 1990., učestvuje aktivno u gabeljizaciji vlastitog stanivništva tim tempom da u dogledno vreme mogu postati manjina u svojoj zemlji od mase trećesvetskih gastarbajtera koji će ih zatrpati.
Nemački rasistički svetonazor će nestati uporedo sa biološkim izumiranjem nemačke nacije (koju su Špengler i Hajdeger u neku ruku predvideli, svaki na svoj način) i zameniće je u međuvremenu neka druga paradigma.
Rešenje za spas nemačkog naroda po cenu ukidanja rasističke paradigme je zaokret od američke okupacije, te okretanje savezu sa Rusijom, koje bi bilo po opštu stabilizaciju i najprirodnije.

Poslednja izmena:
Urvan. Ova knjiga dostignuca koju si postavio je debilizam, Dostojevski i Tolstoj su stavljeni u sredini i davani neki glupavo maloumni poeni piscima po nekim glupavim parametrima. Podseca me na genijalni i jedan od mojih omiljenih filmova "Dead Poets Society" kad R.W. reaguje na idiotsku knjigu ocenjivanja poezije po nekakvim maloumnim parametrima i kaze ucenicima da cepaju stranice.
Srpski dirigent Herbert von Karajan smatran je najvecim dirigentom svih vremena i dirigent sa najvise prodatih albuma u svetu.
Vlatko Gilic je stavljen na AFI listu 50 najboljih rezisera svih vremena, i Sergej Parajanov (mozda najveci filmski genije svih vremena) je smatrao Gilica jednim od nekoliko najboljih rezisera.
Jedan od najvecih rezisera je Werner Herzog Stipetic (majka poreklom iz Dalmacije), Dalmatinci i Bosna populacija su genetski Srbi, to kazu genetska ispitivanja.
Lajbnic je Luzicki Srbin. Luzicki Srbi su germanizovani vekovima i ima 10ak miliona Nemca od Luzicko srpskog porekla. Da ne idem dalje u proslost, Srbi su pocetak civilizacije Lepenski Vir, Starcevo, Vinca... Harald Haarmann, Djordje Jankovic...

Black Inventors; William L. Pierce

U svoim prvim slovima voleo bih da moje pomisli budem što jasnije pisat i srdačno pozdravljam Forumaše , vaše i naše i ono što bejaše da se svi na ruski gas grejaše dabogda . bude slovo kratko , tj korto , tj short

LIEBEN I LEUTE ,, LJUBAV I LJUDI ,

U Nas je ljubiti dobio i glagol zamesto celivanja , u Poljaka ostao kao glagol , ne i kao imenica , ljubav je postala MILOŠĆ . KAko Vlasi kažu ? TE IUBESC , puni su dragosti

Na poljskom viem slo VEM , tj Znam , VEDA WIEDZA pl. njem, weiße , poljsko PIENĆ sanskt PANĆA i Farsi Panća rusko PJAT i slovačko PAT naše PET

Mislim da brojevi govore dosta toga , da su oni trebali biti najmanje podložni promenama .

ENA DIA TRIA

UNO DUE TRE

Viens divi Tris na litvanskom

Ali i to da NJemci kao i sankst kažu petdvadeset a ne dvadesetpet , možda je to bavarski kaplar obrnuo skontavši kto je više Aira u njegovoj glavi a možda i na javi ili u stvari .

Mislim da sam na Poreklu pročitao lika post o uticaju s protoger na protonaš i sad sve ono hleb , čedo bla bla . Međutim kad videh , ***** , popizdeo sam .

Zapravo tzv.rasizam Nemaca i ostalih germanskih naroda "zvanično" počinje u Švedskoj početkom 19.veka osnivanjem "gotskog društva".
https://en.wikipedia.org/wiki/Geatish_Society

Koreni svega toga su sasvim logični za svaku civilizaciju u usponu , a matrica je po defoltu uvek kompleksaška.

