Први пут од петооктобарских промена влада ће обележити почетак НАТО бомбардовања

Неки ће и овако да обележе годишњицу:

druga%20varijanta%20a.jpg

Протест 24. марта на Тргу републике у 18 часова.
Против заборава и окупације!

Протест који се на Тргу републике преко седам месеци, супротставља уласку
Србије у Eвропску унију и НАТО пакт,
прерашће 24. марта у
народни сабор
одакле ћемо сви послати јасну поруку нашим и светским
политичарима и моћницима да је Космет Србија! Не смемо заборавити
Милицу Ракић и другу невину децу настрадалу од бомби НАТО пакта,
не смемо заборавити злочине, убијања, протеривања, рушења
највећих светиња, охолост силе без правних оквира. 24. марта
сетићемо се и како смо били јединствени када смо знали ко смо
"ми" а ко су "они". Жртве не смемо заборавити, Космет не смемо
препустити у крваве руке агресора; веру не смемо продати за шаку
евра или долара, завет је наш пут кроз историју.
На Косову и Метохији,
сирена за престанак опасности се још није огласила.

Скуп ће отворити хор студената песмама на српском и руском језику.
Долазак и учешће је потврдило и удружење
НАШИ из Русије - добродошли браћо!

једна од порука подршке:
"Россия с вами, братья Сербы!
Ко до ми отме из мое душе Косово!!!"

http://www.srpska.ru/article.php?nid=11017
http://www.dverisrpske.com/tekst/152935

.
prva%20varijanta%20a.jpg

Poslednja izmena:
Зашто се није обележавала свака годишњица?

Nemam informacija da se ranije obeležavalo, ili nije.

Ovo oko sps-a je subjetkivno mišljenje, moguće i da su oni to pogurali, mada mi više deluju zainteresovano za Srbijagas... :think:

Btw 10 godina... Kao da je juče bilo...

Nemam informacija da je ranije obeležavalo ili nije.

Ovo oko sps-a je subjetkivno mišljenje, moguće i da su oni to pogurali, mada mi više deluju zainteresovano za Srbijagas...

Btw 10 godina... Kao da je juče bilo...

Не прави се блесав није обележавано раније и није ни битно ко је погурао док се обележава.

За ово друго се слажем, сећам се ко јуче да је било...

Не прави се блесав није обележавано раније и није ни битно ко је погурао док се обележава.

За ово друго се слажем, сећам се ко јуче да је било...

Ma bilo je i ranije, samo ne ovako kako najavljuju.

Ma bilo je i ranije, samo ne ovako kako najavljuju.

Ја ти кажем да влада никад званично није обележила овај дан. Можда је нпр министар одбране положио венац или тако нешто, али никада нису оглашене сирене нити сазвана ванредна седница владе.

Ја ти кажем да влада никад званично није обележила овај дан. Можда је нпр министар одбране положио венац или тако нешто, али никада нису оглашене сирене нити сазвана ванредна седница владе.

Pa to ti kažem, bilo je, ali ne ovako sa sirenama.

Da ne širimo priču oko toga, slažem se da treba obeležiti, ne sme se zaboraviti.

Poslednja izmena:
Tacno sam znao, zabole vas bas za postradale, bitna vam je samo politicka promocija.
Prvo ste kukali sto vlada nista ne organizuje, a sada vam nevalja kad se organizuje, mislim stvarno.:thumbdown:

Navedi mi JEDNOG člana ovog foruma kome NEVALJA :lol: ovaj potez Vlade !

Ма најжешће када је дошао Лукашенко на Копаоник а БоТа се поломи да оде код њега у апартман!:hahaha::hahaha::hahaha:

стварно је испао тадић дебилчина тада,није испоштовао председника једне земље,то само показује колика је сељачина распала:thumbdown::thumbdown:

Слободан Антонић
четвртак, 22. јануар 2009.

Ускоро ће бити десет година како су НАТО снаге напале Србију. Један део наше јавности, а нарочито онај који се хвали тиме да је “друга Србија”, настојаће да забашури ову срамну годишњицу (срамну по њихове вашингтонске и бриселске пријатеље, наравно). Другом делу јавности, оном “проевропском, али патриотском”, биће помало непријатно. Нешто ће морати да се каже, али они неће тачно знати шта. Код њих ће на крају превладати фактографија и закључак да ћемо “сви заједно, чим Србија постане члан ЕУ, да заборавимо ове ружне догађаје” (али ћемо зато вечно памтити Сребреницу и Вуковар, наравно). Али, онај трећи део српске јавности, који је навикао да мисли својом главом и који се не боји да воли своју земљу, требало би да запамти бар три ствари: добро држање наше војске, терористички карактер НАТО бомбардовања и срамно понашање западних медија.
....
Наравоученије

