Prvi prozni konkurs - PROGLAŠENJE POBEDNIKA

• Začetnik teme Začetnik teme Shade
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Shade

Aktivan član
Poruka
1.975
Poslednja izmena:
A sada rezultati!

Pobednik je Predlog br. 3 – autor: Borac za prava zivotinja (35 poena)
Mesto br. 2 - Predlog br. 12 - autor: plavooki (33 poena)
Mesto br. 3 - Predlog br. 2 – autor: Timosten (30 poena)

Plasman drugih učesnika:

Mesto br. 4 - Predlog br. 10 – autor: bracaco (22 poena)
Mesto br. 5 - Predlog br. 9 – autor: Sibirski Tigar (19 poena)
Mesto br. 6 - Predlog br. 6 – autor: *BILJA* (17 poena)
Mesto br. 7 - Predlog br. 1 – autor: Vlado (16 poena)
Mesto br. 8 - Predlog br. 11 -autor: Tol (13 poena)
Mesto br. 9 - Predlog br. 4 -autor: Dragoljub69 (12 poena)
Mesto br. 10 - Predlog br. 5 – autor: Sabonis (8 poena)
Mesto br. 11 - Predlog br. 7 -autor: Nina (6 poena)
Mesto br. 12 - Predlog br. 8 – autor: LJILJA_MMM (5 poena)

Čestitam pobednici konkursa i pozivam je da odredi temu za naredni konkurs.
th_14.gif.pagespeed.ce.z5euFoXm0J.gif

Poslednja izmena:
Protestvujem u ime većine korisnika što smo bili onemogućeni da (z)(n)avijamo na ovoj temi...
Što bi rekao naš dragi Premijer:"Nemoj više da vam se to ponovi!":evil::eek::lol:

- - - - - - - - - -

Protestvujem u ime većine korisnika što smo bili onemogućeni da (z)(n)avijamo na ovoj temi...
Što bi rekao naš dragi Premijer:"Nemoj više da vam se to ponovi!":evil::eek::lol:
(Hajde da se usudi neko da izbriše Njegove reči!):rotf:

Cestitam pobedniku...Prica je strasna,ne nesto sad stilizovana,nego bolesna,potresna,kexualna...
Zahvaljujem svima koji su glasovali za mene,sto su prepoznali kvalitet.Zao mi je sto nisam uspeo da postavim celu pricu,ali propozicije su bile takve ybga.
Ukratko: Prica je jednim delom ideja iz sna. Nema veze sa stvarnim licima, dogadjajima i lokacijama, te je svaka veza s njima slucajna. Govori o troclanoj crnackoj porodici Jang iz Eslenda, Ohaja u SAD-u, sinu vozacu (Rajan), kcerci koja je ucenica srednje medicinske skole (Rejcel) i majci,penzionerki i domacici (Peti). Sve se zbiva u Ohaju 1996.godine gde nakon zurke, mlada Rejcel nestaje sa misterioznim mladicem. Sledi pakao za njenu porodicu, otkrivanje identiteta tog mladica (Brendon) i pronalazak novih tragova. Novi tragovi nista ne pruzaju smernice u kom pravcu dalje bi trebalo ici istraga...Porodica ne zna kako da se postavi sa neizvesnoscu da je Rejcel nestala. Vreme prolazi,istraga ne napreduje, dojava nema. Sledi psiholoska ispovest brata u unutrasnjem monologu na mestu gde je nadjena njena torbica pre tacno 10 godina od nestanka. Rejcel nikada nije pronadjena.

Ilustracija neka:

Poslednja izmena:
A sada rezultati!

Pobednik je Predlog br. 3 – autor: Borac za prava zivotinja (35 poena)
Mesto br. 2 - Predlog br. 12 - autor: plavooki (33 poena)
Mesto br. 3 - Predlog br. 2 – autor: Timosten (30poena)

Plasman drugih učesnika:

Mesto br. 4 - Predlog br. 10 – autor: bracaco (22 poena)
Mesto br. 5 - Predlog br. 9 – autor: Sibirski Tigar (19 poena)
Mesto br. 6 - Predlog br. 6 – autor: *BILJA* (17 poena)
Mesto br. 7 - Predlog br. 1 – autor: Vlado (16 poena)
Mesto br. 8 - Predlog br. 11 -autor: Tol (13 poena)
Mesto br. 9 - Predlog br. 4 -autor: Dragoljub69 (12 poena)
Mesto br. 10 - Predlog br. 5 – autor: Sabonis (8 poena)
Mesto br. 11 - Predlog br. 7 -autor: Nina (6 poena)
Mesto br. 12 - Predlog br. 8 – autor: LJILJA_MMM (5 poena)

Čestitam pobednici konkursa i pozivam je da odredi temu za naredni konkurs.
th_14.gif.pagespeed.ce.z5euFoXm0J.gif

Cestitam svim ucesnicima i autorki pobednicke price..Borcu za prava zivotinja...:klap:

Iako mi Timijevo pričanje niz moju dlaku ide (bio sam skoro i siguran da je njegovo),majstorstvo
Borkino je moralo prevagnuti,a i dubina takve psihološke drame...Jedan izuzetan forumaš je
nedavno rekao da je trenutno najbolja i najupečatljivija naša književnica,a ja bih dodao tome
da je i s muškim kavgađijama Basarom i Vidojkovićem -rame uz rame...Bar ja tako smatram...
Timi ima i bolje uzlete od njih-biće njega još itekako...
Plavooki pokazuje izuzetan talenat-sledi daleki književni put...Polako...
Ostalima čestitam na zaista veoma dobrim pričama,bar meni -mnogo boljim od onih koje
pišete u blogu! Vidimo (pišemo) se na pesmama!

