Prva regionalna liga u rukometu - SEHA

Од српских клубова у Регионалној лиги, најбољи резултат ће остварити:

• РК Борац Бањалука

• РК Црвена Звезда БГ

• РК Партизан БГ

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Marko BL

Iskusan
Poruka
6.602
Kao uvod postaviću dio teksta sa sportala...

Gde su srpski klubovi u Regionalnoj ligi?

Stvaranje rukometne regionalne lige opet će ujediniti bivše članice nekadašnje države. Osnovna ideja čitavog projekta je da se napravi jedna od najjačih liga sveta.

U SEHA će igrati: Borac Banjaluka, Bosna Sarajevo, Izviđač Ljubuški (BiH), Kroacija Osiguranje Zagreb, Nekse Našice (Hrvatska), Lovćen Cetinje, Sutjeska Nikšić (Crna Gora), Metalurg Skoplje, Vardar Skoplje (Makedonija), Tatran Prešov (Slovačka), Partizan Beograd i Crvena zvezda Beograd (Srbija), a po završetku ligaškog dela četiri najbolja tima učestvovaće na završnom turniru.

Međutim, "večitima" u ovom takmičenju neće biti nimalo lako. O ambicijama iz ove perspektive prema rečima dva trenera, Aleksandra Brkovića i Igora Butulije, vrlo je teško govoriti. Tu se Srbija nalazi dosta ispod ostalih, možda čak i među poslednjima.Kao prvo, imate klubove koje vode milioneri, to su Metalurg, Vardar i Tatran. Oni nemaju budžet, ali zato imaju para koliko im treba. U drugoj varijanti, imate klubove iza kojih stoji država, odnosno koji se finansiraju od državnih para. Tu prednjače pre svega Zagreb, Bosna i Borac.

Е сад једино не знам да ли је овој теми мјесто овдје, нема посебно тема рукомет а тамо у остали спортови је доста неатрактивно поставити ово, за овако атрактивно такмичење :D

Кад наиђе модератор нек види гдје ће са овим али вријеме је да се тема отвори

Poslednja izmena:
Е сад једино не знам да ли је овој теми мјесто овдје, нема посебно тема рукомет а тамо у остали спортови је доста неатрактивно поставити ово, за овако атрактивно такмичење :D

Кад наиђе модератор нек види гдје ће са овим али вријеме је да се тема отвори

Bit će to zanimljiva liga. Bit će dobra gledanost i jake utakmice.Žao mi je što Bjelovar nije uspio ugurati se to društvo.Inače cijenim Borac, gledao sam ga i igrao protiv njih dosta puta.Mojih 5 bez ikakvog redoslijeda, jednostavno onako..Arslanagić, Rađenović, Koso,Elezović,Popović.

Bit će to zanimljiva liga. Bit će dobra gledanost i jake utakmice.Žao mi je što Bjelovar nije uspio ugurati se to društvo.Inače cijenim Borac, gledao sam ga i igrao protiv njih dosta puta.Mojih 5 bez ikakvog redoslijeda, jednostavno onako..Arslanagić, Rađenović, Koso,Elezović,Popović.

Slažem se sa tvojim postom.

Pošto vidim da si dobar poznavalac možeš slobodno dati neko tvoje viđenje kojih 5-6 ekipa će konkurisati za finalni turnir četvorice, pretpostavljam da će prvi biti u Zagrebu. Pisaću o Borcu opširnije ima vremena ali Borac u posljednje 2-3 godine konstatno raste, već sad se radi o ozbiljnoj ekipi i za regionalni nivo a i navijači sve češće pune dvoranu "Borik" do posljednjeg mjesta. Biće sličica

Eh, sa Banjalučanima smo si bili dobri već iz omladinskih vremena, na turnirima smo se brzo našli i otišli se negdje udesiti ko stoka dok su Šabac, Niš, Slovan i Zagreb imali policijski sat.
Od ekipa, Zagreb , Metalurg, Bosna, Borac i Tatran...Možda još netko iskrsne .Našice imaju trenera Kasima Kamenicu, svjetskog prvaka sa Pucom, Gudeljom, Jelčićem, Tomićem, Butulijom, Brajdićem, Načinovićem ,Obrvanom-koji je i trener Zagreba. Uglavnom, bit će interesantno.