Да, те три ствари – добро држање наше војске, терористички карактер НАТО бомбардовања и срамно понашање западних медија – сваки мислећи грађанин ове земље требало би да запамти. Скретаће нам пажњу, ових дана, када се навршава тих десет година од њиховог злочина, на друге ствари. Као двогодишњем детету, замајаваће нас шареним лажама, како се не бисмо сетили њиховог правог, неискреног и изобличеног лица. Причаће нам о “новој ери која почиње са Обамом”, причаће нам о “напорима светске заједнице да се савлада глобална економска криза”, држаће нам, чак, и лекције о логору на Старом сајмишту и о томе како је тај логор “Србија свесно заборавила”, јер “не жели да се подсећа да је била друга земља која је истребила све Јевреје са своје територије” (као да Србија и тада није била окупирана, као да Србијом и тада нису владали гаулајтери новог светског поретка и уједињене Европе!). Причаће нам о свему. Само нам неће причати о том марту, пре десет година, о том априлу и мају 1999, када су нас, “за наше добро” и “као наши искрени пријатељи” засипали тонама бомби са осиромашеним уранијумом (због кога се данас у Србији 40% људи више разбољева од рака, него пре 1999).

Али, колико они буду желели да нешто заборавимо, толико ми морамо настојати да то запамтимо. Запамтимо име пилота Миленка Павловића, команданта 204. ловачког авијацијског пука, коме је досадило да гледа оргијања НАТО авиона изнад Ваљева, па је, 4. маја, сео у свој „миг 29” и кренуо сам против четири НАТО бомбардера. Запамтимо имена двогодишњег Марка Симића, једанаестомесечне Бојане Тошовић, трогодишње Милице Ракић, шестогодишњег Бранимира Станијановића, петогодишње Дејане Павловић, или било које име од све оне деце пострадале под НАТО бомбардерима34. Запамтимо и имена Весли Кларка, Мајкла Шорта и осталих генерала-убица, који су нас, тог пролећа, “милосрдно” ослобађали од живота наше деце и од наших домова. Запамтимо имена и свих оних који су, тих истих дана, хистерично тражили окупацију Србије и прање наших мозгова од сваке слободне мисли, и од сваког поимања истине и правде.

Морамо запамтити. Јер, наши “пријатељи” су још овде. Са једнако жарком жељом да наставе да нас “ослобађају” и “усрећују”. Они имају више и новаца и оружја. Али, ми треба да имамо више памети. Треба боље од њих да мислимо и више да памтимо. У борби са оружјем и новцем они су победили. Али, у борби са памћењем, победа мора бити наша!

http://1999-2009.info/?p=94

Неки ће и овако да обележе годишњицу:

druga%20varijanta%20a.jpg

Протест 24. марта на Тргу републике у 18 часова.
Против заборава и окупације!

Протест који се на Тргу републике преко седам месеци, супротставља уласку
Србије у Eвропску унију и НАТО пакт,
прерашће 24. марта у
народни сабор
одакле ћемо сви послати јасну поруку нашим и светским
политичарима и моћницима да је Космет Србија! Не смемо заборавити
Милицу Ракић и другу невину децу настрадалу од бомби НАТО пакта,
не смемо заборавити злочине, убијања, протеривања, рушења
највећих светиња, охолост силе без правних оквира. 24. марта
сетићемо се и како смо били јединствени када смо знали ко смо
"ми" а ко су "они". Жртве не смемо заборавити, Космет не смемо
препустити у крваве руке агресора; веру не смемо продати за шаку
евра или долара, завет је наш пут кроз историју.
На Косову и Метохији,
сирена за престанак опасности се још није огласила.

Скуп ће отворити хор студената песмама на српском и руском језику.
Долазак и учешће је потврдило и удружење
НАШИ из Русије - добродошли браћо!

једна од порука подршке:
"Россия с вами, братья Сербы!
Ко до ми отме из мое душе Косово!!!"

http://www.srpska.ru/article.php?nid=11017
http://www.dverisrpske.com/tekst/152935

.
prva%20varijanta%20a.jpg
samo da ne bude glavna zvezda skupa histericna Zigonka , onda ima da se svi userete od patetike

Што ти не би дошао, дисао си нафту у НСу три месеца...
pa otiso bi do neke gradske crkve na pomen , a da idem po mitinzima to bas i nije primereno , bar za mene , a ko hoce nek ide
mada je ruku na srce nama klincima od 15,16 godina taj rat bio do yaya u svakom pogledu ,naravno ne to se odnosi se na stetu i zrtve nego na svakodnevni zivot i ogromne kolicine alkohola i raznoraznoih opiijata koje je rahmetli Sloba omogucio po fabrickim cenama da se narod ne uzrujava , secam se dsa je ono sve bilo pijano ili drogirano od 7-77 godina,pa onda raspust 5 meseci :D

Poslednja izmena:
http://www.blic.rs/politika.php?id=84602

Нешто иоле паметно од стране Владе Србије. Тешка срца кажем да ми је због овога драго што је СПС ушао у владу. Ред је да се Срби сложе.

Слава свим настрадалим!

sramota, sta obelezavaju? samo remete strmoglavi napredak ka evropskoj porodici naroda.

Back