Prvi primerak Yugo Florida

Manga Hilux

Legenda
Moderator
Poruka
66.093
Screenshot_20231005-135645~2.png

Yugo Florida je počela da se proizvodi 2. oktobra 1988., kao ponos domaće autoindustrije i lažni klon italijanskog ‘anti-Golfa’, modela Fiat Tipo, ‘Evropskog automobila 1989. godine’. A postala je njen najveći promašaj, za 20 godina proizvedeno je tek 30.000 primeraka…
Yugo Florida je predstavljena 19. februara 1987. u Kragujevcu, kao ‘novi Zastavin automobil za radne ljude od Vardara do Triglava’. Prvi primerak je proizveden 2. oktobra 1988. te je ‘model nove generacije’ iz Kragujevca startovao, naizgled, sjajno. Giorgetto Giugiaro je nacrtao savremeni i praktičan oblik, tehnološke specifikacije su bile iznenađujuće napredne i činilo se da Zastava ima automobil sposoban za ozbiljniji proboj na međunarodna tržišta.
Početak ozbiljne proizvodnje je kasnio, a ljudi koji su naručili hvaljeni domaći automobil su bezobrazno dugo čekali na njega. Proizvodnja se, koliko-toliko, zahuktala tek krajem 1988. te je, u sledeće dve godine, proizvedena većina primeraka. Glavni je problem bio što je Florida bila zamišljena kao svejugoslovenski automobil.
Većina delova na automobilu su bili posebno razvijeni za nju, a proizvodile su ih fabrike iz svih republika bivše države. Kvalitet delova je zato jako varirao, u sve turbulentnijoj privrednoj i političkoj situaciji isporuke kooperanata su kasnile. S tehničke strane najveći problem je bilo prednje vešanje preuzeto od Stojadina, koje je bilo dobro za Yugo 45, a već u modelu Zastava 101 na granici mogućnosti.
Za masivniju i snažniju Floridu je bilo nedorastao zadatku te je kompromitovalo upravljivost i stabilnost, što se posebno apostrofiralo u testu britanskog automagazina.
Limarija je bila kakva-takva, u unutrašnjosti je bilo ‘cvrčaka’, a najboljim sklopom, kao i u Stojadinu, pokazao se motor. Dolaskom rata proizvodnja je u potpunosti stala. Postepeno su pronađeni zamenski delovi te je Florida nastavila da se proizvodi, u simboličnim serijama.
Korišćeni su i Peugeotovi benzinci 1.1 i/60 KS te dizelaši 1.4 TDI/68 KS, sve do Fiatovog preuzimanja fabrike. Čak je početkom novog milenijuma francuski Heuliez napravio ne baš uspešan redizajn. U proizvodnju je ubačena i pick-up verzija Poly. Sve to nije moglo da ispere gorak okus neuspeha modela koji je obećavao mnogo, a ostvario malo. Proizvodnja je zaključena krajem 2008.
Izvor: Autoportal.hr
 
Korišćeni su i Peugeotovi benzinci 1.1 i/60 KS te dizelaši 1.4 TDI/68 KS, sve do Fiatovog preuzimanja fabrike.
Prvi put čujem da je bilo i dizelaša. To nigde nisam video. Možda u nekim izvoznim varijantama, ali ovde ne verujem da je bilo. Tek to bi se slabo slagalo sa slabašnim prednjim trapom. Bilo ih je međutim sa Pežoovim 1,6 benzincem od čini mi se 92 KS. Pomenuti 1,1 je išao samo u poslednje serije Yuga.
 
devedesete komšija R kupio za 20k maraka tojotu korolu, a komšija T floridu za 21k maraka. posle 5-6 godina florida je izgledala ko đubre i stalno su nešto dizali haubu, a tojota bila kao čaša. tih korola još ima po bg ko drva u šumi. te korole i mazde 323 s početka devedesetih su auti koji nemaju rok trajanja.
 

Back
Top