Kad je germanski svet raskrstio sa katoličkom crkvom i nasleđem grčko-rimskog mediteranskog uticaja katoličke Evrope morao je sebe definisati jer očito da je kod njih postojao napredak i sloboda misli daleko više neggo kod retrogradne katoličke Evrope sa juga.
Znači germanski pisci.naučnici,umetnici,...su prosto shvatili da su u stanju biti ravnopravni a posle i bolji od onih koji su šatro pravi naslednici antičke civilizacije(katoličko-rimska ekipa).

Meeđutim postoji problem sa ovom temom , a to jee što se hoće proglasiti cela jedan civilizacija bez koje ni mi ne bi postojali kao narod rasističkim tj.tema ide kroz moralističku paradigmu a ne civilizacijsku u smislu kritičnosti što govori da je tema kompleksaška iz razloga što oni koji morališu nemaju nikakav novi civilizacijski domet da bi uopšte imao kredibilitet da nekom spočitava moralnost civilizacije.

Ovo je na tragu današnje islamske misli , tipa da nije bilo "islamskih" naučnika ne bi bilo ni renesanse u Evropi , pa onda svo ono glupiranje o tolerancije islama spram drugih religija i slično.
Dakle , jes da sam običan seronja i ništa nisam u stanju da napravim i ponudim sem da kukam kako su mi drugi svi krivi što sam glup i zaostao moralno osuuđujući očite velike domete civilizacije..

Crkva tj.hrišćanstvo je išlo tim putem , jer tokom celih 2000 godina osim lepih zgrada sa krstovima ništa nisu ponudli osim tupavog teološkog trkeljanja i moralističkog prenemaganja kako je paganski grčko-rimski svet loš sam po sebi , ali su ipak iz nužde doslvno ukrali ono što sami nisu znali napraviti i proglasili svojim(selektivno naravno).

Jedino nemoralno u svemu ovome je zapravo da oni koji stavljaju moralisttičke etikete rasizma nemačkoj i germanskoj civilizaciji zapravo koriste sve njihove domete u nedostatku svojih ne bi li je moralno diskreditovali.

Apsurdno jadno da jadnije ne može biti.

Koji je gori rasizam??

1.Onaj koji počiva na tome da se nešto uradilo u naučnom,filozofskom,umetničkom,...smislu pa onda kad vidiš da si bolji doće ti ideja da su drugi narodi manje vredni.

2.Ili onaj rasizam koji počiva na tome da prezireš one narode koji nešto rade i uče a ti nisi ništa od toga u stanju , pa si ljut kad te gledaju kao manje vredne i onda ih gledaš kao moralne nakaze.

Meni je lično gori ovaj moralistički rasizam i fašizam bez obzira što su i jedan i drugi destruktivni u smilsu fizičkog uništavanja , ali ovaj moralistički ubija narod u samoj srži i drži ga u pećini , o čemu svedočimo mi Srbi,dobrim deoom Rusi i naravno islamski svet koji je simbol tog moralističkog rasizma.

U svoim prvim slovima voleo bih da moje pomisli budem što jasnije pisat i srdačno pozdravljam Forumaše , vaše i naše i ono što bejaše da se svi na ruski gas grejaše dabogda . bude slovo kratko , tj korto , tj short

LIEBEN I LEUTE ,, LJUBAV I LJUDI ,

U Nas je ljubiti dobio i glagol zamesto celivanja , u Poljaka ostao kao glagol , ne i kao imenica , ljubav je postala MILOŠĆ . KAko Vlasi kažu ? TE IUBESC , puni su dragosti

Na poljskom viem slo VEM , tj Znam , VEDA WIEDZA pl. njem, weiße , poljsko PIENĆ sanskt PANĆA i Farsi Panća rusko PJAT i slovačko PAT naše PET

Mislim da brojevi govore dosta toga , da su oni trebali biti najmanje podložni promenama .

ENA DIA TRIA

UNO DUE TRE

Viens divi Tris na litvanskom

Ali i to da NJemci kao i sankst kažu petdvadeset a ne dvadesetpet , možda je to bavarski kaplar obrnuo skontavši kto je više Aira u njegovoj glavi a možda i na javi ili u stvari .