Eh, sa Banjalučanima smo si bili dobri već iz omladinskih vremena, na turnirima smo se brzo našli i otišli se negdje udesiti ko stoka dok su Šabac, Niš, Slovan i Zagreb imali policijski sat.
Od ekipa, Zagreb , Metalurg, Bosna, Borac i Tatran...Možda još netko iskrsne .Našice imaju trenera Kasima Kamenicu, svjetskog prvaka sa Pucom, Gudeljom, Jelčićem, Tomićem, Butulijom, Brajdićem, Načinovićem ,Obrvanom-koji je i trener Zagreba. Uglavnom, bit će interesantno.

Bratac znaš da je Bjelovar danas došao u Banjaluku, biće jedan solidan turnir u narednih par dana tu je i Zvezda BG i Izviđač Ljubuški. Izvještavaću te kako protiče ako nećeš dolaziti ovamo

Borac - Bjelovar sutra u 20:15 u "Boriku"

Poslednja izmena:
Bratac znaš da je Bjelovar danas došao u Banjaluku, biće jedan solidan turnir u narednih par dana tu je i Zvezda BG i Izviđač Ljubuški. Izvještavaću te kako protiče ako nećeš dolaziti ovamo

Borac - Bjelovar sutra u 20:15 u "Boriku"

Eto, prilika da se vidi tekma dva europska prvaka iz 72. i 75. Pogledat ću što si napisao o igri i koliko se ljudi sakupilo na tribinama.

Eto, prilika da se vidi tekma dva europska prvaka iz 72. i 75. Pogledat ću što si napisao o igri i koliko se ljudi sakupilo na tribinama.

Izvještaj ćeš moći pogledati ovdje

http://www.borac-sport.com/index.php?option=com_content&view=article&id=16&Itemid=109

i ovdje http://www.rkborac.rs.ba/srp/

A publike će biti otprilike ovoliko na svakoj tribini

Stanko_Sabljic.jpg

Šalim se neće publike biti više od nekoliko stotina, ovo je turnir za uigravanje, pripreme su u punom jeku i nikad nije bio posebno posjećen. Ali kad krene regionalna sve će da gori, naš teren će biti možda i najpakleniji;)

svedokvrbasbanjalukomtece.gif

Poslednja izmena:
Jel ima pojačanja taj borac budem ja izvještavao za zagreb i nexe.

RK Zagreb ovih dana sudjeluje u tuniru u kielcu. Sudionici osim zagreba i Kielca su Vardar i constanca. sada ćemo uskoro znati i rezultate.

Pa šta da ti kažem, kad kažeš RK BORAC onda svaki ljubitelj rukometa na ovim prostorima ustane i duboko se pokloni.

Prvak Evrope
Osvajač Kupa IHF
sedmostruki prvak bivše države
9-10 kupova
Mnoštvo reprezentativaca i olimpijske medalje su donosili u BL
U RS osvoji sve što se osvojiti može ne znam ni koliko titula i kupova

Pojačanja ima tim je čak bolji nego prošlogodišnji, atmosfera u gradu se oštri a podgrijavaju je fudbaleri koji prekucavaju ovu BH ligu, pisaću o tome ima vremena... samo ti piši o tim turnirima pratiću ja pomno šta radi konkurencija

Poslednja izmena:
DVORANA BORIK - evo jedna slika, jel sad kužiš

normal_kosarka_borac-telindus.jpg

A evo ti i klip najsvježiji ovogodišnji sa utakmice protiv Bosne, s tim da ovdje nisu bili Lešinari a protiv ZG će biti 100%

Aha Borik je dvorana od Borca a Lešnirari su navijači?

daj reci kako stojite u europskim natjecanjima. kako idu pripreme, tko su vam točno pojačanja. daj malo info da čujemo.

EDIT: sada vidim da igrate u Kup pobjednika kupova protiv Aragona. :)

Poslednja izmena:
Pa šta da ti kažem, kad kažeš RK BORAC onda svaki ljubitelj rukometa na ovim prostorima ustane i duboko se pokloni.