A kontam, rekoh,nisam uspeo da celu pricu koja ima 9000 karaktera da stavim na konkurs koji nalaze 3500 i onda je isla kao odlomak...Footnota prepricava svih 9000 karaktera...

Ja sam izgleda slabo promućurna za te priče, jer ne čitam takvu literaturu.
Osim ovde Na stolu je stojalo rebro heroina, spremno za ''usmrkavanje'', a okolo u par kesa droga., ne znam gde drugde da vidim tvoju aluziju na samoubistvo mlade žene, takoreći devojčice, prerano sazrele i zgrožene nad okrutnošću sveta u kome odbija da sazreva.

Je l' to ideja ili si hteo da ostaviš da se čitalac muči i traga za istinom koju je pisac namerno prećutao?

Cestitke i sa moje strane svim ucesnicima, zaista je bilo lepo... a sto se tice one "trojke" koju sam pohvalila ali uzdrzala se od glasanja - draga Borkinjo, da ne kvarim ovde svojim gundjanjem...skoro da je savrsena, i zasluzuje 10 a ne samo 3 poena, ali objasnjenje za uzdrz mogu dati i na pp, da ne kvarim javno sad :). I jako mi je drago da je pobedila, bez obzira na sve!!!

Ja sam izgleda slabo promućurna za te priče, jer ne čitam takvu literaturu.
Osim ovde Na stolu je stojalo rebro heroina, spremno za ''usmrkavanje'', a okolo u par kesa droga., ne znam gde drugde da vidim tvoju aluziju na samoubistvo mlade žene, takoreći devojčice, prerano sazrele i zgrožene nad okrutnošću sveta u kome odbija da sazreva.

Je l' to ideja ili si hteo da ostaviš da se čitalac muči i traga za istinom koju je pisac namerno prećutao?

Ja volim kad ljudi pate :mrgreen: Eto ti si recimo sklopila teoriju da se ubila, onaj tamo, da je jedan narkoman prodao mozda drugom za drogu,a ona da je ziva,zatocena negde,prinudjena na prostituciju, dok onaj treci sumnja da je ovaj manijak, oborio na zemlju,silovao,zadavio i telo negde zakopao i vratio se svojoj rutini,usmrkavanju droge kuci,potpuno opusten,hladnokrvan,droga pa nek ide zivot...Ostao sam nedorecen sta je bilo na kraju,upravo jer je meni manje interesantno,kada se prica zavrsava tackom,ali i takve se sudbine dogadjaju,na zalost...

Ja volim kad ljudi pate :mrgreen: Eto ti si recimo sklopila teoriju da se ubila, onaj tamo, da je jedan narkoman prodao mozda drugom za drogu,a ona da je ziva,zatocena negde,prinudjena na prostituciju, dok onaj treci sumnja da je ovaj manijak, oborio na zemlju,silovao,zadavio i telo negde zakopao i vratio se svojoj rutini,usmrkavanju droge kuci,potpuno opusten,hladnokrvan,droga pa nek ide zivot...Ostao sam nedorecen sta je bilo na kraju,upravo jer je meni manje interesantno,kada se prica zavrsava tackom,ali i takve se sudbine dogadjaju,na zalost...

Jao, ja sam ono tvoje homisajd pročitala kao suisajd i za to tražila skrivena uputstva u priči.
Sad mi je jasnije.
Znači, tvoje pisanje je neka vrsta literarnog rekvijema za sve duše koje plutaju u mulju nerazjašnjenih okolnosti?
To me podseti na onu seriju Ghost whisperer. Je l' ti to bila inspiracija, budući da vidim da si kinematografski orijentisan u smislu fabule i stila?

Jao, ja sam ono tvoje homisajd pročitala kao suisajd i za to tražila skrivena uputstva u priči.
Sad mi je jasnije.
Znači, tvoje pisanje je neka vrsta literarnog rekvijema za sve duše koje plutaju u mulju nerazjašnjenih okolnosti?
To me podseti na onu seriju Ghost whisperer. Je l' ti to bila inspiracija, budući da vidim da si kinematografski orijentisan u smislu fabule i stila?

Jeste na homicide mislimo :mrgreen:
Da,tuga...Privlaci me psihologija nerazjasnjenih okolnosti i stalnog iscekivanja i neizvesnosti i grama nade da ce ipak mozda ipak i posle 20 godina biti pozitivno...
E cuo sam za nju,ali je nisam gledao...Uglavnom gledam potpuno istinite dokumentarce tipa- Disappeared i Neresene misterije...Strasne emisije...Valjaju svaku paru

Poslednja izmena od moderatora:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back