Mislim da sam na Poreklu pročitao lika post o uticaju s protoger na protonaš i sad sve ono hleb , čedo bla bla . Međutim kad videh , ***** , popizdeo sam .

Ti si Poljak ili nas?

Расизам је одвајкада универзално присутан код свих народа, а једино се може дискутовати у којој је мери где заступљен. Негде мање, негде више. Наравно, сам термин "расизам" је новијег датума те је њиме овај феномен добио једну нову, драматичнију социјалну димензију а тиме и неке нове примене.
Конкретно, германски и англосаксонски расизам (посебно онај талас зачет у 19. веку) је готово енантиомер (одраз) хебрејског расизма, ткз. комплекс "изабраног народа".
А опет, када би се данашњи западни европски народи понашали као већина азијских (ту мислим пре свега на развијене источноазијске цивилизације) то би био скандал без преседана, нешто сасвим незамисливо а опет, у тим земљама сасвим нормално и прихватљиво.

Разлози анимозитета према балтичким, словенским и другим источноевропским народима сежу у прошлост. Узрок тог анимозитета је сасвим сигурно и у претензијама на териториј на истоку, док су други германски као и романски народи више били оријентисани ка југу или западу, посебно након открића новог континента крајем XV.виерка, Нијемци су увиек морали тражити себи нови "животни простор" на истоку.
Како је већ форумаш то одлично примијетио
Да би се психолошки омогућило поробљавање, клање и узимање имовине и земље потребно је прво дехуманизовати противника.
да би то освајање упаковали у морално прихватљиву форму потребно је прво дехуманизовати народе које сте наумили поробити или истријебити.
И ти процеси нису почели у XIX.вијеку, већ много раније, имали смо тако у XIII.вијеку, оквирно у периоду 1217-1274.године пруски крсташки рат тевтонских витезова (енглеска википедија овдје) када је освојена територија балтичких народа, углавном Пруса, освојен је нови животни простор, а у том освајању балтички народ Пруси су готово потпуно истребљени, Нијемци су их изгеноцидисали, што ће поновити и са неким другим народима у каснијим вијековима.
Svar je, doduše, u izvesnoj meri i greška kada se tvrdi da se radi o izumu najnovijeg vremena. Rasizam, ali u svojevrsnom obliku postojao jeste od kada je učenog čoveka. Jer od kada je njega, od tada je i narcisoidnog fenomena iliti ego-nacionalizma. Pogledajte mišljenje drevnih Rimljana i Grka o varvarima; tu se nalazi korenje misli nemačkih filozofa.
Одлично запажање.
А када одемо у античка времена и однос Римљана и Грка према варварима, ту је још један феномен.
Колико би предано такву матрицу поимања ствари преузели романизовани припадници колико јучер варварских народа.
Имамо примјер Јорданеса из VI.вијека који би могао бити романизовани Гет уз Доње Мезије и који у свом дјелу (овде)
Jordanes 085 Huni.jpg

за Хуне каже да су дивља раса коју су обузели нечисти духови, те да су настањивали мочваре, заостали у развоју и да испуштају гласове који понекад личе на људски говор. Баш надахнуто расистички опис од стране Јорданеса.

