Prvi primerak Yugo Florida

A šta mislite o pikapu floridi? Malo podignuta sa nekim većim felnama i gumama?

EUhPUcxXQAIFNTv.jpg
 
Prvi put čujem da je bilo i dizelaša. To nigde nisam video. Možda u nekim izvoznim varijantama, ali ovde ne verujem da je bilo. Tek to bi se slabo slagalo sa slabašnim prednjim trapom. Bilo ih je međutim sa Pežoovim 1,6 benzincem od čini mi se 92 KS. Pomenuti 1,1 je išao samo u poslednje serije Yuga.
Дизел је постојао и уграђивао се пред престанак производње.
 
Везано за саму флориду, тај ауто је урађен на основу фиата типа. Није најквалитетнији и најбољи у својој класи, али је представљао корак напред у оно време. За разлику од заставе 101 и 128, флорида се може сматрати породичним аутомобилом, јер стварно има довољно простора да у њега седне 4-5 људи.
 
S obzirom da sam ja imao i vozio Floridu,za razliku od vecine vas, mogu da kazem da je bila najkomfornija u klasi.
Materijali nisu bili Bog zna sta ali je palila i isla a pogotovo sa fiatovim 1,4 motorom.
Posto sam imao i Tipo mogu slobodno da kazem da je on bio daleko bolja opcija u svakom pogledu ali je bio i skuplji.
Sve u svemu posluzila je i odradila ono sto je trebalo da odradi i otisla nekom liku koji ju je posle godinama vozio.
Limarija joj je bila ok ali je trulila na zadnjim sajtnama i to joj je bila boljka. Plastika koju je proizvodila Jugoplastika je bila tvrda i znala je da pukne pa se tabla znala tresti,sedista su bila ocaj.
Moja je bila 1991 a kupio sam je 1998 kad sam se slupao sa GSI-jem tj posle Renaulta 4 za kog su svi govorili kako ima mesta a ono nije bilo tako pa sam ga bukvalno prodao posle mesec dana i kupio Floridu u koju je stajalo za medalju svega.
 

Back
Top