Prvak Evrope
Osvajač Kupa IHF
sedmostruki prvak bivše države
9-10 kupova
Mnoštvo reprezentativaca i olimpijske medalje su donosili u BL
U RS osvoji sve što se osvojiti može ne znam ni koliko titula i kupova

Pojačanja ima tim je čak bolji nego prošlogodišnji, atmosfera u gradu se oštri a podgrijavaju je fudbaleri koji prekucavaju ovu BH ligu, pisaću o tome ima vremena... samo ti piši o tim turnirima pratiću ja pomno šta radi konkurencija
Ne baš... to možda u Dodikistanu ali većina ljubitelja rukometa niti daju 5% za RK Štemer. Dobar dio nije nikada ni čulo za vas. :) Mislim, i Dinamo ti je 79. pobijedio Real madrd 4:3 pa što to danas vrijedi.

jedino kaj znam je da Bosna igra u Ligi prvaka, po toj logici bi trebala biti nekako jača od Borca. a i ta bosna nije bogzna što.

Poslednja izmena:
Глас српске

Рукометна лига остала без спонзора

У Загребу је одржан састанак представника клубова који би требало да учествују у Регионалној лиги на коме су они упознати са тим да маркетиншка агенција "Дигител Комуникације" није нашла генералног спонзора, иако се на то била обавезала.

Клубовима је понуђено да сами финансирају путовања и све трошкове до почетка идуће године, када би наводно требао бити потписан уговор са генералним спонзором, те би се надокнадила та уложена средства. Свим учесницима је остављен рок од 48 часова да одлуче о томе да ли то прихватају или не

На синошњој сједници Управног одбора бањалучког клуба разговарало се о овој теми, али готово је сигурно да некадашњи европски првак из "Господске улице" играти у овом такмичењу.

Како незванично сазнајемо наступ два српска клуба, Партизана и Црвена звезде, те сарајевске Босне због тешке финансијске ситуације доведен је у питање

Сплит први ривал

Након краће такмичарске паузе, рукометаше Борац m:tel-а у петак и суботу очекују нови испити, овог пута на традиционалном турниру "Љубушки 2011". "Црвено-плави" ће данас снаге одмјерити са хрватским прволигашем Сплитом (18 часова), док се у другом полуфиналу састају домаћи Извиђач и Зрињски (20). Утакмица за треће мјесто игра се у суботу од 18, док је финале на програму два сата касније.

Ova liga mi izgleda toliko neozbiljno da ne trebaju ni počinjati kad su ovako kilavi. Pa u subotu je planiran početak a nema sponzora, ne zna se ni da li počinje ili ne, ne zna se ni da li će svi učestvovati, popustili su kad su u pitanju uslovi za podlogu i displeje, mislim... na šta ovo liči, kakav je to menadžment da 5 dana prije početka lige kaže nema sponzora, pa šta su radili do sad?

Ova liga mi izgleda toliko neozbiljno da ne trebaju ni počinjati kad su ovako kilavi. Pa u subotu je planiran početak a nema sponzora, ne zna se ni da li počinje ili ne, ne zna se ni da li će svi učestvovati, popustili su kad su u pitanju uslovi za podlogu i displeje, mislim... na šta ovo liči, kakav je to menadžment da 5 dana prije početka lige kaže nema sponzora, pa šta su radili do sad?
Koliko mi se čini neće od ovog biti ništa barem za sljedećih par dana. Već je dogovoreno sve, ovu stvar je i EHF zahuktala kada nije htjela dati tartanu da igra tu ligu. I to je po meni jedan od uzroka zašto nema sponzora.

Prema zadnjim infomacijama koje sam primio iz prve ruke Partizan definitivno odustaje iz regionalne lige dok se Crvena Zvezda nećka. Ali kako stvari stoje ipak više naginje da ne igra. Nadalje,na teletextu HRTa piše da je sigurno da će se regionalna liga održati i već će se ovaj vikend održati 3 utakmice između klubova koji su potvrdili sudjelovanje (to bi trebali biti valjda vardar i bosna).

dakle, bit će regionalna liga ali bez Srba. osobno mislim da je bolje za partizan i zvezdu..

Više infomacije bi trebali biti na kraju dana....

Back