нацистичка идеологија је публикована масовно у Аустоугарској и као таква је ушла и у науку тачније историју и никад није избачена из ње.
Све то је још више добило на значају после другог светског рата када су су демони прошлости оснажени и стрпани у неку уобличену целину.
Страшно је што је тај модел унет и у параисторију и преко аустроугарског програма школства пренет на научнике из других држава и нација.
Сама готоманија је много старија од тога и можда корен свега тога зачет још у старом Риму.Јер је ту дошло до судара готске и римске цивилизације којом су политички овладали Готи који су били друге аријанске вере које је био и Константин Велики.
Оригинално дело Касиона Диодора Гетика није сачувана осим фрагмента које је искористио и до нас пренео Јорданес.
Касидор је своју књигу уништио јер какоје тврдио била је политички опсана. у тој гостко римској држави Римљани су напредовали до сенатора не даље а Готи су имали извршну власт али су земљу и приватну својину споро узимали од Римљана чувајући политички мир. поменуто је да је у књизи било неких родослова и тумачења да је најстарији Гот старији коју хиљаду година од првог Римљанина и слично.Готи су дуго били пред пад Рима главна војна снага царства где се германски већ говорио у војсци па су неколико наврата изводили пуч и преузимали командиу над читавом војском.
О неким суровим особинама нас извештава Прокопије где су оређена готск племена нису узимали других жена већ својих нису се желели мешати са другим народима. Такође када су истеривани из Италије у повлачењу су чинили злочине убијали су жене , децу и читаве породице па се узима да је читаво римско односно италско становништво истебљено и уништено током готских ратова.
На ове ствари су се позивали нацисти а што се тиче уплитања идеологије о старости Гота преко аустоугарских школа и научника је уметнуто у науку увежено у праисторију и свуда.
још код Јордана дело провејава мржњом Гота према Вандалима који су такође били милтантна група старог становништава односно прастановништва Европе који су заправо изнедрили цивилизацију Гота и германску и словенску. Шесто су по утицајем германске школе сва ова племена данас значајна за науку неоправдано сврстана у Готе и Германе иако је сасвим очигледно да су и према начину живота , религију и отвоеном непријатељству према Германима и Готима то нису били.
Нису сакрили када се чита али јако често избацују из опше историје да су Германи п.н.е дошли из северних карајева помешали се и скоро претопили у супериорнију културу Гала или Келта који су чинили спону између старог становништва и првих индоевропљана.
Они су опет и њих и Римљане срстали и све италске народе и германску групу народа.
Направили живи зид у науци где од њихове пропаганде и идеолошке освајачке мисли не можемо написати и продрети до реалне историје и следа догађаја који су стварали и градили историју читаве Европе. Овај тренд у мало измењеном облику доминира и данас.

нацистичка идеологија је публикована масовно у Аустоугарској и као таква је ушла и у науку тачније историју и никад није избачена из ње.
Све то је још више добило на значају после другог светског рата када су су демони прошлости оснажени и стрпани у неку уобличену целину.
Страшно је што је тај модел унет и у параисторију и преко аустроугарског програма школства пренет на научнике из других држава и нација.
Сама готоманија је много старија од тога и можда корен свега тога зачет још у старом Риму.Јер је ту дошло до судара готске и римске цивилизације којом су политички овладали Готи који су били друге аријанске вере које је био и Константин Велики.
Оригинално дело Касиона Диодора Гетика није сачувана осим фрагмента које је искористио и до нас пренео Јорданес.
Касидор је своју књигу уништио јер какоје тврдио била је политички опсана. у тој гостко римској држави Римљани су напредовали до сенатора не даље а Готи су имали извршну власт али су земљу и приватну својину споро узимали од Римљана чувајући политички мир. поменуто је да је у књизи било неких родослова и тумачења да је најстарији Гот старији коју хиљаду година од првог Римљанина и слично.Готи су дуго били пред пад Рима главна војна снага царства где се германски већ говорио у војсци па су неколико наврата изводили пуч и преузимали командиу над читавом војском.
О неким суровим особинама нас извештава Прокопије где су оређена готск племена нису узимали других жена већ својих нису се желели мешати са другим народима. Такође када су истеривани из Италије у повлачењу су чинили злочине убијали су жене , децу и читаве породице па се узима да је читаво римско односно италско становништво истебљено и уништено током готских ратова.
На ове ствари су се позивали нацисти а што се тиче уплитања идеологије о старости Гота преко аустоугарских школа и научника је уметнуто у науку увежено у праисторију и свуда.
још код Јордана дело провејава мржњом Гота према Вандалима који су такође били милтантна група старог становништава односно прастановништва Европе који су заправо изнедрили цивилизацију Гота и германску и словенску. Шесто су по утицајем германске школе сва ова племена данас значајна за науку неоправдано сврстана у Готе и Германе иако је сасвим очигледно да су и према начину живота , религију и отвоеном непријатељству према Германима и Готима то нису били.
Нису сакрили када се чита али јако често избацују из опше историје да су Германи п.н.е дошли из северних карајева помешали се и скоро претопили у супериорнију културу Гала или Келта који су чинили спону између старог становништва и првих индоевропљана.
Они су опет и њих и Римљане срстали и све италске народе и германску групу народа.
Направили живи зид у науци где од њихове пропаганде и идеолошке освајачке мисли не можемо написати и продрети до реалне историје и следа догађаја који су стварали и градили историју читаве Европе. Овај тренд у мало измењеном облику доминира и данас.

Са овим изреченимн-писаним, сигуран сам да би се водећи аустромарксиста у Срба и водећи ''византолог'' којем је млади регент након му убиства оца у Марсеју, даде му 1935. године држављанство Краљевине Југославије, кад оно оста исти годинама ИЗА, па тек иза новог Устава из 1974. као водећи чивутИН, сам га је Тито обожавао, а верујем по презимену ЛЕМАН, како и не би, односно по имену Георгије Александрович Острогорски ЛЕМАН
.

То што је написано за Готе важило је за већину старогерманских племена. Немешање са туђим женама итд. Крвне линије и фолк езотерија су стандард германског менталитета. С друге стране, Готи су ипак, најгрубље речено, изнедрили средњи век и феудализам. Постојало је време када ниси могао бити племићког порекла ако немаш готске крви (барем на папиру). Рецимо, читао сам да је у Шпанији читаво племство себе сматрало Готима или њиховим наследницима. А на какав начин су синкретизовали Хришћанство са прехришћанским веровањем је прича за себе. Ту леже почеци оних теорија о Исусовој крвној линији (Готи су га поистоветили са божанским претком Гаутом који је био разапет на Ирминсулу). Укратко, да, могу се многи корени расизма пронаћи у средњевековној готоманији, односно у германском духу.

Из личног искуства за западњацима уопште, од којих су многи германског порекла, у тим народима влада један чудан психолошки тип који је непроменљив и сталан, иако понекад прикривен. Историјски се испољавао код викинга, шпанских конкистадора, франака, пуританских пилгрима, да не набрајам даље. Тај карактер, или тип, краси једна чудна индиферентност. Не расизам као мржња према другима, већ апатичност коју данас фарба патолошки алтруизам западњака не би ли сакрио своје праве боје. Рецимо, на примеру викинга. Оно су подједнако пљачкали и клали и своје и хришћане и муслимане. Нема ту принципа нити неке контролисане мржње већ чист, примордијални нагон за освајањем и насиљем ради насиља. Ко мисли да се овај нагон изгубио међу западњацима, грдно се вара. С друге стране, овај карактер је потпуно одсутан код народа који данас називамо словенским.

Онако из прве руке ми се чини да су Склави Анти са Склавени Словени.
Они су живели раније заједно с тим да су Анти били урбана а Словену рурална раја. Постоји податак да је краљ Боз или Воз , или Бож краљ Анта владао огромном територијом од истока до Балтика са око 70 облсти са 77 првака или жупана. Њега су Готи погубили и завладли ови пространством.
Интересантна ствар да се Јорданесов деда зове исто Боз или Воз био је аланског порекла и саветник на двору.
Јорданес фаворизује Алане сзтавља их у исту раван са Готима иако Алани немају скандинавско порекло али су створили Готе а задојен је великом межњом према Вандалима које су Готи требили попут Јевреја у модерна времена а опет тврде да су Вандали били германи а суочени са уништењем беже прво иза Паноније где су Готи погубили вандалског краља заједно са Суебима у Полабље и Прибалтик одавде пново беже у северну Африку да би преживели